Yeni Egzoztan Memnun Massa: "2012'nin En İyi Cuma Gününü Geçirdik"

yazar:

kategori:

Yeni uyarlamada egzoz, kış testlerinde F2012’de denenenin güncellenmiş hali ve hem Fernando Alonso hem de Felipe Massa, yapılan değişikliğin gelişim getirdiğini söyledi.

Massa: “Getirdiğimiz güncellemelerin burada işe yaraması ile mutlu olabiliriz diye düşünüyorum. Niyetimiz, aracı yeni düzende tutmak”

“Aracın dengesi iyi. Performans açısından bana çok istikrarlı geldi. Özetle, 2012’nin en iyi Cuma günü oldu. Umalım ki Cumartesi ve Pazar da böyle olur”

Alonso: “İşlerin gidişatından memnun kaldım. Bu sabah daha çok yeni güncellemeleri değerlendirme üzerinde durduk. İlk işaretler olumlu görünüyor ama herhangi bir sonuca varmak için erken; çünkü Cuma günü dereceleri hiçbir zaman gerçek değerlermiş gibi dikkate alınmamalı”

Teknik Patron Pat Fry: “Buraya iki farklı egzoz düzeni getirdik. Biri, son iki yarışta kullanılan; diğeri ise Jerez’de ilk defa piste çıkan aracımızın parçası olan düzenin son haliydi.”

“Bugünkü gördüklerimize göre son düzen, performans açısından olumlu görünüyor; gerçi yarış için doğru kararları verdiğimizden emin olmak için verileri dikkatlice incelememiz gerek.”


Yorumlar

  1. Eğer ki ortalama dediğin pilotajla, senin o eminim ki üst düzey konumuna koyduğun kişinin sadece 0.3 saniye gerisindeyse vay haline. Evet önemli bir fark ama ortalama dediğin pilotajla sene başındaki o uçurumluk farkı buraya indirdiyse bence biraz oturup düşünmen lazım. Amacım tartışmak değil. Yalnızca fanatiklik ile kararttığınız gözünüzü bir nebze olsun açabilmenizi sağlamak.

  2. taraftarlığı bir tarafa bırakın arkadaşlar. bu işin içinde olanlar, yani sizin gibi seyirciler değil, tüm pilotların en iyisi diyor alonso için. Massayı hamilton veya raikkonen ile kıyaslayın artık. madem birşey yapmak istiyorsunuz.

  3. Araç üstü kameralarda bu sene ilk defa viraj çıkışlarında arkadan kayma yok denecek kadar azdı.Çekiş problemi tamamen halledilirse işte o zaman gerçek anlamda pole pozisyonları için mücadele edebiliriz.Bu hafta sonu ise 3. ve ya 4.sıra çok iyi olacak,zira son sektörde yeterli hıza ulaşamıyoruz.

  4. Ömer_Massa avatarı

    msagim
    arkadaşım ağzından bal damlıyor…

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kimici kardeş bak git kimi haberlerine yorum yap.Dünden beri 2 tane haberi çıkmış sen Alonso derdindesin.Bak adamın güneş duasına çıkmış git de biraz da sen dua et.Bırak Massayı Alonsoyu…

    gerçi sıralamalarda geçsede yarışta izin yok nasılsa…

    Bu cümlen bana Bahreyn yarışını hatırlatıyor.

  6. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    massa'nın üstüne niye bu kadar gidiliyo bilmiyorum.adam kendini monakoda kanıtladı. tabi 2008 deki gibi değil ama gelişmekte bunu görebiliyoruz ayrıca alonso zaten kendini hırpalıyor oda doğru ama massa ya bu kadar haksızlık yapılması bence biraz fazla

  7. Massa'nın kendine geldiği felan yok.Ortalama pilotajıyla aracın performansı orantılı olarak yukarı çıkıyor sadece.Bunu söylemekten bıktım ama Alonso'nun aracı nasıl dibine kadar kullandığı görülsün.

  8. Felipe'nin yarış simülasyonu şeklinde dolu depoyla attığı turlar Fernando'dan 0,4 saniye daha iyiydi. Yarışta takım Felipe'ye çok kötü bir strateji seçmezse Fernando'nun Felipe'yi yakalaması çok zor güzüküyor. Felipe'nin en büyük özelliklerinden bir tane müşhiş bir şekilde start alması, polü alamasa bile 3 veya 4. cepten yapacağı harika stratla podyuma çıkar. Temennim podyumun zirvesi….

  9. Ömer_Massa avatarı

    Felipe artık kendine gelmeye başladın hadi hayırlısı.inşallah hep böyle devam eder.senin 2-3 yarış üst üste podyumda olman yerini garanti altına alman için yetecek.inşallah pole senin olur…

  10. the huntsman  avatarı

    Seni ilgilendiren bir konumu?

  11. yatın kalkın da massanın testlerine dua edin, adamı ferrariden kovmaya uğraşıyordunuz , şimdi sıralamalarda alonsoyu geçsinde, bakalım ozaman ne diyeceksiniz …..gerçi sıralamalarda geçsede yarışta izin yok nasılsa….

  12. the huntsman  avatarı

    Ferrari'nin gelişim hızı iyi.Araç yeni olduğu için gelişime çok açık.Biraz sancılı başladık ama Alonso bu sancılı dönemi iyi atlattı takım adına.Bu sayede artık daha fazla araca güncellemeler getirmeye devam edebiliriz.Sırlamalarda 4-5 bekliyorum Alonsodan,eğer bir aksilik olmazsa.Böylece yarış için podyum şansı olur.Ama sıralamaların favorisi tartışmasız Mercedesler ve Hamilton.Hemen onların arkasındaki sırayı alırsak bu yeterli.Massa da ilk 10 a girebilecek performansa sahip gibi duruyor.

  13. Ferrari geliştikçe masa'nın performansı da artıyor.Doğal olarak bu da Alonso'yu bir miktar zorlasa şampiyonluk için daha konsantre ve zorlayıcı bir sürüş yapabilir.Dünkü antrenman derecelerinde aralarında 0.1 sn fark olması sevindirici.Böyle giderse massa takımdaki yeri sağlamlaşabilir ve şahsen 2014 'e kadar takımı bilen birisi ile çalışmak beni memnun eder.

  14. Alonso'yla aralarında 0.1sn fark var. Massa araçla problemlerini çözdü sürüş stiline uydurmayı başardı. Bu haftada istikrarlı olursun umarım 🙂

  15. Ferrari%100 avatarı

    Ferrari takımı yavaş yavaş yappozun parçalarını tamamlıyor getirdikleri güncellemeler daha hızlanmalarına pilotların performansı artıyor Massa bile hızlı daha ne olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir