Red Bull Montreal'de İlk Zaferini Hedefliyor

yazar:

kategori:

2012 takviminde 20 pist yer alıyor ve Red Bull bunlardan sadece Montreal ve Hockenheim’da zafere ulaşamadı; tabi Amerika GP’nin yapılacağı Austin’de hiç yarış yapıladığını da unutmamak gerek. Takım 2009 Almanya GP’yi Nurburgring’de yapıldığında kazanmıştı.

Sebastian Vettel geçen sene zafere çok yakındı ama son turda yaptığı hata sonrası Jenson Button’a geçilmişti.

Vettel: “Sonuncusunun bir bölümüne kadar her turda liderdim.”

La Presse Gazetesi’ne konuşan Takım Patronu Christian Horner: “Montreal’e gitmeye bayılıyoruz. Şehir canlanıyor.”

“Harika atmosfer var. Pist, sezonun en heyecan vericisi olmasa da her zaman heyecanlı yarışlara ev sahipliği yaptı.”

“Bu, Red Bull’un hiç kazanamadığı yarışlardan birisi; gerçi geçen sene çok yakındık.”

Aslında Kanada’da alınacak bir galibiyet, Red Bull için geri döndük mesajı da olabilir; çünkü takım, Webber’in Monako zaferi ile 2012’de iki yarış kazanabilen tek ekip.

Horner: “Montreal’de motor gücü önemli. Monako’nun tam tersi. Rekabetçi olup olmayacağını kim bilebilir? Ama saldırı modunda olacağız”

“Hâlâ geç bir takımız. Formula 1’deki 8. senemizde 8. aracımızla yarışıyoruz. Hâlâ açız ve dahasını yapma arzumuz var.”

“Çalışanlarımız kazanmaktan keyif aldı ama daha fazlasını istiyoruz. Red Bull’da motivasyon hiç bu kadar yüksek olmamıştı.”

Öte yandan RB8’in tabanının FIA’dan onay alamaması sonrasında Horner, bu gelişmenin elbette işlerini kolaylaştırmadığını kabul ediyor.

Horner: “İşlerimizi kolaylaştırmaz. Yaptığımız her şey, grubun ortasında isek çok daha fazla inceleniyor.”


Yorumlar

  1. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    LOTUS & McLAREN & ALONSO ARASINDA GEÇER

  2. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    inşallah . Vettel'in parmağındansa Schumi'nin parmağını tercih ederim =)

  3. Ferrari güncellemeleri durumu belirleyecek bence.

  4. Umarım yarış sonunda o parmağı sallarken görürüz bu kez.

  5. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Burada Mclaren alır götürür Lotusda çok güçlü Ferrari güncellemeleri işe yararsa Alonso podyumda kesinlikle yer alır…

  6. Şumi pol'ü alır,-dünyanın en çok 5.olan adamı-rosberg 2.olur.Hamilton heyecan yapar belki 2.olur ama ben heyecandan 4.olacağını düşünüyorum.Alonso ise işi yine abartır ve 3.lüğü alır:)vettel lastik korur son seansa çıkmaz!
    Yarış mı?
    Şumi bilinmeyen bir nedenle out of the race !!!

  7. ben olsam senin yerinde bende korkmazdım zaten korkmak için iddanın olması gerekiyor.

  8. Şahsen gram korkmuyorum.

  9. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    ahah güzelmiş 😀

  10. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Red Bull yarışta favorilerden birisi, Ancak Sıralama turlarında ilk üç'e giremezler..Mercedes'in bu sezon hızlı olması, Schumacher'in'de bu pisti çok iyi bilmesi ve başarıları birleşince, Favorim Michael Schumacher yine..En azından Cumartesi Pol'ü alacaktır..

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    redbull son 3 yıldır hep en düşük düzlük hızını sahipler(güçlü araçlar içinde). bunun renault motoru ile uzaktan yakından ilgisi yok. verdiğim örneğe dikkat edersen, lotus renault geçen yıl monzada en iyi azami sürate ulaşan araçtı. ayrıca vettel'den sonra en yavaş araçlar mclaren sürücülerine aitti.(mercedes motoru?)

    rb6'nın monza'da başarısız olmasının temel nedeni mekanik yol tutuş olarak en iyi olmaması idi. zaten dikkat edin, singapur'da da en hızlı araç olamadılar, kanada da(bu biraz taktiksel hataydı) ve monaco da da az daha kubica'ya gidiyordu pole.

    ancak tüm redbull ahalisinin söylediğinin aksine rb7 çok çok daha üstün bir araçtı. hem mekanik hem aerodinamik olarak rakibi yoktu.

    bu yıl, iyi oldukları nokta mekanik yol tutuş olarak görünüyor. yani kanada da çok sönük kalmazlar büyük ihtimal.

    ancak bu sezon nereden tavşan çıkacağı belli olmuyor. kovalainen ne zaman yarış kazanacak ben onu bekliyorum.

  12. Arakadaşlar bazı şeyler bu sene tersine oluyor mesela bahreyn dediler red bulla uymuyor ama kazandılar. bence kanadada red bull en azından podyum yapar.

  13. Ferrari%100 avatarı

    Kanadaya pirelli yumuşak ve super yumuşak lastikleri götürüyor
    Ferrari pole için büyük aday Massa bile pole alabilir
    Pole Mercedesler yada Ferrariler alacak Montrealde

  14. yine mi yaa 🙁

  15. podyuma mclaren ve mercedes amg den başka takım çıkamaz olağanüstü şartlar olmadıkça.rbr-ferrari-lotus için en gerçekçi hedef 5.lik olur ve çok çekişmeli olabilir.bu mücadele.ayrıca sauberinde nerdeyse tüm pistlerde azami hızı yüksekti kara kedi araya girip 5.lik savaşına girebilir

  16. Eğer lastik sertliği geçen seneki gibi olsaydı MGP bu kadar sorun yaşamazdı sanırım.Burada RedBull fazla güçlü olamaz.

  17. 7. vites oranı seçimi bu işte çok etkili. Monza'da zaten olabilecek en düşük DF oranlarıyla piste çıkıyorlar. Geçen sene RB aracın altından daha fazla DF üretebildiği için kanat açılarını daha da düşürebildiler sanırım. Vites oranlarını da yakın tutup şikan çıkışlarında daha iyi hızlanabildiler. Düzlüğün sonunda zaten atı alan üsküdarı geçmiş olduğu için de arkadakilerin max hızı bir işe yaramadı. Aslında güzel taktik.

  18. Arkadaşım düzlük hızının motor gücüyle çok bir alakası yok.Düzlük hızı takımların seçtiği downforce ayarına göre değişen bir niceliktir.Yani downforce ayarı diğerlerinden düşük bir araç Renault motoruyla da Cosworth motoruyla da en yüksek düzlük hızına ulaşabilir.

  19. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes'i geçmeleri zor helede bu sene çok iyi bir aracı var Schumacher'in geçen seneki gibi bırakmaz vallaha Schumacher burda herşeyini koyup galibiyet ve pole alacak artık şu cuma gelsede yarış haftasonuna başlasak çok sıkıcı geçiyor günler okulda yok 🙂

  20. Ne yaparsanız yapın Schumi kanadayı kazanacak İnşallah.

  21. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    monzada düşük vites aralıkları ile değişik setup ile pole almıştı geçen sene. Vettel düzlük hızında son sıradaydı. Motor gücü olmadıklarını bildikleri için bu yola geçtiler. Düzlük hızında yarışmaya çalışsalar nal toplarlardı. 😉

  22. Yusuf  Hitay avatarı

    yıl 2012 olmuş hala şu argümanı kullanan insan var. yahu senin takımın değil miydi monza'da uzak ara pole alan ? renault-lotus değil miydi monza'da azami sürat anlamında en iyi takım ?

    o beygir gücü eksikliği çok eski bir hikaye. delinin biri kuyuya taş atmış, hala çıkarmaya çalışan insanlar var.

  23. merak etme ferrarilerde geliyor güçlü sekilde pol için

  24. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    horner mesajı vermiş zaten motor gücü önemli diye. Yani umudunu kesmiş bizden bişey beklemeyin motor kaldıramaz diyor :). Geçen sene çok hızlılardı motor güçsüzde olsa telafi ediliyordu ama bu sene telafi edemezler. Mercedes ilk ik sırayı alır, 3 veya 4 hamilton alonso olur. Güçlü motorların yarışı olacaktır.

  25. "Hâlâ geç bir takımız. Formula 1'deki 8. senemizde 8. aracımızla yarışıyoruz. Hâlâ açız ve dahasını yapma arzumuz var."

    "Çalışanlarımız kazanmaktan keyif aldı ama daha fazlasını istiyoruz. Red Bull'da motivasyon hiç bu kadar yüksek olmamıştı."

    İşte bu hırs bazılarını korkutuyor ve bukadar hırsın üstüne gelen 2 tane cillop gibi şampiyonluk ve böyle açıklamalar yinemi yaa korkusu salıyor herkesin üstüne.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir