Olaylı Yarışın Kralı Hamilton!

yazar:

kategori:

Sezonun en ilgi çekici yarışı, yağmurun etkisiyle ortaya çıkan sürpriz durumların ardından yarışı McLaren adına Hamilton kazandı. McLaren pilotunu BMW Sauber’den Robert Kubica takip ederken podyumun son basamağındaki isim Ferrari’den Felipe Massa idi.

Yarışın henüz ısınma turuna başlayacakken Kovalainen bir sorun yaşadı ve kalkışı pit yolu sonundan yapmak zorunda kaldı. Takımlar kalkış çizgilerine gittiğinde yağmur lastikleri takılıydı ve yarış başladıktan sonra Massa yerini kaybetmezken McLaren’den Hamilton, patinaj sorunu yaşayan Ferarri’den Raikkonen’i geride bırakarak ikinciliğie yükseldi. Kubica 4.lüğünü korurken Alonso, Rosberg’in önünde 5.liğe yükselmişti.

Jenson Button, Heidfeld’in arka kanadına temas etmesi ile ön kanadını değiştirmek için pite girdi ve olaylar zinciri başlamış oldu. Bu sırada Massa, Hamilton’un önünde devam ediyor, gerilerinde ise Raikkonen, Kubica, Alonso, Rosberg, Trulli ve Glock sıralanıyordu. Aynı zamanda pist şartları da biraz gelişmiş durumdaydı.

Rosberg, hasar verdiği ön kanadını değiştirmek için pite giderken Timo Glock, Toyota’sı ile spin attı ve ön kanadını kırdı.

Lewis Hamilton 6. turda sağ arka lasitğini bariyerlere sürtmesi ile pite girip değiştirmek zorunda kaldı. Ama çabucak pite girip düzeltmelerin yapılmasının ardından geriye 5. olarak dönmeyi başardı. Orta grupta Coulthard, Massanet’te bariyerlere çarptı ve hemen arkasından Bourdais İskoç pilotun arkasına vurdu. Bunun üzerine güvenlik aracı piste girdi.

Güvenlik aracının 10. turda piste dönmesi ile yarış yeniden başladı. Ama bu sırada Raikkonen için kötü haber geldi. Fin pilot, yarışın başlamasından 3 dakika önce lastiklerinin tam olarak takılı olmaması nedeniyle pitten geçme cezası aldı. Fernando Alonso ise programsız pitinin ardından savaşa geri dönme çabasındaydı.

Alonso bundan kısa süre sonra Heidfeld’in arka kanadına yapışmıştı, açık bir şekilde daha hızlıydı ama geçiş için bir yol bulamıyordu. 14. turda U virajda geçme hamlesi yaptı ama burada çarpışma oldu. Bunun üzerine Alonso ön kanadını kırdığı için pite girmek zorunda kaldı.

Önde ise MAssa kontrolü elde tutuyor görüntüsü hakimken ilk viraj duramadı ve kaçış alanına girdi. Oradan piste dönene kadar arkadan gelen Kubica liderliğe yükselmişti bile. 18. turda Kubica ilk sırada iken arkasında Massa, Hamilton, Raikkoen, Webber, Sutil, Trulli ve Barrichello. bulunuyordu.

Kubica, 26. turda ilk pitini yapana kadar sakin bir sürüşle liderliğini korudu. Polonyalı pilot pitten çıkışıta Raikkonen’in hemen arkasındaydı ama Fin pilot hata yaparak ön kanadına hasar verdi ve değiştirmek için pite girmek zorunda kaldı.

Felipe Massa ise 32. turda pite girdi ve piste Kubica’nın önünde döndü ama Hamilton lider konumdaydı. Bu zamanlarda pist koşulları da git gite iyileşiyordu.

46. turda henüz herşey kesin değilken Fernando Alonso risk alarak kuru zemin lastiklerine döndü. Bir kaç tur sonra Nelson da lastik değişimine gitti ama hakimiyette sıkıntı çekti ve Renault aracını 49. turda Sainte Devote’de duvara bindirdi.

Bir süre sonra, 53. turda, pistin de açık bir şekilde kurumaya başlamasıyla Fernando Alonso yarışın en hızlı turuna imza attı. Daha sonra da gridin geri kalanları pite girerek kuru zemin lastiklere döndü. Bunalra öndeki gruptan Hamilton ve Kubica da dahil. Massa ise 56. tura kadar bekledi ama artık geç kalmıştı. Çünkü Kubica, Massa’nın pitten çıkışında ikinciliği elde etmişti.

59. turda Hamilton liderdi ve sonrasında Kubica, Massa, Sutil, Raikkonen ve Webber geliyordu. Yarışın son bölümüne girilmişti. Yarın bundan sonrası da sürprizli geçti. Nico Rosberg’in aracını yüzme havuzunda duvara vurması ile ikinci güvenlik aracı sürecei başladı. 61. turdaydık.

Güvenlik aracı süreci 67. turda sona erdi ve Hamilton, Kubica ve Massa’nın önünde liderliğini sürdürüyordu. Raikkonen ise yeni startla birlikte Sutil’in hemen arkasında geçiş yolu arıyordu. Şikana gelindiğinde Fin pilot, frenlemede aracın kontrolünü sağlayamadı ve günün yıldızlarından Sutil’in arkasına çarptı. Raikkonen ve Sutil yollarına devam edebildi ve piste girdiler. Raikkonen ön kanadını değiştirdi ve piste 9. olarak döndü ama Sutil için yarış artık pitte bitmişti. 

Hamilton ise daha sonra liderliğini kaybetmedi ve bu sezon ikinci birinciliğini elde etti. Kubica, BMW Sauber’e bir başka podyum başarısı getiriken sıralama birincisi Massa, 3.lüğü aldı. Dİğer puan alan pilotlar sırasıyla Webber, Vettel, Barrichello, Nakajima ve Kovalainen idi.

1 L. Hamilton McLaren 2:00:42.742
2 R. Kubica BMW + 3.064
3 F. Massa Ferrari + 4.811
4 M. Webber Red Bull + 19.295
5 S. Vettel Scuderia Toro Rosso + 24.657
6 R. Barrichello Honda + 28.408
7 K. Nakajima Williams + 30.180
8 H. Kovalainen McLaren + 33.191
9 K. Räikkönen Ferrari + 33.792
10 F. Alonso Renault + 0 tur
11 J. Button Honda + 0 tur
12 T. Glock Toyota + 0 tur
13 J. Trulli Toyota + 0 tur
14 N. Heidfeld BMW + 0 tur
Yarış Dışı
15 A. Sutil Force India F1 + 7 tur
16 N. Rosberg Williams + 17 tur
17 N. Piquet jr. Renault + 31 tur
18 G. Fisichella Force India F1 + 40 tur
19 D. Coulthard Red Bull + 70 tur
20 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 70 tur

Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    arkadaslar ıkınızde haklısınız.last demkte hatalıyım belkı tam konsantre okuyamadım bır harfı yanlıslıkla yazdıgımı sende anlamıssındır lost boy.ama anladıgın halde ustelemen bıraz ayıp olmus.sen bana hardal dıyebılırsın ben lost konusunda ozur dılerım.mclaren mercedes arkadasım senden de ozur dılerım .tum dememelıydım.cogu mclarencı dıye duzeltıyorum.ama sende cok ıyı bılırsın o mesajımda dedıklerım gercektı.hatayı elbette herkes yapar bende hata yaptıım ozur.ancak sunu ekrar emek ısterım.benım ıcın takım pılottan sonra gelır neden ını kımseyle tartısmam.takım ttutanlarda takım tutar bunuda onlarla tartısmam.bu bırının kuru fasulyeyı dıgerının taze fasulyeyı sevmesı gıbı bısey.kımseye neden takım tutuyosun dıyemem ama ben pılotu tutarım ve nereye gıderse gıtsın pesınden gıderım.bırakırsa elbette ondan sonra bana gore stılı ve performansı uygun olan en yakın pılotu tutarım.sımdı ben massa yı sevmem ama kımıyle aynı takımda.yapacak bıseyım yok.ama kımı baska bır takıma gıdersen yapacak seyım onunla gıtmek.bu benım elımde.gp2 yede gıtse ben kımıcıyım.

  2. erdal arkadaşım "tüm" kelimesi biraz ağır kaçmıyor mu mesela ben Kimi McLarendeykende onu tutmuyordum ama sonuçta pilotumuzda puan kazandığı zaman seviniyordum hatalar yaptığı zaman sinirleniyordum sonuçta takım puan kaybediyordu veya kazanıyordu benim için pilot önemli değil her şeyden önce takım önde geliyor o yüzden "tüm" McLarenciler demen ağır kaçıyor..Belkide şanssız vs diyenlerin çoğu Kimici'lerdir nasıl şimdi Ferrari'ye geçti bazıları o zamanda bazıları McLarendeydi ve böyle yorumlar yapmış olabilirler McLarenci olup olmadığı belli değil yani..

  3. lost boy. last değil. tıpkı senin isminin hardal olmadığı gibi ve Raikkonen de insan elinden bardak düşer kırılır, ayağı takılır düşer, tünelden çıkarken IŞIK FLASH YAPAR, fazla hızlıdır gider SUTİL'e çarpar. vs..vs.. Sezarın hakkı sezara.

  4. araç neden koptu orda onu bilmek gerek..araçta bi problem mi oluştu? pistin o kısmında sadece kimi geçerken oluşan bi problem mi vardı? aklı selim dedin de,o zaman biraz incelemek gerek hata olup olmadığını öğrenmek için..pist koşullarında ,kiminin geçtiği kısımda tam olarak geçtiği anda, bir sorun yoksa,e arabadada o spin ya da kopmaya sebep olabilecek teknik bi sorun oluşmamışsa o anda..geriye ne kalıyor? kimi de o anda hata yapmamış diyorsan, nasıl oluyor bu iş anlamıyorum..Şeytanlar ( Kimine göre melekler) mı arkasından tutup savurdular kiminin arabasını? arkadaşım, kimi orda hata yaptı..bal gibi hata yaptı..ha, şunu deriz..dendi de çok defa…Kimi çok iyi bi pilot olmasına rağmen o da Allah kulu..insan..ve hata yapabilir..(NothingToSay)

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    last boy benım amacım sana satasmak veya baska bır polemık yaratmak degıl.soylemek ıstedıgım sey kımı mc larendeyken tum mc larencı arkadaslarım onun sanssız bırı oldugu konusunda hem fıkırlerdı.o zaman hata yapsa bıle kaya gıbı arkasında dururlardı.burda senın nıckını kullanmam da kı amac senın nıckını cnn den hatırlıyor olmam yoksa fıkırlerını ben bılıyorum.mc laren araftarı arkadaslarım hata yaptıgında bıle arkasında durdukları pılotlarını sırf ferrarıye gectı dıye hata yapmadıgı halde yerden yere vuruyorlar.hataları elbette var herkesın var ama benım sahsı fıkrım ve aklı selım objektıf bakn herkes kımının sutıl olayında hatası olmadıgını gorur.arac koptu ya artık tobe hasa allah bıle durduramazdı.olacagı varmıs.kımıye uzulmedım ama sutıle yazık oldu.neyse kımı gerı doneektı ben onu bılır onu soylerım o asla pes etmez.

  6. Ben de ara sıra hata yapabilirim 2003 çin gp gibi ama düzeltme de yapmıştım (2005 olacaktı diye) baskı altında yarışmaktan bahsediyorduk yanılmıyorsam. Yüzlerce yorum birkaçı hatalı olsun. e.altundag,, ben yazdığım her kelimenin arkasındayım. Ccnn sitesini bağlı olduğu medya grubunu sevmediğim için bıraktım bir de yorumlar kayboluyordu yoksa FİA hakkında bildiklerimi yazmaktan zevk duyarım. İşte ordakiler ve burdakiler diye bir ayrım yok sadece üslup farkı var, burda objektif olmaya yakın insan sayısı daha fazla. Raikkonen ''GENEL OLARAK'' talihsiz bir pilot ama teknik açıdan bakarsak Nigel Manssel örneği. Uçan bir tank ver sana her yarışı kazansın. Adrian ona iyi araç veremedi (dayanıklı araç veremedi) ve buna Raikkonen'in kullanma şekli eklenince problemlerin büyük kısmını o yaşadı. Yani kara bahtını biraz da kendi yazıyor. Bunu da görmek zor değil. Herkesin hata yaptığı Monaco'da gerçekten şanssız biri varsa bence Sutil'dir başkası değil.

  7. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ben mc larendeykende kımıyı tutardım sımdı de kımıyı tutar ve desteklerım.pek fanatık oldugum soylenemez.seyrederım sevınır uzulurum yorumumu yazarım.bazı arkadaslar tanır benı.uc yıldır yorum yazarım ama yaklasık 93 ten berı f1 itakıp ederım.asıl konu su:mc larendeyken kımıye tum ama tum mclaren taraftarları sanssız derdı.ıstısnasız.last boy cnn de yazdıgın yorumları unutma!ttum kımı araftarları gıbı mclaren taraftarlarıda kımının sanssız oldugu konusunda hem fıkırdı.hatta ferrarı taraftarları bıle sanssız bır pılot oldunu dusunuyorlardı.kımı ferrarıye gecti.bana gore kımı ferrarıde sanssız degıl.hatta bazen sans yanında da oluyor.ancak sans ve hatayı ayır etmek gerek.kımı acelecı olmak konusunda hatalı.buz adam ımajına ters.ama sutıle vurması sanssızlık la beraber bence hata degıl.kesınllıkle gecmeye calısmadıgı bır anda aracın kayması ve toparlıyamamsıyla alakalı.sutıl 0.010 sanıye ılerde olsa kımı belkıde vurmayacaktı.f1 bunlar olur.herkes herkese carpabılır.mc larencıler neden hamıltonun alonsoya dırek gırdıgı ve adı yuzde yuz hata olan carpma hakkında bu kadar ahkam kesmedı anlıyamadım.ustelık bodozlama tabırı cok yanlıs ve haksızlık.neden dalsınkı kımı.5 puanı cepteydı.o gecmek ıstedı ama daha atak yapmaya bıle calısmamıstı kontorl kayboldu.bır motosıkleci ve o hızlara cıkmıs bırı olarak(300 ve bıraz ustu)kontorlu kaybetmenın ne demek oldugunu bılırım.tum yarısları kaydederım ve defalarca seyrederım.ben kımıde hata gormedım.sankı bır aırbus u dusuren 500 kısının olumune sabebp olan sarhos pılot muamelesı yapılması cok acımasız gercekten.mc larencı arkadaslarmıa bır nasıhat.lutfen kımıye sızde yarısırkenkı yorumları yapın en azından pılot olarak.tebrık etmek zorunda degılsınız sevmek zorunda da degılsınız ama sızdekınden farklı bır pılot degıl.ferrarı ye gelınce o benı de pek ılgılendırmıyor aynı mc laren gıbı.ben once pılotumu tutarım.takım sonra gelır beım ıcın.ben hamılton hakkında kova hakkın da daha tek kelıme yorum yapmadım.cunkı benım su an bır pılotum var.o bırakınca bana en yakın ısım kubıca ve hamılton.ıkısıde akkılı delı.gozu kara cesur ve sakın.aynı kımı gıbı.takım ve f1 ruhu olarak mc larenı ferrarıden daha cok takdır edıyorum.ama pılotum ferrarıde yapacak bıseyım yok.

  8. Bakın Kardesim Sutil Kazasını Gereğinden Fazla Konuşuyoruz. Sutil ve Kimi İçin Talihsiz Bir Kazaydı Bu Kadar Basit bunu uzatmanın bi anlamı yok Sutil kariyerinin en iyi yarışını çıkartıyor ve Ona Çarpan Kimi'nin hata yaptıgı tartışılır cunku ben orda hataya dair birşey görmüyorum. Sutil'e çarpan coulthard'da olabilirdi bu bir yarış ve daha önce olmayan birşey değil. Lost Boy Sen Şanssız dı diyenlere kızıyorsun bende garezine konusanlara kızıyorum. Bu Kaza F1'de olmayan birşeymiş gibi Kimi'yi burda Günah Keçisi İlan etti. Bazı Mclaren Fanları Gülünç Duruma Düştüklerinin Farkında olmalılar. Adil Olarak Bakmayı öğrenmek zorundalar. Biriside Çıkmış Yağmurda Kullanamıyor Demıs Ben Bunu Ciddiye alırsam bu kanal karışır Sende Böyle yap bence. Herkesin Yorumunu Dikkate alırsak Bu Kanalda Sükunet olmaz. Sende Dikkate Alma..

  9. Kusura bakma fatih küskü 🙂 seninde yoruma girisin diger yorum yazanları eleştirmen ve tüm

    Raikkonen taraftarlarının böyle olduğu kanısına varmaman için böyle yazdım bende. vede

    sadece senin yazdıklarına cevap vermedim dikkat ettiysen. Pek yorum yazmam, geçen seneden de

    nerdeyse sürekli haberleri takip ettiğimden aklımda kalıyor kimin ne olduğu ne yazdığı

    vesayre, neyse Mc Laren arkadaşım güzel demişsin genelleme yapmayalım bende ona dikkat

    etmeye çalıştım.

    lost boy kime ne kadar üzüldüğünüz konusunda sanırım Mc Laren ve Silber yorumlarında

    görceğin gibi mantıklı düşününce insan bilebiliyor 🙂 Dikkat ettiysen ben Ferrarinin lastik konusundaki hatasından başka diger olayların Raikkonenin hatası oldugunu söylemisim. Evet gerçekleri fanatiklik uğruna yok sayamayız çok doğru ! ama lost boy sen olmayan yarışları bile Raikkonene laf atmak için varettiğinden dostum bu yazdığın havada kalıyor. Geçen sene yaptığın bir yorumda Raikkoneni 2003 yılında Çin Grand Prixinde yarıştırmıştın:) Burda hangi açıdan bakarsan bak gülünç durum dimi 😉 Birde o anketleri vesayre ben kala almıyorum benim gibi düşünende çoktur, malesef her taraftar kitlesinde böyle fanatiklikler oluyor.

    Neyse yaptığımız yorumlar Mclarenin Monacodaki başarısını gölgelemesin. Diğer yarışların daha heyecanlı olması dileğiyle.

  10. gercekten suana kadar en keyifli en heyecanlı yarısı izledik..lewis gercekten ufak bir hatası dısında kusursuzdu..bence o hatada 1.ligin en gelmesindeki onemli faktorlerden birisiydi..pite girip benzinini aldı ve birkac tur sonra suana kadar cok sanssız oldugumuz sc girip bu sefer bizim isimize yaradı..takımın boyle bir galibite gercekten ihtiyacı vardı..cok guzel bir haftasonu oldu..demek isterdim fakat ahh su kovalainenin sanssızlıkları olmasa..bu finliler bize gelince bir hal oluyor..evlerine kara kedi mi alıyorlar nedir performansını gosterecek dogru dururst bir yarıs olmadı..umarım artık son sanssızlıgı olur ve artık gercek heikkiyi goruruz..gelelim kimiye sutile carpmasında bende kasıt falan gormedim hem niye carpsın ki onundeki onemli bir rakibi degil..haa onundeki sampiyonada yarıstıgı bir pilot olup carpanda schumi olsaydı belki kasıt arayabilirdik..:P herkes sutile uzulmus fakat acıkcası ben hic uzulmedilm en azından simdilik..bu kaza sayesinde hem kimi puan alamadı hemde sutilin yarıs dısı kalmasıyla kovalainen 1 puan aldı..haa derler ki 1 puana mı seviniyorsun valla gecen seneyi gordukten sonra yarım puana bile sevinirim..ama sene sonunda markalarda ferrariye fark atarız sonra derim ki ya monakoda 1 puan aldık fakat gerekte yokmus gercekten sutile yazık olmus derimmassada fena bir is cıkarmadı bir ara dısarı cıktı fakat yagmurlu yarıslarda da boyle hataları gormemek lazım..guzel surdu oda ozellikle yarısın baslarında cok hızlıydı eger biz startta kiminin arkasında kalsaydık massanın baya bir gerisinde kalırdık..ayrıca kimi bu yarısla yagmurlu pistlerde iyi olmadıgı gormus olduk en azından rakiplerine oranla..lewisi bir kez daha canı gonulden kutluyorum umarım bu zaferler hic kesilmeden devam eder..

  11. finallerime çalışmayı bırakıp yarış izledim.ama değdi. alonso o hatayı yapmasaydı güzel bi sonuç alıcaktık .ama kaybedecek bişeyim yok diye biraz fazla agresifti.ama geçişleri süperdi. kimi nin nasıl böyle bi hata yaptığına hala inanamıyorum.acelecilik yaktı onu. ayrıca sutil ide yaktı. yazık oldu. ilk üçü tebrik ederim. ama kubica yı ayriyetten tebrik ederim. ben bariz bi hatasını görmedim. bu çocukta baya iş var.

  12. Değerli Matias,,, keşke Sutil, Raikkonen'in önünde yarışı bitirseydi de McLaren'ler bırak kazanmayı puan bile alamasaydılar(istinasız ve tereddütsüz tüm McLaren taraftarları adına). Şimdi sen kime ne kadar üzüleceğimizi nerden biliyorsun? Sakın burda ETİK ten falan bahsetme çünkü envayi çeşit ETİKSİZLİK örneğini onlarca kez Ferrari'de yıllar boyunca gördük yok yol vermeler, engelleme yapmalar kasti çarpmalar, ön kanat, arka kanat, tc yok bilmem ne vs..vs.. Üstelik takımın bu tavrını benimseyen baaaazı (sözde) Formula sever Ferrari fanları!! Kimi Raikkonen'e gelince, eğer aynı yarışta bir çok kez kaza yapan bir pilota ŞANSSIZ dersen eleştirilirsin. (bizdeyken de Bodozlama arkadan redbull'a (sanırımKlien'e) girmişti hatırlatırım) Burda mevzu Raikkonen değil, her HATAsına ŞANSSIZlık diyenler. Biz eski pilotumuzu hala seviyoruz başarısını da tebrik ediyoruz (o bizde de 2 kez şampiyon olmalıydı) ama gerçekleri fanatiklik uğruna yok sayamazsınız. Raikkonen bitiremediği yarışlarda bile YARIŞIN ADAMI seçiliyorsa zaten fazla söze gerek yok. Formula 1 anlayışı bu olan bir zümreye ben ne anlatabilirim. Yorum yok. Ama Danica F1e başlarsa bütüm yorumlarımda onun için canım cicim yazıcam ahtım var. Acı konusuna gelince: ''Biliyorum acınız büyük gene kazanamadınız ama burası Monaco bizim için bir klasik'' sanırım kimin hangi açıdan gülünç duruma düştüğü, hangi açıdan baktığına göre değişiyor.
    bir McLaren taraftarı.

    lost boy

  13. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    hangi yarış ortadaydı kusura bakmayın ben göremedim yağmurda vasatın üstüne çıkamayan ferrariler ve bmwlerlemi yarış ortadaydı mclaren 2.nci güvenlik aracı periyoduna kadar 30 sn fark açmıştı ki ferrarilerde pitstop yapacaktı arasıra sezarın hakkını sezara verin hiç birşey yazmayayım dedim fakat varsa yoksa ferrari bu 30 sn. fark madem açılabiliyordu neden ferrari açamadı bu farkı tamam f1 sevginize eyvallahta ferrari sevginize pes diyesim geliyor ferrari gözlüklerini çıkarın lütfen

  14. McLaren burda kazanmayı biliyor gibi birşey deseydin haklısın derdim. Mesela yabancı forumlar Jordan için zayıf ama kazanmayı bilen bir takım derlerdi. Hakikatende öyleydi bir yolunu bulur kazanırdı Jordan. Ama ölüsü bile kazanır lafı her yere çekilir. McLaren in başarısını gölgeleme gibi bir amacım yok McLaren zaten bu pistte en iyi olduğunu yıllardır gösteriyor.

  15. Kardemşim sonuçta kim kazandı mclaren kazanmadımııı?..Mclaren burda hem güçlü hem şanslıdırrr anladınmıı arkadaşımmm? Ölüsü bile kazanır derken ben bunu kastediyorumm herhalde bende görüyorum yani yarışiın ortada olduğunuuu 🙂

  16. Bu yarışı nasıl seyrettin anlamadım. Hala çıkmış McLaren in ölüsü kazanır gibi yorum yapabiliyosun. Yarış ortadaydı McLaren geçen yılki gibi bir üstünlük kuramadı. Biraz şansın birazda doğru stratejinin yardımıyla aldı bu yarışı. Yarışı izlemeyende McLaren uçtu gitti sanıcak. Fanatiklikten gözünüz kör olmuş Allah kolaylık versin size.

  17. Arkadaşlar monacodan 2 hafta once ''burası pilotaj pistidir..Kimi koparır yarışı..şöyle yapar boyle yapar yok dingilmiş mingilmişş flan filan..'' diyen sizler değilmiydinizz..sonra diyorsunuzki''Kiminle niye bu kadar uğraşıyorsunuzz?'' :D:D herhalde dalga geçeriz..Daha düne kadar massa ile kimi ilk sırada başlarken demiştim size mclarenin burda ölüsü bile kazanırr..millet kopmuştu bu lafımaa özellikle kimiciler…:):) ama sonra ne oldu gördükk…

  18. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    yav yarısta olan seylerden bahsediyoruz,adam kalkıp bize şu düşmanı bu düşmanı diyor.yani gidip de bourdais ve coulthardın kazasında mı bahsedeyim,tabi ki alonsodan kimi den bahsedicem,iyi bişiler yapmıssa iyi bvahsedicem kötü yarıstıysa da kötü bahsedicem.bunu hemen dusmanlık bilmem neylik olarak algılamayı anlamıyorum ben.evet rezil kelimesi oldukca sacma olmus farkındayım.ayrıca ben sadece direkt bana yazmıs oldugu seyler için soyledim sacma olmus diye,yoksa aşagıdaki paragraflara benim de diyecegim bişi yok tamamen ben de onun gibi düşünüyorum.bana eski nikimle hitap etmesini anlamadım ben ve hala da anlamamaktayım.ben onu tanımam etmem kimdir nedir bilmem ama o sanki kgb ajanı gibi herkesin eskiden niki neydi diye takip etmiş heralde:DDilginç valla

  19. Genelleme yapmayalım yaww:s Mclarenciler diyosunda ben kimi hakkında olumsuz birşey söylemedim.Ama ferrariciler hak verecektir zaten hakedecek birşey yapmadı,Massa kadar.Alonso gibi yaptı aceleci davrandı yani sonucu kendi hatası.Ben sevindim.Massa taraftarları bile sevinmiş olabilir.Biz her yarışta yaşıyoruz böyle şeyleri.ama bazıları öyle yorumalr yapıyorki hamilton isteyerek duvara çarptı denilecek nerdeyse.Şansızlığın içinden şans çıktı diyelim bari:)
    Monaco bitti. Rekabet açısından 5 pilot ve Alonso süprizi var Bol geçişlerin olduğu bir Canada izleriz inşallah

  20. Rezil Pilot mu? Kardesim Yapmayın şunu ellerinden geleni yapıyo onlar daha ne yapıcaklar? ayrıca Aydoğan Özdemir Yorumun gerçekten adil.

  21. aydoğan özdemir arkadaşım, yaptığın yorumdan gerçekten çok etkilendim. kendi adıma söyleyeyim, eğer bazı insanlar senin gibi düşünebilse aslında ben bu yazdıklarımın hiçbirini yazmam. ama daha önce yazdıklarını duruma göre, piste göre, pilota göre, havaya göre, sonuca göre değiştirip tam tersini rahatlıkla söyleyebilen ve hiçbirşey olmamış gibi duran insanları gördükçe çileden çıkmamak mümkün değil. bir örnek vereyim de arkadaşlar tahlil etsin haklı mıyım değil miyim: bir arkadaşımız yarıştan önceki 2 hafta ''monaco gerçek pilotların yeridir, en iyiyi diğerlerinden ayırır'' diyecek, yarıştan sonra ''monaco zaten yarış pisti değil'' diyecek. elinizi vicdanınıza koyun bu sözle çileden çıkmamak mümkün müdür? massa'nın 2006 sıralamasında yaptığı bir kaza temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp yenecek, ama kimi'nin geçen yıl sıralamada bu yıl yarışta, hami'nin geçen yıl antrenmanda, alonso'nun bu yıl antrenmanda ve yarışta yaptığı kazalar hoş karşılanacak, (hoş karşılansın elbet derdim bu değil),, massanın monaco ve yağmur ve tc'siz performansı hakkında çarşaf çarşaf yazılar yazılacak ama birçok kaliteli pilotun kazalar yaptığı yarışta felipe'nin başarısına hala bir yerlerden nasıl küçümseyebilirim diye sataşmalar olacak. bunlar insanı sinir etmek için yeterli ve gerekli şeyler değil midir? massa pozisyon savaşı verirken hata yapacak ne kazmalığı ne acemiliği bırakılmayacak, aynı şeyi kimi yapınca agresif sürüşü sebebiyle tebrik edilecek… burada birçok kimi taraftarı arkadaşları ayrı tutuyorum kusura bakmasınlar üstüne alınmasınlar. benim derdim kimi yada bu arkadaşlarla değil.

  22. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    koskoca ismim yazıyor orda aydogan,hala bana bu sekilde hitap ederek neyi amaclıyorsun anlamadım acıkcası.in misin cin misin ben seni tanımam etmem,100 küsür mesaj içinden bir benim mesajımı mı okudun da cevap veriyorsun.bunu iltifat olarak mı algılayım yoksa beni mi takip ediyorsun seklinde algılayayım..yazdıgın cevapların da hiç bir mantık temeli yok elle tutulur hiç bir dogrulugu yok..bana degil yarısa yorum yap.bir suru rezil adam vardı yarısta pilot olarak onlardan bahset biraz:DD

  23. ooffffffffffffff raikkonen oooffffffffffffffffff !!!!!!!

  24. Mclarene Kubica ya tebrikler, öncelikle yorum yazan Mclarenciler gene Yarışı kutlamaktan çok kimiye laf atmışlar tamam acınız büyük ama bu kadarda belli etmeyin asıl gülünç duruma sizler düşüyorsunuz 😉 Sutil olayına gelince burda crash in bahsettiği bodozlama daldığından vede kiminin agresifliği bumu diye yazmış 🙂 asıl olayı kendi fesatlıklarınıza çevirmenize anlam veremiyorum orda Kimi hata yapmıştır aracı toparlama anında sutile çarpmıştır bu hatadan dolayı burda alaycı şekilde yorum yazan mclarenciler sutile üzüldük demesinler onlar icin kiminin böyle bir hata yapması daha büyük mutluluk kaynağı ama burda biz gerçekten üzüldük Force indiana gibi takımların nasıl ayakta durduğunu gayet iyi biliyoruz. Ve Raikkonen taraftarı olarak kiminin hatasından çok Sutilin yarışının mahvolmasına daha çok üzüldüğümü samimiyetle belirtmek istiyorum.! ve geçiyorum, crash Ferrariye geldiğinden beri kiminin atağını yükselişini gören varmı demiş 2007 Japonyayı hatırlatıyım. Yanlış lastik yüzünden Massa ile Raikkonen son sıradan başladılar bu yağmurlu yarışta Raikkonen son sıradan başlayıp podyuma girmedi mi crash ? (Bu yarışta Massanın da performansı çok iyiydi)

    "Lewis Hamilton yarışa 3. sırada başlamasına rağmen startta yaptığı hata ile gerilere düştü ve daha sonra Fernando Alonso'yu geçmeye çalışırken arka kanatına vurmasıyla ön kanadını kaybetti ve pite girdi." Evet bu hatayı yaptığında Alonso için üzgün oldugunu söyleyen bir tane yorum yazan mclarenci görmedim ben ? lewise ceza gelmesi gerektiğini söyleyen Alonsocu yada Ferrarici yada Raikkonen taraftarıda görmedim ? Ha Alonso burda pek hasar almamıştır ama sonucta kupkuru yolda daha hızlanma anında arkadan gerçek bodozlama şeklinde girende Hamiltondu ? ceza için sadece birinin yarış dışı kalması gerekmiyor !

    ecem: kimi için şanssızlıklar felam filem yaptığın yorumlar çok saçma Kimi taraftarı olabilirsin ama burda bizler taraf oldugumuz pilotlardan önce Formula 1 izleyicileri olarak yorum yapmamız gerek Kiminin tek şanssızlığı Ferrarinin yaptığı hata idi diğer 2 olaydada bariz hatası vardı! Kimi den önce Kovalienen yaşadığı şanssızlıkları göz ardı etmemeliyiz oturup ağlasın adam o zaman:)

    Massathebest: Arkadaşım şahsen kesinlikle Massa nın Raikkonene yol vermesi gibi yada Massa 2. pliottur daha iyi strateji Raikkonene verilsin gibi düşüncelere karşıyım ! O zaman gelebilcek şampiyonluğunda pek güzelliği olmaz!, Her zaman aynı stratejide yarışsınlar hak eden pilot alsın şampiyonluğu.

    Bu sitede benim gibi düşünen bir sürü okuyucu vardır sadece Kimi taraftarı olarak degil, Mclaren yada Ferrari taraftarlarıda vardır ve onlarda kendi takımını tutan okuyucuların yorumlarına sinirleniyordur. Ve bazen yapılan yorumlar palavralara kadar varıyor !

    (Matias)

  25. hep yarışlardan sonra şu olmasaydı bu olmasaydılar konuşuluyor olan olmuş biten bitmiş daha neyin tartışması yapılıyor anlamıyorum..Aşağıdaki bir arkadaş McLaren patlak tekerlekle bile kazanır demiş valla doğru söylüyorsun araç patlak lsatikle finishe kadar gelmiş Whitmarsh'ın söylediğine göre :))

  26. yoruma bak:) sc girmese ne olurdu diyor adam.ferrari double yapardı diyecekti heralde:D bu yarışta yağmur belliydi, sc belliydi.Ferrari kendi sonunu kendi hazırladı.farklı düşünen yoktur umarım.Hamilton da iyi yarıştı kazandı

  27. geçen senenin özeti vardı stage6 da tabi stage6 kapalı.internette bulamazsam youtube yükleyecem.2 pilot vardı birbiriyle çekişen , yarış çizgisine girmek için hamiltonu dışarı atmıştı mesela alonso .ben her izlediğimde zevk alıyorum.Çünkü F1 budur izlemenin amacı budur.Umarım sizde bu olgunluğa ulaşır mücadeleden zevk alırsınız

  28. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    Son bi dipnot Massa son yarışlarda çok iyi iş çıkarıyor. Harika bi ivme yakaladı. Şampiyonluğa göz kırpıyor sanki:) Kubica ya olan sempatimde gün geçtikçe artıyor. çok iyi işler çıkarıyor bi gün Ferraride onu izlemeyi çok isterim…

  29. kişisel sataşma içeren mesajlar veya bir başkasının nickiyle dalga geçmek için yazılanlar silinecektir.(Ya da yorumunuzun sadece o kısmı yayınlanmaz).Burası formula 1 üzerine yorum yapmanız için var arkadaslar kişisel sataşma yapmak istiyorsanız başka yollardan deneyelim.yorumlara devam…

  30. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    Kimi hata yaptı kabul etmek lazım. Kasıt aramak için zaten kuş beyinli olmak lazım. Orda Sutil için harika bi yarış vardı ama çarpanda boş boş yarışan biri değil şampiyonluk mücadelesi vern bi pilot. Bi hata yaptı bedeli ağır oldu. Yarış başında zaten kötü başladı kimi için. pitten geçme cezasını alması şaka gibi. Onca ferrari çalışanı bu kadar basit bi hatayı es geçerek zaten ilk hgediyeyi verdi kimi ye. Starttada Massa hamiltonun önünü açıp kimi nin önüne kırarak ikinci hefiyeyi verdi. Bide üstüne Kimi nin bi şampiyona yakışmayan performansı eklenince bu sonuç geldi. Kimi nin yanı sıra Alonso da felaket bi iş çıkardı. Kubica mükemmele yakın iş yaptı. Mc Laren e iyi bir sonuç yarş galibeyeti gerekiyordu ve şampiyonanın ilerisi için takım güven tazeledi. Sutil içinde üzgünüm ama yarış bu çarpan Rai değil bi başaksı olsa bu ses yükselmezdi adım gibi eminim. Ama Rai vurdu ve pusuda yatanlar için malzeme geldi. Neyse Massa en azından podyum getirdi takıma ve hafta sonunun tesellisi bu oldu. Massa yı ayrıca kuluyorum çoğunluğun burda başarısız olmasını beklediği Massa bence iyi iş çıkardı. Yanlış strateji ona en azından bir sıra kaybettirdi kibana göre galibiyete mal oldu. Hem daha ağır depoyla gitmek zorunda kaldı hemde trafikten çok çekti.

  31. massanın stratejisi hamiltonun zaferi kiminin yanlışı ve cezası kubinin mükemmel sürüşü alonsonun agresif sürüşü bunlar tamam güzeldi hepsine teşekkürler yalnız şu sutil yaaaa bu adam puan almalıydı dün bu ne talihsizliktir hem de hiç hata yapmadan kiminin hatası ona maloldu :((

  32. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bugün ahkam kesen mclarenciler denmiş demekki onlar şunu biliyorlarmış ''sevinçli olduğun zaman veya sinirli olduğun zaman karar verme''; ayrıca şampiyonu sene sonunda insanların içine sindirip sindirememesi sorun değildirki o kişi şampiyondur ve şampiyonları kurallar ve puan durumu belirler istesekte istemesekte mesela benim 2005/2006 yılları şampiyonu olan alonsoyu sallamamam şampiyon gözüyle görmemem dünyada neyi değiştirir

  33. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    Ya anlayamadiğim nokta bu massa denilen adam neden kendini startta rai'nin önüne atar…Senin birinci önceliğin rakibi kollamak değil mi?..bence bunun nedeni massa'nın Raikkonen karşısındaki ezikliğinden kaynaklanıyor..Bu tür davranışlar eksi hanene yazılıyor.

  34. alttaki yorumdan birşey anlayan varmı? kendi pilotunuz açıkladı iddia yokken yavaşladıgını.Sen ise 10 yılda olan 5 olayı anlatıyorsun onlarda takımın ÇARE bulamadığı durumlar olsa gerek:) şiz alışkın olmadığınız için en küçük olaylar bile garip geliyor. şu pilot shumi varken 2 kere kazandı diyorsun kazanacak tabi oda o takımda yarışıyor onunda altında aynı arac var.Yada bırakın bunları massa yı gönderip yeni escort pilot arayın

  35. anlamadığım dünkü sıralamadan sonra hiç konuşmayıp bugün ahkam kesen mclarenci dostlarım.ve sürekli kimyle massayı içindeki massa sevgisiyle atıştıran massathebest ve ecem gibi insanlar.bide lostboy varki insanlar ferrariyi şu yüzdfen bu yüzden bu yüzden sevmiyor diyo..halbuki arkadaş kendini farklı hissediyor ferrarici olmadığı içn..şu yarışta alonso vardı şumiden sonra yağmur kralı hatta onu macaristan 2006da geçmişti ama bu iş lastik araç bilmeme ne olayı bunu ıngır cıngır uzatıp duruorsunuz.kim çıkıpta sene sonunda şampiyonu canı gönülden içi sinerek alkışlıyor?hiç kimse..

  36. kaan kaanhan avatarı

    massa nie korksun rai den, massanın formu yukselmiş son yarışlara bakınca ortada. favori pistim deil dediği pistte bile rai den daha iyi yarıştı daha ne yapsın adam. pili bitmez onun duracell kullanıyor sıradan pil deil :)) pilotlarınızın birbiri ile yarışmasına alışın artık, zor olacak biraz ama.. :))

  37. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    1 start:massa kımının onune kırdı cunkı ondan cekınıyor.onu acılan hamılton kımıyı gectı.burda her ne kadar tk arkadasları rakıpsede kollanmalı.kımı massa nın yanına kadaar geldıgı yarısta'tk arkadasım rakıbım degıl o yuzden frene bastım dedı.2.bu durum gecen senekı ham alo olayıyla benzerlık tasımıyor zıra ron denıs bıle'bız alonsoyla yarısıyoruz!' demıstı.3… bu durumda massa kımıye sırın gozukup arkasından ayagını kaydırmaya calısıyor.yanı art nıyetlı.savunmayı kımıye degıl hamıltona yapmalıyıdı zaten kımı ılk vırajda massa ya yol verırdı.4…bu yarıs pıyangoydu.herkes hata yaptı.massa pıstten cıktı ama bır yere carpmadı.sanslıydı.hamılton lastıgı barıyerde patlattı sanssız gıbı gorunsede sanslıydı.cunkı pıte cok yakın yerde oldu.alonso agresıftı sansla ılgısı yoktu.gecmeye calısırken he zaman olabılecek bır sey bu.glock kova vs vs herkes hata yaptı.5… kımı de hata yaptı barıyere vurdu.kanadı gıttı sanslımıydı?pıtten gecme cezasına kanada ragmen 5 e kadar cıktı.sc den sonra atak bıle yapmaya calısmadan her an herkesın basına gelebılecek ve daha vahım seylere mal olacak bır olay yasadı.arka koptu saga sola kıvırmaya baslayan aracı artık kımsenın durduramıycagı bır duruma hata demek becnce bakılan pencere ye gore degısır.bana gore hatalar yapan kımının burda hatası yoktu.6… massa kimiyi rakıp olarak gorebılır.ondan korktugu ıcındır.ama kımı tk arkadasım rakıbım degıldır dedıkten sonra bende hasbel kader todt un torpılıyle ferrarıede yarısan massa yı rakıp olarak gormuyorum.massanın pılı bu gun bıttı.ahada yazdım.seneye zaten yarıstırmazlar onu ferrarıde.alonso soylentılerı basladı zaten hos bu durumdan bende haz emıyorum ama neyse.

  38. lost boy harikasın dostum çok güzel yorum..

  39. yada şöyle diyebiliriz ki 2 yıldır eşite yakın pilotlarla yarışıyor…Bu yarışın değerlendirmesi altında nerden esti bu bilmiyorum ama Ferraride Schumacher döneminde sanki diğer pilotlar schumacherden hızlı gidiyorlardı da takım diyordu tamam siz kazanmayın schumacher kazansın.Massa,irvine,barrichello hepsi schumacher yarışırken yarış kazandı.2006 da türkiyede schumacher şampiyonluğa giderken pit-stopta massanın arkasında 5 sn bekledi.99 malezyada irvinenin kazanmasına yardımcı oldu.2002 yılında şampiyon olduktan sonra barrichelloya son metrede yarış bıraktı.F1 bu diyorsun da bak şimdi kovalainene ve hamiltona.Mclaren yarışmalarına mı izin vermiyor.Veriyor ama Hamilton kovalainenden 6 yarışta 20 puan önde.Diğerinden üstün bir pilotun varsa normal olarak diğeri figuranmış gibi kalır

  40. O yüzden Massa'ya boşuna kızmayın, siz bilmiyorsunuz ama aslında Formula 1 bu zaten.

  41. 20 yıl sonra ilk defa Ferrari takımını ''yarış'' politikası nedeniyle takdir ediyorum. 2 sezondur her iki pilotunun da yarışmasına izin veriyor (birbirlerini zorlamamak kaydıyla tabi) asla bir Senna-Prost ya da Alonso-Hamilton çekişmesine müsade etmezler ama bu kadarı bile F1 için güzel bir gelişme. Çoğu insanın Ferrari takımını sevmemesinin asıl nedeni buydu ve nihayet bundan kısmen de olsa vazgeçtiler. Sanırım taraftarları bu durumdan şikayetçi onlar her zaman 1 pilot ve 1 figüran istiyorlar daima yol verecek (eddie,rubens) ama bu istedikleri F1'e ihanettir. Umarım o iğrençlikler F1'de tekrar yaşanmayacak.

  42. Mclareni hamiltonu sutili ve özelliklee yarışın ilk bölümünde araclarını muhteşem kullanan kubica ile ÖZELLİKLEEE MASSAyı tebrik ederim..daha fazla uzatmanını anlamıyook.

  43. helal olsun massa işte böyle savunma yapılır kiminin önünü nasıl kapattın ama bundan sonra git dünya şampiyonu ol helal olsun ne diyim

  44. adem nsanoğlu avatarı
    adem nsanoğlu

    vay vay vay…haketen piyango gibi bir yarıştı ama bomba gelmedi…

  45. Acayip yorumlar yapıyorsunuz.Massa hamiltonun önünü kapatsaydı ne değişecekti hiçbirşey.hamilton yine lastik patlatacaktı geriye düşecekti.Raikkonen sadece son dklarda hızlıydı.Massa eğer anlasmasında sen 2.pilotsun demiyorsa istediği gibi yarışır altında iyi bir araç var kazanan bir pilot tek istediği ssk emeklisi olmak değil:) şampiyon olmaktır heralde.Kubica yı eleştirenlere gelince buraya tam uyum sağlayamamış bmw ye rağmen yeteneğiyle 2.oldu..Aklıma yağmur altında alonso shumi mücadelesi geldi.Nerdeyse onun kadar güzel bir yarıştı

  46. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bugun buranın senlenecegini biliyordum ama hakkaten bayaga güldüm ya:DD bir arkadas,ne kimi de ne de sutil de bariz hata var demiş:DD yok bir de sutil de hata olsaydı lafa bak:DDD yav adama bodozlama daldıgını için onu agresif iyi yarısan pilot yapan insanların düzeylerinden şüphe duyarım.kötü mclaren araclarıyla da agresif gidiyormus vay be:DD kötü dedigin aracla diger araclara 1 tur basına bi saniye fark atıyordu.ferrariye geldiginden beri kimi nin bir tane atagını yukselisini ve ya mclarendeki gibi benzer seyler yaptıgını bilen duyan gören var mı?bir tane hızlı adam gecmiş mi pitlerin haricinde.kimi düşmanı degilim ama akılları zorlayan kimi ve alonso fanlarına anlama veremiyorum hepsi bu.hızlıdır basarılıdır kazandıgında tebrik de ederiz ettik de ama bugun yaptıkları gercekten tam bir fiyaskoydu,resmen ezildi massa karsısında,takımın hatasıyla ceza aldı evet ama ondan sonra da cok yavas kaldı,hadi biraz geride bitirse sucu takıma atardık ama pistteki hata oranı en yuksek pilottu.gecen yılda monacoda neler yaptıgını biliyoruz.sıralamada bariyere girdi yarısta da 30 tur buttonun hondasını takip etti agresif bir sekilde:DD
    yarısı hakederek kazandık biraz da sans yanımızdaydı ama bir kere de sans bizim yanımızda olsun ki hala 2 pilotu sorunsuz bir sekilde finishe götüremedik ama o da olur ilerde.heiki için cok üzgunum ama yarısta beni hayal kırıklıgına ugrattı biraz.sutil ve kubica harikaydılar gercekten iyi sonucları haketmişlerdi,aynı sekilde massa da iyi bir sonucu haketti,sadece bir hata yaptı ve de bu normal bir seydi olabilir,lewis de suspansiyonu kırmadıgı için sanslıydı ancak liderligi aldıktan sonra attıgı turlarla farkı acısı harikaydı.kanadaya gidiyoruz ve bu yıl kerblerden kim daha iyi ucuyor onu da görmüş olacagız:DD alonso da hayal kırıklıgı oldu acıkcası,ve bariz sucluydu nicke carparken,hem o hem de kimi neden ceza almıyoylar anlısılır sey degil.gascoine güzel konusmus:'aynı seyi biz yapsak 1-2 yarıs ceza alırdık,canımızı sıkan sey bu''demiş.evet adil olunmayan bir ortamda bulunmak acı verir.webberi de unutmayalım o da cok iyiydi,wettel ve baricello da tabi..şampiyonada tekrar lider olamk güzel duygu::DD

  47. serkan temizel avatarı
    serkan temizel

    ecem sendeki bu enerjiyi daha önceden raikonen görebilseydi, eminim bu yarışı senin için kazanırdı, biraz sakin olalım..

    massa, hamilton, kubica, webber, vettel ve tabiki sutil bu yarışta tebrik edilmeyi hakediyolar.. ayrıca mclaren stratejistleri de alkışı hakediyor

    bu haftanın outları ise şöyle, başta fia hava tahmincileri olmak üzere, raikkonen, nelson, alonso ve luca..

  48. yahu kimi iyi pilottur, bizdeyken monacoda ve yağmurda nasıl yarıştığını biliyorum..ama o da hata yapabilir ve yaptı da,ne göğe çıkarmalı ne yerin dibine sokmalı.Hami de Hata yaptı, ama hatasını hızı ve yarış stratejisi telafi ettii..hakederek kazandı kesinlikle..extra pite girmesi asla bi şans değildi,dikkat ederseniz geriye düştü pitten sonra: )) Massa gerçekten çok hızlıydı,bu pistte üsstelik yağmurda raikodan hızlı olmasına şaşırdım.Massa iyi pilot,geçen sene raiye yol verdi şampiyonluk için..ama nedense bazı arkadaşlar aynı şeyi her ytarışta yapmasını bekliyorlar..yok önünü kapadı bilmem ne felan ..çok komik .) ezik değil massa helal olsun.Raiko ile yarışmazsa adı kalmaz bi kaç sene sonra bariçello gibi bi duruma düşer..Sutile üzülmeyen hiç kimse yok..herkesin sempatisini kazanmış..bir daha ne zaman o arabayla böyle bi fırsat yakalayabilecek acaba..çok yazık oldu..takip edebildiğim kadarıyla kubica ile sutil hatasız sürdüler.

  49. tebrikler mclaren ve lewis güzel bir yarış çıkardılar,sutile yazık oldu,rosberg ilahi adalet yerini buldu ce yarışı bitiremedi,öyle şark kurnazı gibi buttonu geçmek varmı,saygısız herif…

  50. tuğba aycan avatarı

    nafiz köksal sana direk katılıyorum…
    tebrikler hamiltona hemde kocaman tebrikler ve teşekkürler

  51. sinan  bilir avatarı

    vega yanlış anladın ben BMW taraftarıyım.sadece kkendi pilotunun yaptıklarını haklı çıkarıcam diye 0 hatalı pilotlara çamur atanlara bi sitemdi o yorum.

  52. yalçın aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    yetenek:)

  53. levent  sarı avatarı

    Benimanladığım kadarıyla F1'de başarı üçlü saç ayağına bağlı.TAKIM (ARAÇ+STRATEJİ)-PİLOT-ŞANS.Bugün Kimi pitten geçmeseydi,Lewis lastiğini patlatmasaydı acaba ne olurdu?
    Kimi'ye neden kızılıyor?geçen sene 1 puan farkla şampiyon olmadı mı?O pistte yarışan pilotların hedefi max puan almak olmalı.Kimide bunun peşindeydi.Sutile bilerek çarpmadı çarpmaz da.Monacoda tünel çıkışı geçiş yapılabilecek yerdir.Buda demek oluyor ki öndeki araç,tünel çıkışında arkasını kontrol edecek ve tedbir alacak.Arkadan kontralarla gelen Kimi'den Sutil kaçmaya çalışmalıydı.Bence Kimi atak yapmadı bile.
    Ayrıca merak ettiğim birkonu var.Takımlarda pilotların yakıt miktarına kim karar veriyor?Yani neden hep Kimi ağır da Massa hafif ?Aydınlatırsanız sevinirim.

  54. O adam geleceğin şampiyonlarından biri olacak siz hala kıt diyorsunuz adama…

  55. Kubica öyledir. Kıt yeteneğiyle yapar arada böyle. Böyle yorum yap ondan sonra saygı bekle.

  56. sinan  bilir avatarı

    aferin kubicaya kıt yeteneğiyle 0 hatayla ve yüksek tempoda iyi bi yarış çıkardı.ama kimi gibi sınırsız kapasiteye ulaşması için daha çok var.malum kiminin bugün yaptıkları her profesyonel f1 pilotunun harcı değildi.

  57. hehehehehe ilahi ahmet 😀 bence flavio manageri oldugu webberi takımda itiyorr:D

  58. Ha bu arada Piquet`in yerine Sato`nun Renault`a gelmesi fikrini ilk ortaya atan benim, kimse bu fikri ustune almaya calismasin, Briatore`nin bile aklina gelmemisti bu fikir 🙂

  59. Bir Rai taraftari olarak Mclaren ve Lewis`i tebrik ederim, Biraz sansla ama hakederek alinmis bir galibiyetti. Yarisin startinda Massa`nin Kimi`nin onune atladigini bende gordum ama bu gayet normal kimse bisey diyemez. Starttan itibaren Massa Kimi`den tur basina 1sn daha hizliydi ve Kimi araci yolda tutmakta zorlaniyordu, muhtemelen bir setup sorunu vardi cunku Kimi yagmurda kendisini ispatlamis bir pilottur. Tek uzuldugum nokta Kimi`nin tunel cikisinda arkasini kaybedip Sutil`e carpmasi oldu, Inanin Kimi`den cok Sutil`e uzuldum, Avustral`yadan sonra burdada ayni seyi yapti ve bu bence tamamen bir hatadir. Kubica ve Massa`ya da tebrikler.

  60. yalçın aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    tabiki isteyerek yapmadı ama çok yazık oldu ikisimede iyi puanlar alabilirdik sutil de öle

  61. Erhan Zambak avatarı

    Hamilton ve McLren taraftarlarını tebrik ederim…Bugün Ferrari dışında her takım ve pilot yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalıştı…Hamilton söylediği gibi bence de kısa kariyerinin en iyi galibiyetini aldı…Alonso agresifliğin dozunu ayarlasaydı iyi puan alabilirdi…Sutil benzeri zor görülen bir şanssızlık sonucu yarış dışı kaldı…Kubica iyi pilot olduğunun tekrar altını çizdi…Massa geleneksel hatalarına birkaç tane daha ekledi…
    Sonuç olarak oldukça keyifli bir yarış izledik…

  62. sutili severdim bugün iyi yarıs cıkardıda ama kimiye verdiği tepkiyii haksızz buluyorum adam isteyerek böle bişe yapmaz ki ceza verilsin diyomus ne kadarrr sacma konusmalar bunlar ya..

  63. ecrin deniz avatarı

    kime kızayım bilmiyorum ki? hata yaparak kiminin pitten geçme cezası almasını sağlayan koskoca ferrari takımına mı? acemi bir pilot gibi gereksiz hata yapan kimi'ye mi? sanki adam bilerek çarpmış kendi yarışı berbat olmamış gibi kimiye yapılan dozunu aşan eleştirilere mi?(not:sutil çok beğendiğim bir pilot ve yarış dışı kalması beni de çok üzmüştür)karar verdim hepsine kızıyorum:) bu yarıştan sonra şampiyona mücadelesinin daha renkli ve mücadele oranı çok yüksek bir şekilde geçeceğini düşünmekteyim.

  64. nelsonn cok garip bir pilot hiç kasmıyor kendını işler kotu gıttımı kı hep oyle oluyor kenara cekıy aracı daha sadece 1 yarısı tamamlayabıldı onu ısemyrmm takımda renocu kımsede ıstemyrr flav artık beklemmmelı heıkkı cok cabuk donmustu avustralyadan sora ama nelsonun donecegı yok

  65. Nelson da sezdigim şey su fazla işini önemsemiyor gelişmek için kendini çabalayıp zorlamıyor çalışmıyor azim yok geride kalan yarışlarda ben bunu sezdim bakın geçen yıl heikki ilk yarışlarda nasıldı birde sonradan ne oldu.

  66. sende haklısın hersey ortada yalcın;) anlayan anlıo zatenn sadece bi yarısla f1 ustası olanlar var mesela öle sanıyolar kendilerini..arşivlere bakmak en iisi onlar için bncede

  67. vega-nitro kardesım bu bira kumardır bi yıl sabrederiz grosjean ıcın ama nelson babasından dolayı renault f1 koltugunda oturuyor unutma bu takım alonso ıcın buttonun ipini cekti şimdi sıra grosjeande bir yıl ona sabrederiz yeterki koltugu ona versınler emınım renaultun yenı kahramanı oalcak

  68. Kabul ediyorum Kimi Kötü Kalktı. Lewisin önüne Kırsaydı Kimi zaman kazanabilirdi ama ne iştir takım arkadasının onunu perdeledi bugunde. Bunu her zaman yaptı o ama Kimi pole deyken Massaya boşluk yaratmıstır. Belkide Kimi'nin iyi kalkıcanı dusundu bilmiyorum ama Nasıl Bir Düşünce Şaştım kaldım Takım arkadasının onunu kapatmak.

  69. yalçın aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    ne söleyim ecem herşey ortada 🙂 arşiva baksınlar yeter hıh daha bunun spaya kadar yolu var şampiyonların yarışı:)

  70. arkadaşlar benzer şeyleri tekrar etmenin bir anlamı yok! ecem anladık ölümüne kimicisin ama çok zorluyorsunuz. mesaj kirliliği oluyor artık!

  71. ewet yalcın ewett söyle sende söyleee !!
    daha yarıslarr bitmedi…

  72. yalçın aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    kimi yeniden coşacaktır geçen yılda böle oldu hatta daha kötüydü ama tanımadğı arabayla şampiyon oldu bu yıl da alacaktır kupayı herkesi donduracak buz adam bu yılda:D

  73. art niyet demeyelimde çekememezlik diyelimm.. herkes gibi oda anlıyoo yavas yavas Kiminin nası bi pilot olduğunu.. ondan böyle yapıoo 😉

  74. Grosjeanin kendini geliştirmesi lazım öğrencek şeyleri var. Ha kışın diyordum ilerde tutacağım pilotlar listesinde baş sıralarda diye orası ayrı konu.

    Bu arada bugün TRF1in en yoğun ve mesaj dolu günü oldu. Sert tartışma olmadan vs.

  75. ragıp akgün avatarı
    ragıp akgün

    massa bence orda ilk yarıs çizgisine geçmeye çalısdı hamilyonda birz iyi kalkdı o kadarda büyütülcek bi art niyeti olduunu sanmıyorum

  76. ewett yaz ugur yazz sonuna kadar katılıyorum.. !

    Goo Kimii Goo !

  77. aslında fena olmazz ben grosjeane sans tanınmasını istyrmm ama onunda uyum soruu olacak yoksa f1 in gelecekte yıldızı olacak grosjean reno bi kumar oynayabılır bu konda grosjeana guvenır sabrederse yenı alonso sunu bulur yada yenı alonsoyu kaybedeblrr umarım dogr kaarı veri flavio

  78. umutbg ayrıca öyle bir söylenti duymuştum ben Sato ya da Davidson gelecek diye ne kadar doğru bilmiyorum ama öyle bir haber vardı burada.

  79. Ragıp elbette kendını dusunecek. ama neden Hamiltonu perdelemek yerıne gitti kimi'nin onunu kapattı? Bu mu yani Takım Oyunu. Malezya Startında Kimi Geçemicekmiydi? ama naptı dokunmadı Massa Bugun Bencillik yaptı abi. bu kadar basit ona 1.liği ver demiyorum arkasına alabilirdi. ama bunu yapmadı bugun.

  80. Sato tecrübeli ve başarıya aç bir pilot kesinlikle biri şeçilecekse o sato olmalıdır bence.

  81. ugur aras cok haklısınn ! böylelikle her sene her yarıs bişelerin değişebilceğinii vurgulamışsın bence.. ama anlayan olurmu bilemiyorum burda herkes mclarenci..

  82. webber olabilir de couldhart ve heidfield le renaultun işi olmazz:D satodan sa antyhony davidsonu tercih ederim arkadaslar glock ve nelsondan f1 pilotu olurmu yhaaa allah askına

  83. Renault Satoyu almalı.Nelsonda gerçekten iş yok.

  84. ragıp akgün avatarı
    ragıp akgün

    ugur aras yapma bu kadarınıda gecen sene brezilyada massa raiye yol vermese halen rainin şampiyon sıfatı değil sanssızlığı olcakdı :)massa artık biraz kendini düşünüyor haklıda

  85. Şu anda bence (bir Renault taraftarı olsaydım-değilim) koltuğa Heidfeld'in, Coulthard ve ya Webber'in olmadı Sato'nun oturmasını isterdim Sato boş zaten koşa koşa gelirdi. 😀

  86. yok kardes yhaa ben montoyayı cok begenyrmm keske nelsonun koltuguna otusrsa süperr olur

  87. Raikkonenin monacoda kullanamadıgını düşünen taraftarlar varsa 2005 monaco sıralama turlarını ızleyebilirler. yılın sürüşü ödülünü almıstı. Ayrıca Sırf Garezine Konusan F1 taraftarlarıda Kendilerini bu kadar Gülünç Duruma Düşürmesinler.

  88. ewet soğukkkanlııdır o . bazı pilotlarr gibii hemen moral bozmazzz

  89. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    birisine sanki isteğin varmı diye sorulduda. kardeşim git bul bir yerden doya doya izle raikkonen'in yüzünü!

  90. ahh schumii olcaktıı schumiii aynı takımda kimi ve schumiii ne hamiltonn ne massa ne heikki ne kubica ne de kendini beğenmiş sutil hiç birinin adıı kalmazzdıı yarıstaa ..

  91. Hamilton ve McLaren-Mercedes Takımını Tebrik ediyorum. Yalnız Bugun Ferrari İçin Gerçekten Rezillikti. Ayrıca Felipe Massa'nın Takım Oyuncusu Oldugu İnancını Kaybettım Start'da Lewis'i Perdeliyeceği Yere Gitti Kimi'nin Önünü Kapattı Helal Olsun Felipe. Gilles Villeneuve Pistinde Savaş Kaçınılmaz Olacaktır. Ayrıca Sutil Kazasında Kimi'yi Suçlayan İnsanlara Şunu Diyorum Tekrar İzleyin Videoyu Frenaj sırasında Islak olan kısma denk geldi lastik. ve aracın kontrolunu kaybettı aracla bogusurken önünde sutil vardı ve sutil'e çarptı bu kadar basit. Kontraları görmeyen olmamıstır sanırım. Ayrıca Felipe Massa Taraftarlarını Tebrik ediyorum.

  92. tolga soydan avatarı

    Gökhan Demir sen merak etme o yine soğuk kanlı kimidir.

  93. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Yarıştan sonra Raikkonen' in yüzünü görmeyi o kadar çok isterdim ki.

  94. Aman yasin sakın düşünme F1de unutamadığım anlardan biri Montoyanın takım arkadaşı R.Schumacher'e çarpıp onu yarış dışı bırakmasıydı bir Avrupa Gpsinde benzeri olabilir ne olur ne olmaz.

  95. o senin görüşün yasin tabi bu konular tartışılmaz çünkü sen fernandoyu seversin ben kubica'yı ama hangisi iyi onu ancak taraftarlar karar verir bildiğim tek şey var 4 pilotta çok yetenekli :)))

  96. ayrıca montoyanın f1 dönmesini nelsonun yerine geçmesını ne kadar cok ıstyrmm anlatamam muthıs bır ıkılı olurlar alonso montoya 2009 da bu kadro sampıyonluga oyna valla:D

  97. tahsin bu konuda sana katılamycam f1 gridinin suanda en iyi iki ismi tabiki fernando ve kimi kubica hamilton ıkıncılıge oynayabılır ancak

  98. yalçın aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    hehe kral sizsizniz haklısınız en sonunda rai alıp götürecek ipi raide her takım arkadaşıyl şavaşr sadece izin verilmesi yeter

  99. tolga soydan avatarı

    kimi bi kere sutile atak yapmadı.kimi arkadan daldı gibi laflar söylemişsiniz.videoyu izledm aralarında baya mesafe var kimi nerdeyse spin atıyodu.sutile bende üzüldüm ama bunlar oluyo.kimi daha ilk sezonunda yarışı kazanıcakken toyotadan çıkan yağlar yüzünden kaydı ve 2. oldu.ilk defa olmuoy böyle şeyler.

  100. Ayrıca McLaren iki kere delice bir takım kadrosu yarattı. 1-Senna/Prost 2-Alonso/Hamilton iyi mi kötü mü oldu orası tartışılır tabi.

  101. tolga bencede en pilot kubica ve hamilton sen beğensende beğenmesende 🙂

  102. serkan özlem avatarı
    serkan özlem

    kimi tünel çıkışında sutile atakmı yaptı ben göremedimde, 10 dk dır kaza videosunu izliyorum saçma sapan bir kaza olduğunu düşünüyorum ne kimide nede sutilde bariz bir hata göremedim

  103. tolga soydan avatarı

    Bekir Abdullah süper bi yorum tebrikler.kimi ve alonso şu anda ki en iyi pilotlar.siz beğensenizde beğenmesinizde hatalar yapsalarda onlar yine hep büyük takımlarda olucaklar.bu arada montoya massadan 2 gömlek üstün bi pilot.önümüzde daha çok yarış varr.

  104. lost boy dostum çok doğru söyledin Damalı Bayrak programında Barichello ile ilgili bir bölüm vardı orda her şey açığa çıkıyor ve herkes McLarenin eşitlik politikası uyguladığını biliyor bu hep böyle oldu ve böyle olucak ne olursa olsun..

  105. sanrıım sinan bmw li kubicanın sınırlı oldugunu soyledı ben onu cıkardım yorumundan

  106. tahsin arkadaş doğru bir analiz yapmış tebrikler 😀

  107. Montoya olsa pist daha da karışırdı sanırım. Tünelde Schumachere çarpan bir pilot… bkz 2004 Monaco GP.

  108. Geçen sene Monaco'da, Spa'da, bilimum yarışta Alonso ve Hamilton birbirinin önünü kapadı, biz hiç şikayetçi olmadık Ron amca bile bu sayede Formula 1 kazanıyor dedi. Bizim pilotlarımız 1966'dan beri birbiriyle mücadele ediyor. Siz pek alışkın değilsiniz ondan ''yarışmak'' size biraz yabancı heralde.

  109. Sinan Şahin avatarı

    coulthard ve montoya, kimi'nin hızına ayak uyduramadılar. ve kimi her ikisinden de iyi bir pilot olduğunu kanıtladı. ayrıca kimi geçen sene ferrari'deki ilk senesinde massa'yı da geçmeyi başardı. bunu bir kere yaptı ve bundan sonrada yapması o kadar zor değil.

  110. sinan nasıl kubica'nın kapasitesi sınırlı pistte hata yapmayan tek pilottu sen herhalde yanlışlıkla başka yarışı izledin artık çıkarın şu gözünüzdeki at gözlüklerini ve doğru dürüst analiz edin kubica yarışta en iyi isimdi eğer BMW aracı biraz daha geliştirirse desteklediğin raikkonen'e kazanacak yarış bırakmayacak.

  111. Ferraride sezon başından beri strateji namına hiçbişi yok tüm iş raikonen ile massa'da bitiyor.. umarım bu böyle devam etmez.. jean todt çok aranıyor çok..

  112. Kimiiii Kimii herseye rağmenn mükemmeLdinn en hızlı turu bile sen attınnn tebriklerrr !!!
    forzaa Kimii
    forzaa ferrarii

  113. tutku Can koptum burda ehuhee :)))))))))))))))))))

  114. Normal şartlarda 14 kez kazandık. Anormal olarak ta 1 kez kazanalım ne olacak.

  115. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    nerede ne zaman atak yapılacağını bu forumdaki çoğu arkadaş , pilotlardan ,rai den ve alonsodan daha iyi biliyor olmalı,40 yıllık pilotlar gibi.Hata yapmış olabilirler , ama denemeden de geçiş nasıl olacak.Ben bu yüzden Alonso ve Rai yi tebrik ediyorum.Bu arada Hamilton u da tabiiki.Bugünün en beceriksizi Ferrari teknik kurmayları oldu.Bence bu olumsuz sonucun sebebi onlardı.

  116. kimiiiiiiiiiii süpersin bir tek sen veriyorsun arabanın hakkını :PPPPPP bazen şansa hamilton alıyor işte okadar formula1 de başka hiçbişi yok.. bunlar benim yorumum kimse beni eleştirmesin herkes kendi yorumuna baksın..saygılar..

  117. ali  yalçın avatarı

    keşke montoya gibi bi takım arkadaşı olsa kimi nin… o değilde bu massa yüzünden kimi f1 i bırakacak ondan korkuyom adamın yarış zevkinin içine ediyo…

  118. Kubicayı Ferrariye koy şampiyon olsun, McLaren'a koy pilotlarda ikinciliği büyük olasılıkla garantile ve birincilik bile aldır. görüşüm bu Kubica hakkında.

  119. sen fazla ucmussun tutku alonsonun altında bırak ferrariyi suanda bmw olsa belki yarısı kazanırdıı sen alonso yu cok kucumsemssn ama alonsonun altındakı aracla kimi lewis Q3 e kalabilrmydi acaba

  120. Mc Laren normal şartlardada bu yarış böyle mi olurdu soruyorum sana??

  121. tamam anladıkk mclarenin monaco ! aman kalsın orasıı mclarenin olsun görcez sizi diğer yarıslardaaa

  122. bir de felipe'ye derlerdi monaco kabus pisti diye :)) yağmurda gidemez diye :)) tc yokken süremez diye :)) ali yalçın kimi raikkonen Michael Schumacher değil zaten bundan olmasın?? rakip (r_a_k_i_p) pek alışık olmadığın belli takım arkadaşlarının kimi ile yarışmasına. burda coulthard montoya yok.

  123. Sinan Şahin Kubicanın kapasitesi sınırlı degil.F1.08 in kapasitesi sınırlı!

  124. kattılın katılın Monaco yarışıyla ilgili başka birşey konuşamazsınız tabi artık.Yarışı görmeden ancak favoriler iddialı olur uzun süredir kazanamayanlar değil.Monaco da Mclaren nin.

  125. tolga soydan sonuna kadar haklısın!!!! herkesin kötüü yarısı olur hamilton kusursuz mu değilll gördükk onudaa sonucta yarıs buu hersey her an olabilir ne cok eleştiriyosunuz kimiyi ya.yok plotajmışş yok agresifmişş yok yavaşmışş yeter ama artık ya yeterr !

  126. Sinan Şahin avatarı

    2. sc girdikten sonra hamilton ve kubica arasındaki farkın kapanacak olması beni ekstradan memnun etmedi. çünkü; kubica'nın kapasitesi sınırlı. kimi'nin; kubica ve heidfeld gibi korkak yarışmasından ziyade bu şekilde agresif olması tüm kimicileri memnun etmekte. çünkü bir zamanlar; kötü mclaren aracıyla bunu daha sık yapıyordu.

  127. alonso agresif değildi hazımsızdı çift dünya şampiyonu nerden nereye pole alabilmek için bile artık denemediği halt kalmadı boş depo ile çıkıyor artık 😛

  128. Yaw adamın kaybedecek bir seyi yoktu savaştı ama kaybetti daha ne uzatıyorsunuz.

  129. fazla agresif olunca hazımsız oluyorsun, hazımsız olunca fazla agresif oluyorsun. kısır döngü işte 😀

  130. alonso agresif değilmiydiii alonso kadar atack yapan pilot olmadı bugun bi tur daha bekliyebilse heidfieldi geçebilirdi ama acele etti start finishde gecmek daha mantıklıydı

  131. mehmet ali tan avatarı
    mehmet ali tan

    formula 1 ve şans :)))) çok komik

  132. ErhanF1 arkadasıma katılıyorum.Kusursuz sürenler Kubica Sutil Webberdi.

  133. alonso agresif değildi sadece hazımsızlık yaşıyor reno'da çünkü agresif olabilmek için altındaki aracın iyi olması lazım.. yoksa alonso için aptallık olur.. kimi ye gelince her zaman çabalıyor arabanın hakkını veriyor.. massa ise ya hata yapar ya onu hamilton geçer..

  134. tolga soydan avatarı

    felipe içten pazarlıklı o zaman.ne çok lafını yaptınız kiminin.rakibisye felipe görürüz yakında.kimi galibiyetleri alınca da burda olun.herkesin kötü yarışı olur.monaco gibi bi yerde daha ilk anda araç geçemezsen geçemiyosun bidaha.kimi orda geçti geçti geçemedi kalırdı orda.riske girdi ama yaramadı.sanki sadece kimi hata yaptı pistteki herkes hata yaptı.yarışı kazana n lewis bile duvara vurdu.

  135. ya birşey dikkati mi çekti. kimi ne zaman hata yapsa, kaza yapsa agresif, mükemmel ilan ediliyor. böyle şey mi olur ya 🙂

  136. ali  yalçın avatarı

    Ah bu takımda hala şumi olacaktı da sen bööle konuşacaktın massabest bööle bi harekette massanın ağzını burnunu kırardı bulmuş kimi gibi sakin adamı…

  137. herkes birbirinee düşüncelerinii kanıtlamaya calısıyoo herkess farklı takımı pilotuu tutabilir.. yanii bizim kadar tartışmıolardır takımlar bileee 🙂
    ama Kimiyee yazık olduu gercektennn cok üzüldmmmmm cookk !

  138. ahh fernando bi tur daha sabretseydin ztn heidfieldi kolayca geçicektinnn offff çok sanssızız nelson ve glocktan f1 pilotu olmaz arkadaslar bosuna yer kaplıyolar bence davıdson renaulta satoda toyotaya geçmeli yada renault montoyanın aklını celmelı R28 e tecrübeli pilot lazım sutile cok üzüldüm garajda ağlıyodu eger fernando weber kadar sanslı olsaydı bugun podyumdaydııı bu arada rosberg cok hızlydıı oda cok sanssızdı kubica ise tam bir yağmur canavarı hiç hata yapmadı kubica yarısı haketti keske o kazansaydı mclareni de tebrik ederim kovalainen okadar sanssızkiii belkide gridin en iyi pilotu ama sansszlık yakasını bırakmıyo sonuc olarak bütün pilotları tebrik ederim gzl bi gün yasattılar bize ben alonsocu olarak buruk bıtırym gunu ama olsun seyir zevki güzeldi sutil mukemmeldiii keske bugun podyumda su üç takımdan farklı bırı olsaydıı ama…:(

  139. yalçın aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    rai ye yol vermesini beklemiyorum ama takım arkadaşına olduğu kadar başkalarınada defans yapsa daha iyi olur hem kendi açısından hem takım açısından

  140. Valla Kimiye agresif demeyin en agresifi Alonsoydu pilotlar içinde. Delirdi sanırım bu yarışta Alonso, Heidfeld'e daldı, duvara daldı, aracı yan yan götürdü… Garipti yani.:)

  141. ali  yalçın avatarı

    Arkadaşlar zorlama yorum yapmayın massa kendi çizgisinde kalsa hami geçemezdi massa iyi niyetli değil bence bunu yarış sonlarındaki kutlamalarda rahatça anlayabiliriz genelllikle zorla kutluyo kimiyi ve kazanınca başkalarıyla daha içten paylaşıyo

  142. massa hariç herkes. mecbur muyum raikonen'i sevmeye desteklemeye? ben sevmiyorum desteklemiyorum ve rakip olarak görüyorum. bu kadar basit.

  143. ah şimdi o f2008 içinde alonso olacakki tozunu attırır beee

  144. her pilotun ana rakibi takım arkadaşıdır Massanın da asıl rakibi Kimi'dir bunu herkes böyle bilsin..

  145. Çok mu yvaştı.dikkat ettiysen yarışın en hızlı turunu attı.demekki yağmurda iyi süremiyor.

  146. McLaren-Mercedes nickli arkadaşım. Hamilton kusursuz sürdü demişsin ama bariyerlere çarpıp lastik patlatan benmiydim? Bugün kusursuz süren 3 isim vardı Sutil, Webber ve Kubica.

  147. mehmet ali tan avatarı
    mehmet ali tan

    burada bazı gereksiz insanlar yüzünden formula1 olan tutkum azalmaya başladı..buraya futbol yorumları gibi yorum yapanlar biraz daha teknik boyutunu araştırmasını önerim..bune yaa yok kimiciymiş yok hamiltoncuymuş yok bilmemneymiş formula1 de 1 plot için 500 adet mühendis çalışıyor f1 de şans en son faktördür.lütfen birazdaha seviyeli ve teknik konuşalım…

  148. yarışın yıldıız sutile tebriklerrrrrrr.. hamiltona tebrikler… acemice davranan pilotlarımız massa ile raikonene de tebrikler… özellikle raikonen çok tebrikler… seviyorum ben bu adamı çok agresif.. bu aziminden dolayı kutluyorum.. nedense raikonenin arabası çok yavaştı.. saşırmamak elde değil..

  149. yalçın aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    tamam blki burda olmayabilir öle olsun ama neden se hep bu yıl buna benzer olyalar denk geliyo kimi geçebilecekkken bile takım arkaşını kazaya sebeb vermemek için zorlamıyo aama massa neden se dah a agresif oluyo

  150. ali  yalçın avatarı

    Ya massabest senin bu lafın gecen sene ron denisin biz alonsoyla yarışıyoruz demesine benzemiş karar ver arkadaşım rakibiniz kimi mi ???

  151. Raikkonen'in ilk vukuatı değil, bizdeyken de Klien'e mi ne çarpmıştı.

  152. massa startta kimsenin önünü falan kapatmadı. raikkonen yavaş kalktı ve hamilton içerinin avantajını en iyi şekilde kullandı. massa ne yapmalıydı orda bazı arkadaşları anlamakta gayet zor yani 😀 gel – geç 😀

  153. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    massa pole den sonra 3. olması kötü ama bence güzel sonuc oldu…

  154. 2007 de her yarışta biz bunları yaşadık.aslında zevkte aldık.Diğer f1 izleyicileride zevk almıştır heralde.Aynı takımdaki pilotların çekişmesini siz ilk kez yaşadığınız için ilginç geliyor tabi:) tabi çekişmede sayılmaz massa sadece 1. liğini koruyarak çizgisine girmeye çalıştı.

  155. fazla söze gerek yok.. daha bi sürü yarıss warr sezon sonu görücez zaten kim ne durumda 😉 hamilton da gecen senekii gbii havaya bakıcakk:)

  156. tolga soydan avatarı

    pilotaj demeyin kiminin pilotajını tartışacak haliniz yok.yarışın yarısını izleyemedim kazayı falan görmedim de ilk turlarda kimi çok kötüydü.

  157. Valla tünelden sonra arkasını kaybedip öndeki pilota girmek hata oluyor en azından Kimi çizdi karizmasını, Alonso da Heidfeld'e çarparak çizdi ayrietten.

  158. sevinirsin tabii Kimi resmen önünüzü açtııı o olsaydıı bi takım kazalar gecirmseydii biraz da şansıı olsaydıı görürdüm ben sizii !

  159. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Herkes raikkonene bir hata buluyor birincisi kullandığı lastikler süper yumuşak o lastiklerle renaultlar iki arka kanat kaybetmişti ikincisi tünel çıkışında frenleme bölgesinde arcın arkası sadece bir tarafa çekse belki kontrayla toparlarsın fakat sağa ve sola dalgalanmaya başladı ve oradan kurtuluşta yok coulthard sıralamalarda soluğu metal bariyerlerde almıştı ve ne tesadüftürki lastikler yine süper yumuşaklardı onun için raikkoneni bence rahat bırakın hata varsa birincisi lastik ikincisi ferrari dedir

  160. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Raikkonen geride kaldıkça ve kaza yaptıkça hiç bu kadar sevindiğimi hatırlamıyorum..İlahi adalet dedikleri bu işte..Yarış nasıl kazanılır gösterdi herkese McLaren-Mercedes..

  161. ewet dünya klasmanında sölemek istedim !!!!!

  162. mclaren-mercedees sallamakla ne alakasıı war herşey ortada yanii aynı zamanda kendii fikirlerim! kiminin hatası olmuş olabilirr ama hepsimi hataydıı insaff ya sırf adama taş atmak için pilotaj hatasıı deyipp geçmee !

  163. mclaren mersedes arkadasım galiba arkadas onu şampiyona tablosunda 1. olarak söylemek istedi sanırım.

  164. Ben anlayamıyorum. Kontrolsüz bir şekilde suçsuz günahsız Sutil'e arkadan çarpan Raikkonen'e nasıl şanssız dersiniz? Şanssız değil HATALI. Ayrıca startta Massa 'nın yol mu vermesi gerekiyor? Adam dünya şampiyonluğuna gidiyor ve tabiki şampiyona liderinin önünü kapayacak bunu neden kabul etmiyorsunuz? Siz Schumacher döneminden alıştığınız için YOL VER KONYA 6 SAAT taktiğine şimdi yadırgıyorsunuz. Massa da şampiyonluğa yarışıyor hatırlatırım. Biraz objektif olalım.

  165. sıralamalarda 5-1 üstünlük kurduk,, yarış sonuçlarında 3-3 yaptık durumu raikkonen ile. 2 nci sınıf pilot olduğu iddia edilen felipe seni çok seviyor ve gurur duyuyorum :))) hep 2 nci sınıf pilot ol, hep böyle başarılı ol :))1 nci sınıf pilotlukta hiç gözümüz yok bu sonuçlarla :))

  166. ecem arkadaşım amma sallamışsın ha 1.ci olucakmış yok şanssızmış adam ön kanat kırıyor aracı yolda tutamıyor şanssız oluyor burası pilotaj pisti eğer iyi bir pilotajın varsa 1.ci olursun

  167. yaa niyee Kimiyeee kızılıyoo anlamıyorumm adam sankiii cok memnunn sutilee çarptığıı için allah aşkına biraz mantıklıı olun yaa ! oraya kadarr gelmişş tabiki zorlıycak bişelerii hızlanmaya calıscakk ama bu arada şanssızlık oldu ve sutilee carptııı bunda kiminin ne kadar sucu olabilir bi düşünün yaa!!

  168. Sinan Şahin avatarı

    ilk başta ferrari takımı bugün çok kötüydü. kimi'nin yarışın başında pitten geçme cezası almasına sebep oldular ve massa'nın deyişine göre de stratejisi yanlış seçildi. bunlar olmasaydı farklı olabilirdi ama avustralya'dan sonra monaco'da da çok aceleci davrandı kimi. avustralya'da 3. burada da 5. olabilirdi. hamilton çok şanslıydı, tekerini patlattı ve bu strateji değiştirmelerine sebep oldu. bu onlar için çok büyük bir şansdı. kimi-sutil kazasında da sutil aynalara bakma gereği duysaydı kurtarabilirdi. alonso'nun agresifliği çok hoşuma gitti, özellikle heidfeld'i geçiş denemesi. heidfeld'in artık yerini gençlere bırakması gerektiğini düşünüyorum. kovalainen'e de çok yazık oldu.

  169. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ilk 2'de başla 3-9 bitir. çok çok kötü…

  170. Harbi yanlız Kimi gibi şampiyon olmuş ve 2001 yılından beri yarışan bir pilot böyle hata yapmamalıydı. Sutil çöktü üzüntüden. 🙁

  171. ayhan sümbül avatarı
    ayhan sümbül

    raikkonen'in sutil'e yaptığını sutil'in raikkone'e yaptığını düşünüyorum daa.. hele bir de raikkonen'in şampiyonluğuna malolacak bir durum olsaydı !!!!!!! vay sutil'in haline :))))… ama raikkonen iyidir iyiii… ne de olsa ustaların pistinde ilk 8'e yaklaştı :))) zuuuhhaaaaa haa

  172. yalçın aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    ciddi anlamda bu massa neden rainin hep önünü kapıyo:S:@

  173. Arkadaşlar görüldüğü üzere McLaren kazandı.Hakederek.Mclaren fazla şanslı değildi herkes aynı şansı bir şekilde yaşadı bu yarışta.Heikki kötü bir stratejiyle ağır cıkmış ama dahada berbat etti.Ağır depoyla sonlarda mantıksız şekilde ilerledi.Kubica tahmin ettiğimiz üzere yeteneğiyle 2 oldu.Raikkonen kendi istediği sonucu aldı.Olan Sutil e oldu.Ağlamakta haklı.Alonso iyiydi ama biraz sakin olup doğru yerde geçiş yapsa önlerde bitirirdi.ilk stratejidede kazanacak bir araç ve lider Tebrikler Mclaren

  174. ogun savaş avatarı

    Lewis ve Kubica adete kusursuz giderek ilk 2 yi alarak başarıyı yakaladılar ben yarışın en büyük ismi Sutil di taki RAikkonen çarpıncaya kadar.Raikkonen adeta orta sıralarda yarışan pilotlar gibi saldırdı ve günün en başarılı ismini resmen pistten sildi tebrikler kimi :@

  175. lewisi ve mclareni tebrik ediyorum
    alonso ve raikkonen için üzüldüm sutil ise süper bir yarış çıkardı ancak şanssızlık diyorum başka birşey diyemiyorum

  176. Danica F1e başlasa da biz de ona kur yapsak.

  177. ya bu yarışın böyle olcağıı baştan belliydi ama herşeye rağmen Kimiii ve massa ii yarıs cıkardılar bencee her ne kadar kimi cok şanssız olsadaa basından bi sürü olay gecsede. cok yazık oldu ona canım benim ya son dakka sutile çarpmasaydıı hala 1. durumda olcaktıı! 9. sıradayken bile pistin en hızlıı ismii olduu bu adam cok güzel yerlerii hak edioo herkess anlasın artık bir yarışta hersey stratejii ve hız değildir onlar kadar önemli olan bişeyde şansdırr.. ve bu kimidee yoktuu ! olsaydı eğerr şimdi 1-2. olurdu artık kanadaya bakıcaz ve kesinlikle kiminin 1-2. olması gerekio herşey bitmedii gecen seneyi hatırlatmak lazım.. hamilton da Kiminin ve ferrarinin bu şanssızlığından payını aldı. !!!!
    Go Kimiiii Gooo!
    forza ferrarii !

  178. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    bugün finliler bugün cok şansızdı özellikle heikki…hamilton iyi iş cıkardı tebrikler…

  179. Kiminin üzerinde baskı oluyor geride kalınca ve bir an önce geçmeye çalışıyor Avustralya 1 Monaco 2 gerçekten yazık bir şampiyon böyle hatalar yapmamalı..Olan Sutil'e oldu çocuk hüngür hüngür ağladı ya içim gitti 🙁

  180. yarışı kazanan hamilton'a tebrikler. lastiğinin patlamasıyla biraz geriye düşse de zamanında giren sc sonrası farkın kapanması ve sonrasında çok iyi performans göstermesi ile yarışı hakederek kazandı. kubica da oldukça güzel performans gösterdi ona da tebrikler. ve tabi felipe'ye tebrikler. basın toplantısında telsiz problemi sebebiyle takımla konuşamadığını, yarışı kenardaki tabelalardan takip edebildiğini, tek pit stratejisi ile yarıştığını ve yağmur tahmini tutsaydı lastik değiştirmek için 2 nci pite girmesine gerek kalmadan yarışı bitirecek benzini olduğunu söyledi. ilk pitten full depoyla çıkması farkın açılmasına yardımcı oldu ancak yağmur tahminin tutmaması o kadar turu gereksiz yere dolu depoyla gitmesine neden oldu. ilk bölümde yağmurda performansı oldukça iyiyidi massa'nın. bir ara 2 nci ile fark 12 saniyeye çıkmıştı ancak ilk virajda dışarı çıkması zaman kaybettirdi. ancak yine de kazadan kaçabilmesi çok önemliydi. sutil'e de yazık oldu, hiç haketmemişken raiko yüzünden yarış dışı kaldı. raikonenin 1 ceza alması ve 2 kez kaza yapması sonucu puan alamadığı bir yarışta aradaki farkı 6 puan indirdiğimiz için bugünkü podyum oldukça önemliydi. alonso da dün risk alacağından bahsetmişti ancak öyle olmaz bir yerde geçmeye çalışınca kaza kaçınılmaz oldu ve puan alabileceği bir yarıştan puansız ayrıldı. felipe'ye tebrikler, en önemli ve zorlu ve yağmurlu yarışı 6 puanla kapattık, artık ciddi ciddi şampiyonanın tam içerisindeyiz..

  181. Ömrümde izlediğim en değişik yarışlardan biriydi her zaman hatırlayacağım bir yarış olacak.

    Alonso agresif yarışacağım demişti, fazla agresif yarıştı lastik patlattı, Heidfeld'e çarptı. Sanki destruction derby yapar gibiydi. Heidfeld'ı geçmeye çalışmasa gereksiz yere daha iyi bir sonuç elde edebilirdi.

    Kovalainen şanssızlığının kurbanı oldu. Bir an start alamayınca 2001deki Hakkinenin startfinish düzlüğünde kalması olaylarını hatırladım. Takım McLaren, pilot Finli, tıpkısının aynısı işte. Umarım şampiyonluğu da Hakkinene benzer.

    Hamilton McLarenden bekleneni verdi. Hatasını güzel telafi etti. Massa'nın hatalarını güzel değerlendirdi.

    McLarenin stratejisi iyiydi, uzun zamandır McLaren strateji ile kazanmıyordu.

    Glocktan çok güzel driftçi olur 3 kere spin attı. 2 kere duvara girdi ama hala yarışa devam etti.

    Kimi iğrençti bence ya herşey tamam da sen tünelden çık, aracın kontrolünü kaybet sonra da git Sutil'e çarp.

    Yarışın yıldızı Kubica ve Sutildi…

  182. Bu yarışta şans şanssızlık herşey bir aradaydı.Lewis ve Mclareni kutlarım.Öyle bir yarıştı ki Sutil de kazanabilirdi bu yarışı.Sutilin yarış dışı olmasına üzüldüm.Ferrarilerde çok şanssızdı.Normal şartlarda bir yarış olsa böyle olmazdı tabi artık Kanadaya bakıcagız.

  183. Bir Monaco klasiği,
    Bir McLaren klasiği..

    Tüm pilotlar kazandıklarından daha fazlasını haketti, tek üzüntüm Sutil oldu, onurlu mücadalesi hiç haketmediği şekilde kötü sonlandı sanırım dünyadaki Ferrari karşıtları 1 kaç Milyar arttı bugün 🙁

  184. Great Job Lewis Well done absolouteley brillant!! Gerçekten harikaydı tek kelime ile kusursuz sürdü ve nabza göre şerbet verdi eminim daha da hızlı gidebilirdi ama en doğrusunu seçip aracı ve lastikleri korudu ve 1. oldu..Heikki'ye gelince gerçekten çok üzüldüm startta sorun yaşamasa çok daha farklı bir sonuç görebilirdik hatasız sürdü oda ama şanssızlıklar bir türlü yakasını bırakmıyor!..Hamilton'ın starttaki geçişi fevkladeydi harika geçti Kimiyi..Yarışın yıldızı SUTIL'di gerçekten çok üzüldüm Kimiye baya bir saymışımdır çünkü şampiyon bir pilot nasıl böyle bir hata yapar anlamak mümkün değil Massa Kimi üzerinde baya baskı kurdu ve son birkaç yarıştır onu geçiyor son 4 yarışta 34 puan onun baya motive olduğunu gösterir..McLaren strateji olarakta harikaydı Lewis lastik sorunundan sonra ne kadar benzin aldı bilmiyorum ama sanki yarış sonuna kadar yeticek gibi geldi insana kuru zemin lastiklerine geçmek zorundaydı ve girdi pite 7.5 sn kaldı çıktı..Massa ise inişli çıkışlı bir yarış izletti fakat yine yağmurda birçok hata yaptı oda,Kimiden daha hızlıydı yağmurda buda Kimicileri şaşırtmıştır eminim..Şuan şampiyona daha renkli bir hal aldı Kovi en azından 1 puan aldı "0" almaktan iyidir..Forever McLaren!!

  185. abdurahman kardeş haklısın fernando kimi helede he iki kovalay neninki çok büyük şanssızlıktı valla

  186. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    yarıs aslında güzel gecti ama sutilin yarıs dısı kalması moralimi cok bozdu…

  187. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    tek kelimeyle şans mclarenin yanındaydı. Alonso ve raikkonen ise tam bi hayal kırıklığıydı.

  188. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bir bakıma yarışı sevdim,ferrarileri sevmedim diyebilirim.

  189. McLaren ve Hamilton a tebrikler öncelikle. Güzel ve hakederek aldılar galibiyeti.
    McLaren her ne kadar kazanmış olsa bile Ferrari ve BMW de bu yarışı kazanabilecek tempoda olduklarını gösterdiler. Sutil e yazık oldu gerçekten Raikkonen, Sato yu aratmadı bu yarışta.

    Tabi bu benim düşüncem ama sanki Hamilton un o kazayı yapması ve zorunlu strateji değiştirmesi işine yaradı. Hem trafikten kaçtı hemde kuru lastiklere geçmek için en uygun zaman önceden planladıkları pite denk geldi. Tekrar tebrikler Hamilton ve McLaren e. McLaren burayı kazanmayı biliyor diyecek başka bişi yok.

  190. alonso ya gerçek ten tebrikler adam hırsının kurbanı oldu 4 giterken 17 lik çok iyi bir sonuç aferinn

  191. hamilton ve mclaren taraftarlarına tebrikler. çok güzel yarış çıkardınız. hamiltonun ilk baslarda kaza yapması biraz işine yaradı.

    alonso'yu tebrik ederim hırsının güzel kurbanı oldu durduk yere boşuna ataklar yaptı. yapmasa çok daha iyi bir sonu alabilirdi.

    yarışın yıldızı bana göre sutildi. helal olsun diyorum ve onun için çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum.

    massa aslında yarışı iyi götürdü ve yagmur altında beklemedigim şekilde süper bir yarış çıkardı bana göre. ancak açıklama yaptı mı bilmiyorum pitlerden sonra lastiklerinde sorun yaşadığını düşünüyorum. açıklama gelince görürürz. yarış güzeldi heyecan doluydu cidden. kazanan arkadaşlara tebrikler. şampiyona süper bir hal aldı deyim yerindeyse raikkonenin kazası sayesinde.

  192. Ama Ayeşenur Viraji Donecek Mecburen Gecmesi Lazım Yoksa Sira Kaybedebilirdi 🙂

  193. bir renault çu fernando alonsocu olarak lemisi ve mclereni tebrik ederim

  194. massanın startta yaptığına inanamıyorum. hamiltonun önünü kapatacağına kimi'nin önüne geçti. ferrarinin yaptığına inanamıyorum. resmen kimi boşu boşuna ceza aldı. üff tam felakett yaa. neydi böyle ya..
    lewis ve mclaren harikaydı –> tebrikler
    massa ve ferrariyede öpücüklerimi yolluyorum! >://

  195. Raiikonen iLe Sutil'e Yazik Oldu Ferrariler Sansizidi

  196. Yarışın yıldızı bir kalemde yarış dışı oldu yaa.Herşey süper giderken Sutil için hatalarından ders çıkarmayan Raikonen adamın süper yarışını mahvetti.Bravo Raikonen bu performansını ayakta alkışlıyorum.Great job.

  197. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    hamilton ve takımına, taraftarlarına tebrikler. bu yarış için ferrari tek kelimeyle BERBATTI!!! raikkonen'de massa'da . sutil'e çok üzüldüm raikkonen'e üzülmedim valla hamilton'dan sonra yarışın yıldızı sutil olacaktı.

  198. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    hamılton super ıs basardı.helal olsun valla.hem kımı yı hem massa yı gectı.gercekten hızlıydı ve hakederek kazandı.bır kımı cı olarak kendı pılotumla bu gun hayal kırıklıgı yarattı.ya bu adam guvenlıkaracı yaramıyor.sc cıkar cıkmaz bırılerını geceyım derken heyecan mı desem agresıflık mı desem sabırsızlıkmı desem hemen geceyım derken hata yapıyor.australıa da da kava yı fgeceyım derken kum havuzda kalmıstı.5.gıderken 5puan cepteyken acelecı olmamalıydı.daha uygun bır anda hata yaptırmayı denese bence daha guzel olurdu.ama ben kımının bu rısk alan tarafını sevıyorum.pek ısıme gelmesede puan alamaması bole bır seyler yapmaya calısması benı sevındırıyor.en hızlı turu aması bıle ıse yaramadı.kubıca cok ıstıkrarlıydı.sutıle cok yazık oldu.kımı ye bu yuzden cocugun hakkını yedıgı ıcın cok kızdım.hos carpmak ıstemedı aracın arkası o suratte kopunca yapacak bısey yoktu.saglık olsun.zevklı bır yarıs oldu bna gore.bundan sonrası ıcın hayırlısı artık

  199. Ertan  Akkaş avatarı

    McLaren ve Lewis'i tebrik ederim ortaya çıkan şartlar Macca ve Lewis'e yaradı… Ferrari'nin duble yapabileceği bir yarıştı ama şans biraz daha Macca'dan yanaydı. Son kez Lewis'i ve Kubica'yı ve Massa'yı tebrik ederim. Raikkonende çok şanssızdı. A.Sutile çarpması onu şampiyona liderliğinden indridi. Tebrikler tüm pilotlara

    Forza Ferrari

  200. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    ilginç yarışı bu pistin favori takımı kazandı galiba Mc laren burayı kazanmayı çok iyi biliyor tebrikler Mc laren ve Hamilton a …

  201. nafiz köksal avatarı
    nafiz köksal

    helal benim aslanıma
    favorim olduğun için herkes kızardı bana ama utandırmadın beni
    teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir