Raikkonen Monako'ya Çabuk Alışacağını Söylüyor

yazar:

kategori:

2009’dan bu yana burada sürüş yapmayan Fin pilot, pist hakkındaki daha önceki tecrübelerinin yeterli olacağını söylüyor.

“Ağaçların arasında ralli yapmaktan çok farkı olacağını sanmıyorum. Belki burası biraz daha aldatıcı ama pisti zaten biliyorum, o zaman…”

“Şans önemli elbet ama ilk başta limitlerinizi fazlaca zorlayamazsınız çünkü pist çok değişken. İlk antrenmanlarda 15. Sırada olmamın bile pek bir zararı olmaz. Otomobili en iyi hale getirmek için pistin nasıl değiştiğini anlamamız gerekiyor ancak bunun için de sadece sıralamaların sonundaki birkaç dakikamız ve yarış var. Antrenmanlar pek bir şey fark etmiyor.”

“Şansınızı kendiniz yaratmalı ve doğru olanı yapmalısınız. Lider durumda olsanız bile önünüzde kaçmanızın mümkün olmayacağı bir kaza olabilir. Burası Monako.  Ben çok şanslı bir adam olduğumu düşünmüyorum ve şimdiye kadar asla buna güvenmedim.”

 Bahreyn ve İspanya’dan sonra gözünü zafere diken Raikkonen, Monako’da bunun kolay olmayacağını düşünüyor.

“Daima elimizden geleni yapıyoruz ama kazanamazsak kazanamayız, yeterince hızlı değilizdir. Bu hafta da kazanmak için elimizden geleni yapacağız ama burada kazanmak kesinlikle kolay değil. Biz yine de denemeye devam edeceğiz.”

Raikkonen, pistin değişken doğası nedeniyle Lotus’un burada ne kadar rekabetçi olacağını tahmin etmenin zor olduğunu da ekliyor.

“Nasıl olacağını bilemiyorum çünkü takımla daha önce böyle bir pistte yarışmadım.Geçen sene bu zamanlar onlar için zordu çünkü tasarımlarında farklı bir yola girmişlerdi. Bu nedenle düşük hızlı virajları olan böyle pistlerde çok iyi değillerdi ama 2010’da burada oldukça güçlülerdi. Bu sene neler olacağını yarın göreceğiz.”

Fin pilot, Pirelli lastikleriyle ilgili olarak da, “Burada süper yumuşak lastikler olacak ve onları hiç kullanmadık. Bu nedenle söylediğim gibi yarın nasıl olacaklarına bakacağız. Bazı endişelerimiz olursa bunları gidermeye çalışmak zorundayız. Umarım iyi bir sıralama günü geçiririz.”

 


Yorumlar

  1. yumuşak lastikler araçların tutunma açısından en iyi verimi aldıkları lastikler , ancak aynı yumuşak lastikler monako gibi çekiş ve frenajın bol oldugu pistlerde de en çabuk aşınacak olan lastikler, ve bu durumu bakalım kimler lehine çevirebilecek.

    ''Burası Monako. Ben çok şanslı bir adam olduğumu düşünmüyorum ve şimdiye kadar asla buna güvenmedim.”

    ve rai herşeyi kısa bi cümleyle özetlemiş…..

  2. Ağaçların arasında ralli yapmaktan çok farkı olacağını sanmıyorum.
  3. lotus ve lınkın park monaco gp de bır etkınlıkte bır araya gelıyor tanıtım vıdeosu

    http://www.youtube.com/watch?v=mOHCrW39Zy4

  4. yumusak lastıkler aracta ıyı calısıyordu..bana kalırsa lastık asınması konusunda burada da bır adım onde olacak lotus.gecısın cok zor oldugu bu pıstte pıt stratejılerı yarısın kaderını cızer dıye dusnuyorum.guvenlık aracınıda unutmamak gerek tabı.

  5. bence de ben burda rai den pek ust duzey performans beklemiyorum

  6. en korktugum sey bu raikkonen monacoda napar ? cünkü diyer pistler gibi deyil en ufak hata haftasonunu mahveder.çok zor galibiyet

  7. Kusursuz bir sıralama turu gerekiyor. İspanya'da son sektör de hata yapmasaydı şu an en kötü ihtimalle bir 2.lik daha fazla almış olacaktı. Gerçi Lotus yarışın başlarında lastikleri hemen ısıtamıyor sanki yada diğerleri kadar ısıtamıyor. Bu sezon sıralamalar da kusursuz olmamız şart. Herkes için öyle aman bu Lotus'la strateji uygulayıp arkadan öne geçmek çok zor bana kalırsa…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir