Mercedes Schumacher'den Özür Diledi!

yazar:

kategori:

Bu sene performans olarak yükselmeyi başaran Schumacher’in bu sefer yarışlarda şansı yanında olmuyor. Bir çok yarışta çeşitli sorunlar yaşayan Schumacher bu sefer Kanada’da DRS sorunu nedeniyle yarışa erken veda etti. 

Kanada’da hidrolik borusunun gevşemesi Schumacher’in aracındaki DRS mekanizmasının çalışıyor şekilde kalmasına neden oldu.

Brawn “Hidrolik sorunu yaşadı ve bu sorun onun DRS’sinin açık kalmasına neden oldu. Yarış koşullarında bu sorunun tamiri mümkün değildi. Daha fazla teknik sorun yaşayan Michael’e ancak özür dileyebilirim.” dedi.

Schumacher ise yaşadığı sorunlar için suçlanacak birisinin olmadığını söyledi.

Schumacher “Tabi ki hayal kırıklığı yaşıyoruz ancak birilerini işaret etmenin manası yok. Bu tür şeyler olabilir. Takımın elinden gelenin en iyisini yaptığını biliyorum ve muhtemelen bu durum onları benden daha fazla yaralıyor. Valencia’da tekrar atağa kalkmaya çalışacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. kimseyi yerden yere vurdugum yok rbr dahi versen schumiye vetteli gecemez bana kalırsa yas cok buyuk faktor bu sporda…

    sadece soylemek istedigim schuminin efsaneligi altında acık ara onde giden ferrari zamanında kaldı .. kendinizi hırpalamayın bosuna ikinci kariyerinde henuz podyumu bile yok… oyle soylemlerde bulunanlar varki sanki sampiyon olabilecekmis gibi sallıyorlar..

  2. Hocam Kimi o zaman deliler gibi zorluyordu aracı sürekli limitlerdeydi belki abartı olsa da arkadaşların yorumları kabul edilebilir ama Schumi'nin durumu farklı adam daha doğru dürüst ne yarış mesafesi geçebildi ne aracı zorlayabildi zaten bu saçma lastiklerle o da mümkün değil ya artık Allah hepimizie sabır versin başka diyecek bir şey kalmadı.

  3. Yine değiştirebiliyorsun ama çok zaman alıyor.

  4. Eskiden arka kanat değiştirilebiliyordu şimdi olmuyor mu??

  5. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    şu motor patlatma olaylarında raikkonen'in devirsiz vites değiştirdiği bu yüzden motoru zorladığı söylentileri vardı.

  6. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kimi nin mc laren yıllarındakı sanssızlıgı schumi ye musallat olmus.ozaman da akla hayale gelmıyen sorunlar ve sansızlıklar yasamıstı.kopan aynalarmı dersın kopan lastıkmı onuda bırakın kopan arka kanat olurmu yaww.o bile olmustu.hıdrolık arızları motor patlamalarını saymıyorum bile.

    buradakı amacım kımseyle polemıge gırmek degıl onu soyleyerek sunları soylemek gectı ıcımden:

    ozamanlar cnntürk te kendımızce yazarken schumi ver ferrarı taraftarları ıle alonsocu arkadaslar hep kımının ıyı pılot olmadıgından arabayı parcaladıgından dem vurur bunun tek suclusunun kımı oldugunu yazarlardı.hatta tank verılse kımıye yaramaz dıyede bır soylentı cımıstı.bunude soyleyen baya baya yetkılı bırıydı ısmını hatırlıyamadım ama neyse.

    bız kımıcı ve mc larencıler hep empatı kurun cocugun ne sucu var surmekten lımıtlerde gıtmeye calısmaktan baska derdık.oyle kıs tartısmalar olurdu aramızda. simdi schumi nin basına gelen aksılıklerde bence schumi nin hıc bır kabahatı yok.yarıs ıcınde kaza olur hata yaparsın ama bukadaırna pes schumının hıc bır sucu yok.umarım mercedes kendını bır an once duzeltırde schumı daha fazla uzulmese…

  7. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    http://www.youtube.com/watch?v=JXkflsmfUwY&feature=related

    23. saniyeden sonrası güzel.İlk pite gelişi ve bir mekaniker DRS'in açık olduğunu farkedip tek başına yumrukluyor 🙂

  8. Arkadaş sanırım Massa'nın sakatlanması olayından bahsediyor. Ama orada Schumacher'in yapabileceği bir şey yoktu. O boyun ağrılarıyla yarışması mümkün değildi.

  9. Resimde abanıyo görünüyorlar:))),altına yatsanızda faydası yok.Birileri araca abdestsiz dokunuyo ondan böyle bozuluyo:)))

  10. vedat özkan avatarı

    lafmı şimdi bu hangi pilot hata yapmıyor bir tane göster f1 tarihinde eyvallah diyeyim kaç yarış olmuş adam bir hata yapmış bunu söylemen bile çok saçma at gözlüğüyle yarış izlemezseniz daha objektif hakkaniyetli yorumlar yapabilirsiniz birini sevmemek onu acımasızca hınçla haksızca yerden yere vurma hakkını size vermez eğriye eğri doğruya doğru diyebilmek bir erdemdir belki bir gün bu erdemle tanışma fırsatınız olur.

  11. Boşuna mı EFSANE diyoruz.Helal olsun.
    Schumacher "Tabi ki hayal kırıklığı yaşıyoruz ancak birilerini işaret etmenin manası yok. Bu tür şeyler olabilir. Takımın elinden gelenin en iyisini yaptığını biliyorum ve muhtemelen bu durum onları benden daha fazla yaralıyor. Valencia'da tekrar atağa kalkmaya çalışacağız." dedi.

  12. evet unutmusun sennaya arkadan bodoslama dalıp monakoda 5 sıra grid cezasını aldıgını benim hatam pardon…

  13. Sözün bittiği yerdeyiz beyler takımdaki ahmaklık diz boyu,bu böyle basit bir özürle geçiştirilecek bir durum da değil.Schumi geldiği günden beri olmadık stratejiler hep onun üzerinde denendi zaten gerilerde olan adamı ne diye pite alıp trafiğin ortasına atarsınız hem de tur zamanları fena değilken.Favori olarak geldiği yerde yarış boyunca Rosberg'in Massa'ya yaptığı dışında koca düzlükte motor gücüyle övünen takım neden atak yapamaz bu sorgulanmalı.Schumi kendi çabasıyla zar zor Kobayashi'yi geçiyor ama akabinde düzlükte,en iyi olması gereken yerde atak yiyor.Bence sorun takımın içindeki teknik ekibin kalitesizliği Brawn hariç diğerleri zaten Honda'nın döküntüleri ve Brawn GP'nin maliyet düşünülerek elde tuttuğu adamlar.Haug zaten ne işe yarar anlamış değilim adam resmen Showman herhangi bir katkısı olduğunu düşünmüyorum.Eğer Mercedes başarılı olmak istiyorsa takımdaki İngilizlerden derhal kurtulmalı ve Daimler'in desteğini almalı zaten adamlar ayrılmak için bahane aryorlar bu sonuçlarla bu takımın ömrü uzun olmaz.

    Son sözüm Schumi'ye bence kendini zorlamasın zaten takımda iyice pasif konuma düşürüldü çok fazla konuşmadan işini yapsın zaten altyapısı hazırlandı sezon sonunda teşekkür edip yolları ayrılacaklar başka takımda da yarışacağını düşünmüyorum.Asıl sorgulanması gereken takımda herkesi etrafında toplayan takıma yön veren gerektiğinde tepkisini ortaya koyan (spa 98) bir adamın nasıl bu kadar tepkisiz kaldığı yani tamam başarıya doymuş biri ama kendi başına bu kadar aksiliğin gelmesini de sorgulamalı bence zaten artık bu sezon benim için bitti bundan sonra yarışlar izlerken de herhangi bir heyecan duymuyorum çünkü tuttuğum pilotun takımı midemi bulandırıyor

  14. Adamı kovdular resmen ne geri dönmesi onlar yarıştırmak için tutmuyorlardı onu kenarda. İsminden fabrika da, marka da faydalanmaya devam etmek istiyorlardı. Ne diyordu Luca 3 araç verin işte ancak olacakta 3 ncü aracı Schumacher'e verecekler peh peh peh.
    Geri dönmesini canı gönülden isteyen firma fabrikadan resimlerini kaldırmazdı….

  15. Cuneyt Gokturk avatarı
    Cuneyt Gokturk

    Bence Schumacher'in en buyuk talihsizligi Ferrari'den gelen geri dön çağrısına olumsuz cevap vererek akabinde Mercedes'le anlaşma imzalamasıdır.

  16. Ayrıca şunu da ekliyeyim. En başından beri Mercedes'in başarısının önünde ki en büyük engel yine kendisi demiştim diğerleri değil. Dominasyondan bahsettim yahu teee ne zaman önce. Pit ekibinden pilotlarına kadar böyle bir kadro yok yahu çoğu takımda al ama sonuçlar ne. Şu Brawn bunların çok daha azıyla şampiyon oldu yahu (BrawnGP) Jenson gibi bir adama şampiyonluk tattırdı yıllar sonra. Al Peter Sauber yine bunların çok daha azına sahip ancak bu sene ki konumuna bak. Çok daha hızlı yükseliyorlar.
    Bu marka da hep birşeyler eksik geliyor bana arkadaş. Yarışların dışında da böyle öyle acayip mühendislere sahip daha doğru düzgün bir sport, ss üretemiyorlar. Başkasında AMG gibi bir firma olacak valla daha ne diyeyim. Adamlar parayla alıp Zonda R yapıyorlar bütçesi ne ola ki.
    Al DTM millet uvvv oooovv oluyordu BMW daha gireli şu kadarcık oldu dağıldı gittiler.
    Velhasıl kelam Mercedes'in rakibi yine kendisi kendi kulvarında koşturup duruyor yıllardır.
    SLS tasarlamakla olmuyor iş onu Porsche'lerden iyi yürüyenle donatmakla oluyor F1 de bile zihniyetleri aynı dökülüyorlar yahu. Force India'da bile bu kadar pasif kalmazdı Michael.

  17. Ben arkadaşın yazdığından tek başına motoru anlamamıştım ben de onu kastetmedim.
    Bir şekilde bu marka başarısız tek başına motor üretimi de tek söz konusu olan değil.
    Düşünün işte Schumacher marka ile bağını devam ettirip, öncelik tanısa Benetton'a gitmese bugün 7 şampiyonluğu olan bir adam mı olurdu. Bilemiyorum ancak Hakkinen, Rai, Alonso gibi adamların tecrübesine bakınca mümkün değil diyorum içimden.

  18. Hocam, burada kastetmeye çaliştiğimiz elbette Mercedes motoru değil.. Newey tasarimlari ile Mercedes istenilen verimi zaten alamadi, bu aşikar..

    Mercedes yönetimi, takima gelen sürücüler ve başarilari… Bunlar düşünüldüğünde Haug başta olmak üzere yönetim başarısız.. Kaybettikleri çok oldu, umarim Formula 1 sahnesinden de kaybolurlar.

  19. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    aslında sorun mercedes motoru değil. newey'in tasarımlarıydı diye biliyorum ben. newey hızlı otomobil yapma pahasına motorun beslenmesi için hava girişleri yeterince iyi şekilde olmuyordu.

  20. Schumacher bu sezon da rekora gidiyor. Buda Mercedes sayesinde aynı geçiş başarısı gibi.
    Daha fazla sakin olmaları gerek. Schumacher'in ismini unutarak hareket ederlerse bu hataları yapmazlar büyük ihtimal iki ayağı bir pabuçta hareket ediyorlar yarış anına kadar. Hata yapıyorlar acelecilikle telafi etmeye çalıştıkça yine yapıyorlar, daha fazla yapıyorlar.
    Benzerini Ayrton'da yaşamıştı geçmişte. İsimler büyük olunca bazı mekaniker, mühendisler kaldıramıyor baskıyı. Başka yoğunlaşmalardan ufak contalar unutuluyor ve büyük hatalara sebebiyet veriliyor. Ancak motorsporlarında ayrı gayrı yok, bunu bilen lider ruhlu biri olduğu için küfür etmiyor Michael. Çocuklar gibi ağlar ancak önce içinde yaşar sıkıntısını. Öbür türlüsü durumu daha kötüye götürmez.
    Bütün bunların hepsi bir stabiliteyi yakalarlarsa şampiyon takım doğurabilecek birikimin unsurları. Mercedes çok sabırlı olmalı.
    Sorunları geçtik Mercedes daha Schumacher'in istediği düzeyde bir araç toparlayamadı bu en hızlılıktan bağımsız bir olgudur.
    Kimi ve Michael kendilerini değiştirmek zorunda bırakılıyor!

    "Haug efendi son sözüm sana Mercedes 90'ların sonundan itibaren çok pilotu yedirdi bitirdi, Hakkinen, Coulthart, J.P. Montoya, Alonso, Raikkonen, bu listeye Schumacher'i de altın harflerle yazıyorsun ya helal sana !"
    ilk okuyunca hadi canım sende diyorsunuz ancak düşününce ne kadar da doğru. Ne acayip pilotları elde ettiler ancak hiç birisinden uzun vadeli verim alamadılar. Tek tek saymaya gerenk yok

  21. Artık oluruna bırakalım arkadaşlar yoksa sinirden yarış izleyemiyorum, dün sinirimden gülmeye başlamışım evdekiler kayışı kopardım sandı.
    Schumide kasmasın artıki oluruna girsin yapsın atakları.

  22. Ama iyi oldu bi taraftan aferim Mercedes kendi foyasını ortaya çıkardı bu sezon.Geçenki sezonlarda yine saçma sapan pit stratejileriyle adamı trafiğe yakalatıp rosbergi tertemiz çıkartan takım sayesinde bazı ipsizler fırsatı bulmuşken schumachere laf atıyorlardı gerçi böyle ipsizler her zaman var halende var.Mercedes gözle gözükür bariz hataları yapmayıp sinsice yine schumacherin yarışlarını biraz mekanik biraz pit hatalarıyla harmanlayıp dikkati çekmeyecek şekilde yaysaydı(misal geçtiğimiz sezon vs…)ekmeklerine yağ çalınırdı bu kılıksızların.Bu adam gibisi zor bulunur onca hatadan sonra takıma eleştiride bile bulunmadan olur böyle şeyler deyip geçiyor.Hangi pilot bu fedakarlığı yapar kendisini arkadan hançerlemeye doymayan takımına?Adamlar 2 yarış hata ile karşılaşınca hesap soruyorlar bence en doğrusunu yapıyorlar Schumacher insanlığı,erdemi bi tarafa bırak artık nerdeyse omuzlarından melek kanatların çıkacak…

  23. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Mercedes'i, Schumacher'i spora döndürdükleri için sevmiştim.

    Şimdi ise, sporu bırakmasının (bence) baş nedeni olacakları için sinir oluyorum.

    Tabii, eğer Schumacher pilotluktan başka görevler için de gelmediyse. Yoksa, bu kadar soruna ve kariyerindeki onca başarıya rağmen Mercedes'e katlanmasını (en azından) ben anlamlandıramıyorum.

  24. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Çok önemli bir tablo. Bize yarışın o anlarındaki durumu açıkça anlatıyor. Ve, Mercedes marifetiyle sonuç ortada.

  25. vedat özkan avatarı

    ok de önce pite girenlerin hepsi pozisyon kaybettiler siz öndeki trafikten pilotunuzu kurtarmak istiyorsanız pit cıkısındaki yerin boşluğundan emin olmalısınız ona göre hesap yapmalısınız yoksa o koltukda ne işiniz var.

  26. vedat özkan avatarı

    schumi bu sene gercekten çok hızlı sıralamalarda bile epey hızlandı sayılmayan ama reel de kazandığı monaco pol ü de sayarsak rosberg le kafa kafaya sıralama performansı hatta bu hafta da rosberg den daha hızlıydı muhtemelen gene rosbergin önünde olabilirdi sıralamalarda yarış performansı zaten epey hızlı böyle bir pilot 2 puanda doğru düzgün bir yarış çıkaramadı sürekli mekanik arıza yarış dışı.

  27. Schumi'nin önü doluydu o sırada. Pite erken alalım da önü açılınca hızlanır diye düşünmüş olsalar gerek.

    Tabi orada bile zamanlamayı yanlış yaptılar ve Schumacher pitten Caterham'ın hemen arkasında çıktı.

  28. Schuminin ilk pitine kadar olan hızlı turlar. schuminin o kadar erken pite alınıp rosbergin neden alınmadığını gerçekten merak ediyorum.

  29. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Hadi ya öyle mi,bizde sumi bu yarışda 1. gidiyor sanıyorduk ve hatta yarış dışı olmasaydı şampıyon olucak sanıyorduk!!! Burdakilerin isyanı 10. luk yada 11. lik değil,sezon başından beri sürekli sorun yaşanmasına isyan ediyoruz..Evet bu sorunlar olmasaydı belki şampiyona lideri olabilirdi,hala herkesden hızlı olabilcek güce sahip yeteneği ve bilgisi zaten mükemmel ötesi,ama araç bir türlü isteneni vermiyor..Hep sorun sıralamalarda ayrı hata yaparlar,yarışda ayrı..Şimdi soruyorum arkadaşım bir pilotun momentumu nasıl düşmesin böyle durumlarda,nasıl her yarışa yüksek şekilde motive etsin kendini,sumi yi bezdirip bıktırtmaya çalışıyor mgp deki bazı serefszler..

  30. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacher'in sadece bu sene değil ki arkadaşım geri dönüşünden bu yana bu böyle, İlk seneyi hatırla hep Schumacherde çıkar Rosbergde çıkmazdı..Geçen Seneyi hatırla yine aynı..Bu sene daha da kötü Raikkonen ile arasında çok fark var garip garip konuşmayın

  31. vedat özkan avatarı

    sen bu sezon sadece bu yarışı izledin galiba bu varsayımla yola çıkarsak verdiğin tepkide haklısın yoksa gerisi için yorum yazmaya bile değmez.

  32. oyle bir hava yaratıldi ki sanki schumi 1. gidiyordu da oyle yarıs dısı kaldı. sacma .. 2005te kiminin mclarende yasadıklarını bilmeyenler simdi 12. giden bir schumi icin agıt yakmasınlar o sene o sorunlar nedeniyle sampiyonlugu gitti adamın…

  33. Bu komplo teorilerine artık bende inanmaya başlayacağım, acaba rosberg schuminin mekanikerleri arasına adamınımı yerleştirdi.
    Her yarışta ufak sıkıntılar çıkaracak bişeyler yapsın diye?

  34. İnsan bu durumda yazmak istemiyor ya siz ne rezil bir takımsınız biraz utanın. Yüzünüz de mi kızarmıyor? Schumi de görmediğimiz sorunları gördük sizin aracınız yüzünden adamın DRS'si kapanmadı ne biçim iştir bu.Sinirden gülüyorum nerdeyse sevgili Haug Schumi ye çamur atmadan önce benim yanlışım nerde diye otur düşün.

  35. Schumi'nin Italya'da son veda turunu izledim de az önce.. Araçtan indikten sonra takımla kucaklaşması, önce Jean Todt sonra mühendisi en son ise Ross Brawn ile sarılması insanin gözlerini dolduruyor.

    Videoya dikkat edin, Montezemelo ile gerçekten kucaklaşmiyor, sadece olmasi gerektiğinden "mış gibi" yapiyorlar. Ama diğerleri ile öyle mii??

    Şimdi Ross Brawn 20 yıllık dostu ile ne durumdalar merak ediyorum. Ross bence Schumi neden seni takıma çağırdım, Schumi de neden geldim diyordur.

    Mercedes GP'de çok ama çok büyük bir kutuplaşma söz konusu ki bu durumun da aşılacağını sanmıyorum. Temennim Ross Brawn ve Schumacher'in takımdan ayrılması. Böylesi en hayırlısı.

    Haug efendi son sözüm sana Mercedes 90'ların sonundan itibaren çok pilotu yedirdi bitirdi, Hakkinen, Coulthart, J.P. Montoya, Alonso, Raikkonen, bu listeye Schumacher'i de altın harflerle yazıyorsun ya helal sana !

  36. Ferrari%100 avatarı

    Schumacher bu sene sonunda ya bırakacak yada doğru düzbün bir takıma geçecek
    Mercedesin sorunları hep Schumachere sorunlu araç bu
    Bunu çöpe yerine yenisini inşa edin

  37. hasan ünler avatarı

    PARDON ÇIKALI EŞEKLER ÇOĞALDI…

  38. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes'in yaptığı hataları söyliyimmi

    -Yarışa çok saçma bir ön kanatla geldiler eskisini getirmeye bile tenezzül etmemişler.Akıl olsa ikisini getirip karşılaştırırsın
    -Top speed kardeşim antremanlarda 320-321 vuran araç sıralama ve yarışta neden 316'ya çekiliyor.Mercedes'in ikinci aptallığı bana göre ve bu yüzden Massa'ya geçildik..Schumide Kobayashi'ye geçildi.
    -O Schumacher'in aracı nasıl bişeydir ben halen çözemedim bu kadar sorunlu bir araç F1 tarihinde yok sanırım.
    -Schumacher'i kobay olarak kulanıyorlar Schumacher'i önce pite aldılar sonuç hüsran bir tane adam geçemedi.

    -Takımın başarısı dicem hayır kesinlikle Rosberg'in başarası bu sonuç
    -Çok istikrarlı ve hızlıydı eğer sıralamada ilk çizgi veya ikinci çizgide olsaydık yarışı kazanma ihtimalimiz çok yüksekti.Strateji olarak çok iyiydik.ilk başlarda Rosberg biraz yavaş kaldı ama sonrasında yakıt ikmali ona iyi geldi.ilerleyen bölümlerde gayet hızlıydı
    -40C derece sıcaklık vardı dün ve Mercedes olsun Mclaren olsun Sauber olsun bunlar lastikleri çok iyi kullandılar özelliklede Mercedes sorunları aşmış görünüyor artık
    -Massa'yı geçerken hata yapmasa muhtemel bir 3.lük gelicekti.Bir an kendisini Schumacher zannetti.geçen sene yine aynı ikili vardıki ikisini birden aynı anda geçmeyi başardı.
    -Artık Schumacher'e bir B şasisi hazırlama zamanı geldi bu araçtan hayır gelmior

  39. remux cayden avatarı

    nedense bütün sorunu kurt schumacher yaşıyor.sarı kafa rosberg hiç sorun yaşadığını görmedik 7 yarışta rosbergin mekanik sorunla yarış dışı kaldığını gördünüzmü.birde çıkmış özür diliyormuş.özrünü kabahatınızdan büyük.bana göre haug efendi kafasında şöyle bir senaryo var.nasıl olsa ilk galibiyeti nico aldı michael podyuma bile çıkamadı bu yüzden onu gönderemeyeceğimize göre ona sorunlar yaşatalım böylelikle kendi bırakır ve bende hayalimdeki pilotu paul u 1.ci pilot yaparım.anlaşılan dtm deki başarısı onu çok etkilemişki onu hayal ediyor.
    ama unuttukları birşey var schumi bunlara pabuç bırakmaz yanılırlarsa fena harcar.

  40. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    http://www.youtube.com/watch?v=rfe8IrWfB_g

    Arkadaş ne drs miş. başka zaman olsa o kanada dokunsan kırılır bişe olur adamlar üzerine çöküyü nerdeyse kapanmıyo bi türlü

  41. Schumacher- avatarı

    Bu sene 2-3 defa daha yarış dışı kalır sezon sonunda gider bu iş bu hale geldi artık hele o mekanikerler kahkaha atıyordu aracı garaja çektikten sonra orada bitti mercedes benim için.

    Takım özür dileyecek kadarda yüzsüzmüş 7 yarışda 5 yarış dışı şaka gibi hrt bile daha dayanıklı.

  42. Büyü bozmak için yapılacaklar .Büyü nasıl bozulur.
    Büyülenmiş kişi yıkanır.Büyülenmiş kişiyi akar sudan geçirmek gemi ile denizde dolaştırmak çok faydalı olur.Büyülenmiş kişinin önce yattığı oda sonra bulunduğu ev temizlenir ,büyülenmiş kişinin yatak çarşafları vesaire yenileriyle değiştirilir.Yeni çarşaflar serilmeden önce ve yıkanan kişinin giyeceği yeni çamaşırlar üzerlerine besmele okunarak bir tür güç yüklemesi ile koruyucu kalkan oluşturulur.Temiz çamaşırları ters olarak giymekte büyüyü terse çevirmek açısından faydalıdır.Ev temizlenirken dış kapı eşiği ve iç kapı eşikleri saf su ile temizlenir.Temizlik gündüz vakti yapılmalı ve evde temizlik yapılırken tütsü yakılmalıdırTemizlik yaparken bir yandan Ayetel Kürsi duasını okumak çokca faydalı olur.Sonra bir bardak suya İnşirah suresi okunur su yüzeyine doğru üflenir suya sureyi okurken ağızı bardağa yaklaştırmak nefesin su yüzeyinde titreşimler meydana getirerek suya duanın intikalini kolaylaştırır.Daha sonra bu su besmele çekilerek büyülenen kişi tarafından içilir.
    Şayet evde veya kişinin üzerinde büyü bulunursa bu büyüyü pencereden dışarı atmak yahut sokağa,çöpe ,uzak bir yere atmak gibi bilinçsizce yapılan işler büyüden kurtulmak yerine büyüyü daha da kalıcı yapar.Bazen evin eşiğinden gömülü bir kağıt yatağın altından yastığın içinden veya kişinin elbisesinin astarı arasından bir büyü çıkabilir.Bulunan büyü dışarı atılmayacağı gibi kesinlikle ateşe atılıp yakılmaya kalkışılmamalıdır.Böyle bir durumda yanan büyüye ulaşılamaz ve ateşde büyünün güçüne enerji yüklemesi yaparak güç katar.Böyle bir durumda büyüyle karşılaşan kişinin yapacağı en akıllıca iş önce büyüyü dışarıda bir çeşme akar su önünde açmak içindeki yazıları akan su ile hafif hafif oğuşturarak temizleyip yazıların su ile silinmesini sağlamaktır.Daha sonra bu büyü denize yoksa bir akar suya atılmalıdır. Sadece sabun bulunursa bu sabuna su değmemelidir çünki sabun büyüsünde su büyüyü bozmak yerine ters etki yaparak büyüyü hızlandıran bir etken olur.

  43. Özür dilemek için daha çok erken. Şöyle 3-5 defa daha yarış dışı kalsın da o zaman dilersiniz.

  44. e geçen yarışta da özür diliyolardı. önceliğimiz şumi'nin sorunsuz bir haftasonu geçirmesini sağlamak diyolardı. takımın yediği haltlar olmasa şumi 40-50 puan civarında alabilirdi şu ana kadar (senna ve grosjean x 2 olaylarını saymıyorum).

  45. takımın hatalarının yanında drs sorunu sadece tuz biber ekti. takım zaten cumartesi günü hızlı tur atmasına engel olmuştu. bugün de gittiler di resta'yla aynı turda pite soktular adamı. hayır bi tur önce girse geçicek, bi tur sonra girse yine geçicek, ama gittiler aynı turda pitstop yaptılar. brawn yarıştan sonra "michael'ı temiz havada gidebilmesi için erken pite aldık ama işe yaramadı" demiş. e sayenizde tek bi tur bile temiz havada gidemedi adam. di resta'nın arkasında sıkışıp kalmak nico ve grosjean'a karşı 20sn kaybettirdi şumi'ye. drs problemi ortaya çıktığında zaten 1 puan bile alamayacak durumdaydı. bahreyn ve ispanya'dan sonra 3 oldu bu şumi'nin stratejisinde çuvallamaları.

  46. vedat özkan avatarı

    büyü şans v.s hikaye bunlar şans 1 olur hadi 2 olur.

  47. vedat özkan avatarı

    takım seni sabote ediyor sen suçlanacak kimse yok takım elinden geleni yapıyor demeye devam et 3 yarış öncede aynı sını yazmıştım hiç bir sey değismedi gene yazıyorum sen sesini çıkartmadıkça daha çook kafana vurup ekmeğini alırlar.sen bu takımda kaldığın müddetçe çıkışa biraz zor geçersin
    son tura kadar lider gitsen ben genede rahat rahat seni izleyemem mgp ye zerre kadar güvenim kalmadı.
    2 ihtimal var
    1.cisi takım schumi yi sabote ediyor ki bunun dışındaki bir ihtimali ben düsünmüyorum bunun için çok saf olmam gerek.
    2.cisi mgp nin kadrosu beceriksiz lerle dolu adamların elinden bu geliyor e o zaman adama sorarlar
    rosbergin arasında niye problem çıkmıyor.
    dolayısıyla 2.ihtimal hiç mantıklı değil.

  48. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    YOK ABİ YOKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK Birileri schumiye büyü yaptı bu büyü tüm sezon üstünde gibi yada bana öyle geliyor bu kadarda olmaz bu kadar aksilik hangi sezonda var arkadaş varmı başka bir örnek gösterin yeter arkadaş bu ne ya schumi her yarışta yarış dışı kalıyor bu kadarıda olamz arkadaş harbi delircem ya harbi ya kafayı koydum pc ye yarış dışı kalınca sabrım yetmedi bu sorunlar neden schumide bu kadarida pes abi olamaz böle bir şey neden schumi neden bir başkası değil yeter arkadas birakın su adamin peşini adamı zorla !!!!!!!!!!!!!!!EMEKLİ!!!!!!!!!!! yapıcaksınız adam yarışmak istiyor yarışlarda olmak istiyor sizler ise onu soğutmaya çalışıyorsunuz 1 kere olsun 1 ci olsun zevkini tatsin yaşlı olabilir ama ruhu daha 19 yaşında bunu anlayın artık kanı aksa f1 akar analyın artık sorunsuz mercedes istiyoruz SORUNSZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BU SORUNLAR SCHUMI OLMAMASI ICIN NE GEREKIYORSA YAPIN YETER ARTIK!!!!!!!!!!!!!!

  49. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    "de" ayrı

  50. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Fotodaki görüntüde tarihe geçti..

    Ayıp ayıp..

    Pitte DRS'nin açık kaldığını fark ediyorlar adamı piste yolluyorlar sonra tekrar pite alıyorlar.

    Dalga geçer gibi..

  51. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Bir de "niye hâlâ Schumacher'i tutuyorsun?" diye sorarlar…

  52. Adamsın.Başka bir pilot olsa çoktan ağlar takıma veryansın ederdi.Sen hala takıma sahip çıkıyorsun.
    BÜYÜKSÜN…

  53. Ya anlamıyorum 7 yarışta heralde 4 yarış falan sorun yaşadık. Bir lanet/kara büyü gibi bir şey var sanki üzerinde…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir