Vettel, Red Bull'un Dışında Bir Hayat Düşünemiyor

yazar:

kategori:

Alman pilot, 2014 sezonu sonuna kadar Red Bull ile anlaşmalı ama adı yine Ferrari ile birlikte anılmaya başladı.

Vettel, takımında şu anda mutlu olduğunu belirtti.

2014 sonrası planlar için Vettel: “Neredeyse kariyerimin tamamında bir Red Bull kaskı taktım. Alışmışsanız, onun dışında bir hayatı hayal etmek zordur.”

“Aynı 18-19 yaşına girip ailenizin evinden ayrılmak gibi. Şu an olduğum yerde mutluyum ve başka bir yere gitmek istemiyorum.”

2011 sezonunda 11 yarış galibiyeti ile baskın bir performans ortaya koyan Vettel, 2012’de sadece bir yarış kazandı ve şampiyonada ikinci sırada yer alıyor.

Genç yıldız, zirvedeki yakın mücadele nedeniyle sadece galibiyetlerin değil, istikrarın da çok önemli olduğunu dile getirdi.

Vettel: “İnsanlar sadece sizin galibiyetlerinizi hatırlar ama yarışların ne kadar yakın olduğunu unutur. Evet, en güçlü pakete sahipken bazı yarışlarda kazanamadığımız da oldu.”

“Bu sene, önceye kıyasla yarış kazanma adayı çok daha fazla. Dolayısıyla her yarışta mümkün olduğunca fazla puan toplamak daha hayati değerde.”

Bu sezon 6 yarışta 6 farklı galip ortaya çıktı ve Alman pilot, zafere ulaşmak için hafta sonu boyunca her şeyi mükemmel yapmak gerektiğini belirtti.

Vettel: “Kış testlerinin ilk gününden itibaren aracımda kendime güveniyordum. İstikrarlı bir şekilde ilerleme kaydetsek de potansiyelin çoğunu ortaya çıkaramadık. Ve lastiklerle ilgili endişeler sadece bizde değil, herkeste var. Mesele, kimin daha iyi iş çıkardığına bağlı”

Çifte dünya şampiyonu, yarışlarda akılların karıştığı yönünde bazı eleştiriler yapılsa da bu sene gösterinin geliştiğine inanıyor.

Vettel: “10 sene geriye dönün, Michael’in (Schumacher) her yarışı kazandığı için F1’in sıkıcı olduğu yönünde sert eleştiriler vardı. Şimdi F1’in tahmin edilemez, bir piyango haline geldiğini duyuyoruz”

“Bütün insanları her zaman tatmin edemezsiniz. Ama iyi bir gösteri ortaya koyulduğunu düşünüyorum: Birçok geçiş ve iyi hareketler var. Hem izleyenler hem de biz araç içindekiler için daha fazla gerilim hakim. Sanırım bu hali seviyorum. Yapay bir şey yaratmama adına dikkatli olmamız gerek.”


Yorumlar

  1. sebastian vettel toro rosso da büyüdü
    red bull da gelişti
    bir çok rekor kırdı burda kalmaya devam

  2. düşünüyorum da, vettel o toro rosso'daki flaş çocuk haliyle daha sempatikti ya.. bu sene bir şeyler öğrenip gelişir umarım iyice. kumaşı iyi, önündeki kara bulutları temizlerse.

    ayrıca red bull'u da bırakmaması lazım şimdiki haliyle

  3. Sadece 1 yıl böyleydi diye zorunuza gitmesin büyük başarıyı kimse göz ardı etmesin.Schumi yıllarca liderdi şimdi ondan korkunuza Vettelden korkmayın ama sizin korkunuz 2008 Massa 2010 Alonso nun son yarış hüzünleri iki senede bir son yarış hüsranı yaşıyorsunuz bakalım bu sene kime kaybediceksiniz son yarışta ağlayanlar daha güzel oluyor.

  4. çünkü diğer içeceklerin asit özelliği dişlerini bozar

    hep burada takıl marko amcanın yanında horner dayında eksenine takımı toplayıp marka

    pozisyonunu korumasını söyledimmi tamamdır

    şenlik başlasın ama egzos beslemesi de bitti ne yazık

    şimdi delip delip durun aracı hızlanacaksınız hadi gayret..)

  5. sebastian vettel geçen sene formula 1 domine edip kırılmadık rekor bırakmadıysa bunda onun suçu ne

  6. red bull şuan çok hızlı neweyy ona harika araçlar veriyor
    burda çok mutlu daha çok şampiyon olacak

  7. sebastian vettel red bull formula 1 takımıyla müthiş işler çıkardı
    2 kez şampiyon oldu 20 küsür galibiyeti var 30 küsür polü var
    geçen sene bir çok rekoru kırdı kendini çok geliştirdi
    red bull artık büyük takımlar klasmanına girmiştir
    sebastian vettel bu takımı bırakmaz
    horner ve neweyy onu çok seviyor
    ———————————————————–
    avanti avanti sebastian vettel

  8. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Çünkü; Başka Takımlarda Adrian Newey Yok =)

  9. DreamOfWinD  avatarı
    Vettel: "10 sene geriye dönün, Michael'in (Schumacher) her yarışı kazandığı için F1'in sıkıcı olduğu yönünde sert eleştiriler vardı. Şimdi F1'in tahmin edilemez, bir piyango haline geldiğini duyuyoruz"

    Çok geriye gitme Seb. Geçen sene sende böyleydin.

  10. Henry Crazy avatarı

    Dostum hani tatil mi derken şaka anlamında söyledim.Yoksa ne demek istediğini anladım.Yoksa herhangi bir atr niyetle söylemedim öncelikle bunu bilmeni isterim.WRC çok zor bir dal.F1 ile kıyaslanamaz.Çok büyük farklılıklarıda var ama Kimi zaten arada böyle şeyler deneyen çılgın bir pilot zaten adamın dünyaya geliş amacı herhalde yarışmak :).Kimiyi ben Wrc de başarılı buldum.ir kaç yıl içinde yarış kazanan bir pilot haline gelebilirdi.Ama o özlediği f1i seçti.Bence en doğrusunu yaptı.
    Lotusta Raikkonenin aracında direksiyon dışında bir problem var sanırım hala bunu çözemediler bence yoksa direksiyonda ne var 1 günlük iş öyle zor bir iş değil en azından 3 yarışlık bir iş değil.Umarım Raikkonenin problemini kısa zamanda çözerler.o da yarışa katılır.Böylece daha iyi bir sezon izleriz. 🙂

  11. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Arkadasım tatil den kastım f1 den uzak kalmasıdır ki ben Kimi yi Mc e gectıgınden bu yana skı takıp etmekteyım .. WRC de cok ta basarılı olamadı ama kötü değildi sürüş tekniği dediğin gibi tabiki dahada güclenmıstır fakat wrc ve f1 arasında ucurmlar var.. bu da doğal olarak bir etki yapabilir ben monaco da bu kadar yavas olmasına şaşırdım sürekli bir direksiyon problemınden bahsediliyor anlayamıyorum bundan once direksıyonsuzmu kullanıyordu 🙂 veya Lotus a geçincemi solak olduğunu anlayabildi bu arkadaslar bir mistiklik var çözemedim

  12. Henry Crazy avatarı

    Dostum tatil mi? Bence Wrc f1 kadar zor bir dal.ki orada iyi işlere imza attı.Wrc olayı eminim sürüşünüde güçlendirmiştir.Şimdi ise Kimi bence durumdan memnun değil.onunda mücadele içinde olmak istediğinden eminim.Ama lotusta problemler var.ayarı tutturamadılar.Veya Rainin aracında direksiyon dışında büyük bir problem var.Herneyse gerek Lotusun gerek Rainin bu durumdan çıkabileceğini düşünüyorum.Sonuçta 2007 dede Raikonen bir süre ortalıklarda gözükmemişti. 🙂

  13. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Evet Henry Iceman in hata lüksü var bıraz tatil yaptığı için 🙂 Hamilton düzelcektir diye dusunuyorum..

  14. Henry Crazy avatarı

    [zirvedeki yakın mücadele nedeniyle sadece galibiyetlerin değil, istikrarın da çok önemli olduğunu dile getirdi.]
    işte en iyi olayı bu cümle özetliyor.Alonso çok istikrarlı bir pilot ama diğer pilotlarda özellikle Hamilton ve Raikkonen kendini toparlarsa çok güzel bir mücadele olur.Zaten Vettel Webberde var 🙂

  15. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Aynı senın yarıs kazanıpta hemen arkanda pılotların ıkıncı oldugu zamanlardakı gibi evet 🙂 ne kadar yakın olduğu unutulur.. Ev meselesine gelince F1 tamamen vizyon ve misyon olarak farklı şeyler belirtsede güdülen amaç tamamen TİCARİ dir ki, Ferrari Mercedes BMW Renault Honda vs.. Küresel çapta değerli ve prestiji olan markaların gövde gösterisidir buna dayanarak paranın 1 numaralı söze sahip olduğu bir yerde yani F1 de hiç kimse ben oradan suraya gitmem diyemez. Heleki Ferrari ve Mclr nın F1 de istedikten sonra o kaskı giydiremeyeceği hiç bir pilot yok ! Çalıstıgın tamım Redbl veya baska bir takımda olabilir su anki karıyerınden sonra her yarısta ilk 6 ya giremediğin bir takımda pilot olsan tekrar kontrat yaparmısın diye sorarlar adama Vettel 😉 ozamanda hala ben evımde kalmaya devam edeceğim diyebilirmisin ? bencede sencede hayır 🙂 ondan sonrada üstünde ya gri yada kırmızı tulumla boy boy poz verir kupa kaldırırsın.. Bunlar gercekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir