Webber: "Vettel için Arkamdakileri Yavaşlatmadım"

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot, geçen hafta sonu Monte Carlo’da Michael Schumacher’in cezası nedeniyle ilk cepten başladı ve yarışın sonuna kadar arkasındaki gruba geçit vermeden zafere ulaştı.

Takım arkadaşı Vettel ise 9. başladığı yarışta farklı bir strateji ile geç pitstop yaptı ve lastik değişimi sonrasında Lewis Hamilton’ın önünde 4. olarak piste geri döndü; hatta sonlarda turlarını daha iyi atsaydı, belki liderliğe bile yükselebilirdi.

BBC’de yazan Webber: “Yarıştan sonra insanların, takım arkadaşım Sebastian Vettel’in sıra kazanması için arkamdaki Nico’yu (Rosberg), Fernando’yu (Alonso) ve McLaren’dan Lewis’i (Hamilton) yavaşlattığımı söylediklerini duydum”

“Bunlar kesinlikle saçmalık. Monako’da kesinlikle o kadar keyfi olamazsınız.”

“Sonunda Seb’in lastikleri bitti ve pite girmek zorunda kaldı. Çünkü geri kalan hepimiz, daha hızlı turlar atmaya başlamıştık ama (iyi turlar atmaya) devam etseydi galibiyet için de zorlayabilirdi.”

“Biz bir şey deniyor olsaydık, daha da sevimli olabilirdim. Onu diğerlerinin arasına sokmak isteseydim, yavaşlardım ve bu, takım için daha da iyi olurdu. Ama söyle bir planımız yoktu.”

“Bunu yaparken bir sorun ortaya çıkabilirdi: Arkanızdaki adamların size daha fazla baskı yapmasına neden olabilirdi; yani Nico ve Fernando. Ve ardından pitteki adamlar Seb’in pitstopunu altüst edebilirdi ki her şey, hiçbir şey ederdi.”

“Keyfi davranırsanız her zaman yakayı ele verirsiniz. Bu yüzden denemezsiniz.”


Yorumlar

  1. monoko çok dar bir pist araç sürmek ayrı bi dert
    webberin hiç işi gücü yok arkadakileri yavaşlatsın
    ben buna inanmam red bull takım olarak harika işler çeviriyor
    ———————————————————–
    forza vettel forza red bull

  2. Webber bilerek yavaş sürdü monaco gibi bir piste geçiş zor olduğu için savunma yaptı bu arada vettele 4 sırayı hediye etmiş oldu. Yoksa vettel eski lastiklerle nasıl olurda webber'den daha hızlı olabiliyor tabiki bunu yalanlayacaklar çıkıpta gerçeği zaten söyleyemezler.

  3. **Monakoda benzer araçlar birbirini çokçok daha zor geçerler ve bunu Pirelli ile yaparsa sonraki turlardada arkasıdan gelenlerden baskı yerler. Aslında Raikonen inde ilk peryotta karşılaştığı mesele tam olarak bundan ibaretti.Ferrari ise bu işi çözmüş… ALonso Hamiltondan uzak kalarak ufalanma miktarını sabit tutup lastiklerini korumuş ve sonrasında hızı aekat sabit hızlı olarak Hamilton a yaklaşması 3. lüğü yakalama sebebidir.Pirelli lastiklerinin geçen sene ilk denendiğinde dahi durum aynıydı… performanslı bir turun ardında zayıf bir tur geliyordu.Şmdiki lastiklerde ise zayıf bir turla birlikte lastikleirniz aşırı şekilde ufalanma sorunu yaşıyor. Perez in Malezyada bahsettiği konuyu çok insan dikkate dahi almadı ( Perez; yakın takipde lastiklerinde aşırı ufalanmadan ötürü tutunma sorunu yaşadığını söylemişdi).

  4. Monako gibi bir pistde bilhassa bu bu lastiklerle öndeki aracın ritmi çok önemlidir.Öndeki araç tren misalini ıluşturan lokomotif olduğu için bütün ritimler ona bağlıdır.Geçiş, imkansıza yakın olduğu için bağlı olunan ana meselelerden biriside öndeki aracın yaptığıdır.Öndeki araç 1.20 ile tur atarsa arkasındakilerin ondan yavaş olma ihtimali (3 turdan biri ondan daha yavaş olmak zorundadır yoksa zaten önündeki aracı geçer) yüksekdir.iki hızlı tur atıp peşine bir yavaş tur ki iki hızlı turdan sonra çok yaklaştığınız için çok daha yavaş bir seramoni yapmak zorunda kaldığınızda (yakın takipden bahsediyorum) lastiklerinizin ısı kaybedecek ve bir sonraki turda daha zor bir tur atmak durumunda kalacaksınız.Vagon misali giden araçlardan Ferrari nin amortisör seçimi ve yapısı icabı lastiklerini çabuk ısıtıyor ama Rosberg, ikide bir lastiklerini soğutup rantabl bir tur elde edemediği için ALonso nunda turunu etkilemişdir.Webber bu şekilde bir hareket yaparak lastiklerini ani olarak soğutursa (Kanada da) ALonso önündeki iki pilotuda tek tur içinde geçebilirdi.Lastiklere abanmadan önce Webber in bunu neden yaptığını sorgulamamız lazım.Lastiklerini soğutan arkadan gelen araçların öndeki aracı geçemiyor olmasının ana sebeplerinden biriside budur.Raikonen arkasında kalanları 2 sn yakın yavaşlatırken pole derecesini yapan MSC yi dahi arkasında tutmuşdur.Rosberg ve ALonso nun Webber in arkasındaki ritmi tutturmak zorunda oldukları kesindir.Buradaki tek fark Ferrari nin yapısıdır.Webber in arkasındaki kişi Rosberg yerine Ferrari li ALonso olsaydı Webber in işi daha zordu.Ön arka süspansiyon seçimlerinden ötürü Ferrari lastiklerini diğerlerinden biraz farklı çalıştırıyor.Yağmurlu şartlarda yere en iyi tutunan Ferrari nin sebebidir. Çekişlerini düzeltebilmişlerse (Ferrailer) Kanada da önündeki araçları geçerek yarışacak kadar güçlü duruyorlar.Massa nın ALonso yu geçmeye kalkışması onun salaklığıydı ve Monakoda benzer araçlar birbirini çokçok daha zor geçerler ve bunu Pirelli ile yaparsa sonraki turlardada tur yerler.Massa nın bu sezon asıl meseleside budur.

  5. webber mi yavaşlatmış!!!seb ve mark birbirlerine günahlarını bile vermezler bence bide strateji mi yapacaklar:))

  6. Bu konuda daha önce yazmıştım.

    Neil Perry 28.05.2012 03:33:40
    Bu konuda bir yanılgı var. Webber'in kimseyi tuttuğu yok. Webber ve arkasındaki grup pitten çıktıktan sonra lastiklerini neredeyse 10 tur boyunca ideal ısıda çalıştıramadılar. Rosberg ile farkın 2saniyeye çıktıgı dönemlerde bile Rosberg ve arkasındakiler Vettel'in temposuna yaklaşamadı.

    Örnek vermek gerekirse 34. tur buna güzel bir örnek. Webber Rosberg ve Alonso arasındaki farklar sırasıyla 1.8 ve 1.9 iken yani önleri boş iken atılan turlar : 1.19.191 Vet 1.19.937 Web 1:20.286 Alo 1:20.414 Ros

    Ama neden böyle oldugunu anlayamıyorum . Yariş esnasında herkesin giderek Vettel'e yaklaşmasını beklerken kimse onun temposuna ulaşamadı. Bu yılki lastikler gerçekten de çok garip.

  7. Mustafa Sar avatarı

    Redbullcu arkadaş saçmalamış… Ferrari olarak 2010 unutamadığımızı yazmış ama yanlış.. muhtemele bu kişi çok amatör. yeni seyretmeye başlamış sanırım..2006 yılında son altı turda Schumacher'ın arka kanadının kopmasının yarattığı hayal kırıklığından daha büyük ne olabilir.. Yada 2008 yılında son turda Glock'un Lewis'e buyur kardeşim beni geç şampiyon ol demesini nasıl unutabiliriz… Şimdilerde Badoer muamelesi yapılan Massa Timo'nun saçmalığı yüzünden şampiyon olamamıştır… Son tur ve son iki viraj 408 mt. ….Tabi Hakinen – Schumacher rekabetindeki hezimetlerimizde unutulmaz… Ama en unutulmazı kuşkusuz Mc Laren'e kaptırılan 2008 yılındaki şampiyonluktur… Redbull takımdan sayılır mı.. Bakacağız.. Ömür olursa 20 – 30 yıl sonra buna karar verebiliriz….

  8. yav he he…2 yıldır meşrubatçılar dediğin takım sende nasıl bir iz bırakmışsa artık şu kuyruk acısına bak.Söz konusu adam Webber Vettel e günahını bile vermez sen neyden bahsediyorsun..

  9. ''40 tur kullanılmış soft lastikle 1.19 lu turlar atan Vettel e karşılık 15 tur civarında tur atmış olan aynı ağırlıkdaki diğer araçlar 1.20 ve 1.21 li turlar atarsa hesabını Webber vermek zorundadır. Ölmüş s.soft lastikle (29 tur olsa gerek) ALonso en iyi iki sektör rengi yaparsa ve soft lastikleri daha iyi kullanan Webber e takılıp 1.19 dan uzak turlar atarlarsa hesap sorulur''

    cevap burada açık ve net verilmiş sanırım

    konu bir meşrubat takımı ise herşey mümkün

    pozisyonumuzu korumamız lazım mark hepimizin aşına olduğu kelimeler hemde defalarca.

    bazılarımız kabullenemesede

  10.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Genelde de hep uşak çıkar zaten.

  11. Milletin(özellikle bazı Alonso fanlarının) bu RBR hiç hazetmediğini biliyorum adamlar 2 sene dünya şampiyonu oldu diye ve özellikle 2010 yılındaki acıdan dolayı demediği kalmadı.Biraz saygı duysanız en azından bu adamlar F1 gibi motor sporlarının zirvesinde şampiyon oldular.

  12. yahu bugünlük yeter demiştim tam çıkacakken gene bi yorum gözüme battı
    avantiferavanti arkadaşım hiç bir katil ben öldürdüm demez de neymiş
    kinaye yapma açık konuş burda yalan yok
    delikanlı gibi vetteli monoko da gösterdiği harika performansı tebrik edeceğine kalkmışsın ne diyosun
    webber hiç arkadakileri bilerek yavaşlatırmı hele ki rosberg onu aşırı derecede zorlarken
    ben senin amacını anladım yemezler avantiferavanti yemezler koçum

  13. Zaten hiç bir katil ben öldürdüm demez.

  14. Hatta yarışın sonlarına doğru Webber'in yavaşlaması Vettel'in onu yakalaması içinmiş.

  15. webber bilerek vettele yardım eder mi hiç
    delikanlı gibi çıkıp vetteli tebrik etceğinize gelmişsiniz ne saçmalıklar üretiyosunuz
    adam harika bi start aldı daha sonra turları limttteydi resmen uçuyodu
    —————————————————————————————
    inadına sebastian vettel inadına red bull racing

  16. Allah aşkına yapmayın Webber sizce Vettel'e yardım edermi hiç laf olsun diye bazı Ferrari ve Alonso fanları damlamış yine.Bu adamlar birbirlerini hiç sevmiyorlar ne Vettel Webber'e nede Webber Vettel'e yardım etmez şu aşamada ha ilerde şampiyonada fark açılır orası ayrı…(Gerçi Webber şampiyonada ilerde olsa Vettel yine yardım etmez sanırım)

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yarışta neredeyse her turu LiveTiming'den takip ettim. İlk olarak; Webber arkadakileri yavaşlatmak isteseydi Rosberg ve diğerleri yarışın sonundaki gibi tam arkasına gelirlerdi. Öyle bir şey gördünüz mü? Hayır. Rosberg yakındı ama yarışın sonu gibi vites kutusunda değildi. Arada mesafe vardı. Red Bull böyle bir takım emri uygulasaydı Vettel kesinlikle pitten lider çıkardı. 2. olarak; Vettel yarışın başlarında lastiklerini çok iyi korudu, rölantide devam etti. Önü açılınca zorlamaya başladı. 3. olarak; yarışın o bölümlerinde hava kapanmıştı ve pist sıcaklığı düşmüştü. Monaco gibi lastikleri pek zorlamayan bir pistte pite girip sert hamura geçen pilotlar lastikler ideal ısıya gelinceye kadar yüksek tempoda gidemediler. Zaten takımlar sürekli olarak pilotlarına o lastiklerle yarışı bitireceklerini, bu yüzden lastikleri harcamamaları gerektiğini sürekli olarak telsizden hatırlatıyorlardı. Sonuç? Kaybedecek bir şeyi olmayan, ve lastikleri çoktan ideal ısıya ulaşmış olan Vettel, sıralama temposuna geçti. Ancak bir süre farkı açtıysa da lastikleri bitti. Pite girmeden önceki son 2 turu diğerlerinden yaklaşık 1.5 – 2 sn. yavaştı. Çünkü Vettel'in lastiklerinin artık bitmesi bir yana, diğerleri de lastikleri ideal ısıya getirmişlerdi. Yarışları izlerken biraz daha iyi analiz etmenizi öneririm.

  18. webber vettel'e yardım etmez, hani gelir alonso eder, ama webber etmez diye düşünüyorum. ( alonso'ya takılmayın lafın gelişi )

  19. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yarışın ardından bunu ilk diyenlerden biriydim, demekki benim gibi düşünen bir çok kişi olmuş. Pitten yeni çıkan webber, pite hiç girmemiş ve lastikleri en kötü 25 turdur giden araçtan daha yavaş turlar attı en az 15 tur. Buna kim inanır ki.

  20. Henry Crazy avatarı

    Olaya at gözlüğü ile bakamayız dostum.Ancak perde arkasını ileride Alonso vs anlatması lazım şimdiden şöyle böyle demek doğru olmaz 🙂

  21. 40 tur kullanılmış soft lastikle 1.19 lu turlar atan Vettel e karşılık 15 tur civarında tur atmış olan aynı ağırlıkdaki diğer araçlar 1.20 ve 1.21 li turlar atarsa hesabını Webber vermek zorundadır. Ölmüş s.soft lastikle (29 tur olsa gerek) ALonso en iyi iki sektör rengi yaparsa ve soft lastikleri daha iyi kullanan Webber e takılıp 1.19 dan uzak turlar atarlarsa hesap sorulur.

  22. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Mark Webber bu sene iyi iş çıkarıyor. Sene sonunda Vettel'i geçebilirse Ferrari için çok kıymete biner.

  23. sen bu sene çifte dünya şampiyonu vettel'in önünde bitir de şampiyonayı, o zaman iyi bir cevap olacak yeteneğin şampiyonlukla ölçüldüğünü sananlara.

  24. Belki de bir anda KERS'i arızalanmıştır 😉

  25. elvan dalton avatarı

    Takım arkadaşın senin için kaza yapacak, bundan senin haberin olmayacak. Mümkün mü sence. Ama bu durumdan dolayı Alonso'ya kimse suçlayamaz, her şeye rağmen damalı bayrağı en önde gördü.

  26.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Vettel'in 30 tur fazladan kullandığı soft lastiklerle, sıfır soft lastiklere sahip Webber'den çok daha hızlı olması garip bir durumdu. Webber ve Rosberg pite girince önü açılan Fernando'nun eskimiş S. Soft lastiklerle en iyi iki sektör zamanını yapması da ayrıca ilginçti.

  27. Henry Crazy avatarı

    aynen katılıyorum ayrıca Pique JR olayında piquet yapmasaydı takımdan kovulurdu.Webberi ise kimse kovamaz.Kapı gibi sözleşmesi var ve kimseye muhtaç değil.Piquet tehdit edildi ve yaptı .Merak ettiğim konu Alonsonu bu işten haberi var mıydı acaba eğer varsa (Ben Alonso fanıyım ama objektif olmak gerekir.)bu galibiyeti istemeyecekti.Ve çıkıp gerekirse özür dilyecekti.İşte o zaman onu yapsaydı şimdi herkes Alonsoya ayrı bir gözle Sennaya baktıkları gibi bakacaktı.O kötü imajı yeni yeni düzeltiyor fernando böyle işlere gerği yoktu iddasız olduğu bir sezonda bir galibiyet az alsaydı ne olur du sanki?

  28. raikkonen lastikleri ısıtabilseydi muhtemeln yarışı vettel alacaktı. Kimi yüzünden galibiyeti kaçırdı.
    Benim anlam veremedigim ne diger bazı pilotlarda aynı stratejiyi denemedi.

  29. elvan dalton avatarı

    Takımın böyle bir stretejisi olsa bile Webber asla bunu uygulamaz. Herkes Pique JR değil.

  30. Webber kesinlikle haklı.Çünkü Rosberg ve arkasındakiler Webber'e yaklaşamadı bile.Ama kafama takılan konu ön gruptakiler pitten çıktıktan sonra yeni lastikleriyle nasıl Vettelden daha hızlı olamadılar anlamakta güçlük çekiyorum.Sanırım lastikleri ısıtmak gerçekten zordu.yoksa 40 tur kullanılmış lastiklerle Vettel'in daha hızlı turlar atmasının mümkünatı yok.

  31. DreamOfWinD  avatarı

    Hadi ordan bizde inandık.

  32. Vettele yardımcı olan raikonendir, yoksa mümkün değil 4. falan olamazdı.

  33. Henry Crazy avatarı

    Bencede saçmalık tur zamanlarında da en hızlılardan biriydi webber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir