Mercedes Lastik İdaresinde Kendine Güveniyor

yazar:

kategori:

Czası nedeniyle 5 sıra geride düşecek olmasına rağmen Michael Schumacher’in dünkü sıralama birinciliği, Nico Rosberg’in üçüncü olması, W03’ün Monte Carlo caddelerine uygun olduğunu gösterdi.

Bunun yanında geçen sene her iki pilotun da lastiklerdeki bozulmalardan zarar görmesi hâlâ akıllarda ike Mercedes, Pazar günü yarışa kendilerine güvenerek giriyor.

Rosberg: “Yarışa kesinlikle iyi hazırlandık. Geçen seneye kıyasla lastikleri daha iyi koruma ve daha iyi bir forma sahip olma adına birçok ayar çalışmaları yaptık. İşte bu yüzden yarışa çok daha güvenle giriyorum”

Schumacher: “Bu sene aracımızı gördük: Şartlarla nasıl başa çıkacağımızı anlayana kadar sene başında bazı iniş-çıkışlarımız oldu. Ama şimdi burada ne gerektiğini biliyoruz”

Potansiyel lastik meselesi için Takım Patronu Ross Brawn: “Elbette garanti bir şey yok ama bütün takım ihtimalin farkında. Yarış sırasında lastikler konusunda ne noktada olduğumuzu değerlendirme adına kullandığımız teknolojilerin bazılarını geliştirdik. Pilotlar da çok daha farkında”

“Yarış temposunda gideceğiz ve bu yarışta araçlarımızın temposu, lastikleri idare edebilecek düzeyde. Yeteri kadar hızlı olup olmayacağını göreceğiz. Ama geçen seneki gibi 6-8 turdan sonra lastiklerimizin mahvolmasını istemiyoruz”

“Lastikleri idarede çok daha iyi durumdayız ama yeterli mi, bunu Pazar günü göreceğiz. Ama geçen seneye kıyasla daha iyi bir konumdayız”


Yorumlar

  1. Lastikleri iyi korudular ama kabus yine geldi Schumiyi buldu.

  2. İşte Mercedes'in yeni fren sistemi. Lastik aşınması konusunda faydası olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir