Button Son Seansta Tur Attığı için Pişman

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, son 10’a kalabilme adına elindeki bütün süper yumuşak lastikleri kullandı ve S3’te yumuşak hamur takan tek isimdi.

Button: “Yarışa ana (sarı renkli yumuşak) lastikle başlamak istedik. Dürüst olmak gerekirse şu anda bakıyorum da piste çıkma zahmetine girmemeliymişiz. Çünkü birisini geçmek zaten zor olacaktı.”

“Opsiyon (süper yumuşak) lastiklerle 10. olacaktık ve ana lastiklerle bir şansımızı denemek istedik. Ama belki de o lastiklerle 5 tur atmamalıydık.”

İngiliz pilot, Pazar günü için farklı bir strateji şansının da olmadığını belirtti.

Button: “Stratejimde herhangi bir risk olduğunu düşünmüyorum. Özellikle de burada. Bir ya da iki pitstop olacak ve çoğunluğun 2 pitstop yapacağını düşünüyorum.”

“Açıkçası önümdeki 9 kişiden farklı lastikle başlayacağım ama arkamdaki herkes benimle aynı lastikte olacak. En azından o grubun önündeyim; sanıyorum”

Button yarın geçiş yapmakta da zorlanacağına inanıyor.

Button:”Şu anda biraz ürkütücü olan, kendimi frenlemede o kadar iyi hissetmemem. Bu yüzden yarın herhangi bir manevra yapmam zor olacak; öyle hissediyorum.”

Öte yandan 2009 şampiyonu, sıralama sorunlarını çözmeye yakın olmadığını ifade etti.

Sıralama performansındaki sorunun ne olduğu sorusuna Button: “Herhangi bir fikrim yok. Bilmek isterdim. Çünkü hayatı çok daha kolay hale getirirdi.”

“Üç kötü sıralama seansı geçirirseniz neyin yanlış olduğunu anlayamazsınız”

“Senenin ilk üç sıralama seansı iyiydi. İki defa 2. oldum bir defa da 4. Şimdi ise birden bire ancak ilk 10’a kalabiliyorum. Bilmiyorum. Ama umarım yakın zamanda sorunu çözeceğiz”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir