Mortara DTM'deki İlk Zaferini Kazandı

yazar:

kategori:

Dün ilk sıralama zaferini elde eden 25 yaşındaki Rosberg Audi sürücüsü, bugün de Gary Paffett ve Martin Tomczyk’dan gelen yoğun baskıya cevap vererek damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu ve kariyerinin ilk zaferini elde etti.

BMW’den Tomczyk yaklaşık 1 sn geriden 2. olurken serinin lideri Paffett podyumu tamamlayan isim oldu ve puan farkını 36’ya çıkardı.


Yorumlar

  1. Hafta sonu çalıştığım için yarışı daha yeni izleyebildim. Anam anam ne yarış olmuş. İnanılmaz bi savaş vardı. Hem özellikle pitstop çıkışlarından sonraki turda liderlik savaşı hemde orta sırada bir türlü bitmeyen mücadele. Mortara 1. liği savaşarak aldı. Startta arayı açıp gidemedi. Pafette yaptığı sert savunma da ceza alabilirdi Farfusun biçtiği Timo Scheider çok iyi iş çıkardı. iyi iş çıkarır dediğim Tambay ve Vietoris ilk turda yarış dışı kaldılar. Albuquerque ve Hand yarış boyunca birbiryle kapıştı. Temaslı dışarı taşmalı bol bol da karşılıklı geçişli bir mücadeleydi. Ralf geçen yılı mumla aratacak gibi çok agresifti ama atak yaptıkça geçildi. DC bence bu senenin en iyi yarışını çıkarıyordu ki mekanik sorun nedeniyle yarış dışı kaldı. Sussie Wolf da gayet iyi gidiyordu ama attığı spin ona çok zaman kaybettirdi. Gelelim Spengler e ilk turda 2 aracın arasında kaldı ve aracın sol ön kısmı hasar aldı. Ardından aynı yere bir darbe daha alınca hızı iyice kesildi. Zaten öndeki 4lü nün arayı açıp gitmesinin nedeni hasarlı aracıyla Spengler in Joy hand in başını çektiği grubu arkasında tutması ve çok ciddi zaman kaybettirmesi. Zaten Spengler geçildikten sonra iş işten geçmişti

  2. IndyCar da da pistteki yamalar bozulmuş, Sato ile Hinchcliffe kurbanı olmuş.

  3. WTCC'yi izleyemediğim için üzüldüm. Bulabilirsem izlemeyi düşünüyorum ben de. Dışarı çıkmak için beni bekleyen arkadaşlarıma birer bardak kola verdikten sonra az bekleyin deyip DTM'i de izledim 🙂 Onlar da izlerken epey zevk aldılar.

    DTM'de DC ve Ralf'in bir şey yaptığını görmedim ben. Sanırım Susie Wolf gibi zevkine yarışıyorlar. Ralf ben bildim bileli geçilir durur. Geçilmem derse de 10 yerde kaza çıkartır. DC zaten umutsuz vaka. Bu sefer fren sorunundan gümledi sanırım. Öyle diyordu garajda.

    F1'le yatıp F1'le kalkan arkadaşlara tavsiyemdir, WTCC ve DTM izleyin. İlla ki açık lastik olacak diyorsanız AutoGP ve formula renault 3.5 serilerini izleyin, çekişmeye ve geçişe doyun. F1'in ticari bir faaliyetten öte bir şey olmadığını anlayacaksınız.

  4. DTM sayfasına da MotoGp'den başka bişi yazmamışım. Bari biraz DTM yarişi ile ilgili bir şeyler yazayım.

    Pist biz F1 severlerin çoğunun sevdiği A1Ring yeni adıyla RedBullRing. Yariş epey eğlenceliydi. Bol geçiş oldu.(A1Ring'den de bu beklenirdi zaten hehe). Yarişin başında hemen güvenlik aracı girdi. SC çıktıktan sonra Spengler sayesinde ilk 5 kopmuş oldu. ilk 5 sıradakiler içinde de sadece Tomczyk ve Paffett yer değiştirdiler ama tren gibi bir gitme söz konusu degildi. Pit çıkışları epey kritikti, oralarda ataklar oldu. Hatta yariş galibini belirlendi diyebiliriz Paffett'in atagında Mortara Paffett'a yeterince yer bırakmadı ve Paffett telsizden sürekli şikayet etti. Bir sonraki turda Tomczyk pite girp çıktı ve ikisinin arasına girince Paffett'in yer kaybetmesinden dolayı ben mest oldum 🙂 Bu kadarda itiraz edilmezki kardeşim bu bir yariş yani.

    Bizim F1 tayfasına gelirsek Ralf şamar oğlanına döndü. Geçildikçe geçildi. Hele SC çıkarken atak yapayım derken virajı kaçırınca 4kişiye birden geçildi. Tam epic fail. Yarişin ortalarında ise Coulthard'ın atağına maruz kaldı ve o arada Wickens'a da geçildi. Telsizden söylenmiş Coulthard'a : bu kadar sert atak yapılmaz ki gibisinden sonuçta adam takım arkadaşım falan demiş. Coulthard ise : Belki de haklıdır. O kadar hızlı giderken karar vermek zor gibi klişe lafları sıraladıktan sonra This is racing demiş ve bombayı bırakmış Ralf'in kucağına 🙂

    Not1: Spengler'in yavaş kalması araçla ilgili olabilir zira yarişin ortasında yarişi bıraktı.
    Not2: Telsiz konuşmalarında F1'in DTM'den bir şeyler öğrenmesi lazım. Neredeyse telsiz konuşmalarını eş zamanlı girdiler yayına. F1'deki gibi 1 tura yakın bir süre sonrasında degil. Hatta Montara damalı bayrağı geçerken telsizi de açtılar. Tabii bu biraz riskli. O adrenalinle ağızdan bir küfür kaçması olası.

  5. Kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için DTM

    Moto3 ve Moto2'yi izledim. Moto3 benim ilk izlemeye başladıgım 125cc zamanları gibiydi.Herkes acayip yakındı birbirine Vinales hariç tabi. 2.ve10. sıradakiler dip dibeydiler. Düzlüklerde 3 4 kişi yana açılınca süper görüntüler oluyodu. Yariş boyunca Fenati'yi takip ettim. Vinales dışındakilerin temposu gayet düşük olunca Fenati yariş başından beri kovaladıgı grubu yakaladı ama yakaladıgı kimsenin önünde bitirememesi hayal kırıklığıydı.

    Moto2 ise son turlarında çok şey vaad etmesine rağmen Marquez ve Espargaro'nun teması sonucu grup dagıldı. Galibiyet savaşı gene oldu ama 4 kişi çekişse daha güzel olurdu. Ceza kararı ise tam bir saçmalık. Tamamen yariş kazasıydı. Genelde MotoGp organizasyonalrında pek ceza çıkmaz. Bu yönünü de çok severim ama bugünkü karar beni üzdü.

    MotoGp'yi izleyemedim. Stoner podyum dışı kalmış. Lorenzo yarişi almış. Dovizioso da podyumdaymış. Tek bildiklerim bu. Youtube'da aradım ama yariş özeti gibi bir şey bulamadım. Sizlerden Link talep ediyorum Motogp için.
    Wtcc de Roland Garros sayesinde yayınlanmadı.Onun içinde Link lazım.

    Link verecekler için şimdiden teşekkür ederim.

  6. oguzhan akkurt avatarı
    oguzhan akkurt

    bmw iyi basladi bu yil gercekten guclu motorlari var keske f1 birakmasalardi

  7. Aynen tam tomczyk pite girdiğinde yayın takıldı bende bir baktım 2. çıkmış sanırım paffet mortara çekişmesinden dolayı zaman kaybettiler.O sayede 2. çıktı

  8. o değilde paffett nasıl tomczyk'e geçildi anlayamadım pitstop'u da çok iyiydi halbuki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir