Coulthard, Kazaya Neyin Sebep Olduğunu Bilmiyor

yazar:

kategori:

David Coulthard, Monaco’da sıralamaların 2. seansının son bölümünde yaptığı büyük kazanın ardından kazaya neyin sebep olduğu hakkında bir fikrinin olmadığını söyledi.

İskoç pilot son hızlı turunda tünel çıkışında aracının kontrolünü kaybetti ve RB4 sağ taraftaki bariyerlere vurarak büyük hasar gördü.

ITV’ye konuşan Coulthard  "Ben iyiyim. Burası kaza için en kötü yer ancak şanslıyım ki kaçış yoluna kaçabildim."

"Verileri incelememiz lazım ancak frene dokunduğum anda araç döndü. Pistin o noktasında yükseliyorsunuz ve arka aksı kırmış olabilirim. Verileri inceleyeceğiz ve arka bölümde bir yerde sorun var mı bulacağız. Araç çok hızlı döndü ve duvara çok sert vurdum."

"Orada arkayı kaybetmek normal çünkü motor freni ve bunun gibi şeyler yok ancak aracı sürerken bu zihinde oluyor. Olanlar çok şiddetli olduğu için şaşırdım." dedi.

Jenson Button da 5 sene önce aynı yerde benzer bir kaza yapmıştı.

Coulthard’ın takım arkadaşı Mark Webber ise son seansa kalmasına rağmen derecesini geliştiremedi ve yarışa takım arkadaşının hemen önünde 9. sıradan başlayacak.

Webber "Sorun yaşamadan temiz sürüş gerçekleştirdik. Çok fazla kilitliyordum lastikleri ancak diğerlerinden çok daha kötü bir sektörüm olmadı. Yarın nasıl gelişecek göreceğiz. 78 tur oldukça uzun bir yarış ve hava koşulları hakkında bazı belirsizlikler var. Umuyorum ki bir kaç puan alabiliriz." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir