Katalunya'da Kazanan Lorenzo Oldu

yazar:

kategori:

Kendi evinde yarışan sürücülerden olan Yamaha sürücüsü Lorenzo, yarışın başından itibaren Dani Pedrosa ile giriştiği liderlik mücadelesinden gülerek ayrılan isim oldu ve iki İspanyolun mücadelesinde kendi seyircisi önünde kazanmayı başaran taraftı.

Yarışın bitmesine 5 tur varken Lorenzo’ya geçilen Pedrosa, o andan sonra liderlik mücadelesinden az da olsa uzakta kaldı ve ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. Ancak Pedrosa her zamanki gibi yarışın startında klasını göstererek 5. sıradan liderliği ele geçirdi.

Son turda ufak bir hata yaparak arkasındaki Casey Stoner ile farkın kapanmasına neden olan Tech 3 Yamaha’dan Andrea Dovizioso, yerini korumayı başardı ve podyumu tamamlayan isim oldu. Stoner bu yarışı 4. sırada tamamlarken onu Tech 3 Yamaha’dan Cal Crutchlow takip etti.

Alvaro Bautista yarışı 6. sırada tamamlayan isim olurken onu Ducati’den Valentino Rossi takip etti.İlk 10’u tamamlayan isimler Bradl, Hayden ve Spies oldular.

  • Poz Sürücü TakımFark
    Fark
  • 1LORENZO J.Yamaha Factory RacingLap 25
  • 2PEDROSA D.Repsol Honda Team+5.003
  • 3DOVIZIOSO A.Monster Yamaha Tech 3+9.361
  • 4STONER C.Repsol Honda Team+9.544
  • 5CRUTCHLOW C.Monster Yamaha Tech 3+12.506
  • 6BAUTISTA A.San Carlo Honda Gresini+13.948
  • 7ROSSI V.Ducati Team+17.555
  • 8BRADL S.LCR Honda MotoGP+23.478
  • 9HAYDEN N.Ducati Team+30.410
  • 10SPIES B.Yamaha Factory Racing+32.897
  • 11BARBERA H.Pramac Racing Team+36.144
  • 12ABRAHAM K.Cardion AB Motoracing+56.229
  • 13ESPARGARO A.Power Electronics Aspar+1:08.054

Yorumlar

  1. Lorenzo belki de kariyerinin en formda dönemini yaşıyor. Motoru da hızlı olunca iyi sonuçlar kaçınılmaz oluyor. Tabii senin görüşüne saygı duyuyorum ama Lorenzo şuan da Rossi'yi bir kenara bırakırsak en iyi sürücü bence. Stoner'in emeklilik kararı ise çok saçma daha 27 yaşında ve en kötü 4-5 sene daha yarışıcakken bırakması saçmalıktan başka birşey değil. Tabii bir sağlık sorunu varda bunu saklıyorsa orası ayrı.

  2. hahaha güldüm yaw:D

  3. the huntsman  avatarı

    Yinede arkasında olduğunu bilmesine rağmen yanına geldiğini göremezdi.Normal bir yarış kazasıydı bence.

  4. Lorenzo klasini konusturdu yine, Stoner gercekten zevk almiyor su an yarismaktan, bu o kadar belli ki. Yoksa Stoner farkli kazanir bu yarislari..

  5. Yarisi canli seyrettim, o pozisyonu da farkli acilardan gosterdiler baya, bence marquez hata yaptiktan sonra arkasina bakmadan o sekilda cizgiye geri donmemeliydi, sonucta Espargaro nun hemen arkasinda oldugunu biliyordu, Espargaro yolunda gidiyordu ve o firsati degerlendirmesi gayet dogaldi ve Marquez in bunu bilmesi lazimdi yada hic olmazsa bakmasi lazimdi, adamin tepesine cikti..

  6. the huntsman  avatarı

    Moto 2 de Marc Marquez diskalifiye edildi.1dk cezası aldı ve 23. sıraya düştü.Rossi ve Stoner cezayı saçmalık olarak değerlendirmişler.Takım temyize gidecekmiş.Yarışı izlemeyen varsa, yarış sırasında Luthi,Marquez,Espargaro ve İannone çok yakınlardı.Pol,Marquez e atak yaptı,Marquez içeriyi kapattı,Pol temas etti dengesi kayboldu ve düştü.Marc'ın görmesi imkansızdı.Pol olmayacak birşeyi denedi.Katarda hakemlerin aklı kalmış olacakki ( O yarışta son turda Marquez Luthi'yi dışarı atmıştı ve ceza alması gerekiyordu) cezayı şimdi kestiler.Motorsporlarında son zamanlarda görülen en saçma ceza olabilir.

  7. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Rossi Hondada yarismak için bayilir bilede,Honda kendisini birakip Yamahaya giden pilotu tekrar takiminda yaristirirmi ondan supheliyim.

  8. ducati ne yapıyorsunuz çalışın biraz lütfen rossi sende bizi üzme daha fazla yağmurda iyi kuru zeminde kötü bu nasıl bir beceri lorenzo bu yıl şampiyon olursa halil sezai gibi isyeaaan ederim ben evlat olsan sevilmezsin lorenzo!!!

  9. zaten her zamanki gibi yarıştan önce ilk virajı kimin önce döneceği bahsine, Pedrosa 1 e 1,05 veriyordu…

    Şaka tabi

  10. Dostum, Ducati'nin açıklamasını aktarayım sana.Özetle dedikleri şu, yağmurda nasıl bu kadar iyi olabiliyoruz anlamıyoruz diyorlar. Sence bu takımın yağmurda iyi gitmesinden mi kaynaklanıyor ? yoksa tamamen Rossi'nin yeteneğinden mi kaynaklanıyor ? Geçen sene Jerez'de galibiyete gidecekti, bu sene Le Mans'ta keza muhteşem bir yağmur performansı. Le Mans'ta Rossi 2. olurken Hayden 6. sıradaydı yine onuda belirteyim :))

  11. Le Mans'dan sonra büyük heycanla belkedim , hayal kırıklığı ile izledim.. Ducati yine eski haline döndü 🙁 . Bautista'yı geçermiyiz diye baktım zorlayamadık onuda fazla. Seneye Stoner ayrılacak olması Doctor için iyi şans umarım Honda ya da tekrar yamaha da görürüz 46'yı.

  12. the huntsman  avatarı

    Crutchlow fena değildi.Podyumda olmasını bekliyordum.

  13. Tech 3'ler bu sene gümbür gümbür geliyor. Yamaha gerçekten çok hızlı, eğer herhangi bir yarışta Lorenzo'nun başına bir olay gelirse, bence galibiyet için Stoner-Dovizioso-Crutchlow savaşır. Pedrosa bugün muhteşemdi, çünkü bir kere geçildimi ardı arkası gelmiyordu bunun, ama bugün 2. sırada tutunmayı başardı. Ducati'ler oldukça sönüktü bu yarışta.Mugello testi pek yaramamış gibi.Spies, düşmesine rağmen muhteşem yükseldi.Kişi kişi bakarsan yarış güzel denebilirdi, ama yarışın geneli açıkçası durağan geçti..Bradl yine sessiz sedasız iyi bir derece elde etti. Bence, seneye Stoner'ın yerine alabilir..Aslında seneye Rossi'de Honda'ya geçebilir..Son 2 senesinde rekabetçi bir motor isteyecek ve kesinlikle Ducati olmamalı..Başladığı yerde bitirmeyi seçer umarım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir