Hamilton "Kariyerimin En İyisiydi"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, bugün Monaco’da aldığı galibiyetin kariyerinde öneminin çok büyük olacağını söyledi.

Hamilton kaos dolu yarışta bir ara geriye düşmesine rağmen mükemmel iş çıkardı ve yarışı ilk sırada tamamladı. 23 yaşındaki pilot bu galibiyet ile 6. yarışın ardından tekrar liderliğe yükseldi.

Hamilton, burada 6 defa kazanan kahramanı Ayrton Senna’yı düşündüğünü kabul etti.

Hamilton "Bu kariyerimin en önemli anı ve eminim kariyerimin geri kalanında da öyle olacak."

"Son bir kaç tur burada kazanan Ayrton Senna’yı düşünüyordum ve burada galibiyet büyüleyici. Takımıma büyük teşekkürler. Bunun yanında aileme ve arkadaşlarıma da." dedi.

İngiliz pilot yarışın başında duvara vurmasının ardından yükseliği ile Felipe Massa ve Robert Kubica’yı geride bırakarak liderliğe yükseldi.

Hamilton duvar ile temasının ardından patlayan lastiğini değiştirmek için pite girdi ve çıktığında 4. sıradaydı.

Hamilton "İyi start almayı başardım. İlk başta rahattım ve aracım iyiydi, Felipe ile mücadele edebileceğimi biliyordum ancak bir şey göremedim daha sonra ve yağmurda 2. sırada kaldım. Çok fazla sprey vardı ve daha fazlasını göremiyordum. Aynı zamanda Tabac’dan aşağı sanki bir ırmak akıyor gibiydi."

"Onu yakalamaya çalışırken arkadan kaydım ve bariyerlere vurdum. Sadece dokundum ancak lastik patladı. Takıma hemen söyleyebildim ve onlar hemen müdahele edebildiler. Mükemmel bir iş çıkardılar." dedi.

Hamilton arasındaki fark son güvenlik aracı periyodunda eridi ancak İngiliz pilot daha da hızlı olabileceğini söyledi.

Hamilton "Hava böyle olduğunda , yağmaya ve kurumaya başladığında aracı sağlam tutmak önemli. Sürekli yağış olduğundan bu zor. Şanslıyız ki stratejiyi değiştirdik ve lehime işledi. Benim performansım aptalcaydı."

"Yarışın çoğunluğuna diğerlerinden 1 sn daha hızlıydım ve kolay oldu. Bu performanstan mutluydum ve daha hızlı gidebilir miyim diye sordum ancak olumsuz cevap verdiler. 40 sn vardı ve daha sonra güvenlik aracı girdi." dedi.

Hamilton şimdi Raikkonen’in 3, Massa’nın 4 puan önünde lider durumda.


Yorumlar

  1. mesela 2 kez kanat kırıp yarışın bitimine de 10 dakika kala önündeki günahsızı biçen pilottur değil mi gerçek pilot?? ali sen de haklısın ne diyeyim. öyle ya polü kap 3 ncü bitir kaza yapma yağmur yağarken en hızlı turları at bunlar değil tabi. saygı duymak lazım böyle ilginç bir düşünceye. :))

  2. mehmet ceviz avatarı

    ben hami yi hiç sevmem ama adam resmen
    usta işi galibiyet aldı.kimse laga luga etmesin adam kovayla birlikte türkiye ye renk kattılar.son yarıştada renk verdiler.buarada ben alonso taraftarıyım.ama doğrularıda görmek lazım.saygılar

  3. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    İyi yerde bitirdiği bütün yarışlar için aynı şeyi söylüyor. N kadar samimi!!! Kaoslu yarışların hep yaradığı bir adam bu Hamilton. Geçen yıl Kanada' da yaşanan tüm hadiseler SC' ler ona avantaj sağlamıştı. Keza burda yaptığı hata bile ona resmen yol, su ve elektrik olarak geri döndü. Ferrari pilotlar gerçekten berbattı.

  4. ali  yalçın avatarı

    Haklısın massabest monaco gerçek pilotların pistidir polden kalkıpta hiç bir kazaya karışmadan 3. bitirenlerin değil…

  5. monaco gerçek pilotların yeridir deyip te kazananı ne oldum delisi ilan etmek çok sıkıntı veren bir psikoloji olsa gerek. adam çıktı lastiği patladı yılmadı ve söke söke galibiyeti aldı. işte gerçek pilot süper yetenek en iyisi denmesi için podyumun 1 nci basamağında illa ki kimi raikkonen mi olması gerekiyor? hama bence ne oldum delisi değil, milleti nasıl yendim demeyi hakediyor.

  6. fatih abi çok haklısın bunlar psikolojik vaka holiganlık gözlerini kör etmiş. bunlar bayan f1 sevanlerin imajını bile kirletiyorlar. insan bir tebrik eder ama sizden böyle erdemli bir davrınış beklemek zaten hata olur. hamilton na bir tek küfür etmediği kalmış ecemin tamam anladık koyu bir kimicisin ama diğer pilotlarıda böyle saçma sapan bir şekilde eliştiremezsin hele hamiltonu bu şekilde kesinlikle eliştiremezsiniz hamilton daha ilk senesinde çifte dünya şampiyonunu yendi. lütfen biraz düşündükten sonra yorum yazın ama fatih abimin dediği gibi aşağıdaki yorumların silinmesi lazım saygılar

  7. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    şu ecem ve pınarın yorumlarının direk silinmesini rica ediyorum sevgili arkadaslarımdan.buradaki insanlara ve konuya hiçbirsey katmayan,surekli papağan gibi aynı seyleri tekrarlayan yazılar,adam bugunun en rezil ismioldugu halde hala onu övebiliyor yani,psikolojik bir vaka gibi.ama dönem dönem burada birileri cıkıp baska isimlerle bu işi yapıyorlar ne yazıkkı ve bunlar hep aynı kişiler bence.lewis için söylenecek cok fazla sey yok.%50 çok iyi sürdü,%50 şanslıydı.''daha hızlı gidebilir miyim diye sordum'' cumlesi bile yeter:DD

  8. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    ecem arkadaşım sana bi tavsiye bazı şeyleri içinde tut yazma bölesi herkes için iyi olcak…
    çok rica ediyorum yorum kirliliği yaratma

  9. tuğba aycan avatarı

    hamiltonı tebrik ediyorum beni ve eminim ki bütün mclarencileri sevindirdi.Ayrıca ecem senin dediğin gibi kendini birşey sandığını falanda düşünmüyorum tebrik etmeyi ve gerçekleri kabullenmeyi öğrenmeliyiz bence …

  10. hamilton raikkonenden daha hızlı diyecektim unutmuşum yazmayı :)))

  11. ecem sen tam bir holigansın bence hamilton raikkonenden daha ne diyeceksin buna bakalım yaa hala anlayamadılar burası stadyum deil. pilotların yeteneklerini sorgulamak size mi kaldı siz kimsinizki pilotlar pilotların yeteneklerini sorguluyorsunuz. hamilton nın yeteneğini ne kadar çok kıskanılıyor yaa ecem senden son bir ricam var mesaj kirliliği yapma ve holiganlığı bırak

  12. yalçın aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    kazandğı her yarış için böel mi söleyecek hamilton:) evet iyi yarış çıkarttı ama yağmur yağmaya devam etseydi bence sonuç böle olamayacktı tabi yarış bu

  13. ali yalcın katılıyorum sana nooldum delisii bu hamilton dereyi görmeden paçalarınıı sıvıyoo.. kabullenemioo ferrarinin ve Kiminin ondan hızlı olduğunu bi yarıs kazandıı diye hemen havalandıı bugün . onunda basına gelirse yanı şeyler görürüm ben onuu. dün bile ferrarinin hızlı olmasına şaşırmıss ne sanıyokii kendinii ve takımınıı ewet hızlıı ama Kimiiii kadar değill olamazz adam yanii kimi en kötü durumda bile pistinn en hızlıı turunu atıoo hamilton olsa yarıs dışı kalırdı heraldeeeee !

  14. harikaydı bugün Lewis Monacoda bundan sonraki yıllardada başarılı olucağına eminim..

  15. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    onun kariyeri daha yeni başladı adam ingiliz alex ferguson gibi olursa o zaman kötü 20 yıl dile kolay fazlası var eksiği yok

  16. Öyleydi bence de aferin Hamilton, bir kaç yarıştır sana olan gıcığım azaldı biraz. 🙂

  17. ali  yalçın avatarı

    aynı şeyi istanbul içinde sööledi bu nooldum delisi

    Kiminin japonya yarışı gibi bi yarış kazansa kafayı bozar herhal acıyorum bu uşağa…

  18. daha çoookkkkkkkkkkkkkk yarışlar var ne oldum demicen ne olacam diyecen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir