Hamilton: "Alonso Formula 1'deki En İyi Pilot"

yazar:

kategori:

İkilinin tek  birlikte yarıştıkları sezon olan 2007, Formula 1 tarihi’nde en uyumsuz takım arkadaşı eşleşmelerinden biri olarak hatırlanacak olmasına rağmen, McLaren garajında patlak veren ikili arasındaki soğuk savaş çarpıcı bir şekilde geç de olsa çözülmüş, karşılıklı imhanın yerini, karşılıklı övgüler almış görülüyor. 

Hamilton: “O başarı elde edebilecek biri ve şahlanan at için sürüyor. Daha azını beklemem. Çifte dünya şampiyonu ve muhtemelen buradaki en iyi pilot.”

İkili arasındaki karşılıklı övgüler bir hafta sonu başlagıcında Alonso’nun: “Kasım ayını düşünüyoruz ve Hamilton’a yakın olmak istiyoruz. Sezonun nasıl ilerleyeceğini kestirmek mümkün değil fakat, hemen hemen bunun gibi olacağına inanıyoruz..Hala birine karşı yarışacaksam Hamilton’ı seçerdim. O, en iyi araca sahip olmadan da kazanabilecek tek rakip.” açıklamasının ardından birbirini takip etti.

Bütün bunlar akıllara bariz bir şekilde “Acaba ikili yakın gelecekte Ferrari’de birleşebilir mi?” sorusunu getiriyor.

Bu olasılık uzak görülüyor fakat, The Daily Mail, ayın başlangıcından beri gazetelerde yer alan  Alonso ve Hamilton arasındaki ilişkinin, hayal gücünün ötesinde iyileşmesi konusunu, hiçbir şeyin  Fomula 1’de iyi bir pazarlık pozisyonu yaratacak ortamdan daha hızlı iyileşemeyecek olmasına bağlıyor.

 


Yorumlar

  1. lan delirtme bizi vettelle ne alakası var bu konunun alakasız şeylerde bile vetteli karıştırıyorsun

  2. rakibin güçünü kabul etmek ne zamandan beri korkallık oldu. şayet buna bir isim verilecekse o da ancak erdem olur… sezon bitiminde alonso hamiltonı haksız çıkarmayacaktır merak etme

  3. zaten ferrarideyken ondan nefret etmemin nedeni, gününde olduğu yarışları beklemekti…

  4. Fanolda arkadaşım vettel kimseden kormadını söylemiş ne var bunda sinirlencek
    bak bide aşada minardi arkadaşımızın yorumuna nasıl tepki göstermişsiniz
    yahu aynı tarz yorumları siz vettel haberlerinde yapıyonuz özellikle el nano nikli arkadaşımız
    ve bu beni çok rahtasız ediyor fandaşlarınada tepki göster bugünlük bu kadar yeter

    Behlül Kaçarrr

  5. bi yorumuna da vetteli karıştırmasan 😀

  6. lewis hamilton alonsonun kendisinden daha iyi olduğunu kabul etmiş
    vettel geçmişte her ikisinden de korkmadığını söylemişti

  7. '' muhtemelen buradaki en iyi pilot."alonso en iyiy imiş sen yenilgiyi baştan kabullenmişsim hamilton efendi en iyi ihtimalle en iyi 2.pilot olarak yuh yok yapamıyorsan bırak kimi gelsin hakkını versin mc laren in.insaf ya şu aşamada bu laf denirmi.iyice korkak oldu adam

  8. Bakınız efendiler geçen sene raikkonen sebastian vettelin en iyi olduğunu söylemişti
    bu senede hamilton alonsonun en iyi olduğunu söylüyor
    bana görede sebastian vettel en iyi pilottur her kesin düşüncesi kendine
    ————————————————————————————————————
    en iyi pilota ben sen o karar vermeyecek tarih karar verecek.

  9. alonsoberker avatarı

    Ona birşey demedim zaten kimi efsane değildir falan gibi birşey mi çıktı ağzımdan

  10. cihangir Rai, F.a. avatarı
    cihangir Rai, F.a.

    Şampiyonları sayarsan zaten ben yukarıda polde baslayan ilk altı demişim 🙂 ki şampiyon pilotları sayarsan weber in oldugu konumu anlamış oluyoruz scmhr. alonso. hamltn, vettel raikkonen oldu birazdaha sayalım hanı weber ? 24 aracın oldugu bir seride en iyi sınıflandırma sayınız kaç onu bilemedım 10 falanmı ? kendinizle çelişmeyin. Weber iyi bir pilot ama en iyi pilotların arasında kesinlikle değil!.

  11. aynı yarışta kimi'de 19 başlayıp 1. oldu

  12. pilotları genel olarak sıralamak kimseye fayda sağlamaz;her takımın isteği mümkün olan en iyi araç ve pilotlar kombinasyonu olunca ve buna ferrari nin tek adamlık sratejisi eklenince bence herkesin yorumlarının bu doğrultuya kayması çok normaldir

  13. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Durum bundan daha iyi anlatılamazdı bu pilotların hepsinin çok önemli özellikleri var fakat Alonso yeri geldiğinde tüm pilotların öne çıkan özelliklerini en iyi şekilde yansıtan pilot bu yüzden kendisini destekliyoruz…

  14. Birde virajı RB8 değil Vettel'in aldığına inanıyor ya 😀

  15. Hadi başka kapıya hadi.

  16. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Her Yorumuna Dini Karıştırmasan Olmuyor Değil Mi ?

  17. alonsoberker avatarı

    Pardonda sana göre efsane nasıl oluyor şampiyonluk diyorsan Sennanın 3 Prostun 4 şampiyonluğu var yarış galibiyeti falan diyorsan Alonso onlara yakın.Sürüş tarzı diyorsan yine öyle.Ee efsane olmak için ne gerekiyor.Arkalardan önlere gelmek diyorsan 2006 macaristan vardı.16başlayıp birkaç turda lider olmuştu ama sonra yarış dışı kaldı.Birde sanırım 2005 japonya 16 başlayıp 3 oldu.Tekrar sorayım ee efsane olmak için ne gerekiyor

  18. alonsoberker avatarı

    Bencede zaten f1 genelinin en iyisi kesin şudur diyemeyiz öne çıkan isimler vardır hep Senna-Prost-Schumacher gibi ve bu dönemde de Alonso ve Hamilton.Belki bir kaç sene sonra Vettelde bunlara katılacak.Ama dediğin gibi Alonsonun birkaç şampiyonluk daha kazanması lazım.Ferraride yardım ederse tabi

  19. tabı canım hatta efsaneler arasında ılk sırada .. sauberın takım emrıyle yarıs kazandı sampıyon oldu,monacoda 3. oldu dıye efsane yaptınız sırdakı gelsın

  20. Henry Crazy avatarı

    Dostum Görüşüne katılmıyorum fakat görüşüne saygı duyuyorum.Grojean raikkonen olayında ise Raikkonenin aracında problem var.Hem Hamiltonda ilk yılında çaylaktı.Çifte dünya şampiyonu Alonsoyu geçtiğinde belki Grojeanda iyi pilottur.şimdiden yorum yapamam.Ama şu bir gerçekki Raikkoneni sıralama turunda geçiyorsanız iki üç sebebi vardır bence:
    1) Aracınız ondan iyidir
    2)Onun aracında problem vardır
    3)Yarıştığı takım arkadaşıda en az onun kadar iyidir
    4)Gününde değildir.
    Ben Aracında problem olduğuna inanıyorum.Yoksa grojean onun kadar iyi değildir(Hamilton beni yanılttı ileride grojeanada bakacağız.)
    Genel Bilgi derken tabiki şahsi fikirlerim yanlış anlaşılma olmuşsa özür dilerim.Yoksa türev sorusu
    çözmüyoruz burada herhalde.Bu benim fikrim katılmayabilirsin ki bu son derece doğal ama bunu saygılı şekilde söyleyebildiğin için teşekkürler .Çünkü sitede saygı konusunda büyük bir problem var.

  21. tövbe tövbeeee

  22. ben malesef sizin gibi kör gözle tuttuğum pilot en iyidir gözüyle bakmıyorum. göz var nizam var açık ortada. raikkonen'in 2008de, 2009'un ilk yarısında massaya yenildiği, şuan da sıralamalarda çaylağa geçildiği ortada. ve iki pilot da alonso tarafından haşat edilmiş pilotlar. e 2007'yi de bildiğimize göre?

  23. dostum bunlar genel bilgi değil, senin şahsi fikirlerin. bence tek turda en hızlı pilot hamilton'dur. tek turda hızlı olarak saydığın raikkonen malesef çaylağa geçildi son 2 sıralama turunda.

  24. Henry Crazy avatarı

    Hem konuyu kendi aramızda çözebiliriz.Rabbimizi işin içine karıştırmaya ne gerek var demi? 🙂

  25. Henry Crazy avatarı

    dostum sende abarttın belki o seviyeye gelecek zamanla ama eski Schumacher Senna Prost Clark
    stewart varken en iyi pilot şu anda diyemeyiz.He 10 yıl içinde(bence daha 10 yıl kalır F1 de 2 3 tane şampiyonluk daha kazanması lazım ama şimdiden o kadar efsane isim varken karşılaştırma yapmak doğru değil.Ama günümüz itibari ile en iyi pilot denilebilir ki bence karşılaştırma yapmak gene doğru değil.Ama şunu diyebiliriz.Efsane pilot sınıfına girdi.

  26. albert einstein avatarı
    albert einstein

    Alonsoyu günahım kadar sevmem ama eskisi gibi yaramaz değil artık yıllar geçtikçe olgunlaşıyo konuşmaları bile çok oturaklı. zaten bu 2 pilot arasında hiç bi sorun kalmadığı çok açık ortada alonso malezyayı kazandığında podyumda çok samimiydiler.bide fanları anlası şu durumu ne güzel olacak.

  27. Yahu Alonso sadece bu senenin değil, tüm zamanların en iyi pilotudur. Bunu göremeyen kalpleri mühürlüleri yüce Rabbime havale ediyorum.

  28. John McGuinness İsle of man T.T. antrenmanlarda zirvede görsel şölene az kaldı >:)

  29. Henry Crazy avatarı

    🙂

  30. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    katılıyorum sana merakla bekleyelim,bu sezon her şey olabilir =)

  31. Henry Crazy avatarı

    Dostum genel bilgiler vermekti amacım.Ama Kimiye söylenebilecek pek birşey yok aslında.İstikrar sorunu olmazsa 2005 ve 2008 dede şampiyon olabilirdi.Bu yıl ise bence Lotusta problem var.Yoksa Grojeanin 4 başladığı yarışta en kötü 3. başlar.Direksiyon problemi dışında çok büyük bir problem var araçta.Onu çözebilirlerse 2005 teki gibi çok güzel bir alonso rai yarışı izleriz.

  32. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    seni ne zamandır takip ediyorum,sen kesinlikle kimi fanı falan değilsin,derdin nedir anlamadım,alonsoya ve hamiltona gizli bi sempatin var sanırım,burada hem kimi fanlarını hem de başka fanları eleştiriyosan.git kimliğini bul öncelikle.

  33. Az önce ben de indirdim, seed'deyim sabaha kadar. Sabah 8 gibi kapatırım makinayı.

  34. Hamilton doğru söylemiş görebilen herkes için.

  35. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    çok güzel bir yazı ama kimi hakkında biraz yüzeysel olmuş.yoksa kimi hakkında yazdklarına da katılıyorum.

  36. normalde yapılmaz ama hamilton yapar :)) massa normalde aldığı çizgiden gitseydi bence geçiş olabilirdi

  37. ne alaka dostum? ben abuziddin damdagezer adlı üyenin mesajına cevap olarak yazdım yorumu. habere değil.

  38. Henry Crazy avatarı

    Ayrıca Hamilton Schumacher Alonso ve Raikkonen hatta Vettel arasında karşılaştırma yapmak doğru
    değil bence.Hepsinin sıradışı yönleri var.
    Hız Bakımından(Tek tur performansı)
    Raikkonen ve Vettel diğerlerinin önünde hatta Massada tek tur performansı çok iyi olan bir pilot (2007 2010) arası
    Agresiflik ve geçiş olarak
    Hamilton ve eski Schumacher
    taktiksel zeka olarak
    Button ve eski schumacher
    Ama Alonsonun farkı burda ortaya çıkıyor.Raikkonen kadar hızlı Hamilton kadar gerektiğinde iyi geçiş yapabilen(2005 Japonya Schumachere yaptığı) Button kadar taktiksel yani komple bir
    pilot.Yoksa bu 5 pilot arasından iyi olmasının sebebi bu.
    Raikkonen hızlı ama istikrarsız bir pilot.(2008 sezonu 2005 sezonu 2007 sezonunun Avusturalya ile
    fransa arasındaki bölümü.
    Hamilton aceleci davranan bir pilot.ve taktiksel olarak Mclaren takımı etkisiyle hiçbir zaman çok iyi olamadı.Ama bana göre yağmurda en iyi araç kullanan pilot.(Eski Schumacheri saymasak)
    Vettel iyi bir pilot olabilir.Ama geçiş konusunda eksiği büyük.Aceleci.olgunlaşması için 3 4 yılı var.
    Ama taktik olarak Redbull etkisiyle belkide Buttondan sonra geliyor.
    Button ise taktik pilotu.Bana göre 5.pilot diğerleri ile kapişamaz.
    Yani hepsi iyi pilot.Ama Alonso çok komple bir pilot.Eski schumi böyleydi ama o özelliğini artık yaş etkisiyle kullanamıyor bence .Ama hala yarışması bile inanılmaz.

  39. Ron Dennis biraz daha az milliyetçi, Alonso biraz daha sabırlı, Lewis biraz daha olgun olsaydı zamanında… neyse olsalarla olmasalarla yaşanmıyor. Hamilton'on kendi görüşü, bende katılıyorum kendisine 🙂

  40. Hamilton en iyi geçiş yapan pilot dememiş,en iyi pilot demiş.

  41. Henry Crazy avatarı

    Rambo ne kadar komik bir adamın ya :).Viraj alma şekline göre pilot karşılaştıran hiç görmedim.Ve muhtemelen bir daha görmem.Ama şunu söyleyebilirim.Vettel Webberden iyi pilot.Ama Alonso Schumi Hamilton klasmanında değil.
    Alonso çok iyi pilot eğer 2 veya 3 Dünya şampiyonluğu daha kazanabilirse Senna Schumi ve Prost ile karşılaştırılabilir.(Fangioyu hiç izlemedim kendisi hakkında çok yorum yapamam.)

  42. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Büyük pilotlar aralarında mücadele ederken bir sorun yaşanmıyor.Bence Hamiltonın karıştığı kazalar geriye düştüğü zaman atak yaptığı pilotların vasatlığından (büyük pilotlara göre) yada kendini kanıtlama çabasından kaynaklanıyor.Kobayashi,Maldonado vs.Geçen sene Massa ile yaşananlarda aslında bir bakıma Massa'nın agresif savunmalarından ve buna bağlı olarak Hamilton'ın inatçılığından kaynaklandı.Massa durumunu dışarda bırakırsak,Hamilton'ın karıştığı kazaların çoğu yukarda söylediğim nedenlerden.Tabii olmaz olmaz diye birşey yok ama büyük pilotlarından gidip birbirine çarptığı anlar nadirdir.Genelliklede gözle görülemeyen ufak bir sorundan meydana gelir.2010 Vettel Button mücadelesinde olduğu gibi.

  43. Rambo sana şöyle anlatalım Alonsoya hrtyi ver o araçla bile Vetteli geçer(senin anlayacağın dil) 🙂

  44. Ben koyu bir alonso taraftarıyım ama Kimi konusunda söylediğine şöyle katılmıyorum.Bence Kimi hala müthiş bir pilot lakin Lotus ona uyumsuz bir araç verdi.veya araçta bir problem var.Bunu çözemediler.Yoksa Grojean 4. başlıyorsa kimi en kötü 3. başlar.Araçta direksiyon değil büyük bir problem var.Ve bunu bulamadılar.Ama durum böyleyse ve araçta problemler olmasına rağmen bu problemleri almışsa helal kimiye kimi lewis ve fernando şu anki en iyi 3 pilot bence (Schumiyi ayrı tutuyorum artık 42 yaşında emekli olmuş gibi düşünüyorum)

  45. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    valla haklısın turan hele bide fisidi izliyorsa tamam gari

  46. Helal olsun Hamilton. Doğru yorum. Alonso griddeki en iyi pilottur.

  47. Doğrudur Alonso griddeki en iyi pilot.

  48. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Zaten pilotların 1 tur içersinde yaptıkları hareketlerin kombinasyonu bile bu adamların ne kadar yetenekli olduğunu gösteriyor.Benimde sevmediğim pilotlar var elbet,ama bu daha çok rekabetten gelen birşey ve kendi pilotunu sahiplenme.Futboldan örnek vermek ne kadar doğru olur ama bir Madrid taraftarının Ronaldo varken keşke Messi bizde olsaydı demesi,yada bir Miami taraftarının keşke Kobe bizde olsaydı demesi gibi birşey.Hem kabullenmek istemiyoruz,hemde içten içten bunu diretiyoruz diğerlerine (kabul etmeyeceklerini bile bile).O yüzden ben bu saydığım pilotların herbirinin avantajları ve dezavantajları olduğunu düşünüyorum.Tabii F1 elit bir spor olduğu kadar vahşi bir spor bence.Taraftarların fanatikliği hem pilot hemde takım sayısının azlığından kaynaklanıyorki,buda hem sevginin hemde fanatikliğin dozunu arttırıyor.Aslına bakarsanda benim hoşuma gidiyor.Tek anlamadığım nokta bu pilotları yada takımları savunurken bazen hepimizin çizgiyi aşması.Keşke bunun %1ini pistimiz için harcasaydık.

  49. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    adam gorkunçlu ve gavgalı filim izliyor olabilir.:)

  50. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    evet acele ediyor.bian önce geçeyim diyor sonra lastikleri yiyor atıyor.en hızlı lastik yiyen benimki yani.ama royal o virajda geçiş yapılır mı?2 araba sığmaz oraya f1 in en yavaş virajı yanılmıyorsam

  51. lewis geçerken heyecan yapmıyor sadece acele ediyor biraz. aslında en iyi geçiş yapan pilot lewis. geçen sene kazalara karıştı bana göre o kazada massa hatalıydı. lewis içeriye girdikten sonra kapatmaya çalıştı massa.

  52. bende aynı sen gibi düşünüyorum 🙂 Özellikle de Vettel konusunda gerçekten doğru demişsin. Şampiyon olduğu sezonların ilkinde gerçekten çok tecrübesizdi yani en önlerde sürmek bakımından daha sonra aracı hızlıyken ne yapsın iyi sürücü olduğunu kanıtlamak için adam önce herkese geçilip sonra yerlerini geri mi alsın işte bu sezon görüyoruz adam en hızlı araçta değil ve kötü değil. Lewis- Kimi bana göre yetenek bakımından en üst düzeyde ama herşey sadece yetenek değil hep demişimdir alonso yu hiç sevmem amma ve lakin adam iyi sürüyor temiz riski almıyor ve bana gerçekten Prost gibi Lewis gerçekten gözü kara boşluğu gördü mü aracın burnunu sokuyor. Kimi vurdum duymazlığı ve sessizliği sayesinde gizemini koruyor 🙂

    Açıkçası bu adamların hiçbirisi yeteneksiz değil zaten. Oraya sen ben çıksak duyduğum kadarıyla frene bile basamazmışız dolayısıyla bu şekilde sınıflandırmalar 20 sene önce şu Williams özellikle hareketli süspansiyon davasını bulduğunda bitti malesef ondan sonra önemli olan tek şey araç ve pilot uyumu. Eğer aracın en hızlı ve pilotuna uyumluysa şampiyonsun yok değilse yapacak bir şeyin yok geçen sezon görüldüğü üzere…

  53. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    evet yiğidi gebert ama hakkını ver.alo en iyi pilot.lewis de iyi ama adam filan gececeğinde çok helecan yapıyor.(gecen yıl monacoda massaya atagı :-))) ama seviyorum bu gözükaralığını.

  54. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    lewis haklı beyler dağılın

  55. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    tamam gönderiyorum

  56. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Adamlardaki özgüven ve saygı bu işte.Taraftarlar sürekli kavga halinde.Galiba 2010 senesinde Hamilton,İsviçrede Alonso ile bol bol buluşuyoruz gibisinden bir demeç vermişti.Alonso ve Hamilton sürekli olarak birbirlerine güzel sözler söylüyorlar,umarım bu hem rakipken hemde aynı takımdayken bozulmaz.Burda bizlerede güzel bir örnek olur.Schumacher,Alonso,Hamilton,Raikkonen ve Vettel beşlisinin diğer pilotlardan ayrdıldığını düşünüyorum.Özellikle Vettel bunu bu sene başardı.Şampiyon olduğu senelerdekinden çok daha iyi sürüyor.

  57. Bilgisayar programımı canım bu güncel pilotlardan bahsediyoruz.Schumi pistteyse hala bir pilot tur pilotun günceli eskisi olmaz.En iyi demek için tecrübe ve başarı konuşur Schuminin başarılarını göz ardı edip eskiden bahsetmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.Senin güncel dediğin beceriksiz bazı pilotlar yüzünden adam kendini gösteremediki pole aldığı yarışta 6 dan başladı bunları göz önüne alın öyle konuşun lütfen.Alonsoymuş Hamiltonmuş biri politikacı biride haşarı bir çocuk neye göre iyi onun cevabı önemli aslında.

  58. ağzına şekeri vermediğim tüm zamanlarda da bu çocuk yorumlarımda bana laf çarpıtmaya çalışıyor. şeker zamanı. neyse. ignore edeyim en iyisi.

  59. kaçarsın tabii. bilgi olmayınca 🙂 sıfır bilgi ile jenson button aracında önden kayma severmiş diye yorum yapıyor.. önden kaymanın ne olduğunu bi öğrensen iyi edersin.

  60. http://www.facebook.com/kadircan.dursun

    facebook hesabım bu bana şifrni 5 dk mesaj atarsan çok iyi olur valla

  61. ya sen de ne adamsın. button understeer sever diyorsun, understeer'in ne olduğunun farkında değilsin. her seferinde yok detaya giresim yok, yok anlatırdım da bilmem ne diye kaçıyorsun. bilmiyorsan yorum yapma veya araştır. understeer önden kayma demektir. önden kaymayı hiçbir pilot aracında aramaz.

  62. Sağolasın. Sıralamaları izledim ama Serhan Acar dan dinlemek istedim tekrardan.

  63. beklemedeyim yardım maili attım

  64. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    olmazsa benim şifremle girersin mail adresi falan facebook paslaşırız

  65. Kardeş git arkadaşlarınla oyna ben sana fazla kaçarım.

  66. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    aynı sıkıntıyı kayıt sırasında bende yaşadım. mail at onlar sana üyelik açıp gönderiyorlar

  67. Grosjean'a sıralamada geçiliyor diye kendi pilotunu satan adamdan ne beklersin ki?

  68. Sağol ama site üyelik istiyor üye formunu dolduruyorum kayıt ol yeri çalşımıyor galiba.tıklıyorum tıklıyorum hiç bir işlem olmuyor.Link değil gibi sanki

  69. Sıralamalar da var mı?

  70. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Konu dışı. Monako GP'yi indirmek için:

    http://turkdepo.biz/F1_Monaco_2012_Turkce_Skysports_HDTV_x264_AC3_TDRG_NETTE_%C4%B0LK-s-8708.ts

    Not: Serhan'ın anlatımıyla..

  71. ALonso nun kendi açıklaması en iyi ben değilimdir. Daha geçende açıklama yapmadımı? Cadde pistlerinde en iyi ben değilim ama en iyi şeyleri bir araya getiriyorum.ALonso da ve bu işten anlayanlarda hep aynı şeyi söylüyorlar; en iyi Alonso değil diye . Yani… Maksimum ALonso değil ama 'OPTİMUM' Alonso dur.Uzun soluklu koşularda maksimummu geçerlidir optimum mu geçerlidir.

  72. bunların yaptıgına psikolojide hedef saptırma deniyor klasik bir ego savunma mekanizması…

  73. Vettel'e göre de en iyisi Alonso. Burda boş konuşmak yerine tuttuğun pilotu ve demeçlerini takip etseydin bilirdin.

  74. Saçmalama.Ben de Alonso taraftarıyım ama asla Schumacher'i küçük görmem,göremem.O bir efsanedir.

  75. şu rambo için ölü taklidi yapalım beyler yoksa gideceği yok..

  76. biraz aşağılara in de bak bakalım kaç kişi bana destek vermiş
    video ya baktım vettel o gün kötü günündeymiş button iyi günündeymiş
    her pilotun başına gelir böyle şeyler vettelin çoğu yarışta çok hızlıdır ve o yarışta diğerlerinden üstün olduğu bariz belli olur senenin başında hamiltonda bi tane yarışta böyleydi yavaştım günümde değilim felan demişti bunun başka bi izahi yok

  77. hamilton en iyi alonsodur diyosa alonso en iyi pilot mu olcak
    belki kimiye şumiye vettele göre başka bi pilot en iyi nerden bileceksiniz?????

  78. yahu aslanım sen gidip parkta falan oynasana .bu ne yahu:(

  79. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    şöyle yorumlar yaparak Alonso'dan soğutuyorsunuz..

  80. sen hiç biri tarafından sevilmiyorsun genç. o ne olacak? neyse, bak senin vettel daha button ile zor kapışıyor. hiç de dediğin gibi yok içten dıştan almış değil. sektörün sonunda redbull downforce yardımıyla daha kısa kesebiliyor ve polü ancak öyle alıyor.

    önce button'u mağlup etsin seninki.

    http://www.youtube.com/watch?v=MKTelG0Ir8g&feature=related

  81. araçla alkası yok işin bu iş yetenek işi başka bi şe ye benzemez viraja gelirken önünü sezcen ve aracı içe oturtcan ve böylece daha hızlı çıkcan

  82. f1ferraridir avatarı

    kardeş sen iyimisin

  83. f1ferraridir avatarı

    kardeş sen iyimisin

  84. KARAŞAHİN [FERNANDO ALONSO) avatarı
    KARAŞAHİN [FERNANDO ALONSO)

    FERNANDO ALONSO şuan gridin en iyi f1 pilotu 2005 2006 yıllarında şumi ile rekabet etti ve kazandı şimdide belkide başlarda sadecen hrt caterham ve marussia dan hızlı bir araçla yarışmaya başladı ama arabayı geliştirdi ve şimdi şampiyona liderleri diğerlerinin hızlı bir aracı varken neden şampiyona lideri değil.

  85. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    schumi mi kaldı allah aşkına devam ederek kendini kötüleyor eskisi gibi olmayacagını bilmesi lazım artık güncel pilotların en iyisi ALONSO

  86. Royal Hunt senin suyun iyice ısındı motoru soğut biraz senin fandaşların bile senden rahatsız oluyor
    sebastian vettelin altında 1 saniye hızlı aracı olduğu tamamen bir hikayedir
    yahu yarışta ilk başlarda 0.5 saniye kadar araç hızlı olduğu için yeterli farkı açıyodu
    sonraki turlarda genelde arkada mc laren olurdu onlarla turlar hemen hemen eşit olurdu
    sitedeki tek tur analiz videosu var git o video lara bak vettelin virajları alonsodan daha içten döndüğü kersini ve drs sini daha iyi kullandığını göreceksin

  87. webber'i hangi takıma koysan sırıtmaz. şampiyonlardan sonra en iyi pilot webber'dir.

  88. bi bitmedin 🙂

  89. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    aynı takımda olsalar ne güzel olur. ve alonso doğru söylemiş diğerleri sadece en hızlı araçla kazanıyor
    hami hızlı araç olmadanda kazanabilir alonsoda aynı şekilde 🙂

  90. kırılmadık rekora bakılmaz ver 1 saniye hızlı aracı rekoru herkes kırar. F1'de yeteneğe bakılır rekora bakılmaz. şanslısındır doğru zamanda doğru araçta olursun şampiyonluk kazanırsın, yetenekle alakası yoktur yetenek bence şampiyonlukla rekorla ölçülmez.

  91. sen benimsin avatarı

    işte demek istediğimiz bu. buttonu vetteli hamiltonu weberi yada birbaşka pilotu. bunları bazı kişiler iyi olarak tabir edebilirler fakat alonsoyu her kesim en iyi olarak lanse ediyor rakipleri bile. çünkü adam en iyisi. en iyi olmadan herkes tarafından en iyi olarak lanse edilemezsin. gerçekten son 10 yılın en sıra dışı pilotu alonsodur. o komple bir sürücü, gerçekten heyecan verici bir sürücü.
    he rakip taraftar olarak bunu hazmedemeyenler olacak tabi taraftarlık böyle birşey şaşılacak bir taraftı yok.

  92. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    adam kariyerinin başında kırılmadık rekor bırakmadı insaf be kardeşim..Tamam sürüşü benimde hoşuma gitmiyor, heyecanlandırmıyor ama yiğidi öldür hakkını yeme..

  93. doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar olayı

  94. allah aşkına şu profil resmini değiştir alonso veya lewisi koy olmaz olsun senin gibi fan. sen daha tuttuğun pilotun kim olduğunun farkına varamamışsın!!

  95. cihangir tırınk avatarı
    cihangir tırınk

    Klasik düsünce ve sonuclarına göre yorumları okumakta beni soğutuyor ama bir oakdarda konuşturuyor, Webber i üst sınıf pilot katagorisine sokmanız,, Perez ve Maldonado'nun 1 er yarış kazandıktan sonra kendilerini dunya sampıyonası ıcıne sokmaları gibi bir durum, Webber inde bu yarısı kazanmasının ardından hemen en iyi pilot sağlam pilot demecleri yazmanız bana abest geliyor, evet kötü bir pilot değil iyi bir pilot ama suan griddeki en iyi pilotların arasında kesinlikle değil!! Monaco pistini anlatmama gerek yok sıralamalarda ilk 6 pilotun hangisi polde baslarsa başlasın muhtemelen lider konumda bitirebileceği bir yarıştı, ve buna bağlamda webber in bu yarısı kazanması onu süpersınıfa kesinlikle sokmaz!!
    Hamilton u tebrik etmek gerek pilotlar arasında böyle demeçler beni sevindiriyor ve haberleri son satırına kadarda okumamı sağlıyor, Alonso nun ilk yaptığı yorum bu sezonki pilotaj ve araç durumuna göre kendisine veya sampiyon olmak isteyen pilotun ilk önce yenmesi gereken şahsın alonso hamilton olduğunu söylüyor araç bu kadar rekabetçi olmasa idi muhtemeln bu açıklama olmazdı, keza hamiltonda bu sezon fena sayılmayacak bir ferrarinin koltuğunda 2 sezondur istikrarın 1 numaralı abidesi konumundaki alonso ya bu kelimeleri sarfetmesi gayet normal.

  96. kerim sisman avatarı

    hamilton doğruyu söylemiş.. alonsonun hamiltona artısı istikrarıdır. kolay hata yapmamasıdır. bencede en iyi 2 pilot bunlar. puanlarını taştan çıkarabilecek pilotlar. ama bayram değil seyran değil amcam beni niye öptü:))) alonsonun hamiltona övgüsüü aracı kötüyken geldii. şimdi bakıoruz hamilton övgülerde bulunuo. çünkü son güncellemelerle ferrari mclarena yaklaştı ve belkide geçti. doğru olsada taktikksel açıklamalarr.

  97. elvan dalton avatarı

    Alonso şu an griddeki en iyi pilot. Bana göre mevcut formuyla Şumi'nin en iyi dönemine denk. Lakin ki günümüz araçları pilotlar arasında muazzam farklar olmasını engelliyor. Burada herkes Maldonado yada Petrov hakkında atıp tutarken şunu söyledim:

    F1'de şampiyonu araç belirler. Neden ben aracımı geliştirmek için ihtiyacım olan parayı sponsor getirisi yüksek bir pilottan karşılamayım.

    Maldonado bile yarış kazanırken, Alonso nasıl tur bindirecek. Hayallerde yaşamayın. Aynı araçla Alonso Kartikehan'a bile bir yarışta en fazla 30 sn fark atar.

  98. sıradanlaşan bir söylemle ifade edeyim "pilotların sahip olduğu paketlerle neler başardıkları ortada" alonso ve hamilton pilotların en iyileri ama en iyisinin alonso olduğunu duraksamadan söyleyebilirim

  99. muhtemelen demiş ama ben hamilton ile alonso'nun beraber en iyi pilotlar olduklarını düşünüyorum. raikkonen-vettel ikilisi 2. en iyiler bana göre. tabi ki raikkonen'in şuanki halini değil, genel kariyerini düşünerek söylüyorum bunu.

  100. kerim sisman avatarı

    rambo sen bizi güldürdün allah ta seni güldürsünn… amenn

  101. şu yorumunu neye göre yaptın? vettel şuana kadar ne yaptı ki en iyi pilot olacak? webber'in bile şampiyonluk mücadelesi verebildiği bir araçla 2 sezon şampiyon oldu, ki onlardan birinde aracı çok çok hızlıydı. şuana kadar 5.likten başlayıp yarış kazandı mı? webberin 10'uncu olabildiği yarışta polü aldı mı? polü ne zaman aldıysa webber'de ilk 3teydi.

    bu sene araçları ortalama bak webberle puanları aynı. alonso hamilton arasına girecek ne yapmış da en büyük pilotlar arasına girmiş vettel?

  102. understeer'i öğrendin mi dostum ne olduğunu

  103. belki de hamilton da vettelin en iyi olduğunu düşünüyor ve psikolojik açıdan onu yıpratmak için böyle bi yola girmiş olabilir

    Emin ol Alman milliyetçiler,sen ve senin gibi 2-3 Vettel sempatizanı dışında kimse böyle düşünmüyordur.

  104. Hudavendigar avatarı

    arkadaşlar bu ramboyla gerçekten mücadele etmek imkansız.çocuk her seferinde saçma sapanda olsa bişiler yazıp bizi vettelden daha çok soğutuyor.rambo kardeş 2010 ve 2011 yıllarındaki RB aracını alonsoya verin.2. sıradaki rakibine bile tur bindirir.(abartmış olabilirim).yani sayın ***** çifte şampiyon vettel gerçekten orta kalite bir pilot.

  105. Şu anda bende Lewis e katılıyorum.

    Ama bu ikisi aynı takımda sürmek istemezler diye düşünüyorum. Çünkü Senna da Prost u istemezdi birdaha takım arkadaşı olduktan sonra eminim. Prost ta aynı şekilde istemedi zaten. Ama çokda saygı duyarlardı bence birbirlerine.

  106. İkisinin yeteneğini tartışmaya gerek yok.Haa sevmeyebilirsin ama yeteneklerinden şüphe duymamalısın

  107. sitede yorumlarını takip ettiğim ender yorumculardansın senden bu yorumu duymak güzeldi
    2010 da vettel bu dörtlüden uzaktı ama artık performans anlamında onları yakaladı
    yavaş yavaş bazı ön yargılar atılıyor insanların fikirleri değişiyor
    belki de hamilton da vettelin en iyi olduğunu düşünüyor ve psikolojik açıdan onu yıpratmak için böyle bi yola girmiş olabilir

  108. Adamlar nezakketten kırılacaklar neredeyse 🙂

  109. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Vettel'de artık en iyi pilotlar'dan birisi oldu ..Hamilton-Alonso-Raikkonen-Schumacher dörtlüsüne katıldı..Şuan bu 5 pilot en iyi pilotlar..Sonra Button, Rosberg ve Webber geliyor bence..

  110. ham baktı kii mc de iş yok ferrari ye gidecek gibi olursa fantastik olur

  111. şu bi gerçekki bu sezon şu ana kadar en iyi performansı Alonso gösterdi … tüm yarışlarda puan almayı bildi … istikrarlı gidiyor ve şampiyonluğun en büyük favorisi… bu sezon en istikrarlı olan pilot şampiyon olacak … umarım lotus gelişimde geri kalmaz… bakalım ne olacak ..

  112. Schumacher- avatarı

    Bu listeye Vettel'i alırsam Webber'i de alırım …

  113. michael schumacher kardeşim çok büyük saygılar çok büyük teşekkürler
    nihayet benim fikirlerime rakip fanlardan katılardan da oldu
    bugünleride gördüm helal olsun yaşa sen
    yavaş yavaş çoğalıyoruz vay be bu günleride görecektim
    siteden tam 4 kişi benle aynı düşüncede bu sayı daha da artacak

  114. Şimdi herkes "hayır, asıl en iyi pilot benimki" diye tartışacak yine.

  115. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Son bir iki yaristir dikkat ediyorum pilot gecit torenine ikisi muhabbet ederek cikiyorlar. Aralarinda artik problem oldugunu zannetmiyorum. Ikisi de olgunlasti.

    Ayrica iki pilotun da yetenegini tartismaya gerek yok.

  116. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    bencede vettel çok küçümseniyor. bana göre en iyilerden..

  117. DreamOfWinD  avatarı

    Şimdi burası yıkılıcak gene. Her pilotun farklı dalda yeteneği var buna bi şey demiyoruz. ancak alonso bir pilotun değerlendirilebileceği her kriterde standartın üstünde sürüyor.

  118. dostum biz alonsoya kötü mü dedik ? lewise kötü mü dedik ? evet gerçekten bu sene ikiside çok istikrarlı yarışlar çıkarıyolar ve şampiyonluğun en büyük favorileri konumundalar. sadece kimi yi unutuyolar şuan eski kimi pistlerde yok ama tam anlamıyla geri döndüğünde ikisininde başının belası olacak başka bi adam varmı pistte ?

  119. Hudavendigar avatarı

    rambo bnce sen f1 i bi 4-5 sene daha izle.Çünkü dün kü çocuğun yorumları gerçekten saçma.Yok daha içten dönüyormuş.Böyle saçma sapan bi karşılaştırma olabilir mi alahın aşkına.Ayrıca vettel henüz çok iyi bir pilot olduğunu kanıtlayamamış ve yetenek anlamında alonso ve hamiltondan 2-3 gömlek aşağıda bir pilottur.

  120. Erdi  Akkaya avatarı

    raikkonen,alonso,hamilton,kubica

    bu 4 pilotun altında galibiyet değil podyum mücadelesi vericek bir araba olsun.her türlü şampiyonluğa oynarlar.tabi 1.olan araçda geçen seneki red bull gibi ulaşılmaz bir araç olmıycak 😀

  121. arkadaşlar
    her pilotun farklı ve üstün özellikleri var.
    Hamilton kadar gözü kara ve risk alan,iyi geçiş yapabilen bir pilot varmı ?
    Kimi kadar saf hızla tren rayında aynı turları atabilen bir o kadarda bahtsız baska pilot ?
    Alonso kadar otomobil ayarlarından azami hız çıkartan,geliştiren bir baska pilot?
    Vettel kadar genç,yetenekli,tek turda çok basarılı ,çıktıgı yarışa oranla belki en basarılı pilot varmı ?
    Button kadar sezgileri kuvvetli,strateji uzmanı bir pilot varmı ?
    Schumi onu tarif etmeyi abes bilirim,yasayan bir efsanedir kendisi .
    Bence bu yıl yarışları izleyin bu adamların izlemenin keyfini çıkarın

  122. yok be kardeşim hiç bir dilde anlatamadık(anlayamadılar) gitti..

  123. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    alonso, lewis yenilmesi gereken demiş ama böyle giderse bizim takımı lewis bile kurtaramaz sebebi malumunuz:
    lastikleri çözemediler dolayısıyla yarış hızı iyi değil,
    pitstoplarda HRT ile yarışıyoruz,gridin bu kadar yakın olduğu bir dönemde pitstoplar kaplumbağa gibi. artı garajdaki adamlar eksik yakıt koyma gibi basit hataları hala yapıyorlar, daha öncede koskoca sidepod girişindeki aleti çıkarmayı unutmuşlardı, bizim pit ekibi kesin uyuşturucu filan kullanıyor.
    pit yönetimi yarış içi kararları iyi değil.
    button resmen sürünüyor.
    aracın çekişi berbat.
    kalkışlarımız ferrariden kötü. ferrari getirdiği yeni sistemle geçen seneden beridir kalkışları geliştirdi.

    F1'e yeni bir takım girse inanın belkide en fazla bu kadar hata yapar. o yüzden bu koşullarda bizi lewis bile kurtaramaz. eğerki ne zaman akılları başlarına gelir belkide bir şansımız olur.

  124. Herşeyi geçtim de,bu iki adam olur da bir gün aynı takımda "ADAM GİBİ" bir ortamda yarışırlarsa kıyamet kopabilir.3 senedir aralarındaki buzlar iyice eridi ve birbirlerine inanılmaz bir saygı duymaya başladılar.Hamilton'u sevmem evet,ama yeteneğini asla tartışmam ve rekabetçi bir araçla Alonso ile aynı takımda eşit şartlarda dışarıdan hiç bir müdahalenin olmadığı bir takımda yarışmaları Formula 1'in izlenilebilirliğini bir kaç katına çıkartabilirdi.

  125. muratc MP4-27 avatarı
    muratc MP4-27

    -biz burada senelerce(2007) den beri Hamilton-Alonso diye birbirimizi yedik iyi mi:))
    -Bence bu aciklamada bir kurtluk var.
    -Lewis belki fiyatini arttirmak icin (150M) alacagisöyleniyordu burada
    Mclaren e aba altindan sopa gösteriyor gibi geldi bana 🙂
    -Bak istedigim parayi verin yada Sahlanan ata giderim ha!

  126. Araç Red bull olursa bi zahmet içten alsın 🙂

  127. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)
    virajları daha içten alıyor ve daha hızlı çıkıyor

    Araçtan Olmasın O 🙂

  128. sitedeki videolara bakın vettel alonso ve hamiltona göre virajları daha içten alıyor ve daha hızlı çıkıyor

    Yeni bir gözlük almalısın.

  129. Schumi'yi klasmana katmazsak,Hamilton'da sonunda doğru yolu bulmuş…Hamilton taraftarları da bundan sonra bik bik ötmezler umarım.

  130. hamilton kendi düşüncesini söylemiş en iyi alonsodur demiş onun demesiyle en iyi alonso mu olcak
    bana göre en iyi pilot sebastian vettel sitedeki videolara bakın vettel alonso ve hamiltona göre virajları daha içten alıyor ve daha hızlı çıkıyor
    evet hamiltonun en büyük rakibi alonsodur vettel ise rakipsizdir
    Herkesin çok çeşit fikri var kimi ne göre x pilot kimine göre y pilot saygı duymak lazım

  131. bana görede en iyi şumi bi tık ötede
    ama vetteli çok küçümsüyosun ve bu yaklaşımın beni rahatsız ediyor

  132. Gokberk Onem avatarı

    Şu anda gridin en iyi iki pilotu Hamilton ve Alonso zaten. Otomobillerine ekstra şeyler katabilen iki pilot. Eskiden Schumi de yapardı bunu ama bence artık bu özelliğini kaybetti.

  133. tifoalo HRT avatarı

    alonsocular alin kalkanlari ve mizraklari elinize vettel ve kimiciler geliyor onlar burada yorum yapacak biz sayisiz delille alonsonun iyiligi kanitlayacagiz ve onlara burada hakettikleri dilde cevaplarimizi mizragin sivri ucunu yermis gibi alacaklar

  134. rambo der birazdan merak etme :))

  135. Hudavendigar avatarı

    şu an gridde performans açısından gerçekten en iyisi alonso.arkadaşlar kimi falan demiş ama alonso istikrarı sayesinde hepsinden 1 adım önde.

  136. Schumacher- avatarı

    Griddeki en iyiler tartışmasız Schumacher-Alonso-Raikkonen-Hamilton
    Schumacher bir tık daha önde bana göre ama diğerleri için birşey diyemem üçüde mükkemmel pilot.
    Sakın Vettel nerede demeyin _

  137. iyi güzelde raikkoneni unutuyosunuz araç biraz potansiyelini gösterebilse sizin en büyük rakibiniz kimi. sezon sonlarına doğru olası bi alonso lewis kimi çekişmesi harika olurdu 🙂

  138. Schumi Kimi varken En iyi demek çok zor.

  139. hamilton abi naptın kıyamet kopacak şimdi burda :))

  140. Bu sene için yenilmesi gereken kişi bence de Alonso. Bu kişinin Lewis olamamasının tek sebebi de malesef takım. (Yorumum mevcut duruma göredir. Ayrıca kişisel kanaatimdir.)

  141. Karşılıklı yıkama yağlamalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir