Alonso Podyum Mücadelesine Odaklanacak

yazar:

kategori:

Yarışa beşinci sıradan başlayacak olan Alonso, “İtalya’da bir söz vardır, ‘Yavaş ilerleyen, hem yol alır hem iyi gider’ değil mi? Biz de bunu yapıyoruz. Adım adım daha da yaklaşıyoruz. Sıralama sonucundan memnunum. Takım olarak bu sezon aldığımız en iyi sonuç.”

“Tüm hafta sonu iyi hissediyordum. Belki son seansta biraz daha hızlı olabilirdik ama daha fazla sıra kazanabileceğimizi sanmıyordum. Önümdeki pilot benden 0.3 saniye hızlı.”

“Genellikle burada ilk üç sıradaki pilotlar galibiyet mücadelesi verir. Bu nedenle bizim de gerçekçi hedefimiz podyumda olabilmek. Ancak aynı zamanda sürprizlerin de olabileceğini biliyoruz. Bunu bugün Michael’in polü almasıyla da gördük. Cezası nedeniyle önde olamayacak olsa da onun adına çok sevindim.”

“En iyi stratejinin ne olabileceği konusunda takımla birlikte oturup çalışmalıyız. Yumuşak lastikler iyi görünüyor. Ama biz süper yumuşaklarla başlayacağız. Ne kadar süre dayanacakları konusunda bir fikrimiz yok. Nasıl performans sergileyeceklerini yarışta göreceğiz.”

“Şampiyona açısından, gridde güzel bir dizilim oldu. Sadece Hamilton önümüzden start alacak. Vettel dokuzuncu sırada.”

“Yanımda Michael mi var? Bunu görmeyeli uzun zaman olmuştu. Bu kadar yakınımda olması hoş olacak. Ancak ben altıncı sıradaki otomobili düşünmek yerine önümdeki dört pilotu geçmeye odaklanacağım.” diye konuşuyor.

 

 


Yorumlar

  1. Hudavendigar avatarı

    yarışın start anı dışında heyecanlı olacağını düşünmek bnce yanlış olur.sonuçta burası monaco.geçiş yapmanın oldukça zor olduğu bir pist.SC ihtimali bi tek bni heyecanlandırıyor.

  2. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Monako'da 5'den 1'e İmkansız.

    3 veya 4 Olur Startta Diye Düşünüyorum 🙂

  3. ilk yarışın ardından ferrarinin çok kötü durumda olduğunu alonsonun işinin çok zor olduğunu felan söylemiştim itiraf edeyim ferrarinin bu kadar gelişme göstereceğinin tahmin etmemiştim
    gerçekten şapkamı çıkartıyom alonso podyuma çıkabilir yarın

  4. Gokberk Onem avatarı

    hamilton iyi start alır onu geçmek zor olur hele ilk viraja bu kadar yakınken. webberin kötü start aldığı doğru ama o kadar kısa mesafede polden beşinciliğe düşmez diye düşünüyorum. grosjeanı geçmek gerçekçi hedef sonra stratejiyle birini geçsek podyumdayız. olay falan olur birileri yarış dışı kalır ya da pist üstü geçiş yaparsak bunlar sürpriz olacaktır.

  5. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Ferrari'nin en kötü olduğu noktaları sorgulayan bu yarışta bu sıralama sonucu çok kıymetli Ferrari adına…

  6. schumi ve alonso yan yana start alacaklar de haydi buyur 🙂

  7. ben alosnoya bişe demedim süpriz yapan w03 denilmesine anlam veremedim onu acikladim sadece 😀

  8. rocco junior avatarı

    Burdaki sürprizi o anlamda söylememiş bence hemen kötüye yormayın.Alonso,Schumiye saygılı bir pilot.Burda demek istediği son 3yıla bakılınca ve Mercedes'in mevcut durumu göz önüne alınca belki beklememiş olabir.3senedir burda yarışıyor ve tüm pistlerde ama ilk kez bu kadar iyi sıralama turu geçirdi.Yani Monako da kimse Schumi pole aldı diye şaşırmaz zaten adamın 70tane pole pozistyonu var.

  9. neyin süprizi arkadaş 😀 mercedes evet düzlüklerde hızlı ama mercedesin düzlüklü pistlere ihityacı varmiş gibi düşünmeyin özetle sunu düşünün aero dinami istemeyen pistler mercedesin işine yariyor senelerdir yorumcuların söyledikleri araçlar arasındaki farkların minimum seviyeye düştüğü pist monacodur aerodinami istemez. pilotaj ve aracın mekanik tutusuna bakar. ee mercedesinde çekişi iyi oldugunu sezon basından beri biliyorus ispanya gibi hizli virajları olan yerlerde mercedes evet iyi deil ama monaco gibi aero istemeyen bir kaç pist daha var oralardada mercedes iyi olacaktir.

  10. f1ferraridir avatarı

    bencede ama manaco da 5 cilikten starta en fazla 3 lük ki oda çok zor çünkü ilk viraj çok yakın

  11. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Şampiyona lideri nasıl süpriz oluyor?Evet Schumacher'in pole alması süpriz.Neden diyecek olursan tüm hafta boyunca Önce Lotus,sonra Ferrari'nin adı geçti.Aralarda Sauber ve Williams pole alabilir diyenler vardı.Mclaren'in sıralamalardaki üstünlüğüne bakarak Mclaren Q3 te ortaya çıkar diyenler vardı.Redbull dan beklentisi olanlar vardı.Düzlük olmadığı için,Mercedes sistemin avantajını kullanamayacaktı ve kimse Mercedes ten bahsetmiyordu.3 antreman seansındada Mercedes bariaz bir şekilde ortaya çıkmadı.Hatta q1 de bile.Sonra bir anda geldiler ve herkesle dalga geçermiş gibi pole aldılar.Sence bu kadar olasılık içersinde olmayıpta 1-3 yapmak süpriz değilmi?Hemde düzlük olmayan bir yerde.Süpriz'i yapan Michael'in istatistiksel başarıları yada pilotajı değil.Süprizi yapaN W03.

  12. Schumacher Nerde Ben Orda avatarı
    Schumacher Nerde Ben Orda
    Ancak aynı zamanda sürprizlerin de olabileceğini biliyoruz. Bunu bugün Michael’in polü almasıyla da gördük. Cezası nedeniyle önde olamayacak olsa da onun adına çok sevindim.”

    Burda tutarsız konuşmuş Alonso süprizlerolabilir Schumacher polü aldı ya buna süpriz diyor adamlar sizden daha hızlı neresi süpriz bunun..Schumacher malezya çin ve monacoda basın toplantısına girdi..Asıl süprizler Maldonado ve Sensin.İspanyada bir süprizdi sizin için

  13. Ferrari%100 avatarı

    Start senin işin Alonso ilk sırada bile yer alabilirsin
    Starta Webber çok kötü
    Aman Groscian dan uzak dur kaza yapma ihtimali yüksek

  14. Yarın Alonso ilk 3 e girerde Massayı bilemem.1.de olabilir 22. de 🙂

  15. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Yarınki start çok kritik olacak.Eğer Grosjean'ı geçebilirsek,öndeki üçlüyle mücadele edebiliriz.Bu 3 lüdende Hamilton'ın Rosberg'i yada Webber'i yada ikisini geçmemesi önemli olacak.3-4 olabilirsek süper olur.2-4 fena değil.Ama 5 te kalırsak umarım Grosjean arka grubu yavaşlatmaz.Yağmur beklentiside varmış.Bu yüzden kritik bir yarış olacak.Sanıyorum bugün sıralamalarda lastikte sakladılar.Dolayısıyla buda kritik bir nokta.Umarım bu hafta sonu bittiğinde,şampiyonaya pilotlarda liderlik yapıyor oluruz.Massa da birkaç puan kazandırırsa harika olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir