McLaren Pilotları: "Lotus Çok Hızlı"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen sabah seansını direksiyon sorunu nedeniyle kaçırmış ve öğleden sonra da kuru pistte çok fazla tur atamamış olsa da, takım arkadaşı Romain Grosjean’ın her iki seansta da ikinci en hızlı zaman turunu ortaya koyması Lotus’un temposu konusunda rakiplerini etkilemişe benziyor.

Button, “Bana göre hızlı görünen araçlar Lotus’lardı. Piste her çıktıklarında tur zamanları oldukça rekabetçiydi. Bu nedenle hafta sonu geride bırakılması gereken aracın Lotus aracı olduğunu düşünüyorum.” diyor.

Hmailton da Lotus’un en büyük tehlike olduğunu söylüyor ancak bazı takımların ön grupta mücadele etmesini bekliyor.

“Lotus çok hızlı. Red Bull ne yapıyor tam olarak bilemiyorum ama onların da hızlı olacaklarından şüphem yok. Ferrari de oldukça hızlı.”

Button öğleden sonraki seansta yağmur gelmeden günün en hızlı turunu atmayı başarmıştı. Ancak İngiliz pilot temposunun kusursuz olmadığını söylüyor.

“İlk seansta ikinci seansa araç gelişti. İlk seansta otomobilde memnun olmadığım noktalar vardı. Bu nenle farklı bir şey denedim ve işe yaradı. Otomobilden memnunum ama henüz olması gereken noktada değiliz. En hızlıydık ama süper yumuşak lastiklerle zaman turu atabilen birkaç araçtan biriydik.”

“Çok hızlı olduğumuzu düşünmüyorum ama otomobil iyi durumda ve gelişebileceğimiz noktalar var. Hangi yolda ilerlememiz gerektiğini biliyoruz.”

Button süper yumuşak lastiklerle ilgili olarak da, “O lastiklerle uzun sürüş gerçekleştirmek önemli olacak. Henüz kimsenin yüksek yakıt yüküyle bunu denediğini sanmıyorum. Neler olacağını gerçekten bilmiyoruz.” diyor. Hamilton da süper yumuşak lastikler hakkında, “Herkes aynı durumda. Bu yüzden eğlenceli olacak. Orası kesin” diyor.

 

 

 


Yorumlar

  1. He ya doğru.

  2. daha nasıl dogru düzgü yarış geçircek aga? en İstikrarlı takım lotus şuanda son 3 yarıştada gayet iyiydiler Stratejilerini iyi kurumıyolar pit ekibi yarışı iyi analiz edemiyor son 2 yarış da galibiyet oyuzden Kaçtı

    RENAULT ENGINE
    Bugün Buttonun Süper Soft ile elde ettiği derece ile Romainin Soft ile elde ettiği derece arasın da 0.392 saniye vardı bu da ne kadar hızlı olduklarını gösteriyor

  3. MGP yi ağızlarına bile almamışlar bırak tehdit görmeyi…

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    yağmur olacak büyük ihtimal.

    favorim de la rosa. ilk başta piste çıkar bir tur atar, sonra yağmur bastırır(normal bir şiddette), yarış kontrol seansı durdurur, bir daha da pist kurumaz ve pole hrt'ye gider.

  5. Button da boş depoyla çıkmış yada en azından yüksek yakıt yükü yokmuş.

  6. Duyduğuma göre Raikkonen futbol oynarken hafif sakatlandığı için Mugello testlerine katılamamış.

  7. lotus boş depoyla hızlı tur atıyorda diğerleri çok dolu depo mu zannediyor acaba yukardaki arkadaş ? lotus 2 aracıyla beraber 5 yarıştada rekabetçi olan tek takımdı . neden iyi bir derce süpriz olacak onu anlamadım . ayrıca button söylediği gibi süperr yumuşakla o turu attı . grosjean da yumuşak lastikle attı . tamam antrenmanlar bi gösterge değil ama yarış içinde bir fikir verir nihayetinde lotusu güçlü görmemek gerçekten ilginç olur

  8. Erdi  Akkaya avatarı

    bence bu hafta sonu süprizi massa ve grosjean yapıcak gibi 🙂

  9. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Raikkonen'in performansını görememiş olmak üzücü. Ayrıca direksiyon sorunu da korkutucu..

  10. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    açılın lotus geliyor 🙂

  11. Herkes lotus diyor ama adamlar hala doğru düzgün bir yarış geçiremedi. Antrenmanlarda da boş depo çıktıklarını düşünüyorum. Yarışta sürpriz yapabilirler belki, ama sürpriz olur ancak.

  12. Bugün Buttonun Süper Soft ile elde ettiği derece ile Romainin Soft ile elde ettiği derece arasın da 0.392 saniye vardı bu da ne kadar hızlı olduklarını gösteriyor ama afta sonuna daha çok var nelerin olacağını göreceğiz yağmur ihtimali her şeyi alt üst edebilir.

  13. Mclarenler lotusdan korkuyo gibiler ama bnde raikkonenden korkuyorum bu direksiyon başa bela oldu yine içimde kötü hisler var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir