Maldonado 5 Sıra Grid Cezası Daha Aldı

yazar:

kategori:

 

İspanya yarışının galibi Maldonado üçüncü antreman seansında Sergio Perez ile yaşadığı temasın ardından 10 sıra grid cezasına çarptırılmıştı. Sıralamalarda 9. olan Maldonado yarışa 19. sıradan başlayacaktı. Ancak Williams takımı yaptığı incelemede  aracın vites kutusunun hasar gördüğünü ve değiştirilmesi gerektiğini tespit etti. Bu, Maldonado için 5 sıra daha geriden başlamak demek.

Williams başmühendisi Mark Gillan kaza hakkında;

“Araçta çok fazla hasar vardı, vites kutusunu değiştirecek kadar çok. Hatta aracı sıralamalara yetiştirdiğimiz için çok şanslıyız diyebilirim.”

Gillan aynı zamanda Monaco sıralamalarından memnun olmadığını ifade etti.

“Kuşkusuz dördüncü veya beşinci sırayı alabilirdik, eğer temiz bir tur atabilseydik. Pastor 2. seanstaki derecesini geliştiremedi, son seansta kullanılmış süper yumuşak lastiklerle tur attı. Tam bir hayal kırıklığı. Ancak yine de iyimser olabiliriz çünkü yarış tempomuz var.”

Konu hakkında görüşleri sorulan Maldonado ise tutarsız cezalardan şikayetçi.

“Kesinlikle bilerek yapmadım. Piste çıkış turumda soğuk lastik kurbanı oldum. Sadece hafifçe temas ettim, büyük birşey değildi, hızlı turum için önümü açmaya çalışıyordum. Burası çok dar bir pist, en küçük hata kazayla sonuçlanabiyor.”

“Şimdi geçen yarış Schumacher’in takım arkadaşımla yaptığı kazaya bakarsanız, onun 5 sıra ceza alıp benim 10 sıra almam pek adil değil. Daha önce de söylediğim gibi burasının karakteristiği ve soğuk lastiklerin birleşmesi neticesinde böyle bir durum gelişti.  Biraz ağır bir ceza ama kurallar böyle, yapacak birşey yok.”

“Yarışa gelince bu kadar geriden başlamak özellikle Monaco açısından büyük bir dezavantaj, ancak burası Monaco ve her an herşey olabilir, o yüzden tetikte olup gelen şansları değerlendireceğiz. Yarınki amacımız puan almak olacak.”

 


Yorumlar

  1. Coulthard'ın kaza yorumu

  2. Eğer bir kişiye kasten vuruyorsan ona "kaza" denmez.

  3. Mclaren_Sauber_Duhan avatarı
    Mclaren_Sauber_Duhan

    Ya zaten bu konuda Perez haklı ama kazalarından dolayı bir pilotu şikayet edeceksek Rubens Barichello uzun zaman F1 ' de olmazdı…Maldonado'da sık sık kaza yapan ama telafisini eden adam Bak tam Bir Mcleren Ve sauber hayranıyım ama Hamilton'u mesela dengesiz sürüşünden dolayı sevmem ama ne yeteneği varkı toparlıyor…Ondan dolayı sempatısi var hereksin..Maldona'da öyle..Neyse kardeş uzatmayalım tartışmaya dönmesin mevzu 😀

  4. İnşallah günün birinde yol verdiğin adamın biri aracını senin üzerine kırıp kaza yapar da anlarsın böyle bir hareketin telafisi olamayacağını.

  5. Mclaren_Sauber_Duhan avatarı
    Mclaren_Sauber_Duhan

    Formulayı açıkcası 7-8 yıldır takip ediyorum…Maldonado Bana göre iyi pilot fakat şu konuda haklısın fazla kaza yapıyor ama telafilerini eden de sürüşleri beceriyor…

  6. İyi diye örnek verdiğin yarışta bile aracı kullanmasını becerememiş Alonso'yu geçecem diye duvarla bütünleşmişti. Bu sene Williams hızlı, Maldonado'da zerre kadar iş yok.

    Daha önce dediğim gibi Maldonado senelerdir böyle saçmalıkları yapıyor. Formula 1 izlemeye bu sene mi başladın? 2011 Spa'da da başka bir pilotun üzerinde kasten direksiyonu kırmıştı, bilmem farkında mısın?

  7. Mclaren_Sauber_Duhan avatarı
    Mclaren_Sauber_Duhan

    Vitaly Petrov için bunları dezeniz bir şey dememde kalitesini kanıtlamış bir adam… =)

  8. Mclaren_Sauber_Duhan avatarı
    Mclaren_Sauber_Duhan

    Söz ettiğimiz kişi Vitaly Petrov değil Maldonado..Ben bir yarışa bakmıyorum sezonun ilk yarışını hatırlatayım Albert Park Bu sene bu adamın performansı iyi…Roman Grejeana'a iyi diyen insanlar nasıl olurdu bu pilota kötü derler…Adam kaza yaptı diye karşı cıkmıyorum sadece abartıldığı görüşündeyim…

  9. 1. Adamın bir kaza yaptı diye kötü görülmesine karşı çık.
    2. Adamı bir yarışı iyi geçti diye başarılı ilan et.

    İroni.

  10. Mclaren_Sauber_Duhan avatarı
    Mclaren_Sauber_Duhan

    Maldonado başarılı bir pilot galiba kıskananlar var yahu yapmayın arkadaş adam bir kötü antereman ve sıralama turu geçirdi diye verip veriştirmeyin bu adam kendini kanıtladı artık neyin derdindesiniz anlamadım arkadaş? :S

  11. gitsin parasini venezuela ormanlarinda kabilesiyle beraber yesin, bizde daha temiz f1 izlemis oluruz

  12. rakibin üzerine kasti direksiyon kırıyor 10 sıra ceza alıyor bu yetersiz bence bu yarıştan diskalifiye edilmeliydi…1 yarış kazanmayla havalaramı girdi anlamadım tamam genç pilotların önünü açın eyvallah ama herkez yerini bilecek…

  13. Schumacher- avatarı

    Hakemler gerçekten çok tutarsız artık değişmeleri lazım bazı pilotların geçmişten kalan özlerine görede ceza veriyorlar …

  14. Kendisine yol veren pilotun üzerine direksiyonu kırıp çarpışmadı mı bu adam yoksa ben mi yanlış gördüm? Bunun soğuk lastikle ve pistin karakteriyle ne alakası var? Hatasını kabullenmek yerine utanmadan cezayı haksız bulmuş bi de.

    Böyle hareketi normal yolda yapsan ehliyetini elinden alırlar.

    Adamın bir yarışı iyi geçti diye bazı kişiler Maldonado'nun senelerce yaptığı saçmalıkları unutup onu iyi pilot zannetmeye başlamışlardı. Ama çok şükür kendisi ertesi yarışın başlamasını beklemeden gerçeği derhal hatırlattı.

    Biz ona boş yere MALdonado demiyoruz.

  15. eee arkadas bi yaris kazandi hemen buyuk pilot oldu simardi, sabah antreman seansinda arabayi pert ediyordu nerdeyse dumbelek, basariyi hazmedebilirsen basarilisindir..

  16. Bir tur geriden başlasın artık 🙂

  17. Wiliams Maldo  avatarı
    Wiliams Maldo

    Hayırlı olsun Maldonado kardeş birincilikten sonra bunlar karın ağrısı yapar insana

  18. bi cezada ben verim 30. sıradan basla bari

  19. schumi ispanyada hızlıydı ve arkadan sennaya çarptı yapaçak bir şey kalmamıştı ama maldonadonun yaptığı tam kendini bilmezlik. perez bariz bir şekilde yavaşladı maldonadoya yol verdi ama maldonado perezin yanına gelip üstüne kırdı az daha zorlasa üstüne çıkacaktı. ya bi de kesinlikle bilerek yapmadım diyor. hakikaten çok seviyesizce. bu hafta sonu için sana söylenecek tek cümle "oğlum bak git.."

  20. Williams ruhu gelmişti geldiği gibi gitti bu yarışta 🙂

  21. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Birde kınama cezası alsaydın tam olacaktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir