Renault, Kaçan Fırsata Yanıyor

yazar:

kategori:

Renault takımı Monaco’da kaçırdığı büyük fırsat için oldukça üzgün.

Fernando Alonso ve Nelson Piquet yarışın bazı bölümlerinde hızlı olmayı başardılar ancak her ikisi de sorunlar yaşadı.

Piquet kuru zemin lastiklerine geçtiğinde çarptı ve yarış dışı kaldı. Alonso ise Nick Heidfeld ile olan kazası sonrasında çok zaman kaybetti.

Renault Takım Patronu Flavio Briatore yarışın ardından yaptığı açıklamada "Bu fırsatı kaçırdık ve bu sinir bozucu çünkü bugün rekabetçiydik."

"Fernando agresif bir yarış çıkardı ancak sorun yaşamasının ardından puan kazanamayacak kadar geriye düştü. Nelson’un yarışı hayal kırıklığıydı ancak Monaco hâla pilotları test etmek için büyük bir mücadele." dedi.

Mühendislik Başkanı Pat Symonds "Yarışta en hızlı 3. zaman gösterdiğimiz gelişimi vurguluyor. Ancak zor bir yarışın ardından elimizde kalan tek o oldu çünkü potansiyelimizi gösteremedik." dedi.

Alonso da yarışın ardından takımın stratejide aldığı risklerin işe yaramadığını söyledi.

Alonso "Normal bir yarışta alabileceğimiz sonucu alamadık. Pist sürekli değişiyordu: araç hassastı ve bazı hatalar yaptım."

"Bunların ardından pit stratejisini değiştirmeye çalıştık ancak işe yaramadı ve bu utanç verici. Şampiyonluk mücadelesi vermediğimiz için şansımızı denedik ve bazı riskli kararlar aldık ancak bugün bu çalışmadı ve Montreal’de yapılacak sıradaki yarışta daha iyi olmayı umt ediyoruz." dedi.

Nelson Piquet "Zor bir hafta sonu geçirdim ve çok üzgünüm. Pist koşulları değişiyordu ve pisthala ıslak ve tehlikeliyken kuru lastiklere geçme riskini aldık. Bunun sonrasında ise pist dışına çıktım ve araca hasar verdim. Ancak bunun üzerinde durup kendim için üzülmeyeceğim. Kanada için odaklanmam lazım." dedi.


Yorumlar

  1. ogun savaş avatarı

    Reno nun sezon boyunca galibiyet şansı vereceği tek pistti ona rağmen puan bile alamadılar 😀 yoksa alonso nun padok da girmediği garaj kalmicak 😀

  2. fernando yapması gerekeni yaptı ama yanlış pistte:Dher yarışta bu kadar agresif görmek isterim doğrusu..
    nelsonun kaderi de bikac yarısa kadar belli olur herhalde..

  3. alonso dün için kaybedecek bişeyimiz yok demişti ama bence vardı ve acele ettiği için en az beş puan kaybetti

  4. alonso aracı iyi bi takımda olmalı bu kadar iyi bir pilot tepede yarışanların arasında olmayı hakediyo. bence şuan en iyi 4 pilottan biri olmasına klasmanda 8. olması üzücü

  5. alonso eğer webber kadar sanslı olsaydı sadece planlı pitstoplarını yapsaydı bugun podyumdaydı en kötü 4.sırada bitirdi alonso 1 tur daha bekleyemedi heidfieldi beklemek için webber nekadar güzel geçti heidfieldi buarada eklemek istediim bişy var bilmem dıkkatınızı cekıyomu ama bana gore sson 3 yarıstır alonso bmwli heidfieldi maglup edıyrrr bu bnm gorusum bu adam mukemmel mıdır nedırr yhaa:D

  6. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Alonso Hedfield e o atağı yapmasaydı bu yarışı 4. bitirecekti.Webber ve button ı geçişi güzeldi.Büyük fırsat kaçtı…

  7. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    bu güne kadar nelsona biraz şanssız ve haksızlık edildiğini düşünüyordum ama bu yarıştan sonra bende umudumu kestım f1 acımasız bir arena ve yeteri kadar şans verildiğini düşünüyorum.Artık reno nun ciddi şekilde düşünmesi lazım fazla zorlamanın anlamı yok.

  8. benim alonso ile hiç bir sorunum yok ama yazmadan duramayacağım kusura bakmayın. dün buraya bir konu hakkında kabara kabara coşa coşa ''çünkü o fernando alonso'' yazan bir arkadaş vardı benim yazdığıma cevap olarak. nerdesin arkadaşım dün havandan geçilmiyordu bugün de yazdığıma cevap ver hadi :))

  9. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu yıl renaultun yanma senesi veya kabul günü :)) inşallah seneye tamamen farklı aerolarla mücadeleye dahil olurlar hiç istemesemde fakat f1 için gerekli

  10. nelson için yanan benzine bile yazık bizim jason bile bundan iyidir:D kullandığı benzıne lastıklere yazık valla

  11. nelson sen hiç biryere odaklanma,bir ton boş f1 pilotu var koskoca reno bu ya…

  12. bugün alonsonun yanında bir de sato olsaydı tadından yenmezdi 😀

  13. ogun savaş avatarı

    Reno nun halini Piquet in bakışı anlatıyoo euheuheuhe 😀

  14. Evet Alonso hatalar yaptı ama Renaultun düzelme ihtimali yüksek. Nelson can sıkmaya başladı bu arada.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir