Brawn: "Zafer İçin Mükemmel Bir Hafta Sonu Geçirmeliyiz"

yazar:

kategori:

W03’ün bu sezon orta ve düşük hızlı virajlardaki gücü göz önüne alınınca Nico Rosberg ve Michael Schumacher, Monte Carlo caddelerindeki yarış için güçlü adaylar olarak karşımıza çıkıyor ama Brawn, hayal edilene ulaşmanın kolay olmadığına inanıyor.

Brawn: “İki büyük pilota sahibiz ve araç da oldukça iyi durumda. Ama her şeyi doğru yapmamız gerekiyor.”

“Perşembe’den başlayıp Cumartesi ve Pazar gününe kadar süren bir program yapmamız lazım. Geçen sene (3. serbest antrenmanda) Nico (Rosberg) kaza yaptı ve belki yarış için gereken bilgilerin bazılarını kaçırmamıza nedenlerden biri de buydu. Daha sonra lastikler çok ısındı ve performans düştü”

“Burada her şey bir sonuç doğuruyor. Bir şeyi yanlış yaparsanız -mesela dayanıklılık sorunu veya pilot hatası- pist süresi kaybedersiniz ve bu bir sonuç doğurur. Yani daha başından itibaren hep piste çıkmalı, iyi bir programa sahip olmalı ve bunu uygulayabilmelisiniz.”

“Pistte sürmeye devam ederek zeminin durumunu ve değişimi takip edebilirsiniz. Yani eğer iyi bir hafta sonu geçirirsek rekabetçi olabiliriz.”

Brawn, Monako GP’nin diğer yarışlardan farklı olmadığını, lastiklerin yine kilit noktayı oluşturacağını ifade etti ama araç karakterinin de etkisini göz ardı etmedi.

Brawn: “Lastikler ciddi bir mesele olacak. Barselona’daki sıralamalar bizim için bir parça sinyaldi ve muhtemelen bu sene geçirdiğimiz en kötü sıralamaydı”

“Aracımız genel olarak pistlerin hızlı yerlerine kıyasla düşük ve orta hızdaki bölümlerinde daha iyi ama farklı takımlar, yüksek ve düşük hızlı virajlar için aracın ayarlarında farklı uzlaşılara gidiyor; herkes burada yavaş-orta hızda aracını en iyi hale getirmeye çalışıyor. Bu yüzden bizim avantajımız o kadar da önemli seviyede olmayacak.”


Yorumlar

  1. Ağaçta karpuz yetişirse bu iş olur, de hadi yav yüzümüz gülsün biraz.

  2. mükemmeli bırak normal geçse ona şükredin.schumiye bir nazar boncuğu takmak lazım kem gözlerden korumak için.43 yaşında bu performansı sergilemesi çoğu insanı kıskandırır.

  3. Tam olarak Brawn anlatmak istediği şey gerçekleşti ve pist üstünde zaman geçiremediler.
    yağmur yağınca pitte beklediler ve programlarını tamamlayamadılar.
    yani h.sonu tırt oldu.

  4. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    evet brawn mükemmel bir haftasonu ama mercedes antrenmanlarda 1.16 bile yapamadı nasıl olacak o iş?

  5. Bence başına bir şey gelmesine gerek yok. 5 sıra cezası Monaco gibi start pozisyonunun çok önemli olduğu bir pistte yeterli olacaktır.

  6. bu hafta podyumda olmalıyız dostum.

  7. Schumacher- avatarı

    Schumacher'in başına ne geleceğine dair iddia proğramı hazırlanır mı acaba ?
    Bu hafta kersi akü niyetine kullanırlar diyorum ?

  8. Erdi  Akkaya avatarı

    brawnnın açıklamaları kafa bulandırıcı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir