Kovalainen 1 Puan İle Yetinmek Zorunda Kaldı

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, bugün Monaco GP’si öncesi formasyon turlarında aracında sorun yaşaması üzerine yarışa pit alanından başlamak zorunda kaldı.

Fin pilot geriden başladığı yarışta sakin olup yarışı tamamlamak için uğraştı ve sonunda 1 puan kazandı.

Kovalainen yarışın ardından "Oldukça zor bir yarıştı ve tepede bir sonuçla bitirme şansı formasyon turunda aracı vitese geçiremeyince gitmiş oldu. Sonuç olarak pit alanında direksiyonum değiştirildi ve yarışa oradan başladım. "

"Mümkün olduğu kadar zorladım ancak gerçek performansımı ancak önüm boşalınca gösterebildim. Bu üzücü çünkü aracım iyiydi ve hızlıydık. En azından 1 puan kazandım ve artık daha iyi sonuç için maksimum çaba göstereceğim gelecek yarışlara bakacağız." dedi.

Takım Patronu Ron Dennis "Bugün mükemmel bir gündü ve takım fantastik bir performans sergiledi. Lewis yarışın başında Tabac’ta bariyerlere vurup sağ arka tekerine hasar vermesinin ardından ekibimiz baskı altında olmasına rağmen akıllıca strateji değişikliği yaptı."

"Heikki gridde sorun yaşamasaydı 1-2 için gücümüz olacaktı. Bizim için üzücü bir durum oldu ancak o andan sonra fantastik bir yarış çıkardı ve kesinlikle onun da zamanı gelecek. "

"Lewis’in sansasyonel galibiyeti onu tekrar pilotlarda liderliğe yükseltti ve şimdi onun 12 ay önce ilk galibiyetini aldığı Montreal’e  mücadeleyi sürdürmek için güçlü şekilde. gidiyoruz. Takımımız ve tüm ortaklarımız için mükemmel bir galibiyet oldu." dedi.


Yorumlar

  1. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    yazık kovalainene suan pistin en sempatik pilotu.umarım birgün şansızlıklar bırakır peşinini..yetenekli olduğun aşina…başarılar heikki

  2. Ben stratejisini ve gezmeye çıkmış gibi giden halini sevmiyorum.Ağır araçla çıkmasının şansızlıklarından dolayı hiç avantajı olmadı.Hafif çıktığında başarılı oluyor.Heikki arkalarda takılırken yada bazen glock gibi pilotlarla uğrasırken Alonsoyu özlüyorum doğrusu

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bu aracı stop ettirmek acaba takımın yoksa pilotun mu sucu oluyor bunu bilmeyi cok istiyorum acıkcası.ama heiki daha formasyon turuna bile baslayamadı daha motor hiç mi calısmamıstı o sırada?gercekten lanet bir şansla basladı adamın mclaren kariyeri ya.avustraldan bugune bırakın sansın yanında olmasını,normal bir seyirde bir yarıs cıkaramadı adam yazık yahu.ama mclaren fanlarının gönlünde taht kurmak istiyorsa yarıs performasını artırmalı,sadece sıralamada hızlı olmka yeterli degil,biz iki pilotu da yarıssın istiyoruz acıkcası.ahlak ve uyum olarak 10 nurmara zaten geriye bir tek pistteki basarı kalıyor,bu yıl gecti diyorum artık ben ama yine de belli olmaz,takımlar sampiyonası için daha iyisi olmalı.

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclarende illaki bir şanssız olması lazım herhalde fakat birde şu tarafı var kötüyü yaşamadan iyinin kıymeti bilinmez ve kovalainen bunu kariyerinin başında görüyor inşallah sonrası iyi gelir

  5. takımın yeni şanssız ismi artık cidden kovalainen. acıyorum kovalainenin bu haline.

    ama tünel sonrası şikanda buttona spin attırmasından sonra verdiği selamı güzeldi 😀 rosberg gibi geçip gitmedi 😀

  6. ah be kovi be ne olacak senin bu halin nazar boncuğu falan mı göndersek sana ne :))

  7. tuğba aycan avatarı

    yazık yaa kovalainen çok şanssız bence yada lanet de olabilir :)ayrıca çok iyimser sürekli bu böyle oldu bir sonraki yarıştan umutluyum diyor ve sonraki yarıştada sorunlar peşini bırakmıyor inşallah birgün sorunsuz bir yarış geçirir 🙂

  8. Bu adamda da ne şans varmış 😀 McLaren de yarışan Fin pilotların üstünde bi lanet var burası kesin. McLaren ve Finlandiya adı yan yana gelmemeli.

  9. Kovalainen için güzel günler gelecek. Diğer 2 Finli gibi bu da şampiyon olacak. Temennim McLarenda yaşaması bunu. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir