Raikkonen Az Çalışmasını Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Sabahki ilk antrenman seansında sadece keşif turu atabilen Fin pilot, Monte Carlo’daki yarış için hazırlanan direksiyondaki düzenlemelerden memnun kalmadı.

Raikkonen’in öyleden sonraki çalışmaları da yağmur nedeniyle kesintiye uğrayınca günü sınırlı sürüşle tamamladı.

Bu duruma rağmen Lotus pilotu, E20’den iyi hisler aldı.

Raikkonen: “Elbette böyle durumların size yardımı dokunmuyor ama işte sorunlarınız olup olmadığını görmeniz için serbest antrenman seansları yapılıyor.”

“Genelde bazı sorunlarınız olduğunda, ilk seansa süremedikten sonra ikincisinde de böyle havalarla karşılaşınca bu biraz sıkıntı verici.”

“Kuru zeminde pek fazla tur atamadım ama ıslak zeminde araç iyi. Herkes aynı tur dereceleri elde etti. Biz sadece birkaç küçük şeyi halletmeliyiz. Lastikleri iyi çalıştırırsak aracın iyi durumda olacağını düşünüyorum.”

Monako’ya yeni bir direksiyonla gelen ama bekleneni alamayan Raikkonen, ilk antrenmana o direksiyonla devam etmemekten pişman değil.

Raikkonen: “O şekliyle denemenin anlamı yoktu. Direksiyonda yenilikler vardı. Çünkü genelde yönlendirmeniz daha hızlı olduğunda bu daha iyidir. Ama ne yazık ki plana göre işlemedi. Bu yüzden gerçekten deneyemedik ve değiştirmek zorunda kaldık.”

“Değiştirilecek çok şey vardı. Ardından ön taraf komple çıkarıldı. Yeteri kadar da zaman yoktu.”

“Kuru zeminde çok tur atamadım ama Romain’in (Grosjean) yaptıkları ile kıyasladığınızda durum oldukça iyi görünüyor. Muhtemelen diğerlerine göre diğer pistlerdeki gibi bir konumdayız”


Yorumlar

  1. ulan şu adam gitmeyecekti alonso- raikkonen kadroya bak 1992 ABD basketbol milli takımı gibi dream team kadrosu f1 tarihinin senna prosttan sonraki en iyi kadrosu olurdu kesinlikle 🙂

  2. kimi pilot hızlıdır
    kimi pilot yeteneklidir
    kimi pilot güçlüdür
    kimi pilot tutkuludur
    kimi de raikkonen dir……..Şalu

  3. massa direksiyon hareketleri keskin araç hızlı tepki veriyor ancak kontrolü zor ve titreşimi fazla
    button direksiyon hareketleri orta düzey araç orta tepki veriyor ancak kontrolü kolay titreşimi çok az
    kimi direksiyon hareketleri ortanın biraz üstü araç buttona göre biraz daha erken tepki veriyor kontrolü orta ama titreşim fazla
    araç üstünden gözlemim bu

  4. Basitçe toe açısı, direksiyon döndürüldüğü zaman otomobilin ne kadarlık bir yarıçapta döneceğini belirleyen açıdır. Yani bazen direksiyonu yarım tur döndürürsünüz otomobil çok fazla döner bazen de yarım turla çok az bir yön değiştirme elde edersiniz.

  5. Ortadan, massa ve rai'nin videolarına bakınca ki video'da ki yeni sistemin olduğu ve denendiği vakit sanırım yanlışsam düzeltin Lotus aracının, Rai pek rahat değil gibi zorlanıyor, Massa ise limitte sürüyor.

  6. Simdi arac ustu goruntulere baktim da Lotus ile Mclaren`in direksiyon acilari baya yakin, ama Massa`nin Ferrari`si daha keskin donuyor, minimum 45 derece civarinda fark var.. Tabi bunlar pilotun istekleri dogrultusunda duzenlenir ama Kimi`nin sorunu aci sorunu degil bence, yoksa onu ayarlamak basittir, direksiyon tepki suresi muhtemelen Kimi`yi memnun etmiyor, belki de sertligi, bilemiyorum.. Ama aci gibi basit bir sorun degildir, 6 yarisa halledilirdi oyle olsa..

  7. 266 derken ortadan sağa veya sola kadar mı diyorsun? oyunda direksiyonu ona göre ayarlamaya çalışıyorum da ondan soruyorum 🙂 Ben oyunda hangi araç olursa olsun en sağdan en sola 366 derece kullanıyorum direksiyonu.

  8. Maalesef Romain kullanıyor ama Kimi vazgeçti bu sistem den.

  9. Kesinlikle başka istekleri umarım 2-3 yarışa kadar telafi edilir.Bu sistemin çok işe yaradığını düşünüyorum.

  10. Ortadan saga ve ya sola olmali, ama video ya bakarsak inanilmaz bir fark var, hani 10 derece olur 20 derece olur anlariz, 80 – 90 derece cok fazla yahu..

  11. Bu direksiyon açılarının monaco'ya özel olduğunu düşünüyorum özellikle grand casino virajı f1 aracını çok zorlayıcı, Massa'nın araç üstü kamere videosunu izleyince o virajı çok iyi aldığını görüyoruz direksiyon çok iyi ayarlanmış, 266 derece genel sanırım burada.

  12. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Ayrıca Button'un bugünkü araç üstü turunu izledim az önce, o da bu videodaki kadar çeviriyor neredeyse. Raikkonen bundan daha az bir derece istiyorsa bunu yapmak o kadar zaman almayacaktır. Dolayısıyla başka istekleri de oldu direksiyon konusunda Rai'nin.

  13. 266 derece olan sistemi mi kullanacaklar?

    Bu arada, F1 araçlarında tercih edilen dönüş açısı hakkında bilgi sahibi olan var mı? Ve bu nasıl ölçülüyor? Ortadan sağa veya sola mı, yoksa en soldan en sağa mı?

  14. 266 derece olan sistemi mi kullanacaklar? öyleyse çok iyi gözüküyor, Ferrari'nin direksiyon sistemide çok güzel pilotlar arabanın içinde kendini çok iyi hissediyor.

  15. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Bence bundan daha fazla problem var.

  16. Çok iyi yapmışlar 🙂 zaten şu arada ki kaçamak ralliler yüzünden aklı o tarafa kaydı aman gerek yok bir dahasına 🙂

  17. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    lotus raikkonen'e izin vermemiş finlandiya rallisine katılmak için 🙂

  18. Ortada Ciddi bir sorun yok arkadaşlar Sorunun Temeli Kimi direksiyon ve süspansiyon sistemin den daha fazlasını istiyor. Süspansiyon olarak çözüldü direksiyon olarak da sezon başından beri büyük adımlar atıldı Buraya ise Renault F1 in daha önce bu pistte kullanmış olduğu sistemin gelişmişi ile gelendi Romain memnun kaldı ama Kimi memnun kalmadı ve tekrar eski sisteme dönüldü sistemi en iyi anlatan Video http://www.youtube.com/watch?v=o83d-wv-q6g

  19. Finlandiyanın havasından olsa gerek. Veya finlilerin sadece uçanları böyle oluyor?

  20. inşallah sorunu cumartesiye kadar çözersiniz yoksa çok zor bi yarış bekliyor lotusu. biz senden galibiyet beklerken siz nelerle uğraşıyosunuz.

  21. adam gamsız 🙂

    bu tür hassas konularda özellikle de monaco da sürüş yapmaması daha mantıklıydı ama öğleden sonraki yağmur işleri bozdu. İstenilen düzeyde olmayan bir direksiyonla zaten ne adam akıllı ayar yapabilirdi nede aracı yeterince anlayabilirdi. Ve en ufak hataya yer olmayan Monaco'da yeterince güven vermeyen bir direksiyon herhalükarda sorun.

    Ama takımı da şiddetle kınıyorum. Ferrari aracından memnun değil diye Massa'ya yeni şasi verdi sorun çözülmedi ama en azından Ferrari üstüne düşeni yapmış oldu. Ne yani Lotus yeni bir şasi ve sil baştan yeni bir direksiyon düzenleyemiyor mu Kimi için?

  22. Acaba nasıl bir ayar istiyor?
    burda kısa ve keskin dönüşler var, direksiyonun daha az turla daha çok tepki vermesini istiyor olabilir.

  23. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    adam cool beyler. ICEMAN başka türlü olunmuyor. Iceman sonrada olunmaz, doğuştan gelen özellik. Adam kutupların adamı, gözünde okyanusun mavisi, yüzünde buzullar. Kimi süper bir insan f1'de onu izlediğimiz için çok şanslıyız. This is Kimii!!!

  24. Raikkonen Az Çalışmasını Önemsemiyor

    Kimi'nin önemsemediği şeylerin listesini yapsak buradan aya duble otoban olur valla. Önemsediklerini sormak lazım.

    Antrenman seanslarını boşa harcadılar yani?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir