Ucuz Formula 1 Milyar Dolarlar Değerinde

yazar:

kategori:

Dün %21’lik kısmı 1.6 milyar dolara satıldığı açıklanan Formula 1, yakında hisselerini satışa çıkaracak.

Basına konuşan Bernie Ecclestone “Facebook’a kıyasla ucuz. Ancak şu ana kadar olması gereken her şey oldu. Halka arz haziran ayının sonuna kadar tamamlanacak.” dedi.

Dünkü haberde Formula 1’in yeni ortaklarının Waddell and Reed, Blackrock ve Norges şirketlerinin olduğu söylenmişti.

Ecclestone “Halka arz için harika bir başlangıç ve yatırımcılar neler bekleyeceklerini biliyorlar.” dedi.

Thomson Reuters’ın analizine göre Formula 1’in hisselerinin arzı, spor organizasyonları içerisinde en büyük olay olacak.

Sporun büyük sahibi hâlâ CVC. Bunun yanında Ecclestone’un 5.3’lük hissesi de kendisinde duruyor. Ancak Bloomberg’in haberine göre Formula 1’in 8.5’lik hissesi Ecclestone’un eski eşi ve kızlarının annesi Slavica’da bulunuyor.


Yorumlar

  1. facebook ile f1 tamamen farklı. facebook'u alan biri tümüyle ona sahip oluyorken, f1'i alan biri sadece f1'e sahip oluyor, takımlar falan hiçbirşey içinde değil. f1'i alan biri takımlarla anlaşma sağlayamazsa takımlar ayrılır ve adamın elinde sadece f1 denen bişey kalır. takımlar ayrılıp yeni bir seri kurarlar al sana F1 değeri 0'a iner.

    F1 isim ve kurallar bütünü, facebook ise F1 gibi kağıt üstünde birşey değil.

  2. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    şu rezilliğe bak ya facebooktan bile daha ucuz hisseye sahip koskoca formula1. f1 i f1 yapan takımlarda resmen bedavaya bu spordalar. zaten örnek vermek gerekirse ferrarinin sporda olmasının en büyük nedeni para değil. ferrarinin bir amacı var o amaç uğruna da sporun başından beri ferrari bu sporda. nitekim bazı takımlarda öyle. fakat adamlar bedavadan f1 i f1 yaptılar. fia da onları hiç dinlemeyerek sporun kurallarını kendi kafasına göre tasarladı ve eğlenceli f1 eğlencesiz hale geldi dolayısıyla sporun değerinin negatif yönde etkilenmesinede büyük katkıda bulundu. cefasını çeken takımlar sefasını süren ecclstone ve diğer hisse sahipleri. bunun bu hale gelmesindeki en büyük nedenlerden biride bunak ecclstone dur! artık bıraksın şu sporuda spor hakettiği yere gelsin! yoksa bu kadar seyirciye ve büyük potansiyele sahip olan spor her zaman yerinde sayacak ve hatta gerileyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir