Stratejilerin Konuştuğu Kanada'da Hamilton Kazandı, 7. Kazanan Oldu

yazar:

kategori:

Yarışa ikinci sıradan başlayan Hamilton, ilk pitlerin ardından ele geçirdiği liderliği damalı bayrağa kadar korumayı başardı ve bu sezon ilk galibiyetini, Montreal’de ise 3. zaferini kazandı. Bunun yanında bu sene ilk 7 yarışta 7 farklı sürücü kazanmış oldu ve bu alanda rekor bir adım daha ileriye taşındı.

Galibiyet mücadelesi veren isimlerden Ferrari sürücüsü Fernando Alonso ve Red Bull sürücüsü Sebastian Vettel, Hamilton’a göre 2. pitlerde farklı yol seçince stratejileri ters tepti. Yarışı tek pitle tamamlamaya çalışan bu iki isim arkalarında yer alan isimlere göre oldukça yavaşladılar. Vettel son anda pite girerek yumuşak lastikleri taktı ve kaybını Alonso’ya göre daha aza indirmiş oldu.

Yarışta ilk bölümü uzun tutan ve tek pit yapan isimlerden Lotus sürücüsü Romain Grosjean yarışı 2. sırada tamamlarken onu Sauber’den Sergio Perez takip etti ve Meksikalı sürücü podyumu tamamlayan isim oldu.

Sebastian Vettel son dakika hamlesi ile dördüncü olurken pite girmemeyi tercih eden ve son bölümde oldukça yavaşlayan Alonso beşincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Mercedes’ten Nico Rosberg son anda Alonso’ya oldukça yaklaştı ancak geçemeyince 6. sırada kaldı. Onu Red Bull’dan Mark Webber ve Lotus’tan Kimi Raikkonen takip ettiler.

Sauber’in Japon sürücüsü Kamui Kobayashi’nin 9. olduğu Kanada’da son puan Ferrari sürücüsü Felipe Massa’ya gitti. Massa ilk baştaki hatasının ardından durumu düzeltmeyi başarsa da 2. pite oldukça zaman kaybederek girdi ve pitten ancak 10. sırada çıkabildi.

Mercedes sürücüsü Michael Schumacher’in şanssız yarışlarına bir diğeri daha eklendi. Schumacher yarışı 8. sırada götürürken pite girdikten sonra DRS sorunuyla yarışı erken bırakmak zorunda kaldı.

Sorunlarla boğuşan Mclaren’in diğer pilotu Jenson Button için de farklı bir yarış olmadı. 3 pit yapan Button, takım arkadaşının kazandığı yarışta 16. olabildi.

Yarışa iyi başlangıç yapan Force India sürücüsü Paul di Resta, ilk pitlerin kaybedenlerinden oldu ve yarışı ancak 11. sırada tamamlayabildi.

Güvenlik aracının girmediği Kanada GP’nin ardından kazanan Hamilton sürücüler şampiyonasında liderliğe yükseldi. Hamilton’u 2 puan geriden Alonso, 3 puan geriden Vettel takip ediyor. Markalar şampiyonasında ise 164 puanla Red Bull ilk sırada. Mclaren 2. sırada yer alırken Lotus 3. sırada bulunuyor.

Sezonun 8. yarışı olan Avrupa GP 24 Haziran’da Valencia’da gerçekleştirilecek.

 

 

Poz  Pilot        Takım                       Süre
 1.  Hamilton      McLaren-Mercedes           1h32:29.586
 2.  Grosjean      Lotus-Renault              +     2.513
 3.  Perez         Sauber-Ferrari             +     5.260
 4.  Vettel        Red Bull-Renault           +     7.295
 5.  Alonso        Ferrari                    +    13.411
 6.  Rosberg       Mercedes                   +    13.842
 7.  Webber        Red Bull-Renault           +    15.085
 8.  Raikkonen     Lotus-Renault              +    15.567
 9.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +    24.432
10.  Massa         Ferrari                    +    25.272
11.  Di Resta      Force India-Mercedes       +    37.693
12.  Hulkenberg    Force India-Mercedes       +    46.236
13.  Maldonado     Williams-Renault           +    47.052
14.  Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari         +  1:04.475
15.  Vergne        Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
16.  Button        McLaren-Mercedes           +     1 lap
17.  Senna         Williams-Renault           +     1 lap
18.  Kovalainen    Caterham-Renault           +     1 lap
19.  Petrov        Caterham-Renault           +     1 lap
20.  Pic           Marussia-Cosworth          +    2 laps

Hızlı Tur: Vettel, 1:15.752

Yarış dışı:

Glock         Marussia-Cosworth            57
Schumacher    Mercedes                     34
De la Rosa    HRT-Cosworth                 25
Karthikeyan   HRT-Cosworth                 23


Puan Durumu:                

Pilotlar:                    Takımlar:             
 1.  Hamilton      88        1.  Red Bull-Renault          164
 2.  Alonso        86        2.  McLaren-Mercedes          133
 3.  Vettel        85        3.  Lotus-Renault             108
 4.  Webber        79        4.  Ferrari                    97
 5.  Rosberg       67        5.  Mercedes                   69
 6.  Raikkonen     55        6.  Sauber-Ferrari             58
 7.  Grosjean      53        7.  Williams-Renault           44
 8.  Button        45        8.  Force India-Mercedes       28
 9.  Perez         37        9.  Toro Rosso-Ferrari          6
10.  Maldonado     29       
11.  Kobayashi     21       
12.  Di Resta      21       
13.  Senna         15       
14.  Massa         11       
15.  Hulkenberg     7       
16.  Vergne         4       
17.  Schumacher     2       
18.  Ricciardo      2       
       

 


Yorumlar

“Stratejilerin Konuştuğu Kanada'da Hamilton Kazandı, 7. Kazanan Oldu” için 268 yanıt

  1. Mclaren_Sauber_Duhan avatarı
    Mclaren_Sauber_Duhan

    Yahu Arkadaş ben bu camiayı hala anlayamadım yahu Vettel'in geçen sene domine ettiği sıkıcı sezona laf etmediniz ve bu seneki yarışlara piyango dediniz Arkadaşlar Biraz tutarlı olsun İnsaf Ne kadar güzel bir sezon geçiyor neymiş piyango yarışıymış insaf insaf Ben gerçekten bu camiayı anlamıyorum PEREZ VE GROJEAN HAK ETMİŞKİ ÇIKMIŞ O PODYUMA bir kere tebrik etçeğinize neden büyütüyorusunuz !

  2. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Hamilton' i tebrik ediyorum, sonuna kadar haketti.

    Schumi'ye yazik oldu yine, adam resmen kahir cekmek icin donmus.

    Gelelim Ferrari' ye 🙂 Bu sezon boyle yuksek riskli stratejiler uygulamak icin pek uygun bir sezon degil. Siralamalarda 1 sn icinde 17 pilot goruyoruz, puanlar birbirine cok yakin, kimin nerede, ne zaman kazanacagi belli degil. O yuzden 7 puan kazanmak icin kaybedilen garanti 8 puani cok arariz gibi geliyor bana, umarim yanilirim. Hamilton pite girmeden fark 2.8 saniyeye inmis ve Hamilton pitstop'da sag arka lastik yusunden 1.6 sn kaybetmisken, iyi bir pit stop ile en azindan DRS'e girebilirdik, bu galibiyete daha yakin bir strateji olurdu.

  3. Anlayamadım gitti. Bu arada spinde gaz pedalına erken basmasından kaynaklı.

  4. Formula 1'den resmen tiksindim ya, yarışın özeti bu olur. Saçma sapan pirelli lastikleri bu sporu motor sporundan çıkarıp lastikleri uzun süre kullanabilenlerin kazandığı bir spor haline getirdi. Eski mücadeleler, lastik lastiğe girilen ataklar yok artık. Bütün gün SKY F1 izledim, yarıştan önce Perez'e sordular, podyum beklentin nedir diye, adam dedi 15.cilikten başlayıp podyum beklemek çok sürpriz olur diye, gel görki adam tek pitstop yapıp podyumda bitirdi. saçmalığın daniskası.

    Mercedes AMG'ye yorum bile yapmak istemiyorum, o kadar paranız var adamın 7 yarıştan 5inde yarış dışı kalmasına sebep oluyorsanız vay sizin halinize.

  5. Gerçeği konuşmak gerekirse Hamilton Monaco hariç hep en ön sıradan kalktı ama yarış performansı ve daha çok Mclaren takım hataları başını yaktı.
    Avustralya,Malezya 1 kalktı, 3 oldu. Çinde 2.oldu şanzuman değişimi ile 7. kalktı, 3.oldu. Bahrainde 2. kalktı, korkunç pitstoplar yüzünden 8.oldu ki en azından bir 4.lük gelebilirdi. İspanyada 1.oldu, Mclaren'in inanılmaz hatasıyla 24.kalktı 8.oldu ki birinciliği bence hemen hemen kesindi, yarıştaki performansı da bunu gösterdi zaten. Monaco'da ilk defa 2.sıraya düştü 3. kalktı, 5.oldu. ve son yarış 2.kalktı, 1. oldu…
    Sadece Bahrain ve İspanya daki toplam puan kaybı 29; monacoda yavaş pitstop ile kaybettiği 2 sırayı saymıyorum… şu anda 30 puan üstü lider olabilirdi…
    Geçmiş geçmiştir, Mclaren lastiklere biraz daha kibar olup, hava sıcaklıkları değişimine biraz sağır kalabilirse, bu seneki aero+top speed+ivmelenme dengesi en iyi olan takım; her pistte iddialı olacaktır…

  6. Hocam Schumi 2006 yilinda Suzuka'da motor patlatinca şampiyonluk elden gidince bile böyle olmadı

    2000 yilindan 2006 yilina kadar (hafizam beni yaniltmiyorsa Ferrari sadece 2 kez motor patlatti birisi de Suzuka'da şampiyonluğun gittiği yariş) sonrasinda bile Schumi'mim takimi tebrik etti, gitti kucaklaşti ama gözlerinden yaş gelmedi.

    Aşağidaki paylaştiğim, ağlayan ama belli etmemeye çalişan efsaneyi görüyorum da, herkes niye efsane olamiyor bunu daha iyi anliyorum.

    Ah Schumim 🙁

  7. Ferraricileri anlamiyorum, demediklerini birakmadilar pit duvarina, ilk 6 yarista süper olan pit duvari 1 anda rezil ilan edildi. o zaman mclaren icin demedik söz birakmamamiz lazim.
    unutmayin ki malezya daki 1 lik, monaco'da pitte yer kazanma vs, alinan puanlarda pit duvarinin etkisi var…

  8. aynen orayı bende almadım 10 sanıye fark oldu nerdeyse 2 turda.

  9. prelli lastikleriyle yarışmı yapılır adamlar aracı zorlayamıyor alonso hamilton ile farkı hep sabit tuttu fark hep 3.5 4 saniyeydi adam lastik korumak istedi lanet prelli adam akıllı lastik yap yada git alonso ilk pitlerde hamitonu geçti ama soguk lastik dezavantajı vardı hamilton çok yakındı geçeceği belliydi hamiltonu 2.pitinde alonsoyu içeri alsaydılar durum farklı olurdu kazanır demiyorum 2cilik olabilirdi yazık oldu alo ya

  10. evet haklisin, ilk pit stoplara kadar beklemek gerekmiyordu kimin hangi stratejide oldugunu anlamak icin… heyecani azaltmisti.

  11. angut?? kendisi f-1 de muhendis sanki, ayni seyi alonso yapincakahraman ilan ediliyor.
    pist üstünde gectimi gecti, lastiklerin farkli oldugunu vs hepimiz biliyoruz ama angut varsa ferrari ve redbull pit ekibidir.

  12. Abdullah hocam mış gibisi bile fazla :(( Ne yazik ki yaşayan efsaneyi MGP ağlattı, bu da oldu !

  13. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Bu çok vahim bir görüntü. 🙁

  14. Ağlamış ! Sonunda buda oldu.

  15. kesinlikle çok güzel cevap verdi arkadaşım

  16. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Ferrari ve redbull lastıklerın sektor basına 2,3sn kaybettiriceğini hesaplayamadı.. prelli kaşarlarına kumar mı yapılır :)) İlk başda tur başına 1 sn yiyorlardı bu makuldu 10 tur kalmışdı çünkü,sonra lastikler birden düşdü,öyle böyle değil fena düşdü ama :)) ve sektör başına 2,3 sn kaybetmeye kadar geldi..Redbull vetteli pite alarak en azından alonso yu geçmiş oldu..Ferrari 1. olayım derken 5. oldu,birde yarış başlamadan önce vettel kazanamaz demişdim haklı çıktığım için sevindim..Alonso'ya da gerçekden tebrikler çok beğeniyorum sürüş stilini çok büyük bir pilot..Sumi konusuna hiç değinmicem içim acıyor,sinirlerim bozuluyor..Arkadaşın altta paylaştıgı videoyu izledim sumi açıklama yaparken gözleri herşeyi anlatıyor gerçekden,valla çok üzülüyorum,bırak efsanem bu takımı bırak,biz seni böyle görmeye hiç alışamadık,seni hep zirvede gördük biz..Sen zaten en büyük şampıyonsun,Ayrton'la beraber..43 yaşında hala hızlısın bu çok net ortada,ama seni katlediyor bu takım içindeki bazı kesimler,her yarış ayrı bir sorun ne kadar normal olabilir ki???

  17. vedat özkan avatarı

    aynen çok duygulandım yazıklar olsun size mercedes emek bu kadar ucuz mu schumi kendini parçalıyor bu sene gercekten şampiyonluğa oynayabilecek potansiyelde o hızda ama ne diyeyim sözün bittiği yerdeyim artık.

  18. hatta ağlamış gibi görünüyor

  19. Ağlamamak için zor duruyor:(

  20. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    takımım ve pilotum yarışı kazanmış herkese tebrikler.
    umarım bu pirelliden bir gün kurtuluruz. lastiği kim en iyi koruyacak şampiyonası tam gaz devam ediyor. şampiyon olabilecek kapasitede bir araç yapın ama lastik çalışmazsa hrt olsun, çalışırsa ön sıralarda olun böyle saçmalık F1 de yaşanmamıştır. bridgestone, pirelliden daha yumşak,, çalışma sıcaklığı daha düşük,,yarış kalınlığı daha fazla lastikler üretiyordu buda pilotların zorlamasına imkan tanıyordu.

  21. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bu videoyu yine paylaşıyorum Bu sefer gerçekten hak etti.direk 47.saniyeye alın ve sonrasını izleyin

  22. Schumi'nin takımı tutan cümlelerini boşverin, sadece ama sadece videoda Schumi'nin gözlerinin içine bakın.

    Efsanem böyle olmamalıydın, yazıklar olsun MGP !

    http://www.youtube.com/watch?v=Sd1HPfBh4LM&feature=endscreen

  23. http://www.youtube.com/embed/Sd1HPfBh4LM

    Schumi'nin takımı tutan cümlelerini boşverin, sadece ama sadece videoda Schumi'nin gözlerinin içine bakın.

    Efsanem böyle olmamalıydın, yazıklar olsun MGP !

  24. Pirelli'yi alkışlıyorum.Formula 1'i Nascar'a çevirmeyi başardıkları için.Yarışın başında dökülüp sadece lastik koruyabiliyor diye podyuma çıkmasını sağladığınız pilotlar için.Lastikleri bittiği için son 3 turda 5 saniye yavaşlayan Alonso için.

  25. Her yarışta illa ki spin atacaklar diye birşey yok değil mi?

    http://www.youtube.com/watch?v=lySiL7lhqGw

    Özellikle** http://www.youtube.com/watch?v=9UGhNOVVf5M

    http://www.youtube.com/watch?v=-RENO_vYky0

    http://www.youtube.com/watch?v=FgXnFT7eVZM

    Bunlar sadece bir kısım aklıma gelenler. Bu derece yüksek hız ile harmanlanan bir sporda, pilotların her an farklı bir şey yapmak zorunda olduğu yerlerde ( direksiyon üzerindeki ayarlar olsun vites hareketleri olsun fren dengesi olsun hepsi dahil buna) hata yapmaları çok normal. Elbette ki mükemmeli yansıtmaları gerekiyor ama hiçbir hata yapılmayacak diye birşey yok. Kimbilir belki fren dengesi yüzünden yada anlık bir gaz pedalı hatası. Asla küçümsenemez bir pilot yalnızca spini için. He eğer ki küçümsenecek dersen illa, buyur yukarıda hep Top Class pilot örnekleri verdim. He dersen ki aman çime çıkmış, aman toprağa çıkmış, madem ki Top Class, yapmayacak o zaman arkadaşım. Şu son yarışlarda daha da gündeme geldikçe massa daha da bir anti grup topluyor sanırım kendine. Nedir alıp veremediğiniz anlamıyorum ki.

  26. Romain Grosjean tebrikler ve teşekkürler.Bazı arkadaşları susturdun
    Hamilton'da tebrik ederim

  27. saç baş yolduran ferrari pit duvarına selam ve sevgilerimle

    bu kadarmı kör olunabilir.

    ayrıca sıra kaybetmeyi bile dalga konusu yapan üyeleride kınıyorum

  28. Mercedes Schumacher'in aracını nasıl tamir ediyor?

  29. ferrari eski günlerden seçmeler dedi ve eski strateji hatalarını yine gün yüzüne çıkardı alonsonun elinden gelen bişey yoktu çaresizce hepimiz izledik garanti 2. liği ve hamiltonun son pitte yaptığı hatayı göz önünde bulundurursak bi ihtimal 1. liği kaçırdık olsun kanada zaten alonsonun kanayan yarası 10 puan iyidir önümüze bakmalıyız ve gelişmeye devam etmeliyiz

  30. orda haklısın sanırım

  31. Abi allah aşkına şu tarz konuşmayın sonra bütün ferrari taraftarlarına antipatik yaklaşıyorum doğru konuşsalarda 1978 de burda ilk zaferi elde etmiş olabilirsin tamam eyvallah bu sporunda köklü takımı olabilirsin ama dünkü takım bile demen yakışık olmuyor.Lastiklerin bukadar etki ettiği bir sezonda sıralamaların hiçbir önemi olmadığını görüyoruz takımların hata yapmasıda cabası tabi istersen bu pistte en çok yarışı kazan bu sene bu lastiklerle hiç birşe belli olmaz.

  32. Hamiltonda kaç yarış pole den başladı ama kaçıncı bitirdi onlarıda düşün Vettel ile derdin de şükür ediyorsun onu anlamış değilim.

  33. sende beni hiç tanıyamamışsın ben kimi taraftarı olmama rağmen hiç bir pilota karşı hakaret içerikli bir söz yazmıyorum bu forumda. bahsettiğim yorumun bu değildi eski bi haber olduğu için baktım bulamadım ama dalga geçtiğini çok çok iyi hatırlıyorum hatta altına bende komiksin gibi bi yorum yapmıştım her neyse sen kimi taraftarlarına düşman olmaya devam et tartışmak yersiz ve gereksiz.

  34. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Bu mükemmel eseri öncelikle F1'i bu duruma getiren, pilotları tur yer gibi sıra kaybettiren zihniyetlere sonra da Mercedes ve Lotus'a armağan ediyorum(!)

  35. Hamiltona büyük tebrikler yarışı izleyemedim düğünden geldim 😀 şimdi indiriyorum birde öyle izleyeceğim anlaşılan yine lastik ve stratejiler yüzünden olanlar olmuş MGP yede bir selam yollamak istiyorum allah sizi nasıl yapıyorsa öyle yapsın birde şunu söyliyim bu perezide adam yapan pirelliye teşekkürler.

  36. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    yanlışın var kimii kardeş.Sen beni tanımamışsın.Ben kimi düşmanı değilim.Ben kimici düşmanıyım.
    Eğer senin dediğin gibi olsaydı Raikkonen çinde 2.likten 14.lüğe düştüğünde o yarışın haberinin altına bunu yazar ve dalgamı geçerdim.Rosbergin kazandığı o yarışın altında bir tane yorumum var ve o da iyi dilek ve temennilerden oluşuyor..
    Raikkonenin o durumunu başka bir gün ve başka bir haberde dile getirmiş olabilirim. Bunun da sebebi senin tayfanın bazı davranışlarıdır.Tekrar ediyorum.Benim rai ile alıp veremediğim yok.Öyle olsaydı daha rosberg kupayı kaldırırken bunu yazardım.Benim derdim sizlerin bu tipik davranışlarıdır.

    işte o yarışın haberinin linki.Bak bakalım ben ne demişim.?
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/25400-mercedes-ve-rosberg-ten-muhtesem-ilk-zafer.html#.T9UWMFIjdMQ

  37. Hamilton sonunda şeytanın bacağını kırdı bi anda şampiyona lideri olduk sezon cidden çok yakın gidiyor 🙂 ayrıca ferrariye çok yükleniyorsunuz arkadaşlar takım 2010 daki o malum yarıştan sonra en büyük hatasını bu yarışta yaptı ayrıca sezona pit ve strateji anlamında çok iyi girmişlerdi biz sezon başından beri şu pit ekibinden neler çektik bi yarış sonunda bu kadar öfkelenmeniz gereksiz bence

  38. ve grosjean için bir parantez kendini geliştirdiğini sadece tecrübe eksikliği olduğunu bitirdiği 3 yarışta çok güzel puanlar topladığını grosjean eleştirilerinde yazmıştım 2.oldu aferin.dediklerim çıkıyor artık sakal bırakıp avatarımada sakallı foto mumu eklesem acaba 🙂

  39. the huntsman  avatarı

    Haklısın,bencede ortada olurdu ancak Mclaren softları biraz daha iyi kullandı,ikinciliği göz göre göre hediye ettiler.Vettel'in şansı ilk pitlerde önce bitti çünkü dün tamda dediğimiz şey oldu,Vettel pite girerek bunun gerçekleşmesine izin vermedi.Grosjean ve Perez hesapta olmayan bir podyum yaptılar,tam sezon rayına oturuyor derken yine karıştı.Perez'in lastik koruması bir yetenekmi yoksa kurallara uyum sağlamakmı bilmiyorum.Grosjeanda bu konuda fena değil.Valenciyada bir cadde pisti, bakalım orda yine aynı güç dengesi olacakmı yoksa süprizlermi olacak.Ancak bu senenin en stresli yarışıydı.Birde Mclarenin bu arka lastikleri takarken yaşadığı sorunları anlamıyorum.Hala çözüm bulamadılar.

  40. Yahu alonsoyla aralarında 10sn fark var! Spin zaten 10sn. Spini saymazsak diyoruz hala spin spin. İyiki attı yoksa ne bahane bulacaktınız.

  41. the huntsman  avatarı

    Bunun iki nedeni var,birincisi şampiyona liderliğini kaybettik ikincisi ise göz göre göre ikinciliği.Tabiiki birlikte kazandık,bilikte kaybederiz,daha sezon uzun ama burdaki herkes yanlış olduğunu gördüde takımda çalışanlar nasıl görmedi?Stresli bir yarıştı ayrıca.

  42. Lewis harikasın! aracın bu piste tam uymadığını biliyorduk, aslında ilk 3 te olsak yeter diyordum,galibiyet harika oldu. çekişin önemli olduğu pistlerden birisiydi.bu zaaf giderilirse araç daha iyi konuma gelecektir. lastik kullanımı diğer yarışlara nazaran daha iyiydi.herzamanki gibi pit hataları oldu buna rağmen Lewis sonuna kadar hakederek kazandı. doğru olan stratejiyi seçmişler bu yüzden takımıda tebrik ediyorum. rbr ve ferrari aynı stratejide olsa yarış Lewis,Fernando,Seb şekinde biterdi. bu yarışta start esnasında problem yaşamadık Lewis ve Alonso aynı hızda kalktılar, sanki Seb biraz daha hızlı kalktı. perez ve grosjean harika geldiler, perezin sıralamada aldığı yere ve yarışı kazandığı yere bakın, bizim button da gerçekten ciddi problemler var. button gibi tecrübeli bir pilotun şimdiye kadar bu problemlerini mühendisleriyle birlikte çözmesini beklerdim ama malesef olmuyor.hiçbirşey işe yaramıyorsa sezon içi testlerden önceki aracı kullansın onu da denemiyorlar.

  43. hamşlton tereyağdan kıl çeker gibi işi bitirdi sıralamalardan sonra beklediğim gibi mclaren yarışta en iyisiydi tebrikler.yarışın kaymağınıda grosjean ve perez yedi onlarda çok iyiydi.rai diferansiyeldenmi nedendir bir açıklama gelecektir ama başladığı noktaya göre çok kötü değil.alonso ve vettelin başına gelenler çinde kimi nin başına geldi ama rai den daha şanslıydılar rai sıfır çekmişti alonso ve vettel hiç olmazsa yüksek puanlar aldılar bu arada birbirlerini kollayacağız diye podyumu kaçırmak ders olmuştur takımlarına.ve massa yarıştan önce genel durumu ve bu yarıştaki durumu ile ilgili yazmıştım aynende çıktı karşı çıkanlar vardı bakalım cevap vereceklermi son olarak schuminin w03 ü pes daha söyleyecek söz bulamıyorum

  44. Mclaren 2 kere kazandı.Hem hızıyla yarışı kazandı hem de böyle bir hızla ferrari ve redbull'u yanlış stratejiye yönlendirerek alabilecekleri puan miktarını artırdılar.

  45. Bu arada Mclaren iyi stratejiyle yarışmış sayılmaz herkesin beklediğini yaptı. Lewis ilk pitstoptan sonra o kadar zorladıki lastikleri diğer pilotlardan daha önce aşındı. Haliyle birkaç tur önce girdi pite. Bu arada sağ arka lastik değiştirilirken sorun çıktı 2 saniye kadar kaybetti bunu unutmamak lazım. Ama attığı muhteşem turlarla bu kaybı yok etti sonra Ferrari ve Redbull dan bildiğimiz hamle geldi ve bence normal pitstop harika bir hamleymiş gibi göründü. Bugün harika olan bence sadece Lewis di.

  46. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mercedese diyeceğim tek şey bu..Aslında diyemiyor ama neyse 🙂

  47. Yusuf  Hitay avatarı

    elbette. bu yarışı kazanan strateji oldu. eğer alonso da hemen bir sonraki tur pit yapsa, galibiyet tamamen ortada olacaktı. tek bildiğimiz, vettel'in galibiyet şansı yarışın ortasında bitti.

    ben hala vettel bile pite girmişken, yarışın sonuna kadar pistte tutmalarına anlam verebilmiş değilim.

    ve bir de dediğim gibi araç beklenenden biraz daha çabuk yedi lastikleri, en azından grosjean ve perez'e göre. perez alonso'ya kıyasla biraz daha yeni olan lastiklerle son turda vettel'in yeni kırmızılarla uçuşunu saymazsak en hızlı turu elde etti! yani bırakın tek piti, perez soft ile başlasa ve kurallar da izin verse hiç pit yapmadan bile bitirebilirdi yarışı.

    bu lastik olayı çok kafa karıştırmaya başladı, ben bu sezondan bir şey anlamış değilim.

  48. ferrari hata yapmasına yaptı da verilen tepkiler neden bu kadar büyük onu anlamadım. birlikte kazanılanlara saymak lazım. hamilton ve mclaren'e bakın. takım son pitlerde hata yapacaklarını bildiği için hamiltonu gerekenden erken pite aldı telafi etmeye zamanı kalsın diye. nitekim her iki pitte de hata yaptılar yine 😀

  49. TRF1 den ricam var her yarış sonrası yaptıkları ankete yeni birtane daha eklesinler Schumi Valencia da hangi sebeple yarış dışı kalacak diye.
    Lewis 2. pitstop unu yaptıktan sonra takıma öndeki iki rakibinin tek pitstop taktiğiyle yarışmadığına eminsiniz değil mi diye sorduğunda takım eminiz demişti. Redbull ve Ferrari nin böyle çılgınca birşey deneyeceğini düşünmemişlerdi. 2. Pitstoptan sonra zaten Lewis önde çıkacak diye düşündüler bu yüzden şansını denediler ama o aşınmış lastiklerle atılan yavaş turlar sonları oldu gerçeği anladıklarında pite girdiklerinde bile podyum şansını kaçırmış olacaklardı ama Redbull yine de Vetteli pite alıp kaybı azalttı ama Ferrari nin bunu neden yapmadığını anlamadım. Zaman ekranında herşey belliydi. Lewise karşı yapılmış galibiyet hamlesi iki pilotu da podyumdan etti.

  50. O zaman Rai bir bir geçilirken üzülmüştüm,aynısı Alonso nun başına geldi.Kötü bir durum aslında.Rai de bir sorun var bu bariz belli,Şumi ye bahtsız bedeviler bile şaşırıyordur bu adam bizide geçti diye.Tebrikler Lewis,tebrikler RBR idare eder puanlar aldık en azından…

  51. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    bana malezya 2012 yi hatırlattı:)

  52. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Farketmenin yani uyanmanın başlangıcı vettelin pitinden öncesine dayanmaktadır.Vettelin piti son tokattı.Örnek olarak o takımı verdim ama onlar kadar olamadık manasıyla verdim.

  53. prancing horse avatarı
    prancing horse

    :))) allah iyililiğini versin:) hoş bir bakış açısı kazandırdın olaya..

  54. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Bunun başka hangi anlamlarda kullanıldığını inanın bilmiyorum. Argo bir karşılığı mı var bilmiyorum. Yastık, yastıktır.
    Sözlerimin asıl anlamı değil de başka anlamlara nasıl çekilebileceğini anlayamıyorum. BElki bilmediğim yeni âdetler vardır.
    (Kendi adıma konuyu burada kapatıyorum izninizle.)

  55. Şu durumdan inan ben de çok hoşnut değilim samimi söylüyorum ama bu yorum silinme olayı 2 kere başıma geldi ve ben bunu kendime hakaret olarak algılarım.Ha yazdığım yorum hakaret içerir silinir ama öyle bir durum olsa şimdi bunları yazıyor olmaz,uzatmazdım.

    Ama bugünün duygurumuna bağlayıp kapatıyorum..

  56. prancing horse avatarı
    prancing horse

    admin diyorsa bildiği bir şey vardır elbet:)))

  57. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Neden bu espriyi anlamıyorsunuz.Yanımda izleyenlerden biri de yastığa tekme attı.:)Bir diğeri masaya yumruğunu vurdu.:)Sonra siniri hafifledi:)

  58. McLaren ilk defa iyi bir streteji yapti erken uyandi Lewi i pit e aldi,anlamadigim üc dört tur sonra kacinilmaz sonu göre göre Ferrari nin ve RTB araclari pite cagirmamasi, sonuc ortada su da var McLaren pit ekibini süzerek kutluyorum yine iki hatali pitstop Lewis klasman da ilk sirada artik daha rahatdir. diyer yandan Button düsüsde acil toparlanmali.Grojan ve preze de tebrikler .(Admin degismis bundan sonra yorumlarimiz adilce yayinlanir diye düsünüyorum)

  59. Raikkonenin lastikleri bittiğinde sıra kaybettiğinde çok eğlenen dalga geçen bir Nebuchadnezzar vardı bu yarışta ona çok iyi bi cevap oldu ben onun gibi dalga geçip gülmicem seviye düşürmeye gerek yok

  60. Henry Crazy avatarı

    Kardeşim spin atan pilot iyi yarış çıkarmamıştır.Niye Alonso hamilton Vettel spin atmıyor?Spin atınca iyi bir yarış çıkarsan bile sonuçta kötü yarış çıkarmış oluyorsun.Hem bu kaçıncı Ferrari markalar şampiyonu olmak istiyorsa Massayı göndermeli.Bu kadar sahiplenme niye? Massa 2010dan beri ne kattı Ferrariye 2008de iyidi kabul ediyorum.Ama 2008 dışında Massa çokta iyi olamadı.Massa kötü pilot değil ama hiçbir zaman Top class pilot olamaz.Ve olmayacakta

  61. the huntsman  avatarı

    Direk olarak yastık anladım.Sİnirlerinizi orda çıkarın demiş.Uzatmayalım,önümüzdeki yarışa bakalım.

  62. prancing horse avatarı
    prancing horse

    sus da sus illa sus diyorsun:)) gereksiz falan dedim yorumuna oysa ki yorumuna uygun bir dille katılmadığı mı belirtebilirdim. seni rencide etme niyeti taşımıyorum ferrariye kızdım bu durum da yorumlarıma yansıdı. kusura bakma.

  63. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Bununla ilgili bir mail daha gönderin lütfen. BU gece değil belki ama yarın akşam durumu değerlendirmeye çalışayım.

  64. Hamilton, Grosjean ve Perez`e tebrikler, hepsi hakettiler..

    Raikkonen ya kotu bir yaris gecirdi ya da bu şasi de bir sorun var, degistirin artik su şasi yi.. Button da 2 yaristir sorun yasiyor hatta bugun takim arkadasindan tur yedi, bakin gorun şasi yi degistirecek Mclaren hemen, tamam cok kaynak yok ama yedek sase de mi yok Lotus`da???

    Schumi`nin gercekten basina gelenler pismis tavugun basina gelmemistir, bu ne yahu.. Ve Ferrari Alonso ile Lotus`un 4 yaris once Raikkonen ile dustugu yanlisa dustu, o yaris sonunda Raikkonen`e haha diyen Alonso`cu lar konuyu kavramislardir umarim. Redbull son 5 turda Vettel`i pite aldiginda herkes noluyo lan dedi ama adamlar hic olmazsa yanlislarini gorduler..

  65. Merak ediyorum kaç kişi yazdığınız manada anlamıştır?

  66. Adminden beklenmeyecek bir söz ama hala orada duruyor!!!!!

  67. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    ya vetetlın lastıkler alonsodan 4 tura yakın daha eskıydı elbette erken farkedıcekler

  68. Massa iyi yarış çıkardı diyenlerin yanında mutlaka "spini dışında" ibaresi yer almakta.

  69. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    dostum redbulla erken farketti. erken farketmelerının nedeı bızden cok akıllı olduları degıl. hatırlayın pite ılk gıren vetteldı sanıyorum bı 4 tur sonra alonso gırdı soft aldı yanı vettelın lastıkler yaklasık 4 tur daha eskıydı vettel devam edemezdı o sekıl. bence keske alonso yarıısın basında super yumusakla daha fazla turlasaydı 20. tur gırdı yanılmıyosam 3-4 tur daha atabılse yıne fena stratejı olmazdı ama olsun uzulmeye gerek yok. sonucta hamıltonun kazanması vettelın kazanmasından ıyıdır sımdılık. vettele nazaran kaybetmedık vettel daha cok sey kaybettı bence o polden basladı cunku. önumuzdekı yarısa bakıcaz takımımıza olan guvenımız ve ınancımız sonsuz

  70. Bu yarışın sonu bana Çin 2011'i hatırlatıyor.

  71. prancing horse avatarı
    prancing horse

    Montezemolo; Gelecek için yatırım olarak gördüğüm Stefano Domenicali'ye güvenim sonsuz….

  72. hakikatları idrak edelim evet. cort cort yorumlar geliyor sizden. çok cortlak bir döneminizdesiniz sanırsam.

    iyi cortlamalar.

  73. Bir daha Davos'a gitmem.

  74. the huntsman  avatarı

    @Yusuf Hitay,

    Zaten Hamilton sonuna kadar haketti,tebrikler.Ama şöylede bir durum var: Mclaren pitte sorun yaşamıştı.Fark 2.5 sn ydi.O hatayla eşitlendiler ve Alonso'nun turu iyiydi,süper soft taksa 18 tur gidebilirdi,soft taksa yine lider çıkabilirdi,yada 2.liği alırdı.Bunu yapmadılar,Hamilto farkı kapatarak uçarcasına geliyor,bu durumda pit yapsalar 3 olurdu ve yine ikinciliği alabilirdi.Vettel de bunu yaptı.Muhtemelen lastiğin gideceğini düşündüier.Fark kapanma hızı 1sn ydi ve makuldu.Ama lastikler o bitme noktasına bir anda ulaştı.Çindede Raikkonen^'e olmuştu.Burda stratejiyi değil,göz göre göre direnmeyi anlamadım.Zaten Hamilton kazansa Alonso 2.olsa bir sorun olmazdı.Sorun daha ziyade liderliği kaybetmek.Ferrari'nin aracı gelişiyor,puanlar birbirine yakın,mücadele devam ediyor ama gün gelir bu kaybedilern 8 puana muhtaç oluruz.Normal şartlar altında 2.lik garantiydi,galibiyet Mclaren'in pit hatasıyla gelebilirdi.Mclarende iki sorunlu pit yaptı oda ayrı bir hikaye.Araç performanslarına bakınca Hamilton,Alonso,Vettel olurdu zaten podyum.Neyse,yapacak birşey yok.Hamilton'a tebrikler.Artık rekorun son halkasıydı.8. yarışta 8.galip beklemiyorum.Perez ve Grosjean'ın o kadar iyi geldiklerinide tahmin etmemiştim.

  75. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Burası birilerine sinirlenip (takıma-pilota-mekanikere…vs.), sinirinizi başkasından çıkarabileceğiniz bir yer değil.. Çok sinirli olanlar en yakındaki yastıkları yumruklayabilir diyorum.. Şok olunacak bir tarafı yok bunun.
    Daha önce de belirttik. BUrası bizim evimiz. Evimize gelenler buna yaraşır olmalı. Burası ring değil.

  76. Yo kendime pazardan tükenmeden bi eğer(semer) almalıyım, belli oldu..

  77.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Son yıllarda aldığımız en aptalca karardı. Kanada'yı Monaco sandılar. Zaman ekranına bakan, toplama çıkarma bilen herkes aptallığı fark etmiştir. Tur yer gibi geçildi hepsine. Umarım bu 8 puanı zamanı gelince aramayız. Fernando 10 puana sevinmiş görünüyor ama bu yarışı unutmak istedikleri kesin. Hamilton hak etti mi? Hak etti. Özellikle ilk sektörde çok iyiydi. İşin doğrusu yarışı her türlü kontrolü altında tuttu. Fark iki puan. İyi geceler.

  78. bir çok kişi Ferrariye, Andre Stella'ya ve diğer bazıları da Alonso'ya giydirmiş… 🙂

    bir takım beraber kazanıp beraber kaybeder, emin olun Alonso bizim kadar kafasına takmıyordur, sonraki yarışa konsantre olmaya başlamıştır bile. Evet kötü stratejiydi, kumar oynadılar, kaybettiler, fakat lastiklerin son 5 turda tur başına 4 saniye kaybedeceğini yarışın bitmesine 20 tur kala bilemezlerdi bunu hesap etmek lazım. Bir kumardı, tutmadı. Üzüldüğüm nokta, Vettel'in izlediği yolu Red Bull'dan önce biz izleyebilirdik. En azından Vettel'den puan çalardık. Olmadı.

    Sene başından beri hem strateji hemde pit stoplarda geçen senelere nazaran 2 gömlek üstün performans gösteren Ferrari pit ekibini kutluyor ve bu yarıştaki hataları nazara bağlıyorum 🙂

    bir sonraki yarışta görüşmek üzere, Ferrari'nin aşil tendonu olarak gösterilen bir pistte bu performansı gördükten sonra, diğer pistlerde ne olacak merak etmiyor değilim.

  79. Ovv Hamilton varken Alonso'nun yarışması hata zaten Hamilton'u nasıl durdurabilir ki Alonso ? Hamilton gibi bir adam bir daha gelmez bu pistlere zaten.

  80. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Tekrar ediyorum burada eleştirilen nokta Ferrarinin seçtiği tek pit stratejisi değildir.Ferrarinin yarışı okuyamama durumudur.Bakın daha dünkü takım ""Yanlış hesap bağdattan döner"" dedi.. Biz neden diyemedik.Beni üzen 5.lik değil.Beni üzen diğerleri gözünü açmışken bizim uyuyakalmamızdır.

    Bu strateji hatası değildir.

  81. Demek istediğim forumu nezih tutmaktaki titizliğiniz takdire şayan ama sınırlar çok üstte..
    O yorumun silindiğine değil sitemim ama cevabı hakettiğimi düşünmüştüm,beni asıl kıran oydu..

  82. sus dedikce adam yorum yapıyor bilerek heralde 🙂 dikkate almıyorum gereksiz buluyorum diyor ama cevap vermektende geri kalmıyor:D

  83. prancing horse avatarı
    prancing horse

    o ne ya öyle yastık mastık hiç hoş olmadı

  84. Henry Crazy avatarı

    *Öncelikle Hamilton'a tebrikler harika bir yarış çıkardı.Zaten ben onun da kazanmasını istiyordum.Şimdi kalbim Schumide
    *Ferrari hakkında artık yorum yapmak istemiyorum.Ama artık dominicin vadesi bence doldu.Yeter artık çek git illah kovulman mı gerekiyor?
    *Massa'ya iyi bir yarış çıkardı diyenler için şunu belirteyim.Massa'nında vadesi doldu.O spin neydi Allah aşkına öyle ne bir baskı vardı ne bir şey.
    *Diğer konu Grojean bu yarış iyiydi ama Grojean fanları hemen havalara girdiler.Çoğu kişi yanlış strateji uygulamasaydı Grojean gene sönük performans gösterirdi.1-2 yarışlık performasla iyi pilot olunmuyor maalesef.
    *Alonso harika bir pilot.Efsane olabilecekken belki de Ferrari yüzünden F1 tarihinde çokta önemli olmayan bir yerde kalacak.
    *Vettel iyi performans gösterdi.Ama halen adamın bir tane doğru düzgün geçişi yok.Hamilton Alonsoyu ilk pitstoplardan sonra rahat geçerken Vettel Alonsoya yaklaşamadı bile.
    *Perezin ben her fırsatta çok iyi pilot olduğunu söyledim.Bence doğru araçla Vettelden de iyi pilot.Alonso Hamilton ayarında bir pilot.
    *Raikkonene istikrarsız bir pilot dediğimde çok eleştiri almıştım.F1 tarihine bu kadar yetenekli olupta bu kadar istikrarsız ve aklı yarışta olmayan başka bir pilot gelmemiştir herhalde.
    *Son olarak keyifli bir yarıştı.Alonso ve Schumiye üzüldüm.Hamiltona sevindim.Ama en güzeli şampiyonluk yarışı asıl başladı.

  85. prancing horse avatarı
    prancing horse

    o ne ya öyle yastık mastık hiç hoş olmadı

  86. Admin olduğunuz için yazabilirsiniz ama sizin yorumlarınızı kim denetleyecek..Resmin hoş olmadığını kabul ediyorum ama sizin bu cevabınızı ne yapsam bilemedim ve insanın nefsinin şu an sizin yaptığınız gibi böyle yorumlar yapmaya sevk edebildiğini görmüş olduk..

    Gerçekten yorumunuzu görünce şok oldum

  87. prancing horse avatarı
    prancing horse

    evet doğru diyorsun yorumunu dikate almam büyük hataydı

  88. aslında Ferrari'ye sinirli değildim ama twitter'da scuderia ferrari kullanıcısının saçma sapan twetlerini görünce çok sinirlendim.birde rt yapıyorlar.favorilere ekliyorlar.yuh artık…

  89. schumide böyle şansısızlığı allah kimsenin başına vermesin.schumi suan sabrediyor ama bi gün fena patlıycak.aynı sekilde raikkonende öyle sezon basından beri direksiyon ve aractaki sorunlar bitmek bilmiyor.bence schumi ve kimi hayranları birlik olup artık sadece dua etmemiz gerekiyor.bu takımlardan bisey beklemiyelim.

  90. onu da yapmasa zaten 53 x 2 = 106 puani olurdu klasmanda lider olsaydi kimi elestirecektiniz?

  91. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Bahsettikleriniz ne zamandı bilemiyorum ..
    SOrunuzun yanıtı pek dar değil ve ben burada verdiğim yanıtları yazdığım süre içinde 40 civarı ileti düşüyor. Hepsini okumak zorundayım.

  92. Aynen öyle. Tek pit ile yarışı bitirmek mümkündü. Grosjean, Perez, Kobayashi ve Raikkonen tek pit yaptılar ve yarış sonunda performans kaybetmediler.

    Demek ki doğru yapınca oluyormuş.

  93. the huntsman  avatarı

    Peki saygılar.

  94. Eğer ikinci kazanan olacaksa eğer bana bu Hamilton olacak gibi geliyor, hem de üst üste iki yarış kazanan.. Bu gün McLaren ve Hamilton bütün ihtimallerde kazanacak gibilerdi ve sonraki yarışta kanın tadını almış gümüş kurt(kızgın boğaya alternatif olaraktan) gibi falan… Atıyoruz işte 🙂

  95. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Hatta yakıt ikmalli dönemin sonlarında, yanlış hatırlıyorsam düzeltin lütfen, yarış öncesi araçlardaki yakıt miktarları açıklanmaya başlamıştı da, ondan bile memnun olmamıştık; gizemi ve yarışın heyecanını azaltıyor diye… Şimdilere bakınca…

  96. vedat özkan avatarı

    Alonso kazanağı yarışı ferrari nin yanlış stratejik seçimleriyle hiç de memnun olmayacağı bir yerde bitirmek zorunda kaldı.
    Mercedes gp ne yapmaya çalışıyor anlamak güç takım yüzde yüz rosberg e yoğunlaşmış durumda pit strateji leri rosberg lehine gayet iyi işledi.
    Yalnız schumi için aynı ifadeleri kullanamayacağım ön grupda en erken pite giren schumi oldu diğerleri yaklaşık 4-6 tur sonra girdiler rosberg yaklaşık 5 tur sonra girdi burada ilk giren hep kaybetti schumi de yaklaşık 10 sn kaybetti ve trafiğin ortasına attılar rosberg ise geç girerek ve pit sonrası çıkış yeri de gayet iyi hesaplanarak önü boş hızlı turlarla oldukça iyi zamanlar kazandı pist üzerinde 2 pozisyon kaybetmisti en azından strateji ile fazla arkalarda kalmadı.
    Mercedes gp iki araca birden yoğunlaşabilecek kapasitede değil bütün imkanlarını rosberg in aracı için kullanıyorlar schumi nin ki test aracı gibi bu yüzden sürekli problemler çıkarıyor rosberg in aracı ise mükemmel mgp nin gözbebeği.Diğer taraftan schumi daha kaç yıl yarışır yaşı ortada rosberg genç tercihlerini bu yönde kullanıyorlar fakat rosberg çok stabil bir pilot bu tercih tartışılır mercedese getirisi nedir muamma en azından işin vefa tarafından bakarsak schumi nin ferrari yıllarından araç gelişimine etkisi yatsınmaz oldukça büyük bir tecrübeye sahip elbette mgp için önemli bir isim bu seneki performansı da yukardaki pilotlardan aşağı değil ne diyelim yanlış ata oynayan kaybetmeye mahkum dur.

  97. ferrarinin pit duvarında yaşananları kimse bilemez.belki yarışın başında böyle bi hesap yapıldı ve daha kötü olabilirdi.sadece kendi yorumunu yap eğerki gereksiz buluyorsan susacaksın.

  98. Bİr hafta ben reno takımına yönelik bir yorum yapmıştım,arkadaşa kesinlikle hakaret yoktu ama yorum silindi.Açıklama beklediğimi rica ettim,oralı olmadınız.Şİmdi yakalamışken söyleseniz sınırlar neler??

  99. prancing horse avatarı
    prancing horse

    alonsonun Twiti

    Fernando Alonso ‏@alo_oficial
    Hi! Race was veryyy long today.. ;))! Another good day for the championship!! 10 points more, and with these ones, scoring an entire year!!

  100. elbette seninki silinecek gerizekalı! 3 gram beyinle gelmiş laga luga yapıyor orada. siktir git karalama kağıdına dök içini! Hala da konuşuyor.

    ne alonso taraftarıyım ne de başka bişi. senin ne içtiğini tutturamadım bir tek, ne olmuş yani? Kafanı tutturdum ama.

    bu yorumdan sonra hesabımı banlamayan yönetime selamlar. kim sorarsa potansiyel tahrik yorum kaldırma sebebiydi.

  101. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Elma ile armudu birbirinden ayırt edelim.Şöyle ki burada eleştirilen konu Ferrarinin bu yarış için benimsediği tek pitli strateji değildir.Eleştirilen kızılan nokta Ferrarinin göz göre duruma müdahale edememesidir.Daha dünkü takımın bile zararın neresinden dönersen kardır mantığına geçmesini eli kolu bağlı izledik.Biz 1978 de kurulan bu pistte ilk zaferi elde etmiş bir takım olarak , yarışı iyi takip edip anında müdahale edebilen bir ekip olmalıydık.Millet duruma göre yeni yeni stratejiler geliştirirken bizim ekip oturmuş masada okey oynuyordu.İşte taraftarların sinirlendiği ve her takımın başına gelince sinir bozan olay budur.

  102. ikiside iki yil ara verdi ve tanimadiklari araclarla basladilar yani ben ikisinden de ilk yarislarda birsey beklemiyordum acikcasi ama ilk yarislarda Romain siralama turlarinda Kimi ise yarislarda oldukca iyiydi simdi ise Romain aracla daha uyumlu Kimi icin biraz daha ona uygun arac vermek gerekiyor Romain bu tur seyleri sorun etmiyor Monako'da cok bariz fark vardi ikili arasinda Kimi icin takim on suspansiyon ayarlariyla vs oynadi ama dedigim gibi Romain'e biraz daha uygun gibi arac birde tek turda herzaman hizli olmustur Grosjean kotu yani yaris performansiydi bu yilda onu gelistiriyor birkac yil icinde daha da iyi bir pilot olacaktir

  103. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Evet, en azından "yağmur yağdı, şimşek çaktı, güneş açtı" gibi ileri derecede teknik(!) ve hesaplanabilir(!) koşullara dayanmıyordu.

  104. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Evinizdeki yastıkları kullanabilirsiniz..

  105. yakıt stratejisi ve motorların filan zorlamaktan dumanlamasını özledim. hatta sıralamalara yakıtla cıkılan dönem çok eglenceliydi. acaba ne akdar yakıt var aracta diye pitleri bekler stratejileri anlamaya calısırdık…

  106. prancing horse avatarı
    prancing horse

    gereksiz olan doğru bir strateji uygulansaydı podyum mümkün olacakken senin beşinciliğe dua edin demen

  107. adam akıllı takıma bile kızamıyoruz.Bırakın millet sinirini gidersin..
    Bence resim cuk oturmuştu

  108. Fuad Kaya-NoThingToSay avatarı
    Fuad Kaya-NoThingToSay

    mgp napıyor anlamak mümkün değil..rosberg üstüste en hızlı tur derecelerini yapıyorken pite aldılar onu..lastikleri bitikidiyse nasıl en iyi tur zamanlarını atıyordu..

  109. hamilton pitten cıktıktan sonra her tur 1-1.5 sn fark kapattı, pit yapmak için gecene kadar beklemelerine gerek yoktu ama en azından vettel in önünde olduklarından devam etmeyi sectiler ama eminim kimse bu kadar yavas kalacaklarını düşünmemiştir…
    hatta ben de mclaren gene yarısı berbat etti diye düşünürken aslında ne akdar dogru bir karar verdikleri ortaya cıktı…

  110. Yusuf  Hitay avatarı

    aynı strateji ile demek istemiştim(pit sayısı). ama başka bir arkadaşın dediği gibi, madem tek pit yapıcaksın, fazladan 3 tur değil daha fazla gitmelilerdi super soft ile.

    yine başka bir arkadaşın dediği gibi, ferrari'nin bir stratejisi yoktu sanırım. rüzgarın yönüne göre salındılar. sonra baktılar iş işten geçti, ha herro ha merro dediler, tırt oldu tabi. lewis'in gelip geçeceği her açıdan belliyken, tur başında arkandaki herkesten 1-2 saniye yavaşken(ki her tur daha da arttı fark) pistte ne diye kaldılar anlamadım. vettel'i bile geç pite aldılar, ama en azından redbull ekibi hatalarını kabul edip zararı azalttılar.

  111. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    çok doğru yakıt üzerinden dönen strateji bin kat daha iyi.

  112. peki gereksiz olan ne açıklarmısın bana.1 tur daha olsa neler olacağını sen söyle.fernando puan alamasaydı gereksizmi olacaktı bence sus.

  113. Bilader ben senin şahsına bir yorum yazmadım. Sen bana diyorsun ki sen keşsin (sümme haşa) uyusturucu müptelasısın. E bu yorum silinmeyecek de hangisi silinecek?

  114. Bu yarış kimseye çarpmadı.Gelecek yarış birine çarpıp yüzde elli ortalamayı tutturur yine.

  115. Ferrari stratejistleri yarışı nasıl izliyor?

  116. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Alltta "xtrabit racing (Nostradamus)" un verdiği örnekteki ileti gibiyse bunun için şimdilik yapabileceğim birşey yok.. Tahrik olmam istersenin olursunuz,, istemezseniz kimse sizi yönlendiremez.. Her iletiyi kaldıramam ama elbette bizim de sınırlarımız var.

  117. Artık denecek birşey kalmadı bu takıma. Eğer bu sorunlar kasıtlı olarak Schumi'nin aracında çıkarılıyorsa Allah onları kahretsin. Adamın hakkını yediniz ve yemeye devam ediyorsunuz.

  118. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    al işte f1 den anlamıyormuş diyene bak hamilton ilk pitte alonsonun arkasına düştükten sonra geçti üstüne de 5 sn fark açtı sonra pite girdi 16 sn fark kapattı yarışı da alonsonun 13.5 saniye önünde bitirdi sen daha neyin kafasını yaşıyorsun ?

  119. Sanırım artık yarış izlemeyeceğim. Keyif olmaktan çıktı. Eziyet haline geldi…

  120. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Okadar malsınki k bakma ama yorumun doğruluk orani % 0.01 sen bu sporu hiç izleme git bisiklet turlarını takip et bu anlattıklarına benim yeğenim güldü 5 yaşında harbi çoçuk oldugun belli Ferrari bir taktik denedi ya 1 ci olacaz ya hiç olamıcaz podyum dısı olacaklarini biliyorlardi takım risk aldı ve kaybetti bunu herkes yaşayabilir ama bir gerçek varki ferrari güçlendi avrupa gp de dahada güçlenicez sıralama performansımı yükseltme aşamasındayız bu da bizim için iyi bir haber bunları sana neden analtıyorum diceksen bir şeyler bilmiyorsun bari söylenenlere saygın olsun..

  121. yukarıdakine izin var yani? Teşekkürler.

  122. Yahu Alonso pite gireyim diyecek, Ferrari de onu zorla pistte tutacak öyle mi? Buna 5 yaşındaki çocuk bile inanmaz. Biz bu hakikati dile getirince de binbir türlü hakaret… Konuşmuşlar öyle karar vermişler. Gerisi hava civa… Alonso baktı perez o kadar tur gitmiş yumuşaklarla ben de giderim dedi de Alonso bir Perez değil tabii strateji cortladı. Burada Alonso önce bitirse bu sefer Mclarenciler başlardı ne biçim strateji diye… Hakikatleri idrak etmek şart… Hadi bakayım.

  123. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Tamam drs acık kalır sorun yasarsın anladık da drs acık aracı hıcbır mudehale yapmadan piste yollamak sabotajdır.

  124. Lewis kanadayı gerçekten seviyor ve bugün günün adamıydı kesinlikle. McLaren Lewisi pite çağırdığında ağzıma ne geldiyse söyledim aha gitti 1. lik fln diye fakat bir kaç tur sonra tur başına 1 saniye hızla arayı kapattığını görünce bu galibiyetin bizim olacağına emindim ve en sonunda bu stratejinin ne kadar akıllıca olduğunu anlamış olduk red bull biraz geç olsada hatalarını anladılar ve vetteli pite soktular ancak ferrari anlamadığım şekilde pite girmemeye kararlıydı alonso dua etsin 5. bitirdi 1 tur daha olsaydı 8 ya da 9. bitirirdi. Grosjean ve perezde harika sürdüler perezin yarış hızı gayet iyi ancak sıralamalardaki pozisyonlardan dolayı bi türlü aracın gerçek potansiyelini gösteremiyorlar. sıralama performanslarını arttırmaları şart..

    7. yarışın 7. farklı galibi Lewis oldu ve şampiyonada liderliğe yükseldi bu galibiyeti gerçekten hak etti çok önceden hak etmişti zaten galibiyeti Lewis gerçekten farklı bir seviyede sürüyor bu sene. Hamilton, Alonso, Vettel bu sene harika yarışlar izleticekler gibi görünüyor. Senenin en heyecanlı yarışıda kanada da olmuş oldu Lewis in kazandığı yarışlar hep epic olmuştur zaten 😀

  125. RAMBO mod on

    RedBull pit ekini yüzünden kaybetti Vettelin suçu yok

    FORZA REDBULL FORZA VETTEL

    ŞALU

    RAMBO mod off

  126. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Yazdıklarını (sorduğun şeyi) çok samimi olduğun birine söylediğinde belki sevimli durabilir.. Ama burada izin veremem.

  127. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Kusursuz sürüşüyle Hamilton'ı ve O'na bu harika aracı veren McLaren'i kutlarım.

    Schumacher'in, başına gelenlere rağmen bu kadar alttan alması benim de sinirime dokunmaya başladı. Bu durum, burada daha önce de dile getirildiği gibi, bana Schumacher'in Mercedes'i adam etmek için yarıştığını ve kendi kendisini takımın test pilotu yaptığını düşündürüyor artık.

    Bir F1 yarışı izlerken, "acaba motor dayanacak mı?, "araç bu kadar zorlamaya, limitte kullanmaya dayanacak mı?", "yakıt yükü nedir acaba? Ne kadar yakıt alırsa kaç tur daha gider?" gibi heyecanların karışımı yerine "haydi lastikler, bilmemkaç tur daha dayanın!", "soft olsaydı şöyle olurdu, süpersoft olunca böyle oldu", "pist sıcaklığı düştü mü acaba, baksana yavaşladık/hızlandık" ve benzeri heyecanlar yaşamaktan "ben" sıkılmaya başladım. Sanırım artık son yarışlarımı izliyorum; çünkü yarış sonrası tabloya bakıp yarışta neler yaşanmış olabileceği üzerine kafa yormak, milyon dolarlık araçların dört lastiği korumaya çalışmalarını birbuçuk saat boyunca izlemekten daha eğlenceli… Tabii ki "bence".

  128. hamilton bu tempoda giderken şöyle olsa alonso kazanırdı böyle olsa kazanırdı diyenler cidden gülünecek durumda. bu adam böyle formunda ve araç da iyiyken kimse tutamaz aklınıza sokun artık 🙂

    ferrariye de fazla yüklenmenize gerek yok bu yarışa kadar strateji ve pitleri gayet iyiydi bir yarış böyle oldu diye bu kadar laf edilmez takımınızın arkasında durun biraz..

  129. 7. yarışta 7. problem

  130. Bence sekizinci faklı kazanan olmayacak, ilk ikinci kazana kim olacak onu sorabilirsin.
    bence vettel olacak. azgın boğa gibi geliyor çünkü.

  131. prancing horse avatarı
    prancing horse

    arkadaşım ben ne diyorum dikkatlice okur musun "strateji hatası olmasaydı" diyorum değil mi? hey allahım ya bi de yarışı izlediğinden emin misin demez mi ya

  132. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    evet alonso yu nasıl rezil ve şampiyonluktan ederiz staratejisi izletti bize ferrari sinir küpü oldum pazar gunumu *** ettiniz aptal herifler adamın terının zerresını hak etmedınız by ferrari!!!

  133. bana yalan söylediler
    bana yalan söylediler
    kaderden bahsetmediler

  134. the huntsman  avatarı

    Bütün hepsi.Sürekli olarak Alonso taraftarlarını tahrik ediyor.

  135. Minardi 27 dakika önce
    Haydi hep beraber:

    "Kahrolsun Ferrariiii yarışı mahvettin Ferrariiii Ezeli ve Ebedi şampiyonumuz 50 milyon yuuro alıyor ama telsiz bile takmamışlar Ferrariiii Alonsomuz takım stratejisine kesssinlikle karışmaz Ferrariiii Allah seni bildiği gibi yapsın yarışta hiç konuşamayan Alonsomuzu bu hallere düşürdün Ferrariii

    Oh bee rahatladım. Ezeli ve ebedi şampiyonumuzu bu çok zor alınmış 5.cilikten dolayı tebrik ederim başarılarının devamını dilerim. Diğerlerini konuşmaya lüzum yok ebedi ve ezeli …. şampiyonumuz dururken… Ferrariiiii

    alta yazdığım iki tane yoruma yetişiliyor ama :@

  136. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    İkinci pite açık girdi, sanırsam ilk pitini yaparken açıldı.Bir daha bakmak lazım.

  137. Bütün arkadaşlarla günlerdir 7 nin uğuru üzerine konuşuyoduk;
    7. yarış, 7 numaralı araç, 7 dünya şampiyonluğu, 7. farklı kazanan olurmuyuz diye.
    Lan bizde akıl yok. her yarış kafamıza baluozu vuruyolar bizse pollyannadan beteriz akıllanmıyoruz.
    Bundan sonra umut etmek beklemek yok.

  138. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Alonso herkese geçilirken aralarında geçen telsiz konuşmalarını cidden çok merak ediyorum.yani ben olsam cidden çok kötü söverdim o mühendise

  139. Chris Dyer'ın günahı neydi?

  140. Ulan hemen grojeanı savunuyorsunuz Vettel ile Alonso doğru taktik uygulasalardı Grojean anca babayı alırdı.Böyle iyi pilot olunmaz.İyi pilot istikrarlı olur.maldanado 1 yarış kazanınca iyi pilotmu oldu
    saçmalamayın grojean önce düzgün start almayı öğrensin

  141. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    okuyoruz ama yine de elde degil sorunlar neden sadece tek aracta beliriyor neden sorunlarin ustesinden gelemiyorlar anlayamiyorum agresif degil derken yanlis anlattim kusura bakmayin 😉 aracin yapisi buna uygun mu degil ayrica cildirmamak elde degil perez kimi'nin hemen arkasindaydi pitten sonra koptu resmen

  142. hayal dünyasındasın. hamilton alonsonun lastıklerı yenıykende, eskıykende geçerek bu yarışta alonsodan daha güçlü olduğunu kanıtladı…

  143. pitte açılmadıki açık girdi zaten pite.

  144. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Üyelerin hızına yetişmekte zorlanıyorum şuanda..
    Sİzzden analiz istemedim " hangi yorum?" diye sordum…
    Kısa ve öz lütfen!!??

  145. Sizce hangisi daha önce gerçekleşecek?

    A) Bu sene aynı pilotun ikinci yarışını kazanması
    B) Bu sene aynı arızanın ikinci defa Schumacher'e gelmesi

  146. birde en iyi drs mgp de demişlerdi.

  147. the huntsman  avatarı

    …………yorumsuz.

  148. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Yani herhalde DRS'nin böyle açık kalması olasılı 1/1000000 di buda Schumi'ye denk geldi.

    Birde ilk pitte birden açılınca kanat yumruklayan mekaniker çok iyiydi 🙂

  149. Gokberk Onem avatarı

    Bugün hata yaptık evet. Ama 1.5 sn geriden buralara gelen bir takımı bir hatadan dolayı yerden yere vurmak doğru olmaz. Güncellemelerle inanılmaz bir gelişim sergiledik ve sergilemeye devam ediyoruz. Bugün bir hata yaptık belki ama yine de 10 puanı aldık ve şampiyonada sadece 2 puan gerideyiz. Bu hataları herkes yapabilir. Hemen karaları bağlamayalım sezon çok uzun ve ben Ferrari'ye hiç olmadığı kadar çok güveniyorum. Bu arada tebrikler Hamilton, Grosjean ve Perez.

  150. agzina ellerine saglik yaristigi butun serilerde sampiyon olmus birini acimasizca elestirdiler iyi oturdu bu ikincilik

  151. 😀 yarışı izlediğinden eminmisin 4-5 saniye yavaştı adam neresi gereksiz ferrarinin yaptığı bu hata alonsoyu sonuncu bile yapardı 2-3 tur daha olsa.

  152. Ferrari'yede MGP'yede selamlar….

  153. the huntsman  avatarı

    Bu Minardi gibi f1 ile ilgili yorum yapmayıp insanları tahrik eden kişilerin yorumu.Mesela burda Vettel fanatiği olan rambo diye bir arkadaşımız vardı.Ama kontrole alındı.Aslında sonuna kadar pilotunu savunanan biri.Minardi ise,din millet ve f1 ile alakalı olmayan bilimum yorum yapan,strateji yada teknik bilgileri olmayan ve değerlendirmeyen sürekli olarak Ferrari ve Alonso ya laf atan ve kavga çıkarmaya çalışan bir zihniyet.Daha önceki yorumlarındada bunu görebilirsiniz.Sizden bu konuda bir inceleme başlatmanızı rica ediyorum.Çünkü insanlar burda bir sporu paylaşırken böyle zihniyetin aramızda yeri olmaması lazım.Biz burda diğer arkadaşlarımızla pilotların ve takımların hakkını vererek tartıuşıyoruz.Sitemizde huzur var,bu kaybolmasın,Gerçekten çok rica diyorum.

  154. ha şöyle 2. olurdu de.

  155. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    ya romain cok yeteneklı ya da raikkonen eskı raıkkonen degıl. Tmm aracta bazı sounlar var ama sezon basından berı hep yavas kalıyo grosjeandan. bahreynde ıyıdı onun dısında hatırlamıyorum. grosjeanı begenıyorum bıraz daha tecrube kazanırsa en ıyı 3 takımda mutlaka koltgu olacaktır ılerde

  156. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    tahminen kers problemi çıkacak Valencia'da..Çıkmayan bir o kaldı.

  157. Ne yazık ki kötü bir hafta sonu.. Gönül verdiğim herşey gözümün önünde eridi gitti

    Ama bir adam varki.. ANDREA STELLA beyinsiz kereste. Alonsonun mutlak şampiyonluğunu yok eden ve bu yarıştada dehasını kanıtlayan moron ..

  158. Alonso Mclaren avatarı
    Alonso Mclaren

    alonso dünya şampiyonu olsa bile ferrariden ayrılmalı.kabul etmek gerekir artık ferrariden adam olmaz.Israrla dominic ve maltezelemoda ısrar ediyorlar.Mercedeste geçer sıralamada 5. olurlar.Yazık efsane olabilecek bir pilotu ne hale getirdiler.Alonso ya mclarene ya da redbulla geçmeli.Ferraride f1den çekilsin.Zaten artık taklit takımı olmaya başladı.Spor araba felan üretsinler.Alonsoyada yazık etmesinler.Yazık ama adama helal olsun ferrariye rağmen 2. sırada ama maalesef şampiyon felan olamayacak. Bahtsız adam kabul etmeliyiz.

  159. sen benimsin avatarı

    şimdi ben her zaman söyledim söylüyorum! ferrari yönetimi amatördür diye! bu yarışta da ne kadar amatör olduklarını bir kez daha gösterdiler sağolsunlar! dedim eğer ferrari ve redbullar pite girmezlerse hamiltonu kahraman yapacaklar diye kendileride rezil olacak diye göz göre göre yaptıkları amatörlüklerden bıktım bu kadar mı amatör olur bir ekip sonra araç gelişmiyo neden? işte nedeni! şimdi hamiltoncular yok biz ikisinide geçtik yok mükemmeliz bir numarayız falan yazışmalarını görebiliyorum işte bunlar 1 gıdım f1 den anlamayan angutlardır. kamiller ancak böyle tatmin olabiliyorlar naparsın eline kozu veren ferrari nolcak amatörler

  160. DRS çok güvenli dediler. Arıza olunca kendiliğinden kapanıyor dediler.

  161. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    gectıkten sonra cok gec oluyo dostum. vettel erken gırıp denedı onu cunku softa ılk gecen vetteldı yanı vettelın lastıkler alonsodan 3 ya da 4 tur daha eskıydı zaten. bunu kımse hesaba katmıyo

  162. Schumi bu sene mutlaka kazanacak; bunları unutursun boşver.. Herkese yetecek kadar 1.lik var..

  163. prancing horse avatarı
    prancing horse

    strateji hatası alonsoya en kötü ihtimalle ikinciliğe mal olmuşken böyle gereksiz yorumlar yapmayın lütfen

  164. massanın derecelerine bakıp bile alonsoya süpersoft taksalardı son 12-13 tur galibiyet garantiydi.
    massa son 10 tur hamiltondan 0,5 sn iyi turluyodu

  165. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Hangi yorum?

  166. the huntsman  avatarı

    Alonso 50 tur aynı lastikle gitti,stratejiyi doğru yapan biri olsa galibiyet yada ikincilik ( yüksek olasılıkla 2.lik garantiydi) Neye göre aynı lastikle 4sn hızlılar?

  167. LSD?

    Bu da kaldırılırsa sebep istiyorum e-postama lütfen.

  168. adama dini bir terimle hakaret etmeye çalışırsan silinir tabi. madem bu elit sporu seyretmeye çalışıyorsun sende biraz kaliteli olmak için çabala…

  169. Daha ötesi var mı diyorduk. Varmış. Sanırım daha da var…

  170. kürtaj mağduru

  171. Romain bazilarina gereken cevabi 1 yaris sonra oyle guzel verdin ki yorumsuz sadece tebrik ediyorum seni!

  172. Şampiyonluk böyle gelir böyle aptallıkla gider
    Bkz.Abu dhabi 2010

  173. ve grojeana pilot değil diyenler nerede görelim o kişileri.bi pilot 2-3 yarışta kaza yaparak kötü olamaz.

  174. Şimdi kimse Massa'ya kötü yarış çıkardı demesin. Bir spin atması dışında hiç bir hatası yok. Alonso'yla aralarında 10sn fark var oda spinden kaynaklı. Çok zorladı o yüzden. Strateji çok berbattı.

  175. hamilton Alonso'yu geçtiği an o stratejinin patladığının göstergesiydi. Derhal pite almalıydılar. potansiyel 2.likten oldular.

  176. burak evmez avatarı

    ne sandın ki süpersoft ve soft arasında 0.4 sn var ve aralarındaki fark 3 sn civarında olacaktı

  177. the huntsman  avatarı

    Tabiki bizim yorum gitmiş,malum yorum duruyor.teşekkürler.

  178. Bence kazanma ihtimali yüksekti, üstelik hamilton pitte zaman kaybetmişti.
    Kazanamasada en kötü derecesi ikincilik olurdu.

  179. Yusuf  Hitay avatarı

    adam hem pit ekibini, hem vettel ile alonso'yu yendi. helal olsun lewis!

    perez ve grosjean ne yaptı öyle ? aynı lastikle alonso'dan 4 saniye hızlılardı. ferrari sıralama performansı için yarıştan feda etmiş sanki biraz, artık lastikleri o kadar iyi dayanmıyor gibi.

    massa yine "beni gönderin" dedi.

    evet, daha şimdiden 2012'nin en bahtsızı şumi. aracın neresi bozulacak diye düzenlenen anketlerde drs var mıydı bilmiyorum ama ben bunu tahmin etmemiştim. artık bozulacak pek bir şey kalmadı heralde geriye.

    lewis pit yapmasaydı ne olurdu bilmiyoruz ama alonso'nun lastikler daha diriydi sanki.

    mclaren duvarı harika iş yaptı bugün. ferrari duvarı pişpiriğe daldı heralde, alonso'yu pistte unuttular!

    redbull bile bir noktadan sonra olmayacağını anlayıp uyandı.

    mclaren'da bu pit ekibi, ferrari de bu yetkili ekip varken, redbull daha çok önde olur.

    yıllar sonra bir mclaren tur yemiş oldu, en azından kendi aracından. button'ın aracına acil müdahale gerekiyor. ayrıca ancak bu kadar salak taktik seçilebilirdi, sert ile yarışa başlayan araçta 3 pit nedir yahu ?

    tebrikler lewis'e ve pit duvarına, galibiyetle gelen liderlik de ayrı bir keyifli olsa gerek. araca pek uymayan bir pistte 25 puan gayet iyi bir sonuç.

    ve değinmeden olmaz; perez tam 12 sıra kazanmış!

  180. resmen ferrari pit ekibi çuvalladı at gözlüğü takmışlar heralde hamiltonun 2.pitinden sonrra sektör zamanlarına bakmıyormu bu herifler bu kadar aptalca bi yarış izlettiniz helal ferrari pit ekibi massa senin suyun ısındı kendin git bari işini gücünü bul

  181. adamlarda(!) basiret mi var bağlansın

  182. bence alonso 5 bitirdiği için dua etsin cünkü 1 tur olsa 5 değil 12-13 olurdu çok rahat.ama olur böyle hatalar ferrrari stratejilerde iyiydi simdiye kadar bi hata bu kadar eleştirilmemeli.

  183. Tek pit ile yarışı bitirmek mümkündü. Grosjean, Perez ve Raikkonen tek pit yaptılar ve yarış sonunda performans kaybetmediler.

    Ferrari'nin hatası Hamilton ve Vettel ile mücadele etmek için Alonso'yu erken pite çağırmaları.

  184. herşeyi anladımda tarikatçı ne oluyor? adamın dini inançlarından sanane?

  185. lan harbiden çok komik ya shumiye gülerken alonso daha beter duruma düştü(gülme komşuna gelir başına) alonso, hamilton 2. pite girmeden önce hamiltonla aynı tur zamanlarını atıyordu hatta daha iyiydi.hamilton o pitteki hatayı yaptığı turdan 1 sonraki tur alonso pite girseydi.2.lik bankoydu hatta hamiltonla kapışabilirdi böyle saçmalık olmaz.grosjean ve perez adeta basın toplantısında ferrarinin pit stratejisiyle alay ettiler.grosjean:yarışı 5. bitiricem derken alonsonun böyle geriye düşeceğini tahmin edemezdim diyordu ne saçmalık ama…

  186. hasan ünler  avatarı

    mercedes ve ferrari teknik ekibini değiştirmeli adamlar bu işten hiç anlamıyorlar ferrari bu hatasında değil 2010 sezonunun sonunda değişmeliydi schumi bu durumlara nasıl sakin kalıyor şaşıyorum bravo böyle beceriksiz bi takıma katlanmak yetenek işi

  187. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    schumacher'İn başına gelenler bahtsız bedevinin başına gelmedi.

  188. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Alonsonun bi lafı vardır ''yarıştan sonra doğru stratejiyi belirlemek kolaydır'' diye. İyi hoş güzel herkes konuşuyo da ben de dahil:) Bi anlık sınırle epey saydırdım ferrarı garajına ama baktıgımız zaman stratejının tutmadıgı hamıltona hatta grosjeana gecılınce degıl perez ve vettele gecılınce ortaya cıktı. Ferrari pit ekibi kesınlkle kazanmayı dusunmuyodu bence stratejı kazanmaya yonelık degıldı. Tıpkı abu dhabıde weberın onunde kalmak ıcın nasıl bır stratejı uyguladılarsa burda da vettelın onunde kalmak ıcın uyguladılar. Burda hesaba katmadıkları şey hamıltona gecılmek degıl son bı kac tur ınanılmaz derecede yavas kalmaktı ve tabıkı de vettelın pite gırmesi. redbull son anda kararını degıstırmese alonso 4 vettel 5 olcak. Ama elbette sımdı dusunecek olursak 15 tur kala super softa gecmek en mantıklısıydı. önumuzdekı yarısa bakacagız valencıa gecısın en zor oldugu pistlerden bırısı. sıalamalr mınakodakı kadar önemlı. umarım artık pol gelır ferrarıden valencıada. orda da hamıltıon kanadadakı kadar ıyı suruyo yıne en buyuk aday hamılton valencıada

  189. Yav yarış hafta sonu,o kadar bekle ders çalışama,okuman gereken makaleyi okuma sonra böyle bir mallık olsun sinirden okusan da bi cacık olmaz.Zaten linkle uğraştım son 10 turu göremedim,bi baktım alonso 5.dedim spin mi attı ne oldu.Yok pirelli ve stella sağolsun millet nasıl izlediyse aynı abu dhabi'deki gibi son turları seyretmişler.Basiret bağlanması diyecem ama bu öyle böyle değil …
    Tamam ilk başta güzel gibi göründü de strateji ama abi baktın tutmadı,al adamı pite.En kötü podyumdaydık..Bu puanları aramazsak bende bir şey bilmiyorum.Redbull harbiden taktik işini çözmüş ,onlara şapka çıkartıyorum.Pirelliye selamlarımı yolluyorum!!böyle saçma sapan lastik ürettikleri için.

    Gel de ders çalış şimdi bu sinirle…..

  190. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    o değilde şu grojean denen çaylak bile schumacher'den önce podyum gördü ya çok fena koyuyor adama.

  191. the huntsman  avatarı

    Site yönetimi bu tarikatçı minardiye ne zamana kadar daha izin verecek,ne zaman balıyacak yada yorumlarını inceleyecek diye çok büyük bir merak içerisindeyim.Adam F1 den anlamyıor.Zaten anlayamaz,bu kesim yeni yeni ortaya çıktı,bizlerin dünyasını,zevklerini kopyalıyorlar.İlim fikir sahibi değiller.Neden burda bazı pilot taraftarlarını bile incelerken,f1 ile alakası olmayan,f1 ile ilgili tek yorum yapmayn bu insanı incelemiyorsunuz?Yada yorumlarını kontrolden geçirmiyorsunuz?Ne zaman geçecek?Birisi ağzını bozduktan sonramı?

  192. alonso için bu stratejiyi hazırlayanın yedi ceddini……. daha da bir şey demiyorum

  193. sinirden ne yazdığımı biliyormuyum son 9 tur kala zaten elektrik gitti bide burda

  194. remux cayden avatarı

    pişmiş tavuğun başına gelmeyen schuminin başına geliyor. ne yapsak aracı hamama götürüp kırpsakmı yada aracın 4kenarına nazar boncuğumu koysak. :(((

  195. MGP Schumacher'i her tur Rosberg'den daha iyi turlar atarken erken bir şekilde pite aldı. Halen neden bunu yaptığını anlayabilmiş değilim. Sanırım olur da yarışı bitirir falan neme lazım diye düşündüler.

  196. nazar değdi. Bir yarışta kötü strateji, olur böyle şeyler. Risk aldılar, ellerimizde patladı 🙂

    Hamilton'a tebrikler 🙂

  197. SORU: Bu yarışta Schumacher'in başına ne gelecek?
    A) Vites kutusu arızası
    B) Yarış kazası
    C) Pit stop hatası
    D) DRS arızası
    E) Grid cezası
    F) Yakıt basıncında bozukluk
    G) Başka bir şey

    YANIT: D seçeneği. Soruyu bilenlere tebrikler. Bir sonraki yarışta görüşmek üzere.

  198. Garanti 2.lik olası galibiyet ve puan farkını açarak gitmekten olduk bugün.Ama iyi ki bu yarışta oldu.Son yarışta olmasın da bırakın bu yarışta olsun.

  199. Gülümsetmek amacıyla yazdığımı belirteyim yanlış anlaşılma olmasın

  200. hahah yarışı kazanırdı demek 😀

  201. Ya böyle bir olay yok. Çıldırdım çıldırdım.

  202. Ferrari niconun ikinci pitinden sonra ne kadar hızlı webere yaklaştığına bakmak yerine kankisi perezin hızlı turuna aldanmış olmalı.
    Nicodan 5 tur sonra bile alonsoyu pite alsalardı yarışı kazanırdı.

  203. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Son turda;

    Alonso : 1.20.796
    Kovalainen : 1.18.497

  204. Hak eden kazandı hamilton, alonso ve vetteli pistte de stratejide de eze eze yarışı aldı. yerden yere vurduğunuz grosjeana da hepinizin ağzını kapattığı için ayrıca teşekkür ve tebrik ediyorum.

  205. Ömer_Massa avatarı

    Ferrari pit ekibi lan siz ne mal adamlarsınız fernando ve massa'yı rezil ettiniz.hadi felipe'nin spin yüzünden az da olsa kendi suçu var ya Fernando?lewis helal olsun ya bu adam gerçekten olağanüstü sürüyor.çok süper yarışçı.bu övgüler az bile.ben namazımı kılıyım devamı gelecek…

  206. Vay be pit ekibine rağmen 7. yarışın 7. kazananı! Peşinden üçüncü Perez ve Sauber'e tebrik, ardından ikinci Gro'ya, gerisi geçile geçe bişeyler işte! Araçların ne olduğunun pek bi önemi kalmadı aslında, lastik kumarından başka birşey değil bu artık.. Kumar deyince bahis şirketleri de yaşadı tabii 🙂 Bence Pirelli bet organizasyonlarına ortak 🙂

  207. orospuçocukları da arttı bu aralar

  208. aynen yaaa arkasındaki tur bindirmiş adam bile alonsoya yaklaşıyodu

  209. senin kafa kenana gitmiş belli 😀

  210. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    dünya üzerindeki en gerizekalı takım MERCEDES AMG PETRONAS 2010-2011 sezonu bundan daha kötü araçlarla en iyi 4.takımdı. şimdi daha iyisiyle 5.sırada sürünüyorlar. bu zihniyetle sauber'e de geçilirler böyle devam etsinler zaten arada var 10 puan.

  211. Şanssızlık az önce irlanda kalecisinin başına gelen olaydır, Schuminin aracına olanları şanssızlık olarak açıklamak imkansızdır.
    Zaten öyle kötü stratejik bir plan yapmışlarki en iyi turları atarken pite aldılar erkenden. başka zaman olsa önce rosbergi alırlardı.
    pitten çıkınca trafikte kaldı ve yarışı bitti.
    en azından drs çalışsa ilk 7 içerisine girecek temposu vardı şu lanet 2 puandan kurtulabilirdi ama mgp mekanikerlerinin acıması yokmuş.

  212. ferrari pit ekibini üstün ilgi ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum

  213. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Şimdi Schumacheri daha iyi anlıyormusunuz ? Schumacher sorun yaşadığı zaman söyleyince yok Schumacher yavaş falan diyordunuz..Gülme komşuna gelir başına..

    Lafım sana değil diyen kişilere.

  214. ferrari için dramatik son…gitti podyum,gitti puanlar 🙁

  215. burak evmez avatarı

    evet stratejiyi alonso belirliyor 1 tane düzgün yorumunu görmedim senin gibilerin temizlenmesi lazım

  216. Neredeyse Rosberg bile geçecekmiş Alonso'yu. Rezillik 🙂

    Ferrari kesin yine Red Bull telsizini dinliyordu. Sınavda yanındakinin yanlış yaptığı soruyu kopya çekmek gibi.

    Acaba takacak temiz lastikleri mi kalmadı diye de düşünmedim değil.

  217. Çoğul konuşmuşsun Başı sen mi çekiyorsun >:)

  218. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Bu ferrari cidden adam olmaz gitti puanlar

  219. ahmet sait uzun avatarı
    ahmet sait uzun

    aracı düzelttiniz ama birde şu stratejilerinizi düzeltseniz. o kadar insan tv karşısında alonsonun pite girmesi gerektiğini düşünürken siz ne ile uğraşıyordunuz.

  220. ya arkadaşlar lütfen raikkonenin demeclerini en azından f1 haberlerını okumuyanlar yorum yapmasın.adam hem diferansiyel hemde direksiyon sorunu oldunu söylüyor defalarca siz hala raikkonen agresif değildi sönük kaldı diyorsunuz.grojeanla aradakı fark tabi böyle olur.

  221. Haydi hep beraber:

    "Kahrolsun Ferrariiii yarışı mahvettin Ferrariiii Ezeli ve Ebedi şampiyonumuz 50 milyon yuuro alıyor ama telsiz bile takmamışlar Ferrariiii Alonsomuz takım stratejisine kesssinlikle karışmaz Ferrariiii Allah seni bildiği gibi yapsın yarışta hiç konuşamayan Alonsomuzu bu hallere düşürdün Ferrariii

    Oh bee rahatladım. Ezeli ve ebedi şampiyonumuzu bu çok zor alınmış 5.cilikten dolayı tebrik ederim başarılarının devamını dilerim. Diğerlerini konuşmaya lüzum yok ebedi ve ezeli …. şampiyonumuz dururken… Ferrariiiii

  222. arkadaşım valla haklısın söve söve ağzım yamuldu bir ferrariyi yine bir ferrari durduru diyorum her zaman o da oluyo geri zekalılara güldürüyoruz kendimizi martin diye bi adam çıkıyo yarıştan sonra kıkır gülüyo bizimkilerde baksınlar öyle alonso bize fazla bu pit ekibine fazla fazlaaaaa………..

  223. ferrari göz göre göre önce massayı sonra alonsoyu yaktı

  224. alonsonun bu yarışı ve hamiltonu uzun sure unutamayacağı kesin…

  225. Maranello uzak olduğundan kendimi yakarım herhalde sinirden.Çakmağı olan var mı?

  226. Tur bindirdiği araç bile Alonso'dan hızlıydı.

  227. Tebrikler Lewis Tebrikler Romain Tebrikler Perez ve Vettel Güzel bir yarıştı Hak eden kazandı.

  228. yazıklar olsun ferrari jean todt tan sonra olmadı işte olmuyor.. hayır ne die adamı gönderdiniz anlamadım…. size söyleyecek o kadar ağır sözüm var ki neyse..

  229. uuu beybi muhteşem strateji..

    süpersin hamilton
    sen neredesin button?
    son olarak yazık lan alonsoya ben olsam çok pis küfrederdim bir tur daha olsa rosberg de geçiyordu 13 puanlık fark tek yarışta eridi gitti..

  230. RedBull tek pit stratejisinin patladığını görünce en azından düzeltmeye çalıştılar. Ferrari onu bile yapmadı.

  231. ferrari taraftarları. bu kadar umutsuzluğa kapılmayın. pit ekibinede bağlamayın sadece olayı. ferrari olarak biz bir takımız.beraber kazanır beraber kaybederiz.bugün bu strateji bi kumardı evet. ama tutsaydı alonso 1 olacak ve hepimiz helal olsun diyecektik.olaylar pamuk ipliğine bağlı. pilotlara ve takıma olan güveni kaybetmeden yola devam etmeliyiz.en iyi birkaç araç bizde olmamasına rağmen şampiyonada çok iyi konumdayız.ama şu bi gerçek.pit stratejileri ile yarışları kazanma konusunda kilit nokta olacak 6-7 yarış var takvimde.acı bi tecrübe oldu ancak acı iyi bir öğretmendir.bidaha böyle bir hata yapmayacağımıza dair inancım tam.

  232. kerim sisman avatarı

    acayip güldüm ya o olayaa:)) adamlar abanıo bide kanata. ellerinde kalacaktıı.

  233. rocco junior avatarı

    Bence stratejiler konuşmadı çünkü ortada strateji yoktu ya da tek doğru olanı Lewisin stratejisiydi.Bu kadar yanlış karar ben görmedim.Göz göre göre,bile bile lades dediler.Hem Rb hem Ferrari garanti podyumu galibiyet uğruna çöpe atıp sidik zoru ile puan aldı.2 tur daha olsa Alonso o puanları bile alamayabilirdi.Bir yerde taktik olarak patlayacağımız kesindi.Stella bu yarıştan sonra iyice baskı altında kalır.Yaırş sonuna kadar Lewisin hakkıydı.Adam 2 kez ciddi pit hatalarına rağmen deli dana gibi sürdü tebrikler.Artık bu adamı sabote mi ediyorlar diye düşünüyorum ama uğursuzluk Nicole ile de alakalı olabilir.Renault motoru burda zayıf kaldı.7.yarış 7.farklı galip.Herhalde bugün en fazla Mclaren fanları sevinmiştir doğal olarak.Sezon ilginç ilerliyor.En iyi araçal sonunda lider oldular.Ama Ferrari'nin müthiş hatasının payı büyük çünkü burdan Vettel,Webber ve Buttona farkı arttırarak ayrılıp farkı açacaktık.Neyse çok uzatmayalım tebrikler Hamilton

  234. 58 numara Sen de haklısın >:)

  235. supersoft 🙂

  236. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Unutmadan şunlarıda ekleyeyim,

    Massa'nın başlarda yaptığı hata hiç olmadı.Tempomuz yarış boyunca iyiydi ancak o spin çok şey götürmüştü..

    Perez ve Gro'ya da ayrı tebrikler.Çok istikrarlıydılar.

    Button ise sürünmeye devam etti.

  237. tebrikler lewis, kesinlikle bugün lewis hamilton gibi sürdün, öte yandan takım yine pitte saçmaladı enaz 2 sn gitti yinede lewis mükkemel sürdü. öte yandan buttona ne oluyor adamın aracı sanki başka bir yerde üretiliyor…

  238. the huntsman  avatarı

    Ferrari'nin yaptığı stratejiye bak….Hamiltondan 1 tur sonra süper softları taksa yarışı kazanabilirdi,soft tercih etse ikincilik kesindi.Böyle rezil bir strateji hayatımda görmedim.Bunu bu sitedeki herkes görüyor ve herkes katılacaktır.Ve bu adamlar f1de çalışıyorlar bravo.Tek sevindiri nokta Ferrari gelişiyor ve umarım bir daha böyle ahmakça bir hata yapmazlar.Şampiyona liderliğini kaybettik ama fark sadece iki puan.5 pilot arasında geçecek gibi görünüyor.Perez ve Grosjean'a tebrikler.Schumiye şaşırmadım.5 tur daha olsa Alonso puan alamayacak.7. yarışta 7. farklı kazanan,ama galiba bu seri bitti.8 olması için Lotus yada Schumacher'in alması lazım.

  239. kerim sisman avatarı

    şakamı bu.. ferrari diye bi takım varmı orda.. hamilton alonsoyu geçmekten bıkmadıı. bizimkiler seyretmekten bıkmadılar. alonsoyu pistte yalnız bıraktı takım

  240. ferrari son 15 tur kala çagırsaydı alonsoyu belki supersport taksaydı belki yarısı bile kazanırdı ah ferrari ne yaptın sen

  241. Yazıklar olsun Ferrari pit ekibine o adam orda bir bir geçilirken hiç mi içiniz yanmadı

  242. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    lewis cok iyi bir yaris cikardi tebrikler.Pit duvarinin bu yarista ne kadar onemli oldugunu bir kez daha anladik ;)Michael Schumacher ve Kimi Raikkonen kendinize daha iyi bir takim bulsaniz bizi de sevindirirseniz cok iyi olur zira Kimi'nin agresifligini goremedim tur zamanlarinda.Ikisi icin soyluyorum takim arkadaslariyla arasinda bu kadar fark olmasi cidden normal gelmiyor.

  243. Alonso Rosberge geçilmedi en azından.

  244. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    evet alonso yu nasıl rezil ve şampiyonluktan ederiz staratejisi izletti bize ferrari sinir küpü oldum pazar gunumu *** ettiniz aptal herifler adamın terının zerresını hak etmedınız by ferrari!!!

  245. Yeter artık. Biri demişti Schumi'yi sabote ediyorlar diye. Yüzde yüz doğru! Kanat kapanmıyor nasıl bir olaydır bu?

  246. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Yapılabilecek en saçma hatayı yaptık.Hem Massa'nın hem de Alonso'nun aynı hatadan yarışı mahvoldu.

    En kötü herkes görmüştür.Massa için başlayayım, Rosberg pite girdi yarışın bitmesine 20 tur var ve 2 sn 2 sn farkı kapatıyor.Sende al hemen pite..Hatta ben oturduğum yerde tepiniyordum biran önce pite alın diye, Rosberg pite girmeden…

    Alonso içinde aynı şey, Hamilton pite girdikten 1-2 tur sonra belli oldu Hamilton'un yakalayacağı gir pite işte…Vettel bilmem kaç tur sonra akıllandı girdi pite daha iyi yerde bitirdi.

    Hediye ettiğimiz bu puanları aramayız umarım.

  247. Zevksiz geçeceğini düşündüğüm yarış sonlarda epey güzelleşti. güvenlik aracının girmemiş olması bazı planları bozmuş olabilir.

    Hamilton'ı pite aldıklarında diğerlerinin de girmesini bekledim ama girmeyince yarış böyle bitecek sandım. Zaten pitte yine zaman kaybetti Hamilton, Nicole bile dellendi 🙂

    Anlaşılan o ki tek pit stop stratejisi az farkla kötü seçim oldu. Güvenlik aracı işte burada işi karıştırdı sanırım. 2-3 tur güvenlik aracı girseydi tek pitstop ciddi avantaj getirebilirdi.

    Uzun süredir ilk defa Red Bull'un stratejisinin mantar olduğunu gördüm. Sonunda Vettel'i pite alarak yine biraz toparladılar. Alonso'yu da pite alsalardı kesinlikle geçilmeyecekti.

    Gelelim Grosjean ve Şumiye. Grosjean yine startta gümler diye düşündüm ama şaşırttı beni. Şumi keşke yine kazaya karışsaydı da yarış dışı kalsaydı. Kendisi de söyledi röportajda, aynı sorun tekerrür etti diye. MGP ne işle meşgul anlamış değilim.

    Raikkonen ve Webber yine sönük kaldılar. Massa da fena değildi ama iyi değildi.

    Yarışı tahmin ederken Hamilton/Alonso/Vettel sıralamasını düşünmüştüm. Enteresan da oldu, güzel de oldu 🙂 Podyuma tebrikler.

  248. Schumacher- avatarı

    Hamilton hak etti tebrikler.
    Alonso çok iyi gidiyordu bir Ferrari klasiği ve Ferrari gibi gereksiz bir takım daha var ismini artık zikretmek istemiyorum.

    Nickimde yazan ultra derecede fanı olduğum pilotun malum olarak bulunduğu takımı yaptığı açıklamalarla hala desteklemesi kafamı kurcalamaya başladı NO COMMENT

  249. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Koskoca Ferrari diyoruz, ulan millet öküzmüde pite giriyor. Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın. Adamı rezil ettiniz, rahat 2.clik oldu 5. clik. Gro ile Perez yarın şampiyon olabilir diye demeç vermeye başlar artık. Yazmak istediğim o kadar hakaret varkı vallahi kendimi zor tutuyorum. Şu an monte olsam yemin ediyorum hepsini kovmuştum orda adam diye oturanların.

  250. valla şu vettel ne canını yakmış arkadaş bu kadar da olmaz ki ayıp be ayıp…

  251. şimdiye kadarki en güzel yarıştı. hamilton haketti, alonso ve vettel stratejistleri sayesinde güme gittiler.

  252. valla şu vettel ne canını yakmış arkadaş bu kadar da olmaz ki ayıp be ayıp…

  253. Teşekkürler Ferrari.Bir kez daha Alonso'nun inanılmaz değerli 8 puanını elinden aldığın için.

  254. f1 lastikler ve pit stratejileri yarışı haline geldi. sebebi her yeniliği yasaklayan fia. yarışa gelirsek;

    – schumacher'in şanssız olduğu bir yarış daha. şaşırdık mı hayır.
    – hamilton ve mclaren (button hariç) iyiydi. tebrikler.
    – alonso ferrari'nin yarış stratejistlerini çıkışta dövse yeridir.
    – vettel de aynı şekilde.

  255. hamilton alonsoyu tokatlaya tokatlaya kazandı…

  256. Lewis'in idrarında falan problem çıkabilir.. Hemen sevinmeyelim

  257. ferrari yönetimine tek birşey söylecem. Ben tv başından alonsonun pite girmesi gerektiğini görüyorumda siz hangi gözünüzle bakıyorsunuzda görmüyorsunuz.

  258. DreamOfWinD  avatarı

    Ferrari pit ekibine selamlar. 2.likten olduk. Massa da kendi yarışını kendi mahvetti ilk turlarda attığı spinle. Teşekkürler

  259. Öncelikle hamıltonu tebrık ederım harıka sürüs ve zafer.
    ferrarinin hatası alonsoya pahalıya mal oldu.aynı sey vettelin başına gelebilirdi ama redbull yarışın bitmesine bi kaç tur kalada olsa vetteli pite alarak örnek bi davranıs gösterdi ferrariye
    Lotus bildimiz lotus raikkonenin diferansiyel sorunu ve direksiyon problemi bi türlü cözemedi ve sonuç ortada. grojean hem yarışta hemde sıralamada farkı belli etti iki araç arasındaki.

  260. anladık

  261. DRS çok güvenli dediler. Arıza olunca kendiliğinden kapanıyor dediler.

  262. yazıklar olsun ferrari pit ekibine !

  263. Hamilton 1.liği "RB8'in Aklanması" Olarak Görüyor >:)

  264. Hamilton'u ve Ferrari stratejistlerini tebrik ediyorum.

  265. f1ferraridir avatarı

    ben bu ferrari duvarının ……………

    ya bu kadar taktikten yoksun bi duvar mı olur allahım ya drs galibinin arkasından pite girse ztn geçerdi ham'ı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir