Maldonado'yu Yarıştan İhraç Etmek Gündeme Gelmiş

yazar:

kategori:

Bu olay nedeniyle 10 sıra grid cezası alan Williams pilotu, Auto Motor und Sport’taki habere göre daha ciddi bir yaptırımla karşı karşıya kalabilirdi.

1992 Dünya Şampiyonu Nigel Mansell’in de içlerinde bulunduğu FIA Komiserler Kurulu, 27 yaşındaki Venezüellalı pilotu yarıştan ihraç etmeyi de gözden geçirmiş.

Maldonado, kazanın bilerek olmadığını sadece pistin doğasından kaynaklanan bir pilot hatası olduğunu belirtti.

Söylenene göre Williams takımının ortaklarından Toto Wolff, Mansell’e, cezanın ağır olduğunu söyledi ama Mansell’in cevabı şaşırtıcıydı.

Mansell: “Yarışacak olmasına sevinin.”

“Onu bütün etkinlikten ihraç etmeye yakındık.”

Maldonado, bugünkü yarışa son sıradan başlayacak; çünkü sıralamaları 9. bitiren Venezüellalı, kaza nedeniyle aldığı 10 sıra grid cezasına ilaveten 5 sıra da vites kutusu değişiminden geriye düşecek.

Ek: Sergio Perez’in vites kutusu değişimi nedeniyle Maldonado 23, Meksikalı pilot ise son sıradan yarışa başlayacak.


Yorumlar

  1. Bilindiği üzere yarış çizgisi bariyerin hemen yanında. Kaza olduğu sırada ise Maldonado çizginin o kadar dışarısında ki kendisi ile bariyer arasına araç koysanız çok rahatlıkla sığar.

    Viraja erken girdiği de doğru değil. Görülüyor ki viraja girmelerine daha metreler var.

    Bu kazanın tek bir açıklaması var: Maldonado kasten Perez'e girdi.

  2. Ferrari%100 avatarı

    Zaten böyle acemi pilotları
    Burada yarıştırmamak gerekiyor

  3. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Durun hele daha yarış var yarış da daha fantastik işler yapacaktır Maldonado 🙂

  4. zaten böyle insanların f1 de işi ne naskara katılsın o zaman carpısan arabalar gibi orası zaten

  5. Durum ciddi tabi ki. Zaten ihraç etmeyi düşünmelerinden belli.

    Sitedeki videodan net görülmüyor ama Perez'in araç üstü kamerasına bakınca net bir şekilde görülüyor ki kazanın olduğu yerde Maldonado yarış çizgisinin dışında.

  6. tamamen kasıtlı yapıyor.virajın dönüsü nerde bi bakın derim.daha viraja girmesine çok varken resmen üstüne kırıyor.aralarında bi husumet varsa bu yüzden olmus olabilir.

  7. hani bazen insan saçmalarda herşeyi birbirine karıştırır ya sanki öle bi telaş içindeydi ilk önce pereze vurdu sonra gitti kaza yaptı ilginçti bi an başka alemlere gitti galiba 🙂

  8. Gerçekten dediğin gibiyse durum epey ciddi demektir. Ama ben virajı almadan önce perezi geride bıraktığını düşündüğünü sanıyorum. O virajdaki yarış çizgisinden dışarı çıkmamış zaten.

  9. Coulthard'ın dediğine göre Perez'in arkasında zaman kaybettiği için sinirlenmiş. Bu yüzden aracını silah olarak kullanmış.

  10. Bu hareketi kasıtlı yaptığını düşünmüyorum. Niye böyle bir şey yapsın ki? Yusuf'un dediği gibi şampiyonluk yarışı olsa neyse 🙂

    Zaten hakemler de kasıtlı yapmadığını düşünmüşler ki 10 sıra cezası vermişler. Sanırım Maldonado kendini kaptırdı ve hızlı turuna odaklandı. Sıralamada olsa perez suçlu bulunurdu ama antrenmanda olunca maldonadonun daha dikkatli olması gerek.

  11. Peki niye erken giriyor? Yanında Perez olduğunun farkında değil mi?

    Kendi gerekçesine göre lastiği soğukmuş, ondan kaza yapmış. Peh. Büyük saçmalık.

  12. viraja erken girdiği yok direkt üstüne kırmış viraja daha çok varmış

  13. olayı tekrar izleyince sanki kasten üstüne sürmüyor nedeninini anlayamadığım şekilde viraja çok erken giriyor orda perezin üzerine çıkıyor. zaten bu hareketi kasıtlı yaptıysa yazıklar olsun.

  14. Yusuf  Hitay avatarı

    hani böyle yorumlar yapmayı sevmem ama hamilton yapsa yarıştan diskalifiye edilmişti.

    elbette kıyaslanacak olaylar değil ancak, 97 de şumi kasten rakibine çarptığı gerekçesiyle tüm sezondan ihraç edilmişti.

    durduk yere rakibinin üzerine sürmek de neyin nesi ? bunun cezası 10 sıra mı sadece ?
    ayrıca aynısını geçen yıl spa'da hamilton'a yapmış ve Q3 öncesi hamilton'ın aracına zarar vermişti.

  15. İhraç etseler zerre kadar ağır olmazdı hatta az bile. Adam kasten kendisine yol veren pilotun üzerine sürüyor, bunu yapan pilotun lisansının alınması lazım. Özellikle de aynı şeyi daha önce de yapmış olduğunu düşünecek olursak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir