İstanbul, FIA Galasına Ev Sahipliği Yapacak

yazar:

kategori:

03-08 Aralık 2012 tarihlerinde İstanbul Spor Başkenti´nin ev sahipliği yapacağı bu organizasyonda, 7 Aralık 2012 tarihinde Dünya Şampiyonları Ödül Töreni de ilk kez İstanbul´da yapılacak. 1930 yılında Dolmabahçe Sarayı´nda o dönemin üye ülkelerini temsil eden turing kulüplerinin katıldığı toplantıdan, 82 yıl sonra, yine Dolmabahçe Sarayında açılış seremonisinin yapılması planlanıyor.

Bu önemli organizasyonun hazırlıklarını kontrol etmek için 22 Mayıs Salı günü ülkemizi ziyaret eden FIA Başkanı Jean Todt, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ile birlikte incelemelerde bulundu.

Jean Todt, İstanbul´dan, Dolmabahçe Sarayı ile Çırağan Sarayı´ndan çok etkilendiğini belirtirken; 192 üye ülkenin temsilcilerinin katılması beklendiği bu organizasyon ile İstanbul´un tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtma fırsatının en iyi şekilde değerlendirilmesinin önemi vurgulandı.

 

TOSFED


Yorumlar

  1. Önemli bir gelişme, genel kurul üyelerinin buraya gelmesi ileride mutlaka bir fayda oluşturur. Bu Mümtaz bey'in ne kadar işlerin içinde, olaya hakim olduğunu gösterir. Adamın batıyla diyaloğu iyi. Böyle faydalar oluşturabilen bi Naim Süleymanoğlu vardı sanırım. F1, Mümtaz bey ve ekibi yüzünden başarısız olup gitmedi zaten. Devletin de değil talep göstermeyen halkın, izleyicilerindir öncelikle.
    Neyse daha önce federasyonun global güvenlik eğitimlerinde konumu ile ilgili haberler okumuştunuz. Birşeyler yapmaya çalışıyor adamlar kendi çapında ama eksik ama fazla.
    Global bir otomotiv üreticimiz olsa da o kurullarda yer alabilse mutlaka daha farklı olabilirdi bazı şeyler.

    F1 bir gün tekrar mutlaka gelir bu F1 olur başka isimle olur başka diğer üst organizasyonlar olur onu F1'in yürüdüğü zaman gösterecek. Ferrari burada yarışmak ister. Otomobil satmak istiyor bir çok özel müşterisi var. Refah seviyesi yükseldikçe de onların ilgisi artar. Onlar herşekilde özel müşterilerini padokta gezdiriyor. Gün gelir Abudabi deki gibi olmasa da özel bir clup, yapı bile kurar. Mclaren de ürettiği araçlar yaygınlaştıkça daha fazla üretmeye başladıkça buraya gelmek ister potansiyel müşteri pek çok burada. Bu markalara Avrupa, Amerikada sattıkları araç sayısı yeterli gelmiyor artık cepte müşteri olarak görüyorlar onları. Doğuya önem veriyorlar.
    F1'deki diğerlerinin böyle dertleri çok yok tabi. 🙂
    Tabi bu arada birbirini yemeyen, 75 tl'yı çok görmeyen, sadece talebelerden müteşekkil olmayan F1 izleyici kitlesi daha doğrusu motorsporlarına merak, ilgi duyan bir geniş kitle oluşturmak gerekiyor.:)

    Pistin kirası çok yüksek bu arada acilen düşürmeleri lazım böyle track day olmaz.

  2. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    dünya üzerinde coğrafi konum açısından en önemli yere sahip olan İSTANBUL iki kıtayı birbirine bağlıyan tek şehirdir.formula 1 de asya'dan avrupa'ya yarış geçişlerinde tam iki ortada yapılabilecek en muhteşem pistlerden biri olan yerde yarış yapılmıcaksa gala da yapılmasın çok önemli değil .

  3. gelsinler en azından tekrardan istanbul gp için görüşme yapılabilir olmasa bile reklamın iyisi kötüsü olmaz

  4. her neyin siyasetini yapıyorsan lütfen başka yerde yap.

  5. ''turkıye super güç olma yolunda emın adımlarla ılerlıyor.bakınız, bız gıttık 80 yıl sonra fia'yı ayagınıza getırdık.'' dıye bırılerı gurler yakında

  6. Lovely_F2008  avatarı

    Kusura bakmayın ama yemişim böyle spor başkentini . Futbol için hemen masaya atılan paraların yanında F1 e verilmesi gereken paralar boşunaymış gibi geliyor . Yine sinirlendim !

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu Galanın sonunda ,192 üye ülkenin temsilcilerinin büyük çoğunluğunun aklında şöyle bir soru oluşacak:""F1 neden bu güzel şehirden mahrum ediliyor?""

  8. Adamların resmen içindeyiz ama yarışımız yok.Komik.

  9. Tifosi6178_  avatarı

    İşte harbiden bu bize küfürden beter 😀 Ağlanacak halimize gülüyoruz 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir