Vettel: "Son Anda Pite Girmemiz Doğru Karardı"

yazar:

kategori:

Lider Hamilton’un yarışın bitmesine 18 tur varken pite girmesinin ardından pistte kalmayı tercih eden Vettel ve Alonso’nun performansları son bölümde iyice düştü. Pilotlar sürekli yer kaybetmeye başlayınca Vettel 5 tur varken pite girdi. Alonso ise pistte kalıp devam etti. Alonso 4 sürücüye geçilip 5. olurken pite girmeden önce arkasında yer alan Vettel 4. oldu.

Vettel “Bir şeyleri farklı yapabilirdik ancak şu anda bunu söylemek kolay. Sonuç olarak Lewis 2. pitini yaptı. Biz tek pit stop ile Ferrari gibi bir sıra kazanmaya çalıştık.”

“Ancak hatalı bir karardı bu yüzden tekrar pite girmeye karar verdik ve bence bu iyi bir karardı. Hatta kaybedebileceğimiz sıraları falan göz önüne aldığımızda harika bir karardı.” 

“Pite girdiğimizde Alonso’nun 3-4 sn arkasındaydık ve onun önünde tamamladık. Sonunda onun daha fazla şansı kalmadı.”

“Bir anda lastikler performanstan düştüler. Sorunsuz attığımız turların ardından son  3-4 turda arka lastiklerin artık çekiş sağlamadını hissedebiliyordunuz. Çok aşırı zor bir durumdu.” dedi.


Yorumlar

  1. Strateji de normal de hata yapan bir takım değiliz ama burada 2010 da da hata yapmıştık. Son anda hatayı fark edip pite girmemiz iyi oldu yoksa altıncı ya da yedinci olabilirdik. Ne olduysa oldu rakip takımların ikinci pilotları ortada yokken her iki pilotla da sağlam puanlar aldığımızı düşünüyorum her iki klasman için.

  2. remux cayden avatarı

    suyu geçti gavur derler ya son anda pite girip yıttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir