Hamilton'ın Kitabından İlginç Bölümler

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, yakında çıkacak olan biyogrofisi "My Story (Benim Hikayem)"de, 2007 senesinde McLaren pilotları arasındaki ilişkinin bozulmasının kademe kademe ilerleyen bir süreç olduğunu açıklıyor.

The Sun gazetesi tarafından yayınlanan bir özette 22 yaşındaki çaylak pilot, Fernando Alonso’nun kendisini, Hamilton ve babasına geçen sene Türkiye’de bir otelde tanıttığını söyledi.

O zamanlar GP2 pilotu olan Hamilton : "Karşılaştık ve "Merhaba. Ben Fernando" dedi."

"O dünya şampiyonuydu, ikinci kez şampiyonluğu kazanmak için mücadele ediyordu. Merhaba dediği zaman gerçekten şaşırmıştım. Bu olay beni çok etkilemişti."

Ama İngiliz pilot, Alonso’nun bir çaylak tarafından McLaren’de çok sıkı bir şekilde zorlanmakta hemfikir olmadığını dile getirdi.

Hamilton: "Fernando’yu sever ve takdir ederim. Bu yüzden, hangi sebeple olursa olsun ilişkimizin gelişmemesi nedeniyle üzgünüm ve hayal kırıklığına uğradım"

"Ama bu durum, (arkadaşlık kurma) çabalardaki bir eksiklik değil"

Hamilton, Alonso’nun Woking kökenli çalışma arkadaşlarıyla ilişki kurmada sorun yaşadığını ve sezon öncesi bir takımiçi tanışma haftası yapmakta başarısız olmasıyla sounların başladığını söyledi.

Hamilton: "Fernando’nun bana bir örnek olacağını ve ne yapmam gerektiğini göstereceğini düşünmüştüm"

Hamilton ayrıca, takım patronu Ron Dennis’in, Fernando Alonso’yu hoş karşılamada daha fazla çaba göstermem konusunda kendisini cesaretlendirdiğini söyledi.

Alonso’nun motorhome odasında bilgisayar oyunları oynayarak ilişkilerini geliştirmeye çalıştığını ifade eden Hamilton "Fernando çok sesizdi." dedi.

Ama Haziran’daki Amerika yarışı ile Alonso, Ron Dennis’in Hamilton’a yakın hareket ettiği konusundaki şüphelerini dile getirmeye başlamıştı.

Hamilton: "Fransa yarışının ardından biri bana 7. olan Fernando’nun, Ferrarilerin beni geçmesinden ve en yüksek puanı alamamamdan dolayı mutlu olduğunu söyledi."

İki pilot arasındaki ilişki, Macaristan’da Hamilton’un takım talimatını reddetmesi ve Alonso’nun da pitte ondan intikam almasıyla büsbütün dibe çöktü.

Hamilton: "En kötü kâbus gibiydi. Fernando ile bozuşmak istemiyordum"

"Geçinilmesi kolay biri olduğumu düşünüyorum. Kin tutmam ama eğer benimle konuşmak ve tatmin edici bir iş ilişkisi kurmak istemiyorsa, bu ona kalmış"

Türkiye’de Conrad Otel’de bir barış görüşmesi için toplandılar ama Hamilton, daha önceden ilişkinin gelişmesi için yaptıklarına karşılık Alonso’nun o kadar da gayret göstermediğini söyledi.

Hamilton: "Sonunda Ron’a ‘Onunla konuşmaya çalıştım ama kendi yolumdan çıkmayacağım ve onu mutlu etmek için kendi odağımdan sapmayacağım. Kendi hayalime odaklanacağım’ dedim"

"Daha sonra Spa-Francorchamps’da Fernando, üzerime doğru geniş aldı ve pistin dışına itti. O andan sonra herşey olabilirdi. Eğer agresif olmak istediyse, ben de olabilirdim"

"Sağlıklı değildi. Ama gereksiz riskler almadan agresif ve güçlü olabileceğimi hissettim. İşlerin buraya kadar gelmesi gerçekten acınacak bir durum"

Hamilton’un kitabı 5 Kasım’da sunulacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir