Red Bull Kanatlandırır

Çok farklı ve karışık Geçen 2012 Sezonunun İlk 5 yarışında 5 farklı pilot galibiyete uzanmıştı, Monaco’da bunlara bir yenisi eklendi ve Mark Webber 6. Yarışta Yarış kazanan 6. Pilot oldu..

Yarış Boyunca yakın geçen mücadelede 2. Rosberg 3. Alonso 4. Vettel 5. Hamilton ve 6. Massa oldu bu pilotlar arasında sadece 6 saniye vardı..Kısacası ‘ Mark Webber Treni ‘ Olduda diyebiliriz..

Schumacher’in ardında sıralama turlarını 2. sırada tamamlayan ancak, Schumacherin cezası ile 10. Pol pozisyonunu kazanan Mark Webber, her zaman yaptığı kötü kalkışı burda yapmadı ve Start’da liderliğini korudu.

Rosberg 2. Başladığı yarışta yerini korudu ve k Mercedes’e bu seneki 2. podyumu getirmiş oldu..Alonso ise Son ana kadar zorlamasına rağmen atak yapmanın zor olduğu pistte 3. oldu ve Ferrari’ye 3.lüğü getirdi..

Vettel, Yarışa Yumuşak lastikler’le başlayarak farklı bir strateji denedi..45 Tur aynı lastiklerle gitti ve bu strateji ona 4.lüğü getirdi..Hamilton ise Mclaren’in pek parlak görünmediği pistte ancak 5. olabildi..Sezona çok kötü başlayan Massa ise Öndekilerden kopmayarak iyi bir performans sergiledi..

 

Lotus’dan Romain Grosjean Start’da Michael Schumacher’le temas yaşadı, bu temas sonucu arka süspansiyonu kırılan Fransız pilot yarış dışı kaldı ve Güvenlik Aracına Sebep oldu..Schumacher bu kaza’ya rağmen devam etti ancak Sonlara Doğru Benzin basıncı sorunundan kaldı ve bu sezon 4. kere yarış dışı kalmış oldu..

 

Force İndia’lar günü sessiz sakin götürdüler ve Di Resta 7. Hulkenberg 8. oldu..Raikkonen ise Ancak 9. olabildi..Senna İse 10. oldu.

 

İlk 10 Pilotun Değerlendirmelerine Bakalım ;

 

Mark Webber

Sıralama Turu Pozisyonu : 1.

Yaptığı pit stoplar : 1 

 

En Hızlı tur : 1’18.805 

Yarışta Kazandığı Sıra :

Yarış Sonucu : 1 

Yarıştan Önce Ne Dedi : Elbette ilk bir iki çizgiyi amaçlıyordum ve çok yakın geçti. S3’teki ilk çıkışım pek fena değildi ve pole için mücadele edebileceğimi düşünmüştüm. Oldukça iyi bir turdu ve memnunum

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Kendimi inanılmaz hissediyorum. Çok ilginç bir yarıştı. Kalkış düzgündü; süper yumuşak lastiklerle fark yapmak ve arkamdaki Nico’yu (Rosberg) idare etmek makul seviyede iyiydi. Geri kalanlarla arada biraz fark açmıştık. Bu yüzden ikimiz de uzaklaşıyor ve makul seviyede bir fark açmaya çalışıyorduk.yarışın bir sonraki bölümü çok garipti. Yumuşak lastikleri ısıtması zordu.

 

Nico Rosberg

Sıralama Turu Pozisyonu : 2.

Yaptığı pit stoplar : 1 

 

En Hızlı tur : 1’18.977 

Yarışta Kazandığı Sıra :

Yarış Sonucu : 2

Yarıştan Önce Ne Dedi : Bugün takımın aldığı sonuçtan memnunum; özellikle de geçen birkaç hafta da ekip olarak gösterdiklerimiz adına. Çin’deki galibiyetimizden sonra bazı zor yarışlar geçirdik ama işleri tersine çevirmek için çok fazla çalıştık. Bugün takım olarak zirvedeyiz; bunu görmek harika. Bizim tekrar öne çıkmamızı sağlayan herkese teşekkürler.

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Genel olarak benim ve takımım için iyi bir hafta sonu oldu. Hislerime göre en iyi araca sahiptim diye düşünüyorum. Bu gerçekten güzel. Önümüzdeki birkaç yarışta daha fazlasının olmasını umuyorum.

 

Fernando Alonso

Sıralama Turu Pozisyonu : 5.

Yaptığı pit stoplar : 1 

 

En Hızlı tur : 1’18.857 

Yarışta Kazandığı Sıra : +2

Yarış Sonucu : 3

Yarıştan Önce Ne Dedi : Genellikle burada ilk üç sıradaki pilotlar galibiyet mücadelesi verir. Bu nedenle bizim de gerçekçi hedefimiz podyumda olabilmek. Ancak aynı zamanda sürprizlerin de olabileceğini biliyoruz. Bunu bugün Michael’in polü almasıyla da gördük. Cezası nedeniyle önde olamayacak olsa da onun adına çok sevindim.

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Hedefimiz Sebastian ve Lewis’in önünde tamamlamaktı. Onlar şampiyonada bizimleydi ve yarış yarış baktığımızda farklı sürücülere odaklanıyoruz. Sırada, şampiyonada ikinci sırada yer alan Mark olacak.

 

Sebastian Vettel

Sıralama Turu Pozisyonu : 9.

Yaptığı pit stoplar : 1 

 

En Hızlı tur : 1’19.076 

Yarışta Kazandığı Sıra : +5

Yarış Sonucu : 4

Yarıştan Önce Ne Dedi : Burası Monako. Bazıları yarın yağmur yağabiliyor diyor. Bu büyük bir fark yaratır. Ama yine de sert lastiklerle başlayıp farklı bir yarış çıkarma şansımız var

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Lider gruptaki pilotların bazılarının 2 pitstop yapacağını umuyorduk ama ne yazık ki Kimi (Raikkonen) arkamdaki büyük bir fark yarattı ve öndeki pilotlar pitten çıkınca önleri açıktı.Bu durum onlara yardım etti ve bizim için işleri zorlaştırdı. Ama 9. başladık ve burada geçişin zor olduğunu hesaba katarsak, 5 sıra kazanmak güzeldi.

 

Lewis Hamilton

Sıralama Turu Pozisyonu : 3.

Yaptığı pit stoplar : 1 

 

En Hızlı tur : 1’18.806 

Yarışta Kazandığı Sıra : -2

Yarış Sonucu : 5

Yarıştan Önce Ne Dedi : Kariyerimde son bir süredir geçirdiğim en zor sıralamalardan birisiydi ama çok eğlenceliydi. Her set lastikten azamiyi çıkardık. Elimizdeki araçtan da en iyisini elde ettik

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Harika bir sonuç değildi. Bu motor yarışları. Gerçekten gerilemekten hoşlanmıyorum.

 

Felipe Massa

Sıralama Turu Pozisyonu : 7.

Yaptığı pit stoplar : 1 

 

En Hızlı tur : 1’19.101 

Yarışta Kazandığı Sıra : +1

Yarış Sonucu : 6

Yarıştan Önce Ne Dedi : Yarıştan Önce Ne Dedi : Benim için araç şimdi daha rahat. Bu yüzden ilk günden ve ilk antrenmandan itibaren durumun iyi olduğunu düşünüyorum.

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Yarış çok iyiydi ancak yarış sonucundan çok mutlu değilim çünkü her zaman daha fazlasını istersiniz ancak bundan sonrası için iyi bir başlangıçtı.

 

Paul Di Resta

 

Sıralama Turu Pozisyonu : 14.

Yaptığı pit stoplar : 1 

 

En Hızlı tur : 1’19.757 

Yarışta Kazandığı Sıra : +7

Yarış Sonucu : 7

Yarıştan Önce Ne Dedi : Araçtan Genel olarak memnunum, Önemli olan lastikleri korumak..Yarın iyi bir startla birlikte puan almayı hedefliyorum..

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Araç iyi durumdaydı; düne kıyasla çok daha güçlüydü ve bu, gerektiğinde zorlamamıza izin verdi..

 

Nico Hulkenberg

Sıralama Turu Pozisyonu : 11.

Yaptığı pit stoplar : 1 

 

En Hızlı tur : 1’18.423 

Yarışta Kazandığı Sıra : +3

Yarış Sonucu : 8

Yarıştan Önce Ne Dedi : –

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Ne yazık ki Kimi ile aynı turda pite girdim. Bu yüzden Kimi’nin arkasında piste geri döndüm. Trafiğin ortasına düştük; bu yüzden Di Resta önüme geçti.Yarışın geri kalanında çok bir şey olmadı. Sadece lastiklerime odaklandım. Takım adına harika bir sonuç oldu; bundan memnun olmalıyız

 

Kimi Raikkonen

Sıralama Turu Pozisyonu : 8.

Yaptığı pit stoplar : 1 

 

En Hızlı tur : 1’19.246 

Yarışta Kazandığı Sıra : -1

Yarış Sonucu : 9

Yarıştan Önce Ne Dedi : Elbette bu seansın ardından çok mutlu değilim. İlk antrenmandan beri olmamız gereken yere göre biraz gerideydim ve araya kapatmaya çalışıyordum. Araç iyi. Bugün en büyük sorun, lastikleri çalıştırmaktı. Onları ısıtmak biraz zorlayıcıydı.

Yarıştan Sonra Ne Dedi : “9.’luk, bugün alabileceğimiz en iyi sonuçtu. İyi bir yerde başlayamadım ve yarış içinde bazı zorluklar yaşadım. Yani en kolay hafta sonu değildi. Ama en azından bir iki puan aldık. Hiçbir şeyden iyidir ama istediğimiz tam olarak bu değildi.

 

Bruno Senna

Sıralama Turu Pozisyonu : 13.

Yaptığı pit stoplar : 1 

 

En Hızlı tur : 1’19.187 

Yarışta Kazandığı Sıra : +3

Yarış Sonucu : 10

Yarıştan Önce Ne Dedi : –

Yarıştan Sonra Ne Dedi : –

 

Değerlendirmeler Böyle Birde buraya takımların getirdikleri yeniliklere bakalım ;

 

Mercedes F1 W03 – Revize Edilmiş Sidepodlar

Red Bull RB8 – Arka Taban Üzerindeki Yarık

Williams FW34 – Revize Edilmiş Arka Kanat

Ferrari F2012 – Modifiye Edilmiş Arka Difüzör

Mercedes F1 W03 – Yeni Arka Süspansiyon/Fren Düzenlemesi

 

Not : Güncellemelerin Detayları Sitede Mevcuttur.

 

Güncellemekler’de böyleydi..Son Olarak Birde Haftanın Enlerine Bakalım ;

 

Haftanın Pilotu : Mark Webber ve Michael Schumacher 

 


 

Haftanın Takımı : Red Bull ve Mercedes

 

 

Haftanın Hayal Kırıklığı Yaratan Pilotu : Jenson Button ve Kimi Raikkonen

 

 

Haftanın En Kötü Takımı :  Lotus 

 

 

Haftanın En Hızlı Pit Stop’u : 24.874 ( Nico Rosberg )

 

 

Haftanın Kazası : Romain Grosjean – Michael Schumacher 

 

Fernando Alonso’nun liderliğe yükseldiği Puan Durumuna Bakalım ;

 

 

Pilotlar Puan Durumu :

1. Fernando Alonso : 76 Puan

2. Sebastian Vettel : 73Puan

3. Mark Webber : 73 Puan

4. Lewis Hamilton : 63 Puan

5. Nico Rosberg : 59 Puan

 

Takımlar Pun Durumu :

1. Red Bull : 146 Puan

2. Mclaren : 108 Puan

3. Ferrari : 86 Puan

4. Lotus : 86 Puan

5. Mercedes : 61 Puan

 

Kanada Gp’si 10 Haziran Pazar günü Koşulacak..Karışık bir sezon geçiyor, Her takımının nerdeyse galibiyet şansı var ve bu şans küçük takımların iştahını kabartıyor..Mercedes buraya büyük güncellemeler ile geldi ve şuan bence en iyi takım, Onu Lotus, Red Bull, Ferrari ve Mclaren takip ediyor..Mclaren bu hafta birkez daha hayal kırıklığına uğrattı, Hamilton elinden geleni yapsada, Button hiçbirşey yapmadı hatta Kovalainen’İ bile geçemedi..Pilotların fark yarattığı pistte Button neden bu kadar hızlı değildi ? Bunu önümüzdeki yarışlarda göreceğiz Kanada Yarışı için Favorim Mercedes ve Red Bull..Umarım Gönlünüzdeki Pilot Kazanır..

 

 

 

Michael Schumacher


Yorumlar

  1. ağlak bebek ortalıklarda yok yine mızmız halleri

    banane ben kupayı isterim..))

    ee takım etrafında olmayınca bak nasıl oluyor herşey tersine dönüyor ama bunlar iyi günler.

    delikler fayda etmezse araç yelkenli olacak yakında.

  2. yemin ediyorum bu yazının sana ait olduğunu hemen anladım
    bu sitede yorumlarını takip ettiğim ender yorumculardansın
    objektif çok güzel bi yazı olmuş red bull gene müthiş bi iş çıkardı
    bu güncellemelrin devamı gelir inşallah

  3. bu arada söylemeyi unuttum, eline sağlık. Bir dahakine unutsam da demişim gibi düşün 😉

  4. olur böyle şeyler :)) emeğine sağlık :))

  5. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    bak onu karıştırmışım 🙂 Aynı şeyleri tekrar yazmak uzun sürdüğü için kopyala yapıp alta yazıyordum, Arada oluyor böyle. 🙂

  6. Bu tifosilerden korkulur taraftarları bile siyasetçi olmuş başka isimlere bürünüp yorum yapmayın hiç olmazsa.

  7. Aynen sürüş olarak olgunlaşacaktır kesinlikle.Artık gerilerden başlıyor pilotajıda gelişir birazda mentalitesi gelişirse A sınıfına girer.

  8. bu sezon güzel yarış tecrübesi edinir, diğerlerine yakınlaşır ama mental olarak olgunlaşmasına daha çok var dediğin gibi.

  9. Bu çocukra bir olgunlaşmadı gitti ya(sürüş açısından olgunlaştı oysaki) kendisi podyumda değilse heleki kendinin olmadığı bir podyumda takım arkadaşı varken mızmız çocuklar gibi küsüyor sanki… RBR için sürüyorsun katılmalısın..

  10. Weber e tebrikler, yazı çok güzel olmuş. Vettelide iyi bir stratejiyle yukarı taşıdı redbul.
    Ancak tabandaki yeni deliğin aracın gösterdiği performanstaki etkisi ne kadar ve bunun yasallığı tartışılacak.

    Kanadada 7. yarışta 7. farkı kazananın 7 kez dünya şampiyonu Michael Schumacher olmasını istiyorum.
    Araç piste uygun ve hem pol hemde yarış alırsa harika olur.

  11. Hamilton ve Massa'nın sıralama sonrası aynı sözleri söylemesi? One Love? 🙂 Copy-Paste sırasında bir karışıklık olmuş sanırım.

  12. En son foto harika.Bizimkiler çok mutlu yalnız Vettel orda yok değilmi fotoda?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir