Whitmarsh: "Tahmin Edilemez Yarışlar Spor için Muhteşem"

yazar:

kategori:

Mark Webber, geçen hafta sonu Monako’da kazanarak 2012’nin 6. yarışında 56. farklı galip oldu. Bu konuda bazıları, F1’in bu şekilde devam etmesi halinde güvenilirliğinin azalacağını öne sürdü.

Ama McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh ve Red Bull Takım Patronu Christian Horner, kazanmanın kendileri açısından daha zor bir hale gelse de spor için endişe edecek bir şey olmadığını belirtti.

Whitmarsh: “İnsanlar şimdi rastgele düzenin çekici olmadığını söylüyorsa, demek ki birkaç sene önce (sporun) fazla tahmin edilebilir olduğu görüşüne 180 derece ters kalıyorlar.”

“Her şeyi göz önüne alınca insanların biraz tahmin edilemez olmasını istediklerine eminim. Her yarışa, kimin kazanacağını, her bir seansta neler olacağını ve yarışta neler yaşanacağını bilmeden gitmek istiyorsunuz. Bu sene her yarış, inanılmaz derecede heyecan vericiydi.”

Bu sene yarışların çok “rastgele” olup olmadığı konusunda Whitmarsh: “Öyle düşünmüyorum. Şu anda büyüleyici bir spor. Birkaç sene önce insanlar ‘tören alayı gibi yarış; çok fazla tahmin edilebilir’ demiyor muydu? Şimdi kesinlikle tahmin edilebilir bir sezon olmuyor. Ve bana göre taraftarlar, tahmin edilemeyen yarış ve sezon istiyor.”

Horner: “Çok fazla kazanan pilotun olması bence dikkat çekici. Lastikler bir etken; aynı zamanda güçlü pilotlar fazla; bu da önemli bir etken.”

“Red Bull, bu sene iki yarış kazanan ilk takım oldu; bu bir başarıdır. F1 bu sene farklı. Çünkü takımlar, lastik hamurlarındaki tutarsızlıkları üzerinden gelmeye çalışıyor”

Takım patronları mevcut durumdan memnun olsa da pilotların tamamı bu yönde görüş bildirmiyor.

Sezona güçlü başlayan ama arkasını getiremeyen Jenson Button: “Çok fazla farklı galibin olması açıkçası herkesi heyecanlandırıyor; bu durum başlarda spor ve taraftarlar için harika idi.”

“Ama bir zaman gelecek ve taraftarlar diyecek ki ‘Bu şekilde herkes yarış kazanabilir, herkes kaybedebilir’. Şu anda (Taraftarlar) durumu biraz garip görüyor.”

“Bilmiyorum ama umarım önümüzdeki birkaç yarış içinde bir düzen oturur ve şampiyonluk için hangi takımın ve pilotun hedef olacağını anlarız”


Yorumlar

  1. ıste mclaren ve ıste mclarenın vızyonu bu takdır edıyorum kendılerını.bazı tutucu takımlar gıbı sezon cok belırsız spora zarar verılıyor dıye dert yakınmıyorlar.sartların belırsız olması herkes ıcın zorlayıcı bır durum.

  2. ıste mclaren ve ıste mclarenın vızyonu bu takdır edıyorum kendılerını.bazı tutucu takımlar gıbı sezon cok belırsız spora zarar verılıyor dıye dert yakınmıyorlar.sartların belırsız olması herkes ıcın zorlayıcı bır durum.

  3. Henry Crazy avatarı

    Bu yıl başta favori olarak mclareni görmüştüm.hem aracı geliştirme potansiyeli hem de pilot konusu bakımınan ben aslında Ferrariciyim.Ama objektif olarak bakmak gerekirse Mclaren pilotlarını sevip saygı duymuşumdur.Senna olsun Prost olsun Hakkinen olsun Hamilton .Böyle bir takımın markalar şampiyonluğu görme zamanı geldi.Hadi artık aracı geliştirin şu Redbullu geçin artık Redbull gibi toplama aracı siz geçemezseniz kim geçecek 🙂 Zaten bizim artık markalar şampiyonu olma iddamız kalmadı Massa sağolsun 🙂

  4. Takımın toparlanması lazım patron hala çok açık bir şampiyona var önümüzde. Evet çok alçakgönüllü çok mütevazi ve tam bir ingiliz beyefendisisin ama ne yazıkkı Ron Dennis kadar politik birisi değilsin. Ron Dennis herzaman takımı toparlamış sorunları hep minimalize etmiş birisiydi. Daha öğrenecek çok yolun var. İfadene gelirse gerçekten çok ilginç bir sezon Geçen sene herkes bu zamanlarda acaba Vettel hangi yarışta şampiyonluğu garantiler diye düşünürken bu yıl Sauber ve Williams pilotları dahi şampiyonluktan bahsediyor. Bunun en açık cevabı lastik kullanımı. Herşeyin önünde ne yazık ki bu durum. Lastiği iyi çalıştıran takım aracın hızı çok önemli olmadan hızlanıyor. Ama ilerleyen yarışlarda iyi paketlerin lastiklere rağmen öne çıkacağını düşünüyorum. Hadi hayırlısı.

  5. adam hakılı formula 1 bu sene gerçekten çok zevkli
    her yarışta farklı adamlar 1. oluyor

  6. ooo sen ne yaptın böyle:) koyu bir ferrari ve alonso fanına neler yazmışsın bu sözler kavgada bile söylenmez:))

    podyum serisi göreceğimizden hiç şüphem yok umarım hasret kaldığımız galibiyet serileri gelir…

  7. arkadaşım profilimde en iyi pilotun resmi var kalbimi kırıyorsun:)))

  8. Bu arada Ferrari ya da Mclaren taraftarı olduğun belli olmuyor ama ben Mclarene göre yorum yaptım.Ferrarici isen son yorumumu görmeyiver.Kusuruma bakma.

  9. O araç ile bu araç aynısı değil.Button'ın şimdi aynı kelimeleri kullanacağını sanmıyorum.Araç ciddi derecede gelişti ve Alonso'dan bir podyum serisi bekliyorum ben.Zaten bir kaç ardı ardına podyum bizi zirvede tutacaktır.Bence bizim şu anda o lafları size yedirtmemiz lazım da neyse 🙂

  10. button bile malezyadan sonra şu ifadeleri kullanıyordu: "Böylesi kötü bir yarıştan sonra bile yine de liderden 10 puan gerideyim. Lider de bir Ferrari'deki Alonso; yani endişeye yok."

    devran dönecek ve bu lafları sahiplerine iade edeceğiz…

  11. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    hiçte muhteşem değil patron kusura bakma. araç üzerine aylarca çalış, kafa patlat, güncelleme getir, 0,2-0,3 sn hızlanmayı bekle ama lastiği anla 1,5sn kazan gibi bir durum söz konusu. takımların getirmiş olduğu güncellemelerin ne kadar işe yaradığınıda göremez olduk.eskiden güncellemeler hakkında içimizde heyecan olurdu çünkü işe yaradığında biz bile bunu gözle görürdük. gelişim sadece ferrari gibi sezona kötü başlangıç yapan araçta belli olur bu durumda. lastikler o kadar hassaski iki takım arkadaşı aynı araçlarla biri pole alıyor diğeri Q2 yi geçemiyor, bu saçmalığıda bazı kesimler alkışlıyor. pilotların ve takimların pirelliyi fazla eleştirmeside yasak çünkü adam buraya girmiş lastik sağlayıcı olmuş öyle veya böyle bir marka değeri var, sonuçta kontratlarında bazı konularda kendilerini korumaya almışlardır, aksi taktirde önüne gelen pirelliye sallar adamlar lastik satamaz hale gelir 😀

  12. Hadi ya. Ben de Vettel'in baştan sonra 1. götürdüğü yarışlar spor için daha iyi zannediyordum.

  13. Acaba Marko, Mateschitz ve Horner hala şampiyonluk McLaren ve RedBull pilotları arasında geçecek diyorlar mıdır?.

  14. Tahmin edilemez yarışlar spor için iyi olsa da ( her yarış tekrarlanan hatalarımızın sebep olduğu puan kayıpları nedeniyle) bizim için hiç de iyi değil…. Ne araç hızlanıyor ne de pit ve strateji hataları azalıyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir