Ferrari'de Şimdiki Hedef Tek Tur Performansı

yazar:

kategori:

Sezona kötü başlayan Ferrari’de Fernando Alonso, rakipleri kadar güçlü olmayan bir araçla şu anda şampiyona lideri ve Monako’da da podyuma çıkmayı başardı.

Bununla birlikte Domenicali, yarışlarda önü açık turlar atmanın faydasını görmek için takımının sıralama performansına yoğunlaşması gerektiğini düşünüyor.

Domenicali: “Pole pozisyon için mücadele ediyorsanız, hatta pole pozisyondaysanız yarış tamamen farklı hale geliyor. Bu, işlerin doğru yola girmesi adına üzerine odaklanmamız gereken bir şey.”

“Aracın saf performansı açısından zor bir başlangıç yaptık. Memnun olmadığımız ve araçta gelişim göstermemiz gereken bir durumdayız. Çünkü şu anda diğer bazı araçların pole aldıklarını görüyoruz; biz alamıyoruz. Yani takım adına hedef bu olmalı.”

Ferrari’nin İspanya GP’de kullandığı güncellemeler görünen o ki takıma güç kazandırmış ve yenileri, önümüzdeki yarışlarda da gelmeye devam edecek.

Öte yandan Domenicali, alınan sonuçlarda Alonso’nun üstün performansının da altının çizilmesi gerektiğine inanıyor.

Alonso: “Araca her yarışta performans ekleme adına herkes sıkı bir şekilde çalışıyor; yapmamız gereken de bu”

“Lider olduğumuz için mutluyum ama böylesi bir şampiyonada puanlar kaybetmememiz gerek. Galibiyet için mücadele eden çok fazla takım ve pilot var”


Yorumlar

  1. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    haaaah adamlar bir de tek turu geliştirirlerse biz …ükü tuttuk.aloyla uğraş dur artık

  2. ddrs sıralama turlarında ortalama 0.4 saniye yarar saglıyo buda q3 de diğer takımlarla mücadele edebilecegimizi gösteriyo yarişta ise 0.1 saniye yarar sağlıyo bunların sonucunda ALONSO podyumun kesin adayı

  3. umarım ileride bu söylediklerimi hatırlarsın 🙂

  4. tifoalo HRT avatarı

    ispanya hızlı viraj 2.lik sana bir şeyler hatırlatıyordur 🙂

  5. monako ferrari taraftarlarını heyecanlandırmış görünüyor.ama cadde pist olduğu için kalite farkının çok ortaya çıkaran bir pist olduğunu zannetmiyorum.Kanada da durum daha farklı olacaktır.Hele ileride orta hızlı virajların fazla olduğu ve aeronun önem kazandığı pistlerde ferrarinin işi bu haftaki kadar kolay olmayacaktır….

  6. Gokberk Onem avatarı

    valla bence de en büyük sıkıntıyı düzlük hızından çekeriz . inşallah DDRS işe yarar da son sektörde yavaş kalmayız. ama onun dışında ilk iki sektörde hızlı virajlar var ve bu sezon ferrari hızlı virajlarda oldukça iyi. pol biraz uçuk bi beklenti olsa da alonso 3. olabilir. montreal de 3.lükten yarış kazanılacak bir pist. lastik kullanımımız da iyi. ben umutluyum bu yarıştan. ama tabi otomobilin arka tarafı hala en iyi seviyede değil ama bunu da macaristan'a kadar çözeriz diye düşünüyorum.

  7. üstad sözlerine eyvallah demek dışında söyleyeceğim bir şey yok. sezona 1 saniye geriden başladık ve ben çok temkinli biriyim. hiç pole pozisiyonu düşünmedim. şahsi fikrim sıralamalarda ilk üç içinde olmak galibiyet için hayati önemde. umarım bunu montreal'de başarırız…

  8. rocco junior avatarı

    Arkadaşlar yine olumsuz adam yada temkinli adam olarak sizleri uyarıyor ve dediklerime kulak asmanızı istiyorum.Fazla umutlanmayın ama umudunuzu yitirmeyin :)) Bakın sonra haklı çıkıyorum üzülmenizi istemem 😀

    Öncelikle Kanada da pole beklemeyin.Mercedes ve Mclaren orada çok güçlü olacaktır.Lotusun yine azami hızı çok iyi.Ferrari pole almak için şu an henüz hazır değil ama eminim çok geçmeden kazanacak.Belki Kanada dan 1-2yarış sonra.Ama oraya gittiğimizde farkı minimize edeceğimize inanıyorum.

    Neden pole alamayız dedim;birincisi,10km hadi 8-10km yavaşız düzlüklerde bariz.Evet araç gelişti ve sorunları iyice azaldı ama belli ki o egzozun daha gelişmesi ve arkada yol tutuşu ile çekişi optimuma getirmesi lazım.Maksimum sürat için aracın arka kısmı biraz daha değişecek.Şu sürtünmeden tam olarak kurtulamadık.Radyatörler kısaca sidepod daha daralmalı diye düşünüyorum.Arka karasor kola biçimine gelmeli iyice yanılıyorsam düzeltin.Bütün bunların yanında ddrs eklenicek inşallah şöyle bir 7-8km en az kazanırız.0.3-0.4sn bir gelişim ile diğerlerinin hiç gelişmemesi lazım ki pole mümkün olsun.İlk 3 iyidir en kötü 5 olalım daha geri düşersek iş zor…

  9. Kanada da pole zor.Öncelikle araç ne kadar gelişse bile eksikleri var bu pist için.Özellikle Mercedes ve Mclaren bana göre en büyük aday.Azami sürat eklememiz ve şu çekişi optimum sebiyeye çıkartmamız şart.Yani oraya gelen güncellemeler bize 8-10km düzlük hızı ve arkada yol tutuş sağlamalı bunun iççin belki sidepod haliyle radyatör yeri değişecek ve egzoz konumu+ddrs gelmesi gerekiyor.0.3-0.4sn kazanmamız lazım en az pole için mücadeleden söz etmek istiyorsak ama bence ilk 3bile çok iyi olacaktır.Son olarak takıma güveniyorum ve çalışma tempomuz çok iyi.Yakaladığımız gelişim umarım sezon boyu sürer.

  10. Ferrari%100 avatarı

    Açılın yoldan FERRARI Kanadada yeni güncellemelerle geliyor
    Artık ilk pole ve berabernde ilk çizgi bizim olmalı
    +Fekanal sistemide güncellemelerin içinde Monako Massanın başlangıcıdı Kanada Ferrarinin tüm Takımın Başlangıcı

  11. Gokberk Onem avatarı

    DDRS geliyor Kanada'ya. Bunun dışında da büyük güncellemeler olacakmış. Pist zaten hızlı bir pist ve Ferrari'ye uyuyor. DDRS istediğimiz gibi çalışırsa arka düzlükteki düzlük hızı dezavantajımızı kaldırıp en hızlı araç olabiliriz.

  12. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Alonso'nun Yarış Performansı Muhteşem Zaten. Eğer Kanada'da Polü Alırsak %100 Kazanırız(Tabi Beklenmedik Bir Aksilik Olmazsa)

    Şu Anda Tek Turda İyi Değiliz. Umarım Hemen Çözeriz Bu Sorunuda.

    Umarım Bu Sene Alonso'ya Hak Ettiği Şampiyonluğu Yaşatırız.

  13. en hızlı otomobile sahip olmayalı hayli zaman oldu gelsin artık o günler…

  14. kanadada en hızlı araç ferrari olabilir çok büyük güncellemeler ve + f kanalda pakete dahil olacak.

  15. alonso'nun tek tur performansıda iyi.ama ferrari'nin kötü.lastikleri yeteri kadar ısıtamıyorlar.yarışta ise diğerlerine göre aşınma daha az olduğu için uzun sürüşlerde daha iyiler.tek tur performansını ferrari geliştirsin.gerisini pilotlar halleder.

  16. alonsonun yarış performansı zaten üst düzeyde alonsunun tek tur performansına ihtiyacı var. ferrari gelişim adına önemli adımlar atıyor. kanadada büyük bir güncelleme paketi geliyor. ferrari en iyi gelişen takım ve takım en iyi pilota sahip. takımlar ve pilotlar şampiyonluğu neden bizim olmasın ki???

  17. çift drs işe yarar insallah mercedes gibi kanada pol bekliyoruz

  18. Haydi bakalım tek tur performansımızı da Mercedes seviyesine çekersek tamamdır 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir