Red Bull 2010'daki Pilot Krizinin Tekrarlanmayacağından Emin

yazar:

kategori:

İki sene önce Mark Webber ile Sebastian Vettel arasındaki birkaç defa gerginlik yaşandı ki bunlardan en büyüğü, ülkemizdeki Türkiye GP’deki kazaydı. İstanbul Park’taki bu kaza sonrasında ilk 2 sıradaki Red Bull pilotları, duble şansını McLaren’a hediye etmişti.

Webber bu sezon 2011’i unutturup eski formuna kavuşmuş gibi görünürken takım arkadaşı Vettel ile birlikte Alonso’nun arkasında 2. sırayı paylaşıyor.

2010’dakine benzer bir durumla karşılaşmaktan çekinmeyen Horner, iki pilot arasında bir mesele çıkması halinde durumu idare etmede şimdi daha iyi bir konumda olduğunu belirtti.

Horner: “Her iki pilotumuzun da üstlerde yer alması ile harika bir konumdayız. 2010’dan bu yana çok şey değişti.”

“Şu andan sezon sonuna kadar pilotlarımıza en iyi desteği verebilme noktasında iyi bir konumdayız. Şu anda yarış-yarış durumları tahmin etmek çok zor. Ama her iki pilotun da önde yer alması takım adına olumlu bir şey.”

Red Bull’un 2010’dan dersler alıp almadığı konusunda Horner: “Bu işte her zaman ders alırsınız diye düşünüyorum. Ve takım olarak evrim geçirdik; dersler çıkardık. Aslında hâlâ genç bir takımız. Bu, pilotlarımıza da yansıyor.”

Red Bull, bu hafta sonu Kanada’da ilk zaferini elde etmeye çalışacak.

Horner, Montreal’de kazanmanın bu sene daha önemli olduğunu, çünkü kazananların sürekli değiştiği 2012’de alınacak galibiyetlerin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Horner: “Muhteşem olur; özellilkle de bir takımın veya pilotun art arda iki hafta sonunu bir araya getirmekte zorlandığı böylesi bir sezonda”

“Geçen sene (galibiyete) çok yakındık. Aslında o çok uzun Pazar gününde yarım tur mesafesine kadar yaklaşmıştık.”

“Yine çok yakın bir mücadele olacağını tahmin ediyorum. Ayrıca tahminlere bakınca hava da bir etken olabilir; özellikle de Cumartesi günü. Cumartesi günü yağmur bekleniyor; ortam biraz hararetlenebilir.”


Yorumlar

  1. Yusuf  Hitay avatarı

    e artık sıkıntı olmaz, 1. pilot o yıl belirlendi zaten. (şampiyon mu desek ?)

  2. kim inanır

  3. Mclaren ferrari Williams ta yaptıysa niye antipatik geliyor ?

  4. Henry Crazy avatarı

    Takım iyiyken Vetteli kayırdılar.Şimdi her ikisine de ihtiyaçları var.Artık markalar şampiyonası için webber'de lazım takıma çünkü.doğruluğu yanlışlığı tartışılır.Çünkü bunu zamanında Mclarende Ferraride Williamsta yaptı.şimdi Hornerın böyle açıklama yapması antipatik geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir