Button: "Hata Yapmadım, Hızlı Değildim"

yazar:

kategori:

Son seansa kalmayı başaramayan McLaren pilotu yarınki yarışa 12. Sıradan başlayacak.

Button, “Hata yapmadım. Sadece hızlı değildim.Sabah otomobil iyiydi ve tempomuz güçlüydü ama öğleden sonra bunu göremedik.”

“Gerçekten garip. Sabah otomobil gayet iyiydi. Bir ayar değişikliği yapmadık. Ki yapsaydık belki daha iyi olurdu.”

“Tıpkı geçen yarış olduğu gibi. Antrenmanlarda otomobil gayet iyi oluyor ama ardından sıralamalarda o aracı göremiyorum.”

“Umarım bu durumun nedenlerini buluruz.”

Button yarışta yukarıya çıkmasının da pek mümkün olmayacağını düşünüyor.

“Diğer yarışlar gibi olacağını sanmıyorum. Monako’da her şey sıralamalardan ibaret. Yarın gerçekten zor bir yarış olacak. Yarışta tempomuz daha iyi olur mu bilemiyorum. Burada geçiş yapmak da çok zor.”

 


Yorumlar

  1. Boş birisinin boş yorumları işte abi. Yıllar önce kazanmış oldukları kuyruk acısının etkileri hala devam ediyor.

  2. Button kesinlikle kötü bir pilot değil ama son üç yarıştır arabadan memnun değil sorunun bir gecede çözülebilecek sorunlar olmadığını söylüyordu. Button genelde Monakoda hızlı olan bir pilot değil eski takım patronunun söylemiş olduğu bir söz vardı Button için

    Briatore, İngiliz pilotun Monako'da çok yavaş kaldığını, sanki yatını koyacak yer aramak için dolaştığını söylemişti.
  3. Yılmaz Güçlü avatarı
    Yılmaz Güçlü

    Kusura bakma ama sen burdan bir sabotaj'ın s'ni bile çıkarabiliyorsan helal olsun. Burda ne Ferrari taraftarlarını ne de McLaren taraftarlarını karıştırmaya gerek var, bence boşa ortalığı karıştırmışsın ve ayıp etmişsin, üstelik başka kimse birbirine sataşmazken ve herkes Schumacher'e sevinirken. Yanlış hatırlamıyorsam yine Kore'de Hamilton'un polünü McLaren Button'u yavaşlatarak gibi müthiş bir iddia atan da sen miydin ? Öyle bir yorumu çok iyi hatırlıyorum, neyse şu güzel Monaco ortamını bozmaya hiç gerek de yok, kimsenin hakkı da yok

  4. evet j.button 2 sezondur kötü ya massa olsa neler söylemezdik,ilginç tabi.

  5. hemen yerden yere vurdunuz buttonu yaa. bugün iyi süremedi die adamı gastom mazzacane yaptınız. birde geçen seneye bakın isterseniz ne olmuş

  6. Herşey tamam, herşeyi anladım da Alonso'nun dini imanı???

  7. Boşuna tartışma Tahir.Cahillere laf anlatamazsın.Anlamazlar.Anlasalar da işlerine gelmeyince lafı değiştirirler.Hamilton'un Schumacher ile ilgili demeç verdiği konuya bakabilirsin örnek olarak.Rambo Hamilton'un lafını nasıl değiştirdiğinden bahsetmiş,bazı cahil arkadaşlar da karşılık veremeyince hemen bugünkü performansa çevirmiş olayı.Diyorlar ya "züğürt tesellisi",aha işte ondan 🙂

  8. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    2011 sezonunda böyle bir terim kullanılmış olabilir.Redbull domine ederken başka birşey kalmamıştı diğerlerine.Bu sezon farklı,zaten sezonun gidişatıda gösteriyor.Artık yarış sonuçlarını değil,start olasılıklarını düşünüyorum.Merak ediyorum şampiyon olan pilot 4 zafer görecekmi sene sonunda?
    Konuya gelince,ben öyle anlamıştım.Sen değil diyorsan öyle olsun.Yinede kendi adıma,eğer bu sabahki Prost haberinde olduğu gibi çok üstüne gelinmedikçe (herhangi bir tarafın) tartışmaya gerek yok&kalp kırmaya hiç gerek yok diye düşünüyorum.

  9. O yorumumda küçük görme değil dalga geçme var. Antrenman şampiyonluğundan belli ki haberin yok bu terim 2011 sezonunun ilk yarışlarının ardından ortaya çıkmış bir aforizmadır. Arkadaşın saçma bir düşüncesine sadece dalga geçerek cevap verdim. Bunda art niyet aramak gereksiz. Art niyet sahibi birisi varsa yukarıdaki şahıstır.

  10. Merak etme dostum yarışta düzeltiriz sonucu.

    Diğer takımdaşlarımdan gelen yorumlar garip. Olabilecek sorunlar bunlar. Lastiklerin bu sene çalıştırmak çok zor. Velet bile kaçıncı yani Webber 2.

    Bu seneki aracın verdiği tepkiler daha keskin bence, daha net. Buda Lewis gibi limitteki pilotlara daha uygun. Geçen seneki araç daha sakin ve ağır tepkileri vardı. Bu da ona uygundu. McLaren tarihinde ki ender araçlardan biriydi bence 2011 aracı.

    Button ne olursa olsun kötü bir pilot değil. Geçen seneki Suzuka galibiyeti bunun en iyi örneğidir.

  11. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow
    Yine bir Antrenman şampiyonluğunun ardından düş kırıklıklarını Hamilton'ın üzerine giderek gidermeye çalışma vakası.(Buna Halk Arasında Züğürt tesellisi denir.)

    Burda cevaptan ziyade bir küçük görme sözkonusu.Süper Mclaren 3-12,antreman şampiyonu Ferrari 5-7.Hemde temiz taraftan.Birde şöyle birşey var,antreman şampiyonu dediğin aracın pilotu şampiyona lideri,süper Mclaren pilotu pole alsada yarış kazanamamış.Ayrıca sıralamalarda iyi olan araçla yarışta öyle yada böyle gerilemiş.Biz ne zaman oturup doğru düzgün f1 muhabbeti yapacaz diye düşünmeden edemiyorum.Ya pilotların dini,ırkı devreye giriyor.Ya herkes geçmişten birşeyler döküyor.Senin takımını savunman en doğal hakkın.Hamilton'ı Buttondan üstün görmendede yanlış birşey yok.Eğer arkadaşımız bir yorum yaptıysa sende,hayır öyle değil böyle dersin.Hemen siz anca antreman şampiyonu olursunuz,sıralamalarda anca şu bu dersen,yukardaki arkadaşın dediği gibi biri çıkar sizde pole şampiyonusunuz,daha yarış galibiyetiniz yok der.Sonra Monacoda kazanırsanız sende doğal olarak çıkar,dün böyle biri vardı şimdi nerde dersin.Ki bunuda kimse yadırgayamaz.Sonuç olarak her türlü olay tartışmaya gidiyor ve hiçbir pilot&takım haberinde birşey paylaşamıyoruz.Sürekli olarak bir gerginlik var.Bende bunu belirtmek istemiştim.Laf atmadım diyorsan,laf atmamışsındır.Ben öyle aldım.Kusura bakma.

  12. 😀 Haydi yoluna Tahir'cim. Çamur attın ama önce ellerin kirlendi. Arada kocaman bir fark var birisi Button'dan birisi Ferrari'den kaynaklanıyor. Ama senin gibi birisinin bunu idrak edecek yeterli donanım olmadığı için yaptığın en iyi işi yapıyorsun yani saçmalıyorsun. Alonso fark atınca pilottan Button fark yiyince acaba McLaren bla bla bla. haa. Sizi gibi sizi dediğim gibi bu suçlamayı yapacak en son kişi sizsiniz.

  13. Benim yorumumdan Ferrari'nin gelişemediği tezini nasıl çıkardın merak ettim doğrusu. Ben sadece sataşan kişiye cevap verdim keşke sende güzelce okuyarak ve düşünerek cevap verseydin.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    tam da bahsettiğim buydu.Tek sarıldığınız ve silah gibi kullandığınız almanya.Ne zaman sıkışsanız sarılıyorsunuz.İşte aramızdaki fark bu.Ben bu farktan bahsettim.Ama nerde sende onu anlayacak kapasite.

  15. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Onu unutmuşum.Sende keşke görerek ve nefretini bir kenarde bırakarak yazsaydın?

  16. Senin gibi birinden barış çubuğu beklemiyorum zaten. Button Geçen sene öndeyken Hamilton'dan daha iyi pilot yok takımı etrafında topladı bu sezon McLaren Button'a odaklanmalı diyordunuz Ne oldu da Button'ın feryatlarını McLaren'in onu ekarte etmeye çalışmaya işaret ediyorsunuz. Massa örneğini vermişsin Massa Almanya'da açık şekilde yol vermedimi Daha Çin'de Ona yol ver farklı strateji uyguluyor denmedimi. Button sezona iyi başladı ama devamını getiremedi Birçok yarışta ayarları yapamadı bu kimin suçu McLaren'in mi Hamilton'ın mı? Bu diyecek en son kişilersiniz.

  17. Senin gibi birinden barış çubuğu beklemiyorum zaten. Button Geçen sene öndeyken Hamilton'dan daha iyi pilot yok takımı etrafında topladı bu sezon McLaren Button'a odaklanmalı diyordunuz Ne oldu da Button'ın feryatlarını McLaren'in onu ekarte etmeye çalışmaya işaret ediyorsunuz. Massa örneğini vermişsin Massa Almanya'da açık şekilde yol vermedimi Daha Çin'de Ona yol ver farklı strateji uyguluyor denmedimi. Button sezona iyi başladı ama devamını getiremedi Birçok yarışta ayarları yapamadı bu kimin suçu McLaren'in mi Hamilton'ın mı? Bu diyecek en son kişilersiniz.

  18. Button 2.Antrenmanları lider bitirdi keşke bilerek yazsaydın?

  19. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Mc laren gelişemiyor ve her yarış geriye gidiyor pitte yapılan amatörce hataları saymıyorum bile.tam tersine ferrari her yarış üstüne koyarak ilerliyor ve alonso şu an lider.bu durum mc laren fanlarını hırçınlaştırmış biraz nereye saldırcaklarını bilmiyorlar.ve ayrıca hamiltonda bu sene pole şampiyonu ama daha 1 galibiyeti bile yok.

  20. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Elma ile Armut arasındaki fark gibi açıktı ama sen anlamamışsın.Ben buttonun feryatlarından ve sonuçlarından bahsetmedim bunu yapanın massa olduğunda nelerin olabileceğini anlatmak istedim.Örnek verdim prost haberine bak dedim.Sana barış çubuğu uzatmak burada yapacağım en son iştir emin ol.Gerecek olsaydım neler yazabileceğimi tahmin edeceğini sanmıştım.Asıl sen pole şampiyonluğunun hayal kırıklığını çıkarmaya çalışıyorsun.Biz gelişiyoruz ya siz?

  21. Raikkonen en azından sürekli olarak sıralamalarda ilk 4 ilk 5 içersindeydi o sezon. Button 2 yarıştır Q3'e kalamıyor yarış performansı çok kötü ayar yapamıyor. Ayrıca Raikkonen ve Button çok farklı yeteneklere sahip pilotlar 2007'nin tekrarı olmaz bu sezon daha çok 2010 gibi son yarışa kadar 3-4 aday olur.

  22. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Ferrari nin geliştiğini görmemek için biraz ard niyetli olmak lazım.Ayrıca Alonso şampiyona lideri , öte yandan siz burda antreman şampiyonu bile olamadınız.Her neyse.

  23. Germeye çalışsaydım değil çalışmışsın. Bu ne şimdi iyi niyet bildirimi mi, barış çubuğu uzatmak mı? Yine bir Antrenman şampiyonluğunun ardından düş kırıklıklarını Hamilton'ın üzerine giderek gidermeye çalışma vakası.(Buna Halk Arasında Züğürt tesellisi denir.)

  24. İnsan var,insan müsfetteleri var.Aradaki fark bu.

  25. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ortamı gerecek olsaydım gererdim.Benim dikkat çekmek istediğim nokta mclaren button ilişkisi değil.Burada yorum yazan kişilerin tutumlarıdır.Bizler diğer pilotların haberlerini bırak provake etmeyi ,bir çoğunu ziyaret dahi etmezken bugünkü prost haberine bir bak istersen.Kaç tane yorum silinmiş bir sor istersen.

  26. Olayın fazla büyütülmemesinin nedeni Tahir, üyelerin Button'ın geçen seneyi Hamilton'ın önünde bitirmesi ve McLaren böyle bir iş yapmayacağını bilmeleri. Ortamı hiç germeye çalışma Tahir.

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    “Gerçekten garip. Sabah otomobil gayet iyiydi. Bir ayar değişikliği yapmadık. Ki yapsaydık belki daha iyi olurdu.”

    “Tıpkı geçen yarış olduğu gibi. Antrenmanlarda otomobil gayet iyi oluyor ama ardından sıralamalarda o aracı göremiyorum.”

    İlginç ve ibretlik cümleler.Düşünüyorum da bu cümleleri MASSA söyleseydi ne olurdu.Tahmin etmek zor değil.Her yorumda en az bir tane sabotaj kelimesi geçerdi.Alonsonun dini imanı sözkonusu edilirdi.Dünya şampiyonu vasıflı Button konuşunca; vasatsın , pilotajın yok , aynı aracı kullanıyorsunuz, gibi cümleler sarfedilmiş.

    İşte bu da taraftarlar arasındaki farkı açıkça ortaya koyuyor.

  28. Yaklaşık 10 senedir F1 pilotu olan Jenson, Yaklaşık 4 ayrı takımda yarışmasına rağmen. Kariyerinin sonlarında (en)'lerden geçmiş bir takıma gelmiş. Ancak bunca sene sürekli bu yavaş kalmanın hala dengeye bağlayabilmesinin nedenlerini anlamak güç. 10 senedir hiç bir şey öğrenmemiş gibi davranması, yaklaşık 3 yarıştır ayar yapamaması. Yumuşak stile rağmen lastikleri tüketmesi. Çok anlamsız. Umarım Canada'da tekrar görmek istediğim yerinde olur. Yoksa bu son senesi olabilir.

  29. Erdi  Akkaya avatarı

    button'ın bu durumu bana 2007 yılını hatırlattı.raikkonen sezonun ilk yarışını domine etti.ondan sonra performans anlamında çok büyük düşüş yaşadı.onunda başına sürekli mekanik problemler geliyordu.monako'da button gibi çok daha gerilerden başladı.ama 8.bitirdi bakalım button ne yapıcak ve sezon sonu raikkonen gibi şampiyon olucakmı ?

  30. Her yarış performansın dahada düşüyor button.

  31. Gokberk Onem avatarı

    bu adamı açık sözlülüğünden dolayı hep sevmişimdir. bence hiç vasat bir pilot değil ama elindeki otomobile ekstra şeyler katmayı başaramıyor. iyi bir paketle gayet iyi bir pilot. değişken şartlardaki başarılarıysa takdir edilesi.

  32. Ferrari%100 avatarı

    hep öyle oluyor zaten Neden ye lastikler yada hızlı değildim

  33. hep öyle oluyor zaten Neden ye lastikler yada hızlı değildim

  34. fatihvardar avatarı

    iyi olmayan hiçbir pilot mclarende yarışamaz.

  35. Sende vasat bir pilotsun, birkaç yarış etliye sütlüye karışmadan sürdüğün için lastiklerin aşınmadı ve derece yaptın.
    Hamiltonda aynı aracı kullanıyor ama aranızdaki fark gayet açık belli.
    Bu pist pilotaj isteyen bir pist.
    Maslesef sende olmayan bir özellik o.

  36. Yusuf  Hitay avatarı

    hızlı olmadığını herkes biliyor zaten. ispanya diskalifiyesi olmasa 20-0 sıralama performansı gelebilirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir