Hamilton: "Çizgiyi Geçtiğimde Kazandığıma İnanamadım"

yazar:

kategori:

Mclaren sürücüsü, 2. kez pite girdikten sonra Alonso ve Vettel’i pist üstünde geçerek damalı bayrağı ilk sırada gördü ve bu senen ilk zaferini kazandı.

Hamilton “Takım pit stoplar ve strateji konusunda harika iş çıkardı. Lastiklerimi koruyabildiğim için ve zorlamam gerektiği zaman zorlayabildiğim için çok şaşırdım. İlk bölümde şaşırdım. Fernando’yu yenmem gerektiğini biliyordum. Genelde uzun sürüşleri iyi oluyor.”

“Tek bir pit stopla bitiremeyecektim. Gerilere düşeceğimi düşündüm bu yüzden 2 pit stop doğru olandı.”

“Tabi ki bu durumun farkındaydık. Yarışa 2 pit stop yapacağımızı bilerek girdik ve diğerleri arkamdayken Fernando’nun tek pit stop yapabileceğini hissettim. Lastiklerime bakarken fark açmam gerektiğini biliyordum ancak Fernando da hızlanıyordu. En iyi bölümlerimden birisiydi.” dedi.

Hamilton, Formula 1’deki ilk zaferini kazandığı Kanada’da bu senenin ilk galibiyetini aldığı için çok mutlu.

Hamilton “Ne duygu ama! Burada ilk yarışımı kazanmıştım. Zor olacağını biliyordum, her bir dakikasından keyif aldım ve gerçekten minnettarım.”

“En keyifli yarışlarımdan birisiydi ve bugün burada önde tamamlamayı düşünüyordum. İlk galibiyetim gibi çok özel olacaktı. Çizgiyi geçtiğimde inanamadım. İçerimde sanki bir patlama oldu. Yarışlarda bu durumu seviyorum.” dedi.

Yakınındaki rakiplere göre bir pit stop fazla yapsa da, Hamilton yarışı kazanabileceğinden endişe duymadığını söyledi.

Hamilton “Zihnimde kazanamama şüphesi yoktu ancak oldukça arkamda olduklarını ve tek pit stop yapabileceklerini düşünüyordum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Galiba yarışlarda gözümü senden ayıramıcam.Shumi bıraktığında seni takip ediyordum.Massa ile mücadelelerin hoşuma gitmişti.Gerçi eleştirildin ama olsun.Shumi bırakana kadar Shumi.sonra sen

  2. kerim sisman avatarı

    bende inanamıorum hamilton. rakiplerinin 2 sininde hata yapmasını beklemiyordun heralde.

  3. YAŞ KAÇ ???

  4. ham yedi sizin inanılmaz dediginiz alo ve vettel i eeeeeeeeeeeeeeee anladınız lewis in gücünü

  5. Gokberk Onem avatarı

    Hamilton'ı sevmem ama bugün pistte en doğru hareketleri en doğru zamanda yapan kimsenin yetişemeyeceği kadar hızlı olan kişi oydu. Tekrardan tebrikler

  6. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Hamilton.

  7. Ben hala inanamıyorum kazandıgına Lewis 🙂 pit ekibine rağmen sabırla ve harika bir sürüşle sonuna kadar hakettin galibiyeti ve 7.yarışta 7. farklı galip olmayı başardın tebrikler adamım.

  8. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Sonuna kadar tebrikler hakkıyla kazandı.Yarışı baştan sonra Lewis kontrol etti.Daha ne olsun.Helal olsun adamıma.Bu arada McLaren pit ekibine selamlarımı göndermeden edemeyeceğim 7 yarıştır bu ne yahu.Lewis pite girerken dua ediyorum sorun çıkmasın diye ama nafile

  9. the huntsman  avatarı

    Tek bir pit stopla bitiremeyecektim. Gerilere düşeceğimi düşündüm bu yüzden 2 pit stop doğru olandı." Yarışın özeti bu.Stella ya bunu tahtaya 1500 kere yazma cezası vermek lazım.Bart Simpson da işe yaramıştı umarım Valenciyaya kadar akıllanırlar.Mclaren'in neden hep arka lastikte sorun yaşadığınıda anlamıyorum.Acaba somunlardamı bir sorun var?Temiz pitstop yapamadılar hala?

  10. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Hamilton.

  11. the huntsman  avatarı

    Tebrikler,Valenciyada görüşürüz şampiyon bunu saymayız 🙂

  12. Yusuf  Hitay avatarı
    Takım pit stoplar ve strateji konusunda harika iş çıkardı.

    strateji tamam da, pit ekibi nasıl harika iş çıkardı. koskoca mclaren takımı, tam 7 yarıştır bir lastiği doğru şekilde değiştiremiyor.

  13. Hamilton'un aceleci davranıp kaza yapmasından endişe ediyordum ama öyle olmadı. Sabırla DRS alanını bekledi ve öyle yaptı geçişlerini. Doğru olan da buydu.

    Tebrikler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir