Ecclestone: "KERS Hiç Kullanılmamalı"

yazar:

kategori:

Ecclestone takımların ulaşım için kullandığı tırların sayısının fazla olmasına ve motorize evlerin büyüklüğüne de karşı.

İspanya’da Williams garajında çıkan yangın konusunda araştırmalar sürerken Ecclestone, “Bana kalırsa yangının o kinetik enerji sistemiyle ilgisi var. Bu sistem hiç kullanılmamalıydı. Pahalı bir gizem teşkil ediyor ve insanlar hakkında hiçbir şey bilmiyor. Halktan kimse de umursamıyor.” diyor.

Ecclestone 2014’ten sonraki motor düzenlemelerine de sıcak bakmıyor.

Ecclestone ayrıca, “Eğer takımlar motorize evlerinin büyüklüklerini ya da takım ünitelerini azaltırsa daha az tırla seyahat edebilecekler.”

“Sanırım Mercedes’in 22 tırı var. Eğer bunlardan iki tanesinden vazgeçseler pit alanında elektrikli motorlar kullanmak zorunda kalmazlar. Tırlar çevreyi otomobillerden daha fazla kirletiyor.”

“Takımların bunları sponsorlarını ve imajlarını korumak için yapmalarından memnunum ancak boş konuşmamalılar.” diye konuşuyor.

 


Yorumlar

  1. Keşke DRS'de KERS'de olmasa. Artık bayıcı olmaya başladı sahte geçişler.

  2. Kersin nasıl bi etkisi olmaz.sacmalamayın kersten nasıl bisey bekliyorsunuz öndeki aracın yanından ucup gitmesinimi.kers motora 70-80 HP güc kazandırır ve daha fazla tork üretmesini sağlar.buda araca daha fazla itme gücü kazandırır.2009 dan buyana lastiklerin bukadar çok aşınmasıda birazda kers'in etkisi var ama cünkü daha çok ağırlık biniyor lastiklere buda daha cabuk aşınmasını sağlıyor.

  3. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Kers kalsın Drs gitsin … Haa bir de motorlar yasaklansın…

  4. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    KERS ne işe yarıyor arkadaşlar? KERS sayesinde bir geçiş oluyor mu? KERS sayesinde sürücü pozisyonunu savunabiliyor mu? arkadaki ve öndeki aynı anda kullanabiliyorsa bir anlamı yok bence KERS'in. Zaten Monaco, İtalya gibi yerlerde ne KERS ne DRS işe yaramıyor. Monaco'da artık trene dönüştü ön taraf, bi 5-10 tur falan daha olsa HRTler de arkayı tamamlayıp aynı diziliş turlayacaktı pisti. Bence bu sistemlerin getirisi az, masrafı ve kafa karıştırıcılığı çok.

  5. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Tırlar otomobillerden daha cok kirletiyormus cevrenın, yeşilaycı falanmı oldun sen ? 2 tırın hesabını yapıyorsunda 24 tane f1 aracı oksijen falanmı salgılıyor havaya ? İşine nasıl geliyor ise öyle konusan paragöz canlısı, sürekli bu sporu yönlendirmeye çalısıp insanların hevesını kırmakta üstüne oldugunu sanmıyorum..Senin ıstegın f1 fazla karmasık bir hal almaması ve insanların kafasının karısıp amaann bunlarda suyunu cıkardı kers miş drs mıs bunlarımı izlicez falan demesınler dıyerek kitlenın azalmasını istememek… Bunları dıyende dusunende izlemesin arkadaş.. Ben Alonsonun kers sayesinde 0-100 km hıza 2.3, / 0-160 km 3,9 / 0-200 km / 5,1 0-250 km / 7,3 saniyede çıkışını 3 tane pilotu 280 km hızla direksiyonu deli gibi titrerken (yüksek çekişten dolayı ) diğer araçların lastiklerin tozunu alarak virazjı en önde aldığını bu teknolojı sayesınde gördum yuzlerce kez de izledim cokta enfes bır sey oldugunu hissettim..Ve halada devam etmesını umuyorum.

    http://www.youtube.com/watch?v=h31A4vuhtRI&feature=fvwrel

  6. Hayret Ecclestone'a katıldığım ender konulardan biri… KERS kaldırılmalı, tabi kardeşi DRS de öyle. Tabi bunun yanında savunma ve geçiş kurallarını ufaktan değiştirdiğimiz zaman çok da güzel savaşlar izleriz eskisi gibi.

  7. Ferrari%100 avatarı

    Kers olmasa DRS de olmamalı geçiş yaparken öndeki pilot nasıl geçiyor diye seyretmiyecek ya tabiki Kersi kullanacak KERS YOKSA DRS de olmamalı

  8. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Eskiden en azından tünel çıkışı atak görürdük kers yüzünden o da yok oldu

  9. 2009 cok erkense ne zaman olmalıydı ki? 2015 de gelse teknoloji gene kimse birsey bilmediginden bocalayacakalrdı, aynıs eyler söylenecekti. zamanla kullanılarak gelişecek teknoloji, 1900 lü yıllarda arbalar ilk yapıldıgında daha cok erken diyip 10-20 yıl bekletselerdi teknoloji su an 20 yıl önceki seviyesinde olurdu.
    berni de takımların harcamlaarı kısmasını istiyor ama kendi kazanacagı paraya gelince, kurus inmiyor. takım gene gerekli gereksiz bir sekilde kullanıyor, ya kendisi milyon dolarları ne yapıyor.

  10. Rocco Sifferdi avatarı
    Rocco Sifferdi

    işte sanat eseri 🙂

  11. arkadaşlar kusuruma bakmayın, eğer tepki çekerse kaldırırlır anlarım, ama bay e'ye hakettiğini vermek istiyorum :

  12. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Ben de seni istemiyorum bu sporda bay e

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    .

  14. Hah şöyle. Ne zamandır doğru birşey söylemiyordun.

  15. utku güneş avatarı

    gorkem kardesim helal olsn sana . yeter artik kural degisiklikleriyle f1 in icine ettiniz . maliyetleri dusurcez ayagina sporu bitirdiniz. eski videolari izliyorumda onlar ne seslermis ne mucadelelermis. arabalarin tipi harikaymis. o zamanlar kiymetini bilememisiz resmen . simdi egricik bugrucuk arabalarla lastiklere bisi olmasin diye kiz gibi kullaniyolar. eskiden pilotlar virajlara nasil saldiriyomus , bitirdiniz f1 i.

  16. Henry Crazy avatarı

    Bence kers teknolojisi çok mantıklı enerjiyi boşa götürmeyen iyi bir teknoloji.Kersin olup olmamasından çok bence şu sorgulanmalıydı?Kers şimdi olmalı mı ? İleri teknolojide bence kers yaşamımızın bir parçası olabilir.Tüm arabalarımıza veya başka aletlerden yararlanılabilir.Ama daha çok erken bence.Hele 2009 da uygulanması tam bir skandaldı.Henüz kers teknolojisi çokta ileri olmayan sürekli gelişen bir teknoloji bence f1'e erken getirildi.Bu ticari amaç olabilir.Kers tanıtımı olabilir.Ama her ne olursa olsun daha çok erken. Ecclestone ve Fıa elele f1 mahvettiniz.Eskiden arabalar daha güzel gelirdi gözüme şimdi bir acayip oldular hepsi bir F2004e bakıyorum bir F 2012 ye acayip birşey lastikler ayrı dert .eski f1i çok özlüyorum.

  17. Bernie bu konuda hakli vallla, kers kers diye tutturdular, yok efendim cevreci olalim diye hem bir dunya gereksiz maliyet olusturdular hemde cevreyi daha cok kirlettiler. O atilan bataryalarin verdigi zarar bile bir dunya.. Ayrica hem yarislarda bir fark yaratmiyor hemde yol araclarina teknoloji aktarimiz soz konusu degil, cunku onceden zaten kullaniliyordu yol otomobillerinde. Hepsi bir yana guvenlik zaafiyeti de cabasi! Yuksek gerilimden biri carpilip gitmez insallah..

  18. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    izde şu kuralları sabitleyin artık yeter be!!. şu girsin şu çıksın. sözde maliyet azaltıyorlar. takımlar sırf bunun için bile otomobilleri baştan aşağıya düzenliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir