Kanada GP'de Tek DRS Alanı Olacak

yazar:

kategori:

Belirlenen DRS alanı 13. virajdan önceki düzlüğe yerleştirildi ve iki araç arasındaki fark, 10. virajdan hemen önce belirlenecek.

Ayrıca bu seneki uygulama ile DRS alanının uzunluğu 600 metre, yani geçen seneden 50m kısa olacak. Bu karar, geçen sene geçişlerin kolay olduğu düşüncesi ile verildi.

Jenson Button’ın kazandığı 2011 Kanada GP’de start-finiş düzlüğünde de DRS kullanılıyordu.


Yorumlar

“Kanada GP'de Tek DRS Alanı Olacak” için 39 yanıt

  1. Ferrari adına iyimser konuşmak gerekirse -ki belki olmayacak- Ferrar herkesin bildiği gibi soğuk havayı sever. Buda sıralamada olmasa bile yarışlarda iyi bir sonuç getirir gibi. Tabi Lotus'un Mclaren'in Mercedes'in önünde olur demek çok çok iyimser olur.

  2. Pist karakteristik olarak çekiş pisti, Aero yok bu da demek oluyor ki; arka lastiklere aşırı yük binecek. Lastiklerine iyi davranan stratejisi iyi olan yarışı kazanacak. Mercedes için ise Monaco'da yapılan güncellemeler bir nebze olsun işe yaramış gözüktü. Arka lastiklerin daha az aşınması için arka fren soğutma sisteminde değişiklikler yaptılar ve başarışı oldular. Bence Bu pistte Ferrari Mercedes duellosu izleyebiliriz. Tabi cumartesi günü yağacak olan yağmur sıralamaları piyangoya çevirmesse.

  3. DRS için tespit noktası 10. virajdan sonramı öncemi?

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Schumacer futbol yeteneklerini sergiliyor

  5. Güzel paylaşım da yarişta pek bir geçiş manevrası olmamış. İlk 6'nın 3ü mekanik arıza ile yolda kalıyor. Şu an acayip geliyor tabi. Yayın da çok garip. Şöyleki : Yariş koşulurken röportaj yayınlıyorlar ,şehri falan tanıtıyolar 🙂
    Yarişa gelirsek Mansell'in kazasına kadar pek bir olay yok. Onu da sağolsun Kanada rejisi sayesinde yakalayamıyoruz.Son şikanda Mansell iç tarafta Senna ise dışta. Senna geç fren yapmaya zorluyor ve Mansell duramayıp pist dışına çıkıyor. Mansell'in yariş sonrası tepkileri haksız yani. Tabii bu yorumları Bergerin anlatıklarına göre yaptım. Mansell'İn Ron Dennis ile atışmasını ise sevdim keşke bu yıllarda da böyle atışmalar olsa.
    O yıllarda Safety Car yok. Ya yariş durup tekrar start verecekler ya da yariş esnasında müdahale edilecek. 2.yi yapmışlar bu yariş. Epey riskli gibi gözüküyor ama o zamanın şartları öyleymiş. Yariş sırasında pilotlara SC ile ilgili görüşlerinin soruldugu bir röportaj bandı giriyorlar.
    Tur bindirmeler sırasında yer verenler bu yıllara göre daha da saygısız ve Schumi takım arkadaşı Brunle'a(Şu anki Sky spikeri) yer kaybediyor.
    Video'nun en güzel kısımlarından biri Hakkinen ve Herbert ile yapılan röportaj. Takım arkadaşından ziyade dost gibiler. Mika'nın hareketleri falan çok iyi.Bide adama iceman derler. Son notum ise pitteki mekanikerlerden biri lastiğe oturup dondurma yiyor 🙂

  6. 1991 Kanada GP Tüm Yarış

  7. 1981 Kanada GP Tüm Yarış

    (vakit buldukça eskilere dönmek isteyenler olabilir)

  8. 1988 Kanada GP Tüm Yarış

  9. 1985 Kanada GP Tüm Yarış

  10. Allah rahmet eylesin anısına 10 saat herkesi trololo dinlemeye davet ediyorum

  11. hadi beeee 🙁

    bu şarkıyı en çok ben kullanıyordum. toprağı bol olsun.

  12. ohhhşşşşşşş! Teşekkürler.

  13. Erdi  Akkaya avatarı

    button son 20 tur uçtu doğru ama oralara gelene kadarda pist hep ıslaktı.zaten pist hiç kurumadı yarış çizgisi hariç.ve button pist ıslakken hep fastest laplarla geliyordu.araçlarıda tur bindirir gibi geçiyordu.alonso'ya atak yapmadan önce 2.2 saniye gibi bir fark vardı aralarında 1 tur sonra atak yapmak istedi alonso'nun yarışını bitirdi.o gün seçimler vardı hatta.bir seçim sonuçlarına bir yarışa bakıyordum.yani daha dün gibi hatırlıyorum her şeyi.ama tartışmayada gerek yok.mclaren en hızlı araçtı ve galibiyetide aldı.vettel spin atmasa zaten button bence onu drs bölgesinde geçerdi.ayrıca bir önceki yorumda lewis ceza alabilir demişsin.button hamilton'ı biçti.ona ceza gelmedi lewis webber olayınada gelmezdi kanımca.

  14. 1992 Kanada GP Tüm Yarış

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Erdi Akkaya ben sana MArtin öyle demedi mi dedim?.Pilotlarla patronun dedikleri birbirini tutmadı.Pilotlar yağmur ayarı yok derken Martin "yüksek yere basma gücünden"" yani senin anlayacağın dille "yağmur ayarından" bahsetti dedim. Hamilton erkenden out olunca yağmur ayarı olayını anlayamadık.Hakeza Buttonun da pist kuruyken uçmaya başlaması bu ayar işini iyice muammaye çevirdi.

    Mclaren Kanada da hızlıydı.Bu sene nasıl olur bilmem.Herşey Lastiğe ve frene bağlı .
    İstatiksel olarak Kanadada her 4 yarıştan birini mclaren kazanmıştır.

  16. Allah rahmet eylesin

  17. Bende hatırlıyorum.Pazar günü sabahtan akşama kadar Montreal'deki hava durumuna bakmıştım.Martin'in açıklamalarından sonra.

  18. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Arkadaşlar belkikonu dışı ama paylaşmak istedim , Başımız Sağolsun….

    http://www.haber7.com/dunya/haber/887076-sansasyonel-sarkici-mr-trololo-oldu

  19. Yusuf  Hitay avatarı

    tespit noktası 10. virajdan hemen önce mi hemen sonra mı ? geçen yıl 10 virajdan sonra idi, hatta gözlerim yanıltmıyorsa koyduğunuz tabloda da 10. viraj sonrası gözüküyor, yani ana düzlüğün ilk metreleri.

    serin hava nedeniyle lotus yine sönük kalabilir. daha önce dediğim gibi soğuk hava, bol düzlük, hızlı viraj olmaması vs. her şey mercedes'i işaret ediyor. bu arada mclaren yavaş virajlarda sıkıntı yaşıyor, bir geliştirme olmazsa monaco'dan daha ilerde olacağımızı sanmam.

  20. Erdi  Akkaya avatarı

    adım gibi eminim çok iyi hatırlıyorum o zaman martin sıralamalardan sonra yarın yarış için yağmur ayarlarına odaklandık nitekim kumar gibi bişe oldu demişti.ayrıca button alonso'yada atak yaptı.ve o zaman pist çok ıslaktı.orda geçemese bile düzlükte kesin geçerdi zaten.2 saniyelik farkı kapattıda geldi adam yanlış yerde atak denedi sadece.mclaren geçen sene ki kanadada sıralamalar hariç en hızlı takımdı.zaten bunu son sıraya düşüpte galibiyet alarakda ispatladılar.demek istediğim şu ferrari geçen sene sıralamada podyum gördü diye bazı ferrari fanları pole mücadelesine şimdiden kendini hazırlamış 😀 bende bu sene işin içinde mclaren,mercedes(büyük favori),lotus'da var.hatta williams'da bu mücadelede olur demek istedim.ben alonso ve ferrari düşmanı değilim.Kimi Raikkonen en sevdiğim pilot lotus'da takım olarak en sevdiğim takım.onlardan sonra Fernando Alonso ve Ferrari geliyor.Lotus'uda Raikkonen orda diye seviyorum kaşının gözünün hürmetine değil.

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Erdi Akkaya mclarenlerin geçen seneki yağmur ayarı konusu tamamen muammadır.Pilotlar yok böyle bir şey derken Martin yüksek yere basma gücünden bahsetmiştir.Zaten Buttonun atağa kalktığı son 20 tur zemin kuruydu.

    yağmur yağıcağı belliydi zaten dolayısıyla yaptıkları plan işe yaradı.

    Bunu ön gruptan sadece mclarenin görüp bilip tahmin edip ona göre ayar yapması diğerlerinin mevsimden yağmurdan bihaber olması da ilginç değil mi?:):)

    ayrıca geçen sene ki yarışta button hamilton'ı yarış dışı bırakmasa o yarışıda kesinlikle hamilton kazanırdı

    F1 de işler se sa ile yürümez.Olsaydı yapsaydı ile olmaz.Neden bu kadar emin konuşuyorsun.Hamilton button kazasından birkaç tur önce , hamilton -Webber kazası vardı.Hamilton o sıralarda inceleme altındaydı.Out olunca inceleme de düşmüş oldu.

  22. Erdi  Akkaya avatarı

    einstein'lıkla alakası yok.gördüğüm izlenimler böyle.ayrıca avanti yorumlarına hep bakıyorum komiklik peşindesin f1'le bir alakan yok.buralarda eziliyosun sen git cem yılmaz'ın falan çırağı ol orda yeteneğini görürler 🙂

  23. Ben normal DRS'ten değil, Mercedes'in çifte DRS sisteminden bahsediyorum.

  24. tifoalo HRT avatarı

    doğru tespit 🙂

  25. Albert Einstein nick değiştirmiş.

  26. Erdi  Akkaya avatarı

    ferrari fanları geçen seneki o kötü araçla bile 2. ve 3.olduk diyorlar.geçen sene mercedes ve lotus yoktu.ayrıca geçen sene ki kanada sıralamalarında mclarende yoktu.çünkü o hafta sonu boyunca yağmur ayarları ile piste çıkmışlardı.o yüzden pazar günkü yarış için kumar oynadılar ve yağmur yağıcağı belliydi zaten dolayısıyla yaptıkları plan işe yaradı.button o yüzden son sıraya düşmesine rağmen her tur fastest lap yaparak geliyordu.ayrıca geçen sene ki yarışta button hamilton'ı yarış dışı bırakmasa o yarışıda kesinlikle hamilton kazanırdı.demem o ki bence ferrari'ler fazla sevinmesin.bu hafta sonu lotus ve mercedes öne çıkacak kanımca.

  27. Massa geçen sene burada iyiydi.Geçen senenin en iyi sıralamasını burada geçirmişti.Ferrari'nin DDRS vb. güncellemelerine göre Pole'ü alma ihtimâli olduğunu düşünüyorum.

  28. Hudavendigar avatarı

    Geçen sene dandik araçla 2-3 tük sıralamalarda yanlış hatırlamıyosam.Güncelleştirmeler işe yararsa Ben Alonso dan pol bekliyorum.

  29. BU PİSTTE LOTUS VE MERCEDESİN GÜÇLÜ OLMASINI BEKLİYORUM ALONSO SIRALAMADA İLK 5 TE OLURSA İYİ Bİ SIRALAMA OLUR ZATEN YARIŞTA ALONSO YÜKSELİR KALKIŞTA 1-2 SIRA GÜZEL SÜRÜŞ VS ALONSO PODUMA OYNAR BU HAFTA SONU GALİBİYET İÇİN GÜNCELLERMELERİN İŞE YARAMASI LAZIM ÇEKİŞ VE SAF HIZ BU YÖNDEN FAVORİ GÖRDÜĞÜM LOTUS VE MERCEDESİN ÖNÜNE GEÇERSEK İBRE TERSİNE DÖNER GALİBİYETE OYNARIZ HEM SIRALAMA HEMDE YARIŞTA

  30. Bazı pistlerde ' DRS kullanılmama düşüncesinin ' hiç gündeme gelmemiş olması üzüntü verici.

  31. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Bu hafta Sumi'nin haftası olucak monaco yarışından beri söylüyorum :))

  32. Erdi  Akkaya avatarı

    bu hafta sonu sıralamaların favorisi mercedes yarıştada lotusu izliyez galiba

  33. Ferrari%100 avatarı

    Bu yıl ilk çizgi Mercedesler ve Ferrariler arasında geçer
    Yeni güncellemeler var Ferrari de

  34. Yusuf  Hitay avatarı

    sen çok yanlış gelmişsin kardeş.

  35. Sıralamada zaten her yerde açılabiliyor.Mercedes için pek bir şey fark etmez.

  36. 3.turda önünüzdekiler ile aranızda bir saniyeden az fark varsa DRS işe yarar.Önünüzde kimse yoksa elbette işe yaramaz.

  37. Yarışta çifte DRS'ten medet umulmaz. Mercedes'inki sırf sıralama için.

  38. Merdeceslerin iyi olacağı bir pistte, diğer takımlara nazaran drs de daha fazla avantaj sağlayabilecekken tek drs alanı olması biraz kötü olmuş, ancak yine de güçlü olacaklarına eminim, schumiden pol ve podyum bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir