Prost: "Formula 1 Aşırı Tahmin Edilemeyen Bir Hal Aldı"

yazar:

kategori:

Bu sene Monaco’da ilk defa bir GP hafta sonuna katılan Prost “Kendi kendime konuşuyorum ve evez biraz aşırı tahmin edilemeyen bir hâl aldı. F1’i bilirsiniz ve neler olduğunu daha iyi anlamak istersiniz ancak F1 değişti. Aynı zamanda F1’i izleyen kitle de değişti.”

“Şu anki F1’i 10, 20 ya da 30 sene öncesi ile kıyaslayamazsınız. Artık insanlar sürekli olarak aynı sürücüyü ya da aracı görmemekten oldukça memnun. Şu anda F1 için en kötü şey tek bir sürücünün ya da aracın domine etmesi.”

“Şu anda bu kadar çok tahmin edilemeyen şeyi görmek istemem ancak izleyen sayısının arttığını ve insanların ilgili olduğunu anlayabilirim.”

“Ancak takım içerisindeki mühendisler için bu kabus olabilir bu yüzden bu durum biraz aşırı olabilir. Ancak gösteri var, bir karar var ve insanlar F1’i daha fazla izliyorlar. Bu da iyi bir şey.” 

“Artık daha fazla potansiyel kazanabilecek insanlar varsa o zaman daha istikrarlı olmak zorundasınız ancak tek bir rakibiniz varsa o zaman onlara karşı mücadele etmelisiniz. Şu anda yaklaşımlar farklı. Bu şampiyonada sürekli puan kazanmak önemli. Bazen kazanmak zorundasınız ancak bitirmeniz ve istikrarlı olmanız lazım.” 

Kimin şampiyon olabileceği sorusu üzerine Prost “Sezon başında ilk yarıştan önce Jenson Button’un şampiyonası olabileceğini düşünmüştüm ancak şu anda bilmiyorum.”

“Yine JEnson diyelim çünkü o, sene içerisinde daha istikrarlı olabiliyor ancak emin değilim.” dedi.


Yorumlar

  1. Erdi  Akkaya avatarı

    bu sezon 2010'a benziyor az.o zamanda bu kadar olmasada farklı kazananlar olmuştu.bu sezon şampiyonluğu alonso button yada hamilton bu 3'lüden biri kazanır.ben bir raikkonen fanıyım ama yiğidi öldür hakkını yeme bu sene lotus ve raikkonen'in şampiyonluğa oynıycağını düşünmüyorum.gönül ister ki Iceman'i şampiyon olarak görmek ama bu ihtimal zayıf.button hamilton alonso 3'lüsünden inşallah alonso şampiyon olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir