Mercedes Güçlü Formu Sürdüreceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Avustralya ve Malezya’da lastik sorunları yaşayarak sezona kötü başlayan Rosberg, son yarışlardaki performansıyla göz dolduruyor. Alman pilot Çin yarışından bu yana tüm pilotlar arasında en fazla puan toplayan isim oldu ve Sepang’tan sonra Fernando Alonso ile arasındaki 25 puan farkı şuan 17 puana indirdi. Yeni karbon vites kutusu ve arka süspansiyondaki güncellemelerle Rosberg, Monako’da güçlü bir performans sergilemişti. 

Mercedes-Benz Motor Sporları Patronu Norbert Haug, “Tahmin yürütmek bizi hızlandırmaz. Bu yüzden işimize odaklanmalıyız. Nacak genel olarak baktığımızda doğru yolda görünüyoruz. İnişler ve çıkışlar olacaktır. Ama bizim grafiğimizin yükseldiğini düşünüyorum. Bu ‘yaşasın, bunu kutlayalım’ demek değil, sadece geçen sene ile bu seneyi karşılaştırmak.” Diye konuşuyor.

Michael Schumacher de Monako’da pol pozisyonunu elde ederek kendisinin ve otomobilin performansını ortaya koymuş oldu.

Haug, son yarışlarda lastik problemlerinden dersler alındığını belirtiyor.

“İlk iki yarışta lastikleri doğru şekilde anlayamadık. Aslında hiç anlayamadık. Ama yeni bir şeyler öğreniyorsanız hep böyle olur. Bugün Avustralya veya Malezya’da olsak daha iyisini yapardık. Nico’nun Avustralya’da o puanları kaybetmesi de şanssızlık oldu.”

“Şu anda 17 puan geride. Hiç fena değil. Ama bu, şampiyon olacak durumda olduğumuz anlamına da gelmez.  Geçen sene markalar klasmanında dördüncüydük. O zaman insanlar gelip bize ‘altı yarışın ardından şampiyonada liderin sadece 17 puan gerisinde olacaksınız’ deseler buna inanmazdık.”


 

 


Yorumlar

  1. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    2010 sezonu Rosberg 142, Schumacher 72 puan
    2011 sezonu Rosberg 89, Schumacher 76 (Schumacher daha çok sorun yaşamasına rağmen)

    Hani nerede %99 Rosberg'in puanları?

    iyi yardımcı bulmak lazım eldeki yetmiyor çünkü 🙂

    Schumacher'İn yardım edeceği varsa da Mercedes kendisine böyle sorunlu araç verdiği süree onu da yapamayacak. Gitmesi gereken Schumacher değil, kendisine verilen mekanikerlerden bir kaç tanesi olabilir.

    Admin ben olsam ilk önce şu gereksizlerin yorumunu silerdim yani ben olsam çoktan temizlemiştim siteden. Schumacher'i kötülemelerinden değil eleştireceklerse doğru düzgün eleştirsinler. Niyetleri belli bunların. Siteye çoluk çocuk doldu.

    Henry Crazy arkadaş şöyle demiş

    F1 i konuşuruz.birbirimizden birşeyler öğreniriz.Eğleniriz.Fakat saygı olmazsa işin içinde geriye hiç bir şey kalmaz.O yüzden birbirimizle olabildiğince saygılı olmaya çalışalım.

    iyi demişte. Royal Hunt, Rendar nickli gibilere ne birşey öğretmeye ne de saygılı olurum bundan sonra böyle nasıl birşey öğrenecekleri yok gibi nasıl görmek istiyorlarsa öyle görüyorlar.

  2. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    %99u rosberg'in miş 🙂 nasıl bir hesaplamayla böyle bir sonuca varmış ki.

  3. Henry Crazy avatarı

    Ramboyla bir alıp veremediğim yok . Kendisinin çok genç olduğunu düşünüyorum.O yüzden üstüne varmak doğru değil.Ama herhangi birine Arkadaş rambo 2 diye yorum atıyorsan sonuçlarına katlanırsın.F1 i konuşuruz.birbirimizden birşeyler öğreniriz.Eğleniriz.Fakat saygı olmazsa işin içinde geriye hiç bir şey kalmaz.O yüzden birbirimizle olabildiğince saygılı olmaya çalışalım.

  4. Haklsın kardeşim.Cevap vermeye gerek yok

  5. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    samet gerçekten ciddiye alma şunları. şu son cümlesindeki gülme ifadesi ne olduğunu belli ediyor zaten. kendisi de ne olduğunu iyi biliyor. hani objektif yorum yapmalarından değil. sözde objektifler kuyruk acısı olduğu belli eziklerin.

  6. kimin ne oldugunu okuyan herkez görüyor o yüzden seviyene düşüp cevap vermeyeceğim

  7. Henry Crazy avatarı

    Bizim için güzel olur da başkan Montezelemo Redbull ve Mclaren için güzel olur mu bilemem 🙂

  8. Olsun seyretmeye değer 😀
    En azından tam anlamıyla emekli olacaksa da
    FERRARİ de olsun bence 😀

  9. Henry Crazy avatarı

    Müthiş ikili olurlarda F1 tarihinin en büyük kavgalarından birine de şahit oluruz.İki tane lider pilot 🙂

  10. Ben asla ümidimi kaybetmiyorum,
    Her yarışı heyecanla izliyorum,
    Ama inşallah bu sefer hüsran olmadan yarışı bitirir,
    MSC nin 1. olduğunu görmek, o müthiş hareketini izlemek,
    Havalara zıplamak, çığlık atmak istiyorum.
    İnşallah bu sefer olacak içime doğuyor,
    Rosberg e karşı değilim ama MGP ye karşı olmaya başladım,
    Bana kalsa MSC bu sene sonunda MGP den ayrılır ve
    Ferrari ye geçer, En çok bunu istiyorum,
    MGP MICHAEL SCHUMACHER i hak etmiyor çünkü
    Onun yeri her zaman Kırmızılardı
    Alonso ile müthiş bir ikilide olurlar:D
    İnşallah bu dileğim olur ……

  11. Ben Rosberg in şampiyon olacağına inanmıyorum…

  12. Shumi'nin aracına da bir el atında onun da güçlü aracı olsun

  13. Rambo'nun söylediği saçmalıklar hiç değilse fanatiklikten kaynaklanıyor. Royal Hunt'ınkiler ise aptallıktan.

  14. Kanada efsanenin yeniden imzasını atacağı bir yarış olacak. Bunu hissediyorum. Pol pozisyonunun hazzını aldı geriye yarışı kazanmak kaldı. Podyuma çıkmadan direk en tepesini hedefledi bence.

    7 dünya şampiyonluğu, 7. yarış, 7. farklı kazanan. kulaa güzel geliyor değilmi:)

  15. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Suminin aracı saçma sapan sorun vermezse Sumi montreal ve avrupa gp. sini 1. olarak tamamlıcak görüceksiniz….

  16. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Mercedesde,muhteşem yüz yıldan bile fazla entrika dönüyor,bu kadar şansızlık olmaz…

  17. Yok rambonun yerini samet dolduramaz o ayrı bir kişilik 🙂 Samet kendi klasmanında rambo :))

    Rosbergin bu sene sonunda şampiyonluk adayları arasında olucağına eminim seneye zaten Schumiyi gönderip iyi bir pilot alırlarsa sıkıntı yok şampiyonluk potasına girebilir mercedes çünkü 3 yıldır bütün yük rosbergin üzerinde düşünsenize kaç yarış geçti mercedesin aldığı puanların %99 u rosbergin adama iyi yardımcı bulmak lazım eldeki yetmiyor çünkü 🙂

  18. Peki sen nesin? hiç düşündün mü ? onuda Ramboya sormak lazım 😉

  19. arkadaş rambo-2

  20. Rosberg, Mercedes'in Gücünü Sürdüreceğini Düşünüyorum demişti.Sanırım Mercedeste birden panikledi çünkü demeç büyük yerden yani Rosbergden geldi.Cevap vermek için hiç gecikmediler.Tebrik ediyorum.Şu fry ile haug cok sinsi adamlar.Mercedesten soğudum

  21. Henry Crazy avatarı

    öyle hemen Schumiyi 2. pilot sınıfına atamazsınız.Buna hem Schumi hem Ross brawn izin vermez.Schumacherin aracında problem çıkması tamamen şansızlık.Schumacher dediğiniz adam zamanında David Coultardın Jacques Villeneuvenin üzerine sürmüş bir adam.O zamanlar kaybedecek şeyleri vardı.Şimdi ne kaybedeceği birşey yok.Rosbergi hala yakalayabilir.Şampiyonada her yarışta biri puan kaybediyor.Bu sefer Schuminin başına gelen şansızlıklar Rosbergin başına gelebilir.Ancak sezonun yarısından sonra Schumiden ümit kesilirse Rosberge yönelirler.Şimdi ise asla böyle bir şey olmaz. 🙂

  22. Eray Parlak avatarı

    Temennimiz vermemesi yönünde 🙂

  23. İlk iki yarışta lastikleri doğru şekilde anlayamadık. Aslında hiç anlayamadık.

    Bunlar da ne lastikleri anlayabilidiler ne de şuminin aracına olanları.

    Concorde anlaşmasını bile anlayamıyorlardı bir ara 🙂 😛

  24. Serhan Acar'ın bu yorumu Schumi'nin takımda açıkça test pilotu olduğunun göstergesi bence Kanada'da veya herhangi bir yerde bir şey olmayacak.Mercedes açıkça ikili oynuyor Rosberg'in önde olduğu yönünde kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.Takım nedense Schumi'yi bir türlü kabullenemedi anlamsız şekilde Rosberg her platformda öne çıkarılıyor Schumi de bunu gördü ancak artık çok geç başarısız oldu bıraktı dedirtmek istemiyor.Zaman her şeyi netleştirecek ancak Schumi gibi bir efsanenin bu tür oyunlarla alt edilmeye çalışılması gerçekten kanıma dokunuyor artık bu kadar şansızlık tesadüf olamaz geçtiğimiz 2 yıl da benzer olaylar oluyordu ancak araç vasat olduğu için dikkat çekmiyordu defalarca pit hataları,geçen yıl yaşanan DRS sorunları,sıralama hataları nedense hep Schumi'nin başına geldi ama biz yine de karşılıksız desteğe devam edeceğiz Formula 1'de kalıp kalmayacağı meçhul olan 3 yıllık takımla koca çınarı karşılaştırmak bile abesle iştigal zaten umarım Rosbergle sıra mücadelesi verdiği bir yarış olur ve herkes neyin ne olduğunu görür.

  25. Araç arıza vermez mi acaba?:)

  26. Schumacher in sezonu böyle kötü devam ederse umarım bırakmaz.Webber Ferrari'ye gidecek gibi Schumacher i Vettel'in yanına alabilirsek çok güzel yarışlar izleriz MGP nin reklam oyunlarına kurban gitmez böylece Schumacher

  27. Eray Parlak avatarı

    Sezon bizim için Canadada başlıyacak buna inanıyorum Mercedese uyan bir pist ve Schumacher bu formuyla pole pozisyonunu alıp yarışı kazanabilir buna inanıyorum.
    Artık bir problem görmek istemiyoruz…

  28. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Serhan Acar'ın yazısından bir bölüm

    ' Schumacher de, bir kez daha şanssızlığının kurbanı oldu. Starttaki temasa rağmen yarışı iyi götürüyordu. Rosberg´in temposuna bakılırsa, Schumacher +5 sıra cezası olmasa yarışı lider götürebilir ve kazanabilirdi belki de. Bilmem hatırlar mısınız, Ferrari yıllarında bir arıza çıkarsa bu mutlaka Barrichello´nun başına gelirdi. Mercedes´te ise durum bunun tam tersi. Tüm problemler Schumacher´in otomobilinde ortaya çıkıyor. '

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir