Montreal, Ferrari'nin Şampiyonluk Mücadelesinde Belirleyici Olacak

yazar:

kategori:

Bu sene bir çok takımın birbirlerine yakın performans göstermesinin de katkısıyla ve istikrarı sayesinde Fernando Alonso şampiyonada 3 puan farkla lider durumda yer alıyor.

Ferrari’nin çekiş ve maksimum hız konusunda sorun yaşadığı bilinirken son yarışlarda yapılan güncellemelerle bu sorunları biraz geride bıraktığı düşünülüyor.

Alonso “Aracı sezon başından beri o alanlarda geliştirdiğimizi düşünüyorum ve bu açıdan Kanada iyi bir test olacak.”

“Umarım bu hafta sonu rekabetçi bir Ferrari görürüz ve bu bizim için sadece Kanada yarışı açısından değil, aynı zamanda sezonun geri kalanı açısından çok önemli olacak.” dedi.

Alonso, Montreal performanslarıyla daha da cesaretleneceklerini düşünüyor.

Alonso “İlk baştan bunu söylemek zor çünkü bu sene herkesin iniş ve çıkışlarıyla tahmin edilemeyen bir sezon oldu. Ancak Ferrari’nin Kanada’da rekabetçi olmaması, yarış sonunda üst sıralar için mücadele etmemesi için bir neden göremiyorum.” dedi.

Alonso, şampiyonadaki liderliğine rağmen Ferrari’nin performans açısından farkı kapatması gerektiği konusunda hayale kapılmadığını söyledi.

Alonso “Şampiyonada liderlik sadece bir başlangıç, başlangıç noktası çünkü asıl hedefimiz Kasım ayında Brezilya’daki son yarıştan sonra şampiyonada lider durumda olmak.”

“Uzun bir şampiyona ve ilk 6 yarışta kazandığımız puanlarla lider olmayı başardık ancak gelişmemiz gerektiğinin farkındayız.”

“Aracı hızlandırmalı, sıkı çalışmalı ve hata yapmayıp istikrarlı olmalıyız. Bu şampiyonada bunu yapmak en kolay iş değil.” dedi.


Yorumlar

  1. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    "Pirelli nasıl bir oyun planlamışsa sezon başındaki en yavaş araç lider en hızlısı 3-4 sırada" seklindeki yorumundan olmasin sakin.

    Bu arada once benim tum yorumlarimi oku, icerisinde zerre fanatizm goremezsin. Ayni yorumu baska takim icin de yapsan ayni tepkiyi veririm.

  2. suanda en hızlı arac değiliz hala sıralamada 0,5s gerideyiz gibi ama gecen seneki gibi bir karamsarlık yok. aracın gelişmi muazzam. kanada da hala acertube egzos denenecek takım ısrarlar bunun üstünde duruyor. yine çalısmassa mugello daki egzosa geri dönulcek yanı monacoda kullandıgımız sisteme ve sanırım DDRS gelmıyormus. ama bu resmi bir haber değil.

  3. Yine de en hızlı araçla şampiyon olmadı denemez. Sezonun ilk yarısını adeta domine etti. Dediğin gibi en hızlı araç yokken kim ilk 9 yarışın 6'sını kazanıp 3'nü 2.bitirir. Sezonun 2. yarısında Ferrari'nin yakalaması yada öne geçmesi en hızlı araçla şampiyon olmadı ifadesini geçerli kılmaz. 2006 yılında çok iyi hatırlıyorum herkes Kanada'dan sonra Alonso, İstanbul Park'ta şampiyonluğunu ilan edebilir gibi ifadeler kullanıyordu. O sezon Alonso sezonun ilk yarısında açık ara en hızlı araçla diğer 2. yarısında da en hızlı 2. araçla yarıştı.

  4. ilk 9 yarışta 6 birincilik 3 tane de ikinciliği var. Daha iyisi de olabilirdi, takımın hatası yüzünden malezyada birincilik Alonso yerine Fisichellaya gitti mesela. fakat 9. yarıştan sonra kütle amortisörünün yasaklanması Renault'a 0.3-0.5 saniye kaybettirdi. Alonso'nun tüm avantajı da ortadan kalktı. Kütle amortisörü yasaklanmasa, Schumacher'in 2004 te yaptığı sezonu domine etme olayını Alonso güle oynaya yapacaktı.

    Keza yinede şampiyon oldu…

  5. 2006'da sezonun ilk yarısında en hızlı araç R26'ydı. Kimse kusura bakmasın 2006'da en hızlı araç yokken kazandı diyemez kimse. Açın bakın o sezona tekrar. İlk 9 yarışın 6'sını kazanmıştı Alonso. Renault'da ilk 9 yarışın 7'sini. Böyle bir istatistik varken, neyi ileri sürerek en hızlı araç yokken şampiyon oldu diyebiliyorsunuz. Ferrari yakaladı yakalamasına ama iş işten geçmişti. Schumacher şampiyon olsaydı en hızlı araçla mı şampiyon olacaktı? 2005'de ise evet öyleydi en hızlı araç değildi. McLaren çok daha hızlıydı ama mekanik sorunlar bir türlü Kimi'nin yakasını bırakmadı. Alonso'da istiktarı sayesinde şampiyon oldu. 2010'da şampiyon olmadığı için istatistik vermen yanlış 2012'de henüz devam eden bir sezon ve 14 yarış ve alınabilecek 350 puan var.

  6. Allah aşkına ne içtinde yazımdan bu sonucu çıkardın söylede bizde içelim. Ben pirelli ferrariye destek oluyor yada onlar için çalışıyormu dedim?
    Ne biçim bir fanatizmliğiniz var anlamadım.

  7. tabikide değildi sen monacodan bahsediyorsunda koreden niye bahsetmiyorsun çok komiksin

  8. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Kendi adima Ferrari takiminin bir taraftari olarak, yeri geldiginde takimla ya da bir calisaniyla ilgili elestiride bulunma hakkini kendimde goruyorum. Sonuc olarak Domenicali hata yaptiginda elestirilir, basarili oldugunda bizlerce takdir edilir.

    Bu yilki hatasi da sezon oncesinde gereksiz sekilde iddiali acikmalar yapmasiydi, hatasinin bedelini de acimasizca elestirilerek odedi 🙂 Dikkat ederseniz son donemlerde aciklama yapmaktan ozellikle kaciniyor.

  9. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Soyleyeyim hemen, McLaren aracini gelistiremedi, sacma sapan strateji ve pit hatalari yaptilar. Button' a gelecek olursak bunlara ek olarak bu yil performansi oldukca dusuk, ve Button'in agirlikli olarak basarili stratejilerle iyi isler cikarabildigini dusunursek, McLaren' in basarisiz stratejileri de oldukca etkili.

    Williams ve Sauber on guruba oldukca yakin ve bak kendin de soylemissin, bu yil lastikleri iyi calistirmak ve devamli gelismek o kadar onemli ki Maldonado Williams ile kazandi, Perez de ikincilik alabildi. Demek ki sadece Ferrari kazansin diye Pirelli tarafindan oyun tezgahlanmamis. Herkes kazanabiliyor.

    Son olarak hak edilerek kazanilmis herhangi bir seye bu kadar kolay camur atilamamali diye dusunuyorum.

    Lastiklerden sikayet edebilirsin tamam ama, komplo teorileri uretmeye hic gerek yok.

  10. demek istiyorki mugellodan sonra çok geliştik ancak düzlük hızı ve maksimum hız olarak mercedeslere ne kadar yaklaşabildik emin değiliz montrealde göreceğiz bu açıdan montreal önemli çünkü takvimde birkaç tane hızlı pist var ve şampiyonluk için buralardada yüksek puanlar almalıyız.

  11. Ben 2003 yılından bahsetmiyorum, heleki Schumi haketmedi hiç demedim.
    Ancak Kiminin Mclaren yıllarında yaşadığı şanssızlıklar gerçekten çok fazlaydı ve bence en az 2 şampiyonluğuna mal oldu.

  12. Yetenek matik sahibisin heralde, bunca insan anlayamamış ama sen bir çırpıda anlamışsın kimlerin ne kadar yetenekli olduğunu.
    Sana göre puan tablosunun üstündeysen yeteneklisin altındaysa değilsin. Geçen 6 yılda hiç yetenekli değilmiş demekki Alonso.
    Seneye ilkokul 3 e geçiyosun sanırım.

  13. Olaya futbol fanatikliği ile yaklaşmanız ne kadar acı, bu sporun ülkemizde bir avuç seyircinin olduğunu düşündüğümüzde!
    Aslında yazdıklarınla kendi tezini çürütmüşsün;
    Ben ne demişim;
    "Schumi 5 yıl üst süte en iyi araç+en iyi pilot+en iyi ekip kombinasyonunu bir araya getirdiği için şampiyon oldu."
    Sen ne denmişsin;
    "İstikrarın , hatasız sürüşün , dayanıklılığın , iyi bir ekip ve stratejinin hiç mi katkısı yok."
    Altındaki araç hızlı değilse ne kadar istikrarlı olursan ol, ne kadar kusursuz sürersen sür, ekibin ne kadar iyi olursa olsun yarış kazanamazsın, bu ancak şansın yardımı ve öndekilerin hatası ile olabilir. Ancak, Araçların birbirine denk yada aradaki farkların çok az olduğu rekabet ortamında, pilotajın üstünlüğü, istikrarı, aracın dayanıklılığı ve pit ekibinin kusursuzluğu sizi bir adım öne çıkarabilir. Burda sezon başındaki ferrainin durumu ile olumlu anlamda örtüşen bir durum olmadığı için Alonsonun liderliği bir piyangodur ve bu piyangonun nedenide Pirellidir.

  14. 2010 vettel şampiyonluğu bal değilmiydi alonso monaco da o hatayı yapmayıp yarışa önlerden başlasaydı şu an alonso 3. dünya şampiyonluğunu yaşamış olurdu

  15. the huntsman  avatarı

    Son 2 seneden önce nerelerdeydiniz?2009 da ne oldu?Bu sene nerdesiniz?Sende eski Kimicilerdensin.Arkasına saklanmada baçık açık söyle.Gerçi sen kim delikanlı olmak kim.Değilmi güzel kardeşim? 🙂 Burda o kadar kaliteli insanlar varki ( Crasher hem Kimiciyim hem Vettelciyim diyor)Senin gibi ordan buldan kulaktan dolma bilgilerle sallamıyor yani.

  16. Son iki senenin şampiyonuyuz açlığımız yok onun için sizin gibi bir yarış alınca şampiyonuz demiyoruz 2008 den beri hayaller içindesiniz o size özgü bir şey.

  17. sevinecez

  18. DreamOfWinD  avatarı

    2003 de şampiyonluğu raikkonen nin hakettiğini mi düşünüyorsunuz. bence Schumi sonuna kadar haketmişti.

  19. the huntsman  avatarı

    bahreynde şampiyon olduğunu zannedenler ne yapsın?aynada kendi kendilerine yamuk parmak işaretimi? >:)

  20. Haydi Alonso'm sana dinsiz diye iftira atanlara günlerini göster…

  21. Elbette herkes takımına/pilotuna eleştirisini yapmakta serbest. Ben de bu eleştiri hakkımı kullanıyorum.

    Genelleme yapmadım, burada gördüğüm her taraftar böyle demedim, bazıları dedim dikkat ederseniz. Ferrari için çok az sempatim olsa da bir takım olarak ve adanmışlık olarak Mclaren'den aşağı kalır yanları yok. Çok desteklediğim Williams için bile bunları söyleyemem.

    Bu haberi okurken aklıma sene başındaki ferrari ve bazı taraftarların tepkisi geldi. Hatta haberinde mclaren taraftarları bile ferraricileri avutmaya çalışıyordu. Şimdi ise ferrari en istikrarlı takımlardan birisi. Alonso ve puanları bunu çok iyi ispatlıyor. Ferrari gelişmese bunu başaramazdı.

    Adamlar bu sene yeni bir yola girdiler ve baştaki performansları bu sene çok daha kötü olacakları yönündeydi. Araç gerçekten kötüydü ve bu araçla Alonso ve Massa birşeyler yapmaya çalışıyorlardı. Alonso, "magico" bir şekilde bunu yine başardı ve çok kıymetli puanlar aldı. Massa biraz geride kaldı.

    Bana göre Ferrari takımının en sağlam halkaları montezemolo ve domenicali'dir. diğerleri gelip geçicidir.

    Bu haberi okurken aklıma sene başındaki ferrari ve bazı taraftarların tepkisi geldi. Hatta haberinde mclaren taraftarları bile ferraricileri avutmaya çalışıyordu. Şimdi ise ferrari en istikrarlı takımlardan birisi. Alonso ve puanları bunu çok iyi ispatlıyor. Ferrari gelişmese bunu başaramazdı.

    Bu yüzden bunu yazmak istedim.

  22. Bazı kendini bilmezler 2003 şampiyonluğunu Raikkonen'in hakettiğini zannediyorlar.1 yarış kazanan Raikkonen vs 6 yarış kazanan Schumacher ?

  23. salim kaya alonsodaki şansın yarısı raide olsaydı en az 3 şampiyonluğu vardı demişsin alonsodaki şansın yarısı raide olsa tek şampiyonluğu bile olmazdı raikonenin 🙂

  24. Herhangi bir MGP (ya da Schumacher) taraftarının söylemlerini bütün Mercedes taraftarlarına mal etmemeni rica ediyorum. Bu düşünceyi palaşanlar olabilir. Ama ben paylaşmıyorum. O yüzden yanlış anlaşılmaya mahal verecek "siz" şeklinde başlayan cümleler kurmazsan sevinirim.

  25. xtrabit racing (Nostradamus) arkadaş bana da nedensiz bir cümle gibi geldi konuşman…biz eleştirmeye devam edelim o da puan veya puanlar kazanmaya..yanlış olan??..

  26. rocco junior avatarı

    Ne diyeceksek diyecez Günay hayırdır bu konu ile ilgili sıkıntını anlayabilmiş değilim?Domenicaliyi patron olarak başaralı bulmadığımızı defalarca söyledik en azından büyük çoğunluk.Herkesin fikri kendine sonuçta kimse onu sevmek yada %100 desteklemek zorunda değil.Sen lütfen bir yurtdışındaki tifosileri bir kontrol et,adamı kendi ülkesinde bile acımasızca eleştiriyorlar.Çok iyi birisi olabilir ancak bu çok iyi patron anlamına gelmiyor.Benim gözümde halen elekştirilebilir.Birisi eleştiriliyor diye kazanamayacak değil yada kazanmayı başardığında ona bir anda hayran olup geçmişi unutacak değiliz.
    Benim anlayamadığım sizdeki bu bunu demişti şimdi ne diyecek olayı.yani hem konu ile alakasız hem düşünmesi pek önemli olmayan bir konu.Morarıp kalacaz mı yani domenicali kazanırsa hayır.Hepimiz kazanacağız ve sevineceğiz.Hakediyorsa tebrik etmeyi biliriz insan gibi

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Burda kavrayamadığın nokta şu;
    Yavaş bir araçla şampiyonada nasıl lider olunur?

    Cevap veriyorum :Alonsoyu seyret.2005,2006,2010,2012.

  28. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bana Şuminin hayat hikayesini anlatma.Ben o cümleyi senin zihniyetinle yazdım.Durduk yerde Şuminin şampiyonlukları için mantıklı bir açıklama bulamadım diyecek kadar aptal değilim.

    Yavaş bir araçla şampiyonada nasıl lider olunur?

    Olamaz değil mi .Doğaya ve kanuna aykırı değil mi?Senin mantığınla bir erkek kendi başına nasıl çocuk sahibi olabilir.??Çok ters değil mi?
    Tüm şampiyon olanlar en hızlı araçla mı olmuşlar.İyi bir pilotun ,İstikrarın , hatasız sürüşün , dayanıklılığın , iyi bir ekip ve stratejinin hiç mi katkısı yok.Alonso 2005 de en hızlı araca mı sahipti?Galiba Sen vettel 2011 ve button 2009 yıllarından bahsediyorsun.
    Senin mantıkla sene başında bir ölçüm yapılsın ve en hızlı araç o senenin şampiyonu ilan edilsin.Boşyere benzin ve lastik harcamaya gerek yok öyle değil mi.

    Onun zaferlerinin hiçbirinde şans faktörü veya tesadüfler yoktu.

    Sen Şumiye kızmışsın anlaşılan ki bizim eski defterleri açmamızı istiyorsun.Neyse senin tahriklerine kapılıp şuminin eskilerini ortaya dökmeye gerek yok.Haklısın 91 inde de bir gram şans yoktu.

    Şu andaki 6 farklı zaferin tamamını pirelliye dayandıramayız.Maldonada ve perezden bahsetmişsin ama hem sauber hem de williams ön gruba çok yakın bir güce sahipler.Pilotlarının baskı kaldıramaması ve istikrarsızlığı pirelli ile bağdaştırılamaz.Bak sizin patron geçenlerde şikayet edip mızmızlanmayı bırakın çalışmaya bakın dedi.Eğer monakoyu şumi kazansaydı ne pirelliden ne mercedseten bahsedecektiniz.Tek söyleyeceğiniz şey şuminin doğaüstü olmasıydı.

  29. albert einstein avatarı
    albert einstein

    Takım sağolsun hamilton kadar olmasada onuda biraz katletti ama zaten button hem tek tur olsun hem saf hız anlamında hamilton dan baya geride adamın 3 seneden beri polü yok.

  30. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Diğer haber silinmiş, hoşuma gitti paylaşayım dedim :))

  31. desteklediği pilot puan tablosunda(aslında yetenek olarak da) alonsonun gerisinde diye alonsonun başarısına şans diyen arkadaşlara söyleyebileceğim tek söz "sabırsızlanmayın bekleyin ve görün alonso size daha çok saç baş yolduracak bu daha başlangıç."

  32. şu an ki şartlarla başa çıkma yetersizliğinden olmasın

  33. Gitmiş baksana magazine çevirdiler olayı iyice sitede biri dövmeli çıplak fotoğraflar paylaşır biri magazin haberlerinden resimler paylaşır bu ne ya liseli ergen kızlar gibi.

  34. Kedi ciğer ilişkisi….

  35. şu japonyadaki motora takmışsınız güzel kardeşim.o senede monza dada alonso nun motoru patlamasa sizin şuminin japonyada patlayan motorunu çoktan unutacaktınız hatta farketmeyecektiniz bile ve dahası o motor patlamasının hiç bir önemi olmayacaktı.

  36. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Fazlaca genelleme olmuş seninkisi. Burada Domenicalliye 2008 yılından itibaren sallanır.Özellikle o yıl Massanın kazandığı veya podyumda olduğu her yarışta Domenicalliye sallanırdı.

    Burada her kesimden taraftarlara hatırlatılacak o kadar şey var ki bunu sadece Ferrariye mal edemezsin.Hamiltona birkaç strateji ve pitstop hatası yapıldı diye Martine de sallayanları okumuşsundur.Öte yandan Mercedes fanlarının haug fry gibi isimlerin yüzüne tükürmek istiyoruz yazılarını da okumuşsundur.

    İnsanlar bazen hoşuna gitmeyen durumlar için birilerini sorumlu tutarlar.Bu hayatın gerçeğidir.Eleştirmek ile sallamak farklı şeylerdir.Benim görüşüm ise şudur: Değil Domenicalli Maranellonun kapısındaki bekçi bile benim başımın üzerindedir.Bu takım için ter döken herkes benim için saygıyı hakeder.Diğer arkadaşlarıma bişey diyemem ama f1 de sallamanın olmadığı hiçbir insan ve yer yoktur.En çok sallanan isim ise BAy e dir.Bay e ye sallamış olmamız bu sporu izlemeyeceğiz anlamına gelmez.Kısacası f1 dünyasındaki herkes, buradaki yorumculardan bi şekilde nasibini alıyor.

  37. the huntsman  avatarı

    Şöyle anlarda nefret ediyorum siteye girmekten.

  38. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Beyler 🙁

  39. Noldu zoruna mı gitti elin oğlunun yaptıkları…

  40. the huntsman  avatarı

    anaokul devamsızlıktan terk.

  41. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Liseli'ler bastı burayı kaçıyoruz.

  42. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    ' Yeni araçlarını ilk gördüklerini şaşırarak "Wow" şeklinde tepki verdiğini belirten Domenicali "Evet, gerçekten böyle tepki verdim çünkü tasarım felfesemizi değiştirdik. Bundan daha mı iyi olacak? Öyle olmalı. % 100 daha iyi olmalı." dedi. '

  43. the huntsman  avatarı

    Sen ne saçmalıyorsun?

  44. alonsoya atıp tutanlar adam profesyonel aldığı paranın hakkını vermeye çalışıyo ve bunları yapıyo 485km bike, 63km running, 9h swimming, 3h gym. ama hamilton napıyo buyrun …

  45. Raikonen yeteneksiz diyen oldumu hayalci?

  46. peki Button neden gerilerde?

  47. Schumi 5 yıl üst süte en iyi araç+en iyi pilot+en iyi ekip kombinasyonunu bir araya getirdiği için şampiyon oldu.
    Onun zaferlerinin hiçbirinde şans faktörü veya tesadüfler yoktu.
    Kaza yapıp bacağını kırmasa ve 2006 japonyada motor patlamasa şuanda 7 değil 9 şampiyonluğu olacaktı.

    Burda kavrayamadığın nokta şu;
    Yavaş bir araçla şampiyonada nasıl lider olunur?
    Ben pirellinin ferrariye yardım ettiğini yada oyunu onların üzerine kurduğunu ifade etmedim zaten ama sen nedense böyle kavramışsın.
    Bu sporda önemli olan istikrardır. Schumi bu istikrarı yıllarca üstün performansla sürdürdü ve artık F1 camiası ondan sıkıldığı için emekli etti hatta 2006 da şampiyon olmasını engelleyerek.

    Peki şimdi istikrarlı bir pilot yada takım varmı? yada en hızlı araç neden lider değil?
    Herkes lastiklerdeki "hassas nokta" yı bulmaya çalışıyor.
    Hava sıcaklığı, pistin durumu ve yarışa başlama yerini doğru zamanlamada biraraya getirdinmi yarış kazanıyosun.
    Aşağıdada yazdım, Maldonadonun, perezin hatta mgp nin sergilediği performansın istikrarsız olmasının nedenide bu durumdur.
    Bir var bir yok.
    İşte bu durum Alonsoyu şampiyonada lider yapıyor. en hızlı araa sahip olduğu yada en kusursuz sürüşü gerçekleştirdiği için değil.

  48. f1ferraridir avatarı

    ferrarinin başkanı aziz yıldırım mı acaba ???

  49. Dün Domenicali'ye sallayan bazı Ferrari taraftarları olası 2012 şampiyonluğunda bakalım nasıl davranacaklar. Sevinirlerken bunu hatırlatacağım, Ferrari "herşeye rağmen" takım olarak kalırken bu takımla birlikte olmayanlara…

  50. hahaha sporu ne kadar kısıtlı bir açıdan izlediğin belli.

  51. the huntsman  avatarı

    2003 te Raikkonen şampiyonluğu kaçırınca Raikkonen yeteneksiz,Schumacher üstün
    2005 te Raikkonen şampiyonluğu kaçırınca Raikkonen şansız,Alonso şanslı.
    Yorumsuz.

  52. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    2003'ü izle

  53. hayırdır? raikkonen kaç kere şampiyonluğu şansla kaçırdı 2005 hariç?

  54. "Bu hafta rekabetçi bir Ferrari görmeyi umuyoruz. Bu sadece başlı başına bir yarış olarak değil, sezonun geri kalanı için de çok önemli…"

    Sanırım Montreal'in,(Monza ve Spa gibi benzer düşük downforce ayarları isteyen pistler de göz önünde bulundurularak) öncül performans niteliği taşıyacağı için öneminden bahsetmiş Alo.. Ancak Pirelli Yumuşak ve Süper Yumuşak lastikleri getirmesi nedeniyle aracın performansından çok lastik performansı konuşulacak yine..

    İspanya'da kazandığımız ivmeyi bir basamak daha yükseltip yükseltemeyeceğimizi test edeceğimiz bir hafta olacak.(Ön Kanat, Arka Kanat, Egsoz çözümlemelerinden bahsediliyor..Olumlu neticelenirse setupları ve olumsuz sonuçlanırsa geleneksel çözümlerin setuplarıda hazırmış sanırım.lastiklerle uyumlu çalışacak bir paket olur umarım!!)….Yaz boyunca göstereceğimiz gelişim çok önemli..Eylül'de Monza'dan sonraki konumuz herşeyi daha net kılacak..

  55. Cok ilginctir ki, bu sene daha agresif olan pilotlara yariyor prelli lastikleri. Alonso,Hamilton, Schumi ve Webberide katabiliriz. bu pilotlar takim arkadaslarindan daha agresif olduklarini herkes bilir. Hamilton yada MClaren pit hatalari olmasaydi lider hamilton olurdu. lastikleri daha iyi kullandigi idda edilen bottun a nazaran bu sene cok daha iyi. her pilot icin durum ayni. lastik kullanma araligini iyi tahmin eden ve pilotajini buna gore ayarlayan pilot onlerde olur. monako da alonsonun lastik kurumasi pitstopa yakin surede lastikleri zorlamasi. massa nin daha yaris basinda alonsonun arkasinda lastiklerini harcamasi ornek gosterilebilir. Bu sene lastikleri cok hassas ve pilotlara sadece bir kac turluk performans araligi sunuyor, Bu araligi iyi degerlendiren pilotlar sira kazaniyor. tabii lastik isitma, sogutma, hava kosullarinida hesaba katarsak. performans araligi uzar yada kisalir ama bu araligi iyi degerlendirmek icin bence Alonso gibi hamilton gibi Schumi gibi olmak gerek. tabii schuminin kazalari olmasaydi rozbergin onunde olacakti puan taplosunda. tipki alonso massa hamilton bottun gibi. vettel ve webber ise durum ayni. gecen sene hep soylenirdi vettel lastikleri cok iyi kullaniyor diye. bu sene oda lastiklerden covalladi. bence mark webber onun onunde sezonu tamamlicak. Yani Salim Kaya burda bir oyun falan yok. Sans faktorude yok.

  56. albert einstein avatarı
    albert einstein

    Şu ana kadar bu kadar saçma bi yorum görmemiştim.mc laren geride falan değil o yapılan pit hataları olmasaydı şu an hamilton açık ara şampiyona lideriydi pirelliyle ne alakası var bu durumun

  57. insan düşüncesi sınırsızdır herşeyi düşünebilir hayal edebelir. ama bu düşünceyi dile dokünce.kendisininde aradıgı mantık süzgecinden gecirmesi gerekir

  58. Şu ana kadar gördüğüm en saçma yorum.şu an alonso liderse bunun nedeni mc laren pit ekibidir eğer o hataları yapmasalardı şu an hamilton açık ara liderdi.

  59. bla bla bla…

  60. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Salim kaya şuminin durumu seni epey zorlamış.
    Yazdığın yazının doğrusu şöyle olacaktı:
    "Şuminin 5 yıl ardarda şampiyon olmasının mantıklı bir açıklamasını bulmak zor.Mclarenlerinde bu kadar geride kalmasının..Bridgestone nasıl bir oyun planlamışsa……….. diye gider..
    Nasıl beğendin mi?

  61. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Önceleri "tamam mı devam mı" sorusunun cevabını öğrenmeye uğraşırdık.
    Şimdi ise "kazanıp şampiyonluk mücadelesi verebilir miyiz" sorusunun cevabı için beklemekteyiz.

    Sabır ve azimle bugünlere kadar geldik.Artık eskisi kadar geride değiliz.Maranellosundan patronuna ve mekanikerinden pilotuna varana kadar 7/24 çalışan herkesin eline emeğine sağlık.

  62. Kötü pilot değil ama en iyiside değil,
    12 yıldır bu sporun hiçbir yarışını kaçırmadan izledim, şunu çok rahat söyleyebilirimki gördüğüm en şanslı pilot.
    Alonsodaki şansın yarısı raikonende olsa şuanda en az 3 şampiyonluğu vardı.

  63. Maldonadonun birinciliğini ve Perezin ikinciliğini, Buttonun gerilerde sürünmesini sporu iyi takip eden birisi olarak sen açıklada anlayalım hepimiz!!!

  64. Mantıklı açıklaması Malezyadaki bal Vettelin kartikeyan ile yaşadığı temas yoksa Vettel kaldığı yerden devamdı olsun Malezyada şampiyon olduklarını düşünenler biriki hafta böyle sevinsin.

  65. hakikaten çok tuhaf değilmi.pirelli nasıl yapıyorsa bu işi .haaa nede olsa oda italyan ya ondandır ondan.kedidir o kedi:))

  66. alonso en daha iyisini yapana kadar en iyisi bu…

  67. Söz konusu alonsoysa altında en iyi araç olması gerekmiyor bunu puan durumundanda görebiliriz

  68. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Alonso'nun halen şampiyonada lider olmasının mantıklı bir açıklamasını bulamıyorsan, sporu iyi takip etmiyorsun demektir. Asıl tuhaf olan da bunu Pirelli'ye bağlamak.

  69. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Pirelli Bize Yardım Ediyor Ondan !

  70. Alonsonun halen şampiyonada lider olmasının mantıklı bir açıklamasını bulmak zor.
    Mclarenlerinde bu kadar geride kalmasının.
    Pirelli nasıl bir oyun planlamışsa sezon başındaki en yavaş araç lider en hızlısı 3-4 sırada.
    Tuhaf…çok tuhaf..

  71. Maksimum hız olayı DDRS ile halledilebilir ancak çekiş büyük bir sorun.Yavaş virajların çıkışlarında aracın arkası mutlaka kopuyor.

  72. Ferrari%100 avatarı

    Kanada bizim yarışımız olacak Fernando

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir