Jones'tan Webber'e Tavsiye: "Ferrari'yi Düşün"

yazar:

kategori:

Geçen hafta sonu Monako’da kazanan Red Bull pilotunun, Ferrari’de koltuğu tehlikede olan Felipe Massa’nın yerine düşünüldüğü öne sürülüyor.

Webber’in vatandaşı Jones: “Mark, çoğu Formula 1 pilotunun yapmak istediği iki şeyden birisini zaten yaptı: Monako’da kazanmak. Diğer ise Ferrari adına sürmek.”

“Eminim ki bu fırsatı göz önünde tutacak”

65 yaşındaki eski şampiyon, Alonso il arkadaşlığı nedeniyle Ferrari’ye geçişin mantıklı olacağını da belirtti.

Webber: “Ferrari’ye giderse, kendisi için yeni, temiz bir hava olacak.”

“Çok da prestijli. Özgeçmişinizde gerçekten bulunmasını istediğiniz bir şey. Alonso ile de fazlasıyla iyi anlaşıyor. Bu yüzden belki de onun için gidilecek iyi bir yoldur bu”

“Şahsen Mark’ın iyi bir takımla olduğunu düşünüyorum ama gelecek sene de Red Bull ile anlaşma imzalarsa, takım arkadaşı Vettel olacak ve bu zor bir görev”


Yorumlar

  1. mükremin  aktas avatarı
    mükremin aktas

    massa kendini bir podyuma atarsa kimse massayi tutamaz

  2. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Arkadaşım haber webber ile ilgili sen hala vettelin başarısından bahsediyorsun 🙂 yani senın vettel fanatizminin top oynayan cocuklar olur ya hani defansta oynasa bile ben hagi yim hagi der seninkide biraz onun gibi olmus.. Ha ayrıca kendine daha yakın gördüğü alonso nun yanına gitmeye daha sıcak bakıyor demişssin webber düşünmesine gerek yok Scuderia Ferrari ' nin sıcak bakması onun alonsonun yanında olup olmamasını belirler 😉

  3. rambo kardes;
    bir vettel tutturmuşsun gidiyorsun objektif bakma özelliğin olmadığı için gercekleri ; ya görmüyorsun
    yada görmek istemiyorsun. ben webberi destekliyotum. tamam vettel yetenekli pilot. webber den iyi. bunu rahatlıkla söyleyebilirm.ama vetteli iyi bir pilot diyemessin daha ( 2 kere dünya şampiyonu olsa bile!!) Çünkü yarışları takip ediyorsan vettelin nasıl şampiyon olduğunu biliyoruz.(ki burada webbere yapılan haksızlıkları,webberin vettelden hızlıyken yapılan dümenleri–istersen somut örnekler hemen verebilirim–) ve önemli bir nokta : şuan ikisininde araçları eşit ;puanlarda eşit! kısacası bir pilota baglı olup onu desteklemek var; birde onun eksikliklerini hatalarını görüp eleştirip ,değerlendirip desteklemek var.kısaca Webber deneyimli,hırslı,azimli(Engellenmiş,haksızlık yapılmış 2.planda tutulmus) pilot.Wettel yetenekli ,iyi pilot ola yolunda(sürekli desteklenmiş,ayrıcalık görmüş) pilot.

  4. sebastian vettel 3 sezon webberi klasmanda geçmiştir geçen sene adeta bozguna uğratmıştır tarihi bi fark yapmıştır webberde normal olarak vettel gibi bi adam yerine seviye olarak kendine daha yakın olan alonsonun yanına gitmeye daha sıcak bakıyor elbette eminim orda daha mutlu olacaktır
    ————————————————————————————————————————————
    Aşağıda bazı arkadaşlar gene bazı şeyleri bilmeden konuşmuş

    Sana bir örnek vereyim.
    Yıl 2010 Yer Kore
    Horner diyor ki: Seb etrafında bir takım kuruyoruz , Mark ise sonbaharını yaşıyor.
    O tarihteki puan durumu :
    1 Web 220
    2 Alo 206
    Patrona bak . Şampiyona lideri pilotu hakkında söylediği lafa bak.Son 3 yarış kala 14 puan farkla lider pilota söylediği lafa bak.Acaba Horner Ferraride olsaydı sürünen massaya ne derdi??.Öyle ya , şampiyona lideri olan pilotuna bu denli sallayan adam , sürünen pilota ne derdi acaba?

    Horner bu açıklamayı sıralamalardan önce yapmıştır o tarihte sanırım puanlar eşitti ve vettel japonyayı kazanmıştı hatta hiç unutmam formula 1 kulubünde berk sarıoğlu vettelin en büyük şampiyonluk adayı olduğunu söylemişti laflarınla resmen bizde 1. 2. pilot ayrımı var diyosun sanki sizde yok alonso ferrariye gelmeden önce massa onun hakkında neler neler diyodu özellikle 2008 singapur gp si hakkında takım arkadaşı olunca nedense susmayı tercih ettiler
    ayrıca vettelin webberin zafer kutlamasına sırf onu sevmediği için gitmediğini nereden biliyosun belki vettel hastaydı belki başka bi sorunu vardı

  5. Güzel bir açıklama olmuş.

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Elbette Ferrari en çok taraftarı olan kesimdir.Yaşlısı ile genci ile bir çok farklı düşünceyle taraftarlık edilen bir takımdır.Eleştireni de vardır , fanatiği de vardır, yerin dibine sokanı da olacaktır , herşeye rağmen başının üstünde tutan da vardır.Pilotlar biz fanların bu sitelerde ne dediğiyle ilgilenmemektedirler.Önemli olan takımın herşeye rağmen massanın arkasında olduğunu dile getirmesidir.Dedikodulara ve baskılara rağmen halen göğüs gerip kırmızı tulumu giydiriyor olmasıdır.Fanların sözü önemli olsaydı 2008 de domenicali giderdi.

    belki de Ferrari'de biraz daha demokratik davranılır.

    Sana bir örnek vereyim.
    Yıl 2010 Yer Kore
    Horner diyor ki: Seb etrafında bir takım kuruyoruz , Mark ise sonbaharını yaşıyor.
    O tarihteki puan durumu :
    1 Web 220
    2 Alo 206
    Patrona bak . Şampiyona lideri pilotu hakkında söylediği lafa bak.Son 3 yarış kala 14 puan farkla lider pilota söylediği lafa bak.Acaba Horner Ferraride olsaydı sürünen massaya ne derdi??.Öyle ya , şampiyona lideri olan pilotuna bu denli sallayan adam , sürünen pilota ne derdi acaba?
    Kısacası Webberin yarışlar kazandığı ve şampiyona lideriyken takımda gördüğü kötü muameleyi başka takımda da görme ihtimali çok çok düşüktür.

    Arkadaş olarak Kubica Alonsoya daha yakındı ama Webberin söylediklerini söylemiyordu.Arkadaşlık başkadır açıkszözlülük başkadır.

  7. En son sözüne bittim ikinci pilot olup yol vereceksem alonso gibi komple bir pilota vermek isterim.Massa verip duruyor işte ne gerek var ozaman.Mücadele edicekse alonso ile gibi bir ustayla ne ustası çeşmecimi bu Schumi varken ustamıdır alonso.Kimse yarış kazanabileceği takım ve fırsat varken rüya takımmış bilmem neymiş deyip politik oyunlara gitmez.

  8. massa kendini Monaco da ispatladıysa Webber ne yaptı ?

  9. Ferrari elbette en çok taraftarı olan takımdır.Eleştiren kesimi de vardır , yerin dibine sokanı da vardır , herşeye rağmen massayı başının üstünde tutanı da vardır.Taraftarların özellikle de buradakilerin ne dedikleri pilotların umrunda bile değildir.Önemli olan, Massa gibi bir pilota takımın halen tahammül edip "arkasındayız" ve benzeri yorumları yapıyor olmasıdır.Tüm dedikodulara ve baskılara rağmen ona kırmızı tulumu giydiriyor olmasıdır.

    belki de Ferrari'de biraz daha demokratik davranılır

    Sana tek bir örnek vereceğim.
    Tarih 24.10.2010
    Yer kore
    Horner:Seb etrafında bir takım kuruyoruz.Mark ise sonbaharını yaşıyor.

    Patron bunu söylediğinde Webber 220 puanla şampiyona lideriydi dikkatini çekerim.14 puan farkla şampiyona lideri olan pilotuna bunları diyen takım patronu Massaya ne derdi???!!!

    Webber Alonsonun arkadaşıdır ama Kubica daha yakın arkadaşıdır.Webberin söylediklerini Kubica dile getirmemiştir.Arkadaşlık ayrıdır açıksözlülük ayrıdır.

  10. alonsoberker avatarı

    Massa monacoda iyiydi ama bu kendini ispatladığı anlamına gelmez ve evet webber massadan daha iyi belki 2010 dünya şampiyonu olacaktı ama rb sağolsun

  11. elvan dalton avatarı

    Ferrari'nin iyi bir ikinci pilota ihtiyacı var. Webber mevcut koşullarda yaş problemiyle bu görev için en uygun aday değil. Ama webber için Ferrari iyi bir alternatif.

  12. Ferrari%100 avatarı

    Webber sanki Massadan iyi
    Massa kendini zaten ispatlamıştır Monakoda

    Bundan sonra Massanın performansı hep böyle devam edecek bakın görün

    Özellikle Kanada yarışında 1 bile olabilir güncellemeler çok zaten Bide Massa sorunları aştı silkelenip kendine geldi bakın bundan sonra ne puanlar getirecek takıma

  13. Doğru diyorsun, belki de Ferrari'de biraz daha demokratik davranılır. Ama yapılan en ufak başarısızlıkta yerin dibine sokan taraftarları olan bir takıma gitmek başını ağrıtmaktan başka şey getirmez. Red Bull'un doğru dürüst taraftarı yok da kendi kendilerine takılıyorlar 🙂

    Webber adama adam, madama madam diye bir pilottur dediğin gibi. Kimsenin de hakkını yemez. Alonso ile ilgili söylediklerini başkası söylese "arkadaşı tabi, söyleyecek" denir ama Webber söyleyince iş değişir.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    O mantıkla düşünürsek Webberin başağrısı için sürekli yanında majezik taşıması gerekir.Çünkü başının ağrımayacağı yani senin tabirinle emir almayacağı bir takım yoktur.Kimse bana falan takımda emir yok eşitlik var edebiyatı yapmasın.Hepsinin cemaziyelevvelini biliriz.

    Webberin Alonso gibi , değer verdiği biriyle takım arkadaşı olması ile , vettel gibi biriyle takım arkadaşı olması arasında çok fark vardır.Vettel ile Webberin birbirlerinden zerre kadar hoşlandıklarını sanmıyorum.Baksana daha dünkü Monako zafer havuzu kutlamasına vettel katılmadı.Webber de geçen yıl ki çifte şampiyonluk kutlamasına katılmamıştı.Demeçlere, kazalara ve telsiz konuşmalarına değinmeye gerek bile yok.

    2010 istanbul eminim webberin hafızasından çıkmadığı gibi 2011 Spa da çıkmamıştır.Webber dalağı dışında bir adamdır.Lafını sakınmaz olduğu gibi söyler geçer.
    Webber Alonso hakkında:
    ""Alo dünya sınıfında bir adam.Onunla çok iyi mücadele ettik.Bunu ancak onunla yapabilirsiniz"
    ""Şayet bir takım patronu olsaydım Alonsoyu pilotum yapardım""
    ""Fernando direksiyonu tuttuğu sürece her zaman üst sıralarda olacaktır. Onu asla hesap dışına çıkaramazsınız."

    Senin de fikirlerine saygı duyarım ama Bence Webber şöyle düşünüyordur.

    Süreceksem Ferrari gibi herkesin rüyası bir takımda sürmeyi isterim.
    Mücadele edip savaşacaksam Alonso gibi bir ustaya karşı savaşmak isterim.
    2.pilot olup yol vereceksem Alonso gibi komple bir pilota vermek isterim.

  15. Ferrari'de sürmenin Webber'in başını ağrıtmaktan başka bir işe yarayacağını sanmıyorum. Red Bull'daki durumundan daha iyi olmayacaktır bence.

  16. tabiki her sürücü bir gün ferrari kullanmak ister

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir