Mosley "Hamilton'ın Önemi Abartılıyor"

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Max Mosley, Lewis Hamilton’un bazı ifadelerde belirtildiği kadar önemli olmadığına inanıyor ve aslında ileride spor için olumsuz etkide de bulunabileceğini düşünüyor.

Hamilton’un Formula 1’e çıkış sezonu, dünya çapında ilgi gördü ve İngiltere’de sporu izleyenlerin sayısını da arttırdı. Michael Schumacher’in emekli olmasıyla beraber Hamilton, sporun yeni lider yıldızı olarak görülmeye başlandı.

Ama Mosley eğer spor üstündeki etkisinin uzunca süre devam etmesi durumunda Hamilton’un, Schumacher gibi, Formula 1’e olumsuz etkide bulunabileceğine inanıyor.

BBC’ye konuşan Mosley: "Bu sene yaptıklarını gelecek sene de yaparsa, kesinlikle büyük bir etki olacak"

"Olumsuz olmaya başlayacak. Çünkü insanlar bana onu durduracak bir şeyler yapamadığımı söyleyecek, Schumacher’de olduğu gibi"

"Kesinlikle İngiltere tarafından büyük ölçüde yardım alıyor. Ayrıca dünya çapında da büyük ilgi var. Çünkü, açıkça zengin bir geçmişten gelmiyor. Kendi başardı"

"(Ama) her zaman yeni birileri vardır. Eğer bu, o olmasaydı, bu ya (Nico) Rosberg ya (Robert) Kubica ya da başka yeni bir yıldız olacaktı. Bir (Sebastian) Vettel, birden bire büyük biri (yıldız) olcaktı."

"Yani Lewis Hamilton’un önemini abartmaya yönelik bir eğilim var."

Mosley ayrıca, Hamilton’un 2007 şampiyonluğunu temyiz sonucu elde etme olasılığını da önemsemiyor.

Mosley: "Olabilir, kesinlikle, çünkü bu, temtiz mahkemesine gidecek. Ama pek mümkün değil. Araçlar (BMW ve Williams) ihraç edilse bile, Hamilton’un tekrar sınıflandırılma zorunluluğu yok."

"Eğer (jüriler) Hamilton’un konumunu değiştirmek istemezse açıkçası bir gerek yok."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir