FIA, 2008 Mclaren Aracını Tamamiyle İnceleyecek

yazar:

kategori:

Başkan Mosley, McLaren’in 2008 aracının Ferrari ile ilgili bilgilerden esinlenilerek yapılıp yapılmadığını incelemek için dışarıdan bir uzmanın görevlendirileceğini söyledi.

Tasarım sorumlusu Mike Coughlan’ın Nigel Stepney’den Ferrari bilgilerini almasının ardından McLaren’in 2007 takım puanları silinmişti.

FIA Motorsporları Konseyi kararında, takım hakkındaki 2008 yargısının yeni aracın incelemesini beklediği yer alıyordu.

Ve bugün Mosley, Dünya Motorsporları Konseyi’nin Aralık ayında bir karar vermeden önce aracın tam bir incelemesinin yönetim kurulu tarafından yapılacağı konusunda uyarıda bulundu.

BBC ile bir röportajda Mosley: "(Ferrari bilgileri) tam da McLaren’in 2008 aracının tasarımında, tasarım sorumlusunun ellerindeydi."

"Maruz kaldığımız zorluk, McLaren aracının üzerinde Ferrari tarafından tasarlanmış bir şey bulmayacak olmanız. Yerine, fikirler bulabilirsiniz."

"Ama teknolojinin ve motoraporlarının bu seviyesinde eğer fikirler tasarım sorumlusuna verilirse, fkirlerden yararlanarak bir parça yapacaktır."

"Bu yüzden fikirleri inceleyeceğiz."

"Bir şey bulmak kolay olmayacak. Diğer taraftan bize bazı şeyler bulmamızda bize yardımcı olabilecek bazı kaynaklar var."

"İnceleme derinlemesine olacak ve dışarıdan uzmanlar olaya dahil olacaklar. Mclaren’in Ferrari’ye ait bir bilgiye sahip olmadığını garanti altına almak için herşeyi yapacağız. Eğer sahip olduğu anlaşılırsa bazı önlemler alacağız." dedi.

Ancak Mosley Mclaren’in tekrar şampiyonadan ihraç edilmeyeceğini söyledi.

Mosley "Onları yarıştan uzak tutmayız ancak bu ceza puanlarla verilebilir." dedi.

Mosley aynı zamanda casusluk skandalının sporun popülaritesini kötü yönde etkilediğine inanmadığını söyledi.

Mosley 2007 sezonunun genel olarak olumlu olduğunu belirtti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir