Vettel, Hamilton'un Stratejisine Şaşırmış

yazar:

kategori:

Kanada yarışını lider götüren Hamilton, son bölüme doğru girerken pite girmeyi tercih etti ve yarışa Alonso ile Vettel’in arkasında 3. sırada döndü. Önündeki sürücüler ise tek pit stop planlıyordu ancak Vettel çok geçmeden bu hatasından dönse de yarışı ancak 4. sırada tamamlayabildi.

Vettel “Tamamiyle mantıklıydı ancak yarış içerisindeyken sonucu bilemiyorsunuz. Lewis pite girdiğinde liderlikteydi ve Fernando ile ben bu duruma biraz şaşırdık çünkü lastikler iyi korunuyor gibiydi ancak bir anda lastikler bitmeye başladılar.”

“Açıkçası Lewis’e karşı pozisyonumuzu korumayı planlıyorduk ancak onu tutmamızın mümkün olmayacağı oldukça açıktı ve bu yüzden tekrar pite girme kararı aldık.”

“Podyumu kaybettik ancak doğru kararı verdik çünkü pite girdiğim esnada Fernando’nun 3-4 sn arkasındaydım ve onun önünde tamamladım. Onun ne kadar zorlandığını, hiç çekişin kalmadığını gördük. Ben 3-4 tur önce pite girmeden benzer durumdaydım.”

“Dediğim gibi şu anda her şeyi bilmek kolay ancak yine de iyi bir hafta sonu oldu. Çok istikrarlıydık ve bu yönde devam edersek Valencia’da bir adım daha atabiliriz.” dedi.


Yorumlar

  1. Valla sezon 10 numara 5 yıldız devam ediyor her yarış bir şok 😀 Monzada neler olucak ben onu merak ediyorum..

  2. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Ben de sizin neden iki pit stop yapmamayı düşündüğünüzü anlamadım. Gerçi hatayı fark edip seni içeri aldılar..

  3. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Hamilton.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir