Villeneuve: "Vettel, Hamilton ya da Alonso Lotus ile Tüm Yarışları Kazanabilirdi"

yazar:

kategori:

Lotus E20, bu sene bazıları tarafından en iyi araçlardan birisi olarak görülüyor ancak ilk 6 yarışta 6 farklı galibin olduğu sezonda Lotus hiç galibiyet kazanamadı.

Kanada’da Sky televizyonuna konuşan Villeneuve “Hamilton, Alonso ya da Vettel’i o araca koyun. Tüm yarışları kazanabilirlerdi.” dedi.

Kanada yarışına 12. sıradan başlayacak olan Lotus sürücüsü Raikkonen ise “Diğerleri sıralamalarda muhtemelen daha güçlüler. Tabi ki amacımız her zaman kazanmak ancak  bazen iyi pozisyonlar için mücadele edip iyi puanlar da toplamak iyi oluyor. Galibiyet gelecekse gelecektir.” dedi.


Yorumlar

  1. Sende haklısın villeneuve'ün yolundan gitmeye devam et. inşallah kimi bir yarış kazandığında gelip burda sevinirsin…

  2. kurt ulur (hayvanın ismini değiştirdim biplenmesin) kervan yürür
    o kadar.villeneuve gitsin torunlarıyla oynasın

  3. raikkonen hakkında düşündüklerimi son yorumlarımda söylemiştim, son 2 sıralamada geçilmişti. bu 3. oldu üst üste. hem de az fark yok. ben de katılıyorum lotus bu 3lüden birinde olsa en azından açık ara şampiyona lideriydiler.

    raikkonen'in şu herkesin dilindeki ''adaptasyon sorunu'' nun da olduğunu düşünmüyorum. dönüşünde demişti zaten, hayatım boyunca yaptığım iş. sanırım alışmak problem olmayacak'' 2. si grosjean daha toplamda 15 tane yarışa çıkmamış bir pilot. 3 yıl önce 6 yarışa çıkmıştı, onu saymazsak bu sene grosjean'da adapte olmak zorunda.

    yani sonuç olarak basbaya raikkonen grosjean'dan sıralamalarda yavaş. ve büyük ihtimalle grosjean sezonun 2. yarısına doğru yarış performansını da iyileştirmeye başlayacak ve sezon sonu sıralamasında raikkonen'i geride bırakacak.

    son olarak grosjean'ın 2009'daki halinden çok da farklı olduğunu düşünmüyorum. kendini geliştirdiğini de düşünmüyorum. 3 sene içinde F1'de değildi. 2009'da da ilk 3 yarışı 1-2-1 şeklinde bitirmişti. yarım sezon yarıştığı için 2009 şampiyonu olamadı.

    raikkonen şuan mclaren'deki halinden farklı, yavaş. onboard görüntüleri izlendiğinde teknik bilgisi olan bir F1 sever de bunu anlayabilir. ne kadar artık favori pilotum olmasa da umarım biraz hızlanır, yoksa eskiden efsane gördüğümüz birinin kayboluşunu izleyeceğiz. hele de lotus'un 2013'de raikkonenle sözleşmeyi feshetmesi gibi bir olayı kaldıramam.

  4. Villeneuve ün F1 le ilgili yaptığı genellemeye hak vermiştim ama bu sefer saçmalamış. Lotus her pistte en hızlı olan araç değil. Ama istikrarlı olduğu için bu araçla daha fazlası yapılabilirdi. Ama Grosjean ın ilk turda kaza alışkanlığı Kimi nin bitmek bilmeyen direksiyon sorunlarına pit yönetiminin pasif tutumu da eklenince bu araçtan bu kadarı çıkıyor. Villeneuve bunları göremeyecek biri değil ama biraz Hıncal Uluç'culuk oynamış 🙂

  5. Villeneuve'ün demeçleri bayadır gündeme gelmiyordu. Hazır yariş Kanada'da iken kendini hatırlatmak istemiş olsa gerek. Huylu huyundan vazgeçmezmiş.

  6. demek ki imkansız diye bir şey yokmuş

  7. E20 iyi bir paket değil, orta bir paket. yeterince downforce üretemiyor, lastikleri optimum sıcaklığa ulaştıramıyor, bu da lastikleri verimli kullanamadan eritmelerine neden oluyor.

    ayrıca şöyle birşey var, araçlar komple olarak dizayn edildiği için, bir başka takımdaki egsoz yada başka bir sistemin direk kopyalanması her zaman yeterli olmuyor ve o kopyalama her zaman çalıştırılamıyor. Redbull, sauber egsozunu kopyalarken aracın arka tarafını komple değiştirmek zorunda kaldı, ferrari de öyle.

  8. ağır konuşmuş hızlı bir araçla kazanamayacak adam değil kimi grosjeanı bilmem daha bi numarasını tam olarak göremedik..

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bir kere bu sezonu izleyen 10 yaşında çocuk bile tüm yarışları tek bir otomobilin kazanmasının tamamen imkansız olduğunu anlar. Ben 13 senedir F1 izliyorum bu kadar belirsiz sezon hatırlamıyorum. Bu dediğimden bile bu açıklamanın ne kadar art niyetli olduğunu anlayabilirsiniz. Şu anda hiçbir pilot hiçbir otomobille tüm yarışları kazanamaz.

  10. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    1997'de en hızlı otomobille zar zor şampiyon oldun. Hala konuşuyorsun. Sanki kendisi çok şey başarmış. Gittiği her takımdan kovuldu.

  11. yarış kazandı ≠ yarış kazandı

  12. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu adamın Raikkonen düşmanlığı nereden geliyor ben gerçekten artık idrak etmekte zorlanıyorum. 2005 Nurburgring'de tur yerken Kimi'yi bilerek zor durumda bıraktı lastiğini yakmasına sebep oldu. Yarışı kaybettirdi. Ferrari'ye transfer olduğunda "Ferrari'de hiçbir şey başaramaz, Ferrari yanlış seçim yaptı, Kimi umursamaz ve tembel bir pilot, Massa ondan çok daha iyidir" dedi. F1'den kovuldu, Kimi'yi hedef alan açıklamalar ve F1 Racing köşe yazılarında sürekli onu eleştiren cümleler kullanmaya devam etti. 1 kere bile yeteneğini ve soğukkanlılığını öven tek bir şey söylemedi. Kardeşim alıp veremediğin ne senin bu adamla? Yeter artık ya neredeyse 6-7 senedir demediğini bırakmadı. Yuh artık.

  13. Kötü yönetim burada, kötü strateji ekibi burada, kötü pit stop mekanikerleri burada,gelişim yarışında çok gerideler, demek istediğim bir haftasonu boyunca en iyi paketi bir arada oluşturamazsınız o yarışı kazanmanız çok zor olur, isterseniz Ayrton Senna sürsün. Villeneuve'ün açıklamaları mantıksız geldi, Sıralamdan sonra Rai'nin araçta diferansiyel problemi olduğu açıklanmış ki performansına etki ettiği tartışılmaz.

  14. Maldonado'da yarış kazandı ama baksan bir cacık olmaz.Villeneuve'ün kullandığı araba o sezon Ferrari'den açık ara çok daha hızlıydı.

  15. Kanada'da Sky televizyonuna konuşan Villeneuve "Hamilton, Alonso ya da Vettel'i o araca koyun. Tüm yarışları kazanabilirlerdi." dedi.

    Bu mevcut pilotları geçelim Robert Kubica olsa yine yeterli olurdu E20 kesinlikle iyi bir paket ama pilotların maksimum verimi aldıklarını düşünmüyorum.
    Tüm yarışları kazanırdı cümlesine katılmıyorum ama Kubica olsaydı yada saymış olduğu pilotlar dan biri bir galibiyet alabilirdi.
    Kimi üst düzey bir pilot iki sene aradan sonra geldi ve bu geçen zaman da köprünün altın dan çok sular geçti elbet sezonun ortasına doğru Kimi eski performansına ulaşacaktır. Romain ise kumaşı sağlam bir pilot sıralama performansı harika yarış içerisinde de yarış performansı stabil hale getirirse daha iyi olacaktır.

    E20 genel olarak yarış odaklı bir paket sıralama performansı kesinlikle gelişmeli. Ve her yarışa güncelleme getirmeliler diye düşünüyorum. Geleneksel egzoz sisteminin artık güncelleme vakti geldiğini düşünüyorum umarım takım da benim gibi düşünüyordur O kısım dan elde edilecek gelişim başa oynamaları için iyi bir potansiyele sahip.

  16. Kavgada söylenmez…

  17. the huntsman  avatarı

    Bence gelecek,takımın iyice güçlenmesi adınada güzel olacak,ama benim tuttuğum pilot değişmeyecek 🙂 Hem daha odaklanmamız gereken bu sezon var,yarışada az kaldı ve heyecan dorukta bende,haberlerle heeycanımı yatıştırmaya çalışıyorum.Kazaanamasak bile,bu yarıştan sonraki en önemli şey puan tablosunda hala lider konumda bulunuyor olmamız olacak 🙂 (umarım)

  18. harbiden o kadarda değil

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    huntsman istersen biraz da hamilton ile ilgilen.Bak hamilton " no dream of Ferrari" demiş.

  20. JV hakkında ne desenizde adam king. şampiyon olmuş bu işleri biliyo tek atımlıktı ama ilk 2 yılı gerçekten şumiyi perişan etmişlerdi hill ile

  21. the huntsman  avatarı

    Haklısın.Zaten takım takım değil.Raikkonen'in seneye Mclarene geçmesini isterim.Bir Lotus ismini almakla takım olunmuyor malesef.Redbull stratejilerde en iyi takım,bu sene Ferrari birazda pitstop hızıyla yakaladı onları.Yinede Redbull hatasız.Lotus henüz bu pit&strateji işlerini halletmeden,2 ayda bir isim değişikliğiyle uğraşmadan önce şu aracına odaklansın.Allison'ın bir ara demeçleri bitmiyordu güncellemelerle ilgili onlarda çıkmıyor artık.Zaten şu F1 dünyasında Villeneuve ve Irvine kadar iki vasat pilot yoktur.Birisi şansa şampiyon oldu,diğeride oluyordu.Baktılar gündemden düşüyorlar,kimde sorun varsa ona yüklenmeye başladılar.Lotus'un neye göre en iyi araç olduğunu anlamadım.En istikrarlılılardı,ilk 5 içindelerdi ama oda Monacoda son buldu.Havada gayet iyiydi dün.Sıralamalarda geride kaldılar.Geçen senede bir umut başladılar,bu senede aynı hikaye.Türk filmi gibi,hüzünlü son..

  22. Bu adam işini biliyor.Daha önce Schumacher'i eleştiriyordu.Şimdi ise tamtersi(övüyor). Raikkonen biraz daha toparlanırsa onu da över.

  23. Villeneuve oldum olası Raikkonen'i sevmez şampiyonluğunu bile haketmediğini düşünüyordu…

    Adama kimse adaptasyon süreci vs demiyor. Her ne kadar idare etsede bu adam neredeyse en az Formula 1 öncesi kariyerle buraya gelmiş bir isim. Adam yeteneğiyle idare ediyor yarışlarda ama değişen şeyler az uz değil geçen sezon lastikleri çok iyi kullanıp bu sene sürünen Button örneği var karşımız da Mclaren Lotus'tan yavaş mı? hiç sanmıyorum… Hamilton dan çok mu uzakta Çin'deki gibi harika bir stratejiyle yarışı başka hangi takım yapmış acaba merak ettim Mclaren pit hataları yapıyor ama strateji de o kadar da kötü değiller Lotus ise adamlar bildiğin fıkra gibi keşke uzaktan iletişimle strateji iletme şansım olsa bu adamlardan daha kötü strateji hazırlamayacağım konusunda kendime güvenim tam. Monaco da Redbull'un Vettel'i nasıl yukarı taşıdığını hepimiz gördük. Peki bugüne kadar 2 sene ara verip gelmiş Raikkonen'e takım hangi stratejiyle hangi yarışta yardımcı olmuş acaba…

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    o kadarda değil. saçları kestirmek Villeneuve'e yaramamış, başına güneş geçti heralde.

    soğuk havada araç bal kabağına dönüyor, tek avantajları lastik saklama ancak monaco'da o da ters tepmişti.

  25. Raikkonen ise "Diğerleri sıralamalarda muhtemelen daha güçlüler. Tabi ki amacımız her zaman kazanmak ancak bazen iyi pozisyonlar için mücadele edip iyi puanlar da toplamak iyi oluyor. Galibiyet gelecekse gelecektir." dedi.

    Galibiyeti önemsemiyorum.

  26. Hakikatten villeneuve bu nasıl çekememezlik bu nasıl bi açıklama anlam veremiyorum lotusun aracı ortada sezon başında bi kaç yarış güçlü oldular ondan sonra sürünmeye başladılar bi ferrarinin gelişimine bakın bir de lotusun. yok alonso vettel veya hamilton olsa tüm yarışları kazanırmış. şuan en iyi araç hamiltonda değilmi nerde galibiyet ?? bu sezon tam bi piyangoya dönmüşken böyle açıklamalar gerçekten komik.

  27. Raikkonen'in biraz daha zamana ihtiyacı var. Eski Raikkonen olsa Grosjean'ı her sıralamada çatır çatır geçerdi.

  28. the huntsman  avatarı

    JV de baya bir Raikkonen çekememezliği var.Şu anda Raikkonen'in puanı 51,Button,Grosjean,Massa dan daha iyi,Rosbergle çok yakın.İki kere kazanmaya yaklaştılar ama malesef takım takım değil.Hiçte öyle en iyi araç değil.En iyi oldukları tek yer Bahreyndi.Oda sıcaklıktan dolayı.Gelişim yarışında geriye düşeceklerinden nerdeyse eminim.Birde şöyle birşey var,Raikkonen Ferrari de olsa Massa'dan,Mclarende olsa Buttondan,Mercedeste olsa Rosberg ten daha iyi iş yapardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir