Hamilton'un Yavaşladığı Turda da Lastiği Patlamış

yazar:

kategori:

McLaren CEO’su Martin Whitmarsh, Lewis Hamilton’un kazanmasının yanında yarışı bitirdiği için şanslı olduğunu ortaya çıkardı.

Graham Hill’den 39 yıl sonra Monaco’da kazanan ilk İngiliz olan Hamilton yarışın başında Tabac’ta bariyerlere vurduğu için lastiği patlamıştı.

Whitmarsh ilk kazada Mclaren’de yüzeysel hasar olduğunu kabul etti ancak Nico Rosberg’in yüzme havuzu bölümündeki kazasının Hamilton’un kazasını mahvetme olasılığının olduğunu açıkladı.

Whitmarsh "İlk kazada inceledik ve zeminde sorun vardı. Kontrol ettik, lastik sallanıyordu ancak buna rağmen temel yapısı iyiydi."

"Ancak son yavaşlama turunda da lastikte patlak vardı. Bu bakımdan şanslıydık. Bu muhtemelen Rosberg’in kazasının kalıntılarından meydana gelen sağ tekerlekte bir patlaktı." dedi.

Hamilton belkide yarışın 2 tur erken bitmesi ile galibiyet için şansını arttırdı.

Whitmarsh ayrıca Hamilton’un galibiyetinde kilit nokta olan strateji için takımını övdü.

Whitmarsh "Kilit nokta, doğru stratejiyi, doğru piti yapmak ve bariyerlerden uzak tutmaktı ve karar zamanında doğru kararları aldık. Lewis de, küçük hatasına rağmen, diğerlerinin daha büyük hatalar yaptığını da hatırlayın, bu başarıda kilit isimdi."

"Çok zor koşullarda fantastik bir galibiyet oldu ve doğru zamanda doğru kararları aldık ve tüm hafta sonu boyunca stratejimiz iyiydi ve Lewis bundan en iyi sonucu aldı." dedi.


Yorumlar

  1. ben de desteklerim, F1in amacı son 10 yıldır yarışmak değil, eğer her neyse lanet olsun ona.

  2. Yaşa.Ben seni desteklerim,çok etkin bir lobim vardır!!!Ama senden özel bi ricam olur;özellikle malum takımın üzerine gidecen,her yaptığını mercek altına alacan ve özzzzellikle ilk şaibede fıa yı olağanüstü toplayıp sonuçta da suçlu bulup 100 değil 200mil.dolar para cezası ve 5 yıl da men cezası verecen!!!Yok be men cezasını boş ver sonra zaferin tadı olmaz dimi…

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Dünya hep öyle olduğu için sıkıntı yokmu zaten birieri istemiyor o aşikar zaten fakat önemli olan yarışmaksa ,rekabetse bu sorun olmamalı yoksa fia başkanlığına adaymı olsam ne yapsam :)) motorsporlarında yorum yazıcılığından başkanlığına ayrıca arkamda lekeli bir sayfada yok başkaları gibi :))

  4. Yahu şenerim sen biliyorsun ki orası kurtlar sofrası ve kazançları paylaşmakmı?İmkansız.Aslında michelin her yönüyle lastik konusunun rekabete açık olmasını istiyordu fakat briston dan şöyle bir itiraf geldi"biz henüz michelin gibi latik hamuru üratemiyoruz"bunu da şundan söylüyordu;hani o lastik yarışın başlangıcında ölçüleri kurallara uygun olup yarış sonunda mm'rik olarak büyük oluyorduya sonrada malum takım buna itiraz etmişti.Haaa şimdi demekki şu var bugün bristonu orada tutan michelini gitmesine sebeb olandır.Anladın sen onu!!!

  5. Slickler başladığında patlama riski minimize olacak çünkü lastikteki olukların ''orantısız'' eriyen bölgeleri yüksek basınçta daha fazla darbeye maruz kalıyor ama slick olsa lastiğin tabana basan kısmı en düz halini alacağından basınç lastikte daha homojen yayılacak ve patlama oranı aynı durumdaki oluklu lastiğe göre %85 daha az olacak (usa2005 michelin problemi)en azından geçmişte kullanılan teknolojiye göre bu böyle. Formula 1'de 97 yılından beri kullanılan oluklu lastiklerin patlama oranıyla ondan önceki 10 yıldaki oranlar baz alındığında bu oran daha da azalıyor üstelik buna lastiğin süspansiyona verdiği zararlardan dolayı yarış dışı kalma oranları dahil değil. Tabi son 10 yılda olukların aero'ya istemeden kazandırdığı gelişmelerden sonra durum ne olur? bilemem.

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Neden ? teknolojileri veya ar-ge departmanlarımı yok ayrıca hemen yarın olsun demedikki 1 yıl ar-ge ;takımla beraber çalışma fırsatı verirsin ki bu hiçbir spor dalında verilmeyen bir fırsattır bunu yaparsın yeterki çözüm üretmek ve rekabet sağla gerisi gelir bi pirelli ,goodyear ,fulda ,continental gibi firmalar zaten bazı motor sporları için lastik tedarik ediyorlar 1 yıllık ar-ge ve baraber çalışma fırsatıyla çok şeyler olabilir hem unutmayalımki kimse micheline böyle bir fırsat vermemişti dedimya mesele çözüm ve rekabet istemek

  7. … ve böylece tepedeki takımlar en kral lastik firmalarıyla pistte coşarken diğer takımlar arkada sürünecek…

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Formula 1 de nasıl her takımın farklı sponsorları ve farklı yakıt ve yağ tedarikçileri varsa ve takımla bir bütün halinde çalışıyorsa lastik konusundada her takımın kendine göre bir lastik tedarikçisi olmalı bunun manası 2 tedarikçi değil kaç takımsa o kadar tedarikçi veya anlaşmaya bağlı olarak bir tedarikçi en fazla 2 takıma lastik tedarik etmeli

  9. Neredesin Michelin:) tek takım olacaksa tek tip lastikler olmasa daha iyi olur.takımlar kendi lastiklerini de geliştirsinler.oluksuzlar da geri gelmesinn

  10. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Takımlar daha bridgestone lastiklerine alışamadılar herhalde lastiklerden fazla faydalanmak isteyen takımlar lastiklere fazla yüklenince oluyor herhalde mesela mclaren arka lastikleri tüm takımlardan daha erken bitiriyormuş

  11. tam olarak neyi anlamadınız? / Neden hep mclarenin lastiği patlıyor ilginç aslında .bugün alonsodada aynısını görünce biraz rahatladım:)sadece bizde olmuyormus. nedir bu uğursuzluk mu 2 yıldır az çekmedik patlayan lastiklerden

  12. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    biraz kötü bir anlatım olmus ama lewis in yarısı zor bitirdigini anlatıyor.son sc periyodunda da aracın lastigi iyi durumda degilmiş ve her an patlayabilirmiş:DD böyle bir sey olsaydı,lanetlendigimizi filan düşünürdüm gercek anlamda:DD yarıs 2 tur erken bitmese patlayabilirmiş:DDbu da lewisin en hızlı turu ile kiminin en hızlı turu arasındaki 2 saniyelik farkı acıklıyor sanırım.kerblerden uzak durucam diye limitte surmedigini izlerken ben görüyordum acıkcası.

  13. aynen 😀

  14. bir şey anladıysam arap olayım :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir