Grosjean İlk Tur Kazaları İçin: "Fazla Agresif Değilim"

yazar:

kategori:

Lotus pilotu, Monte Carlo’daki yarışın daha başında Michael Schumacher ile temas yaşayıp hafta sonunu orada tamamladı ki bu, onun 2012’deki 6 yarışta 3. ilk tur kazasıydı.

Ama Grosjean, bunun tesadüf olduğunu düşünüyor.

Kazaları konusunda Grosjean: “Bu bir şey ifade etmez. Avustralya’da (Maldonado ile kazasında) bir şey yapamazdım. Malezya’da (Michael Schumacher ile olanda) hata benimdi. Islak zeminde spin attım. Ve Monako ne yapabilirsiniz?”

“Sainte Devote’da bir scooter ile bir otobüsü yan yana koymak bile zordur ki yan yana 4 araç için çok dar. Oyun bu. Kalkışlar her zaman hayati önemde ve bazen biraz yakın olabiliyor.”

“Önde mücadele ediyorsanız bazen işler daha zor olur. Bu konuda bir sorunum yok. Çok agresif olup birisine çarpmadım. Sadece talihsizlik. Kalkışta aptalca bir şeyler yaptığımı düşünmüyorum”

Fransız pilot, önlerde mücadele edip yarışı tamamlayamamayı, arkalarda mücadeleye tercih ettiğini de ekledi.

Grosjean: “Bu benim ilk sezonum ve insanlar, benim yarışlar kazanmam hakkında konuşuyor. Bu da olumlu. Elbette baskı var ama bunu, insanların ‘yarışı bitirmek iyiydi’ demesine tercih ederim.”

“(İlk turlardaki kazalara ilgi olması) siz buna odaklanmadıkça sorun yaratmaz. Gerçekten ilgilenmiyorum. Daha çok olumlu şeylere odaklanmayı tercih ediyorum; olumsuzlara değil. Bütün bu dünya şampiyonları ile birlikte ön tarafta mücadele etmekten memnunum”


Yorumlar

  1. Fazla agresif değilsin ama fazlaca acemisin:D

  2. Malezyadan sonra Schumi bana çarptı dememişmiydi bu fransız?

  3. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Williams'ın İlginç Yeni Arka Kanadı =)

  4. gorsjean'ın kazalar konusunda sicili, gp2 dönemi de dahil olmak üzere epey kötü. 2008 ve 2009'daki gp2 yarışlarında ortalığı çok karıştırıyordu. ve bu durum, bu seneki f1'e dönüşünde de devam ediyor.

    bunun yanında, genel itibariyle eskiden beri hızlı bir pilot. ama sorunu özellikle startlarda ve geçiş/geçilme mücadelelerindeki yüksek tansiyon ve heyecanla başa çıkamaması, eli ayağına karışması. eğer kontrollü olmayı öğrenemezse, ne kadar hızlı bir pilot olursa olsun bir gün ipini çekebilirler.

    monaco startındaki kazanın tesadüfle filan bir alakasının olmadığı da çok açık. dürüst olsa daha iyiymiş. startta alonso'ya yer kaybetmemek için sağa üstüne sürdü, beceremeyeceğini anlayınca bu sefer de schumacher'e geçilmemek için sola üstüne sürdü. alonso bu temastan şans eseri kurtulurken, bariyer ile grosjean'ın arasında kısılıp kalan schumacher kaçamadı doğal olarak.

  5. Malezya'da (Michael Schumacher ile olanda) hata benimdi. Islak zeminde spin attım.Dayanamayacağım yazacağım cüheylanın biri bu olayda Schumacherin Grosjeana çarptığını yazacak kadar aklını yitirmişti fizik kurallarına yeni bir boyut getirmişti umarım bu yazıyı okumuştur gerçi artık ortalıkta gözükmüyor iyiki de yok holigan kılıklı her haber de mantar gibi bitiyordu…

    "Kalkışta aptalca bir şeyler yaptığımı düşünmüyorum" bu hususta tam tersini düşünüyorum.Tecrübe eksikliğin var bu tür ikili mücadelelere çok çabuk girmesen daha iyi olur.Gelecek vaadeden pilot olmakla kamikaze olmak senin elinde.Bence birincisi sana daha yakın ama olmadık işlere kalkman hanene eksi olarak yazılıyor.

  6. Grosjean çok doğru konuşmuş. Herkesin bildiği gibi kazalardan kaçınmanın en iyi yolu bunun tesadüf olduğunu söyleyip önemsememektir.

  7. prancing horse avatarı
    prancing horse

    daha dengeli ve dikkatli olman gerek bütün o dünya şampiyonları ile ön tarafta mücadele etme fırsatı bulmuşken değerlendir o dünya şampiyonları sen yarışlarını mahvedesin diye ön tarafta değiller

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir