Barrichello Indy 500'de Çaylaklarda 1. Oldu – Sato Son Turda Kaza Yaptı

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, 9 çaylağın olduğu gridde 3 saatlik yarışı 11. tamamladı.

Barrichello: “Bugün büyük bir tecrübe kazandım. İlk oval tecrübemdi ve önceden yaptığım her şeyden çok farklıydı. Takımın elde ettiği başarıyla büyük gurur duyuyorum. İlk 10’da bitiremememiz üzücü ama ilk yarışımla gurur duyabilirim.”

Çaylak statüsüne rağmen Barrichello, griddeki en tecrübelilerden birisiydi ki uzun yıllar Formula 1’de mücadele etti.

Indy 500’te ilk yarışında kazanan pilot sayısı az ve Barrichello, oval pistlere alışık olmadığından galibiyeti düşünerek yarışmadığını ifade etti.

Barrichello: “Çok beklentim yoktu. İnsanlar sıkı yarışıyor. Bazen pistte çılgınlıklar yaşanıyor.”

Brezilyalı pilot, bir ara kendisini lider olarak da buldu ve pite girene kadar iki tur bu konumda gitti. Barrichello, başka bir Formula 1 eski pilotu olan Jean Alesi’den daha iyi bir başlangıç yaptı.

39 yaşındaki Alesi, 33 sıradan başladığı yarışta 9 tur atabildi. Fransız pilota, pistte çok yavaş kaldığı için yetkililer tarafından yarışı bırak talimatı verildi. Alesi, liderlerin hızının %105’inden daha yavaş dereceler elde ediyordu.

Lotus adına yarışan Alesi: “Performans eksikliğini gidermek için çok şey denedin ama üstesinden gelemedik. Hayal kırıklığı yarattı ama kurallar adil. Indy 500’den çok büyük saygı ile ayrılıyorum. Gelecek sene tekrar gelmeyi umuyorum. Şimdiden hazırlanmaya başlayacağım”

Güncelleme:

Formula 1’in eski pilotlarından Takuma Sato ise kazanabilecek konumda iken son turda kaza yaparak şansını kaybetti. Japon pilot, son turda Dario Franchitti’yi geçmek isterken duvara çarptı.

 


Yorumlar

  1. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Klasik Sato işte 🙂

  2. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Sato son tur liderliğe çıkmaya çalışırken kaza yaptı her zamanki gibi aceleci davrandı

    http://www.youtube.com/watch?v=J3Ai7U03lLY&feature=g-u-u

  3. Eklerim şimdi yeni olanı 🙂

  4. Bu resim

    Haberin resmi yani.

    Ayrıca benim attığım resim oval aero konfigürasyonu. Haberdeki ise normal pist konfigürasyonu.

  5. Bu resim rubensin sezon başında test yaptığı aracın resmi. williamsın bir ara sezon öncesi testler kullandığı gibi düz rengi var. Yarışlarda kullandığı araç böyle görünüyor.

  6. 39 yaşındaki Alesi, 33 sıradan başladığı yarışta 9 tur atabildi. Fransız pilota, pistte çok yavaş kaldığı için yetkililer tarafından yarışı bırak talimatı verildi. Alesi, liderlerin hızının %105'inden daha yavaş dereceler elde ediyordu.

    Evet bunu akşam okumuştum, lotusu kenara çekmişler öylece duruyordu 🙂 Alesinin araçtan çıkıp hemen uzaklaşmasına da şaşırdım doğrusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir