Raikkonen, Sutil'den Özür Diledi

yazar:

kategori:

Dünya şampiyonu Kimi Raikkonen, Sutil’den harika bir sürüş gerçekleştirdiği Monako’da yarış dışı boıraktığı için özür diledi.

Force India pilotu, 5. sırada giden Raikkonen’in aracının kontrolünü kaybedip çarpmasına kadar 4.lükte ilerliyordu ve Alman pilot, yarışın bitmesine bir kaç tur kala rüya gibi bir sonuçtan mehrum kaldı.

Hasarlı araç, Sutil’i yarış dışında ve gözü yaşlı bıraktı, Raikkonen ise pitte ön kanadını değiştirip puan mücadelesine geri döndü.

Raikkonen: "Temel olarak frenlerimin bir parça çok soğuk olduğunu düşünüyorum ve arkayı kilitledim. Aracı neredeyse kaybediyordum ama ne yazık ki ona çarptım ve bu durum onlar adına üzücü. Çünkü onlar, yarışı puanla bitirecek pozisyonda sık olmuyorlar"

"Bu yüzden onun adına kendimi biraz üzgün hissediyorum. Ama bir şey yapamazdım. Yavaşlamaya çalıştım ama gidecek bir yer yoktu, yavaşlayacak bir yer de yoktu ve 5.liğimi kaybettim."

"Takımı ve onun için üzgün olduğumu söyledim. Çünkü mühtemelen onlar, bir 4.lük elde edecek konumda sık olmayacak. İlave olarak bu, Monako’da olacaktı. Bu yüzden bu durum, onun adına benden daha zordu. Ama bir yarış kazasıydı ve hiç bir yere gidemedim. Çok yer yoktu ve yavaşlayamadım"

"Sadece bir yarış kazasıydı. Tümsekte arka frenlerimi kilitledim ve bundan sonra aracı gerçekten yavaşlatamazsınız. Gidecek bir yer yoktu ve ondan kaçınmak için yeterli alan yoktu"

Bu kaza, takım arkadaşı Felipe Massa’nın temposuyla baş edemeyen Kimi Raikkonen için unutulması gerekilen bir hafta sonunun sonu olmuştu. Fin pilot ayrıca, Monako’daki yarışı kazanan Lewis Hamilton’a şampiyona liderliğini de kaptırdı.

Raikkonen: "En iyi yarışlardan biri değildi ama bu yarış. Bazen işler yolunda gider bazen ters."

"Bazı hatalar yaptım ve takım da bazı hatalar yaptı. Bedelini ödedik. Ama gelecek yarışa gideceğiz ve daha iyisini yapmayı umacağız"

Kaza’nın Videosu

 

 
 
 
 

Yorumlar

  1. Alonso kesinlikle Heidfeld in yarışını mahvetti. Heidfeld e yandan çarptığı sırada otomobiline hasar verdi Heidfeld in. Yarışın sonuna kadarda toparlayamadı zaten. Alonso o sırada daha hızlı olandı ama yaptığı atak çok saçmaydı. Zaten Renault pilotları dün Japon pilotlar gibi yarıştılar.

  2. alonso heidfieldin yarısını mı mahvettti işte bu cok komık alonso heıdfıleedden daha hızlıydy ahmet sen kabul etsende etmesende eğer alonso bi tur daha bekleyip bu atağı start fınısh duzlugunde yapsaydı yada webber gibi sakin bir atakla geçmeyi deneseydi bugun podyumda olabılrdıı ve tartıstıgmız helal alonso olablrddıı ama onunda dedıgı gıbı kaybetcegımız bısey yokk bu yuzden cok agresıf alonso ve tad katıyor:D

  3. apologize Sutil 🙂 ya gerçekten bu adam puan almalıydı yaaa talihsizlik işte bu massa nın kalkışta hamiye yardım ettiği fikri çok uzak değil aslında bilerek yapmış olamaz ama sanki sağa kaysa haminin önünü kapatıp kiminin önünün açardı ama bu da yeterli olmayabilirdi kimi için kalkışta çok iyi değildi.

  4. Kimi çok aceleci davrandı sutili geçme konusunda ama derlerya kötü başlayınca kötü gider diye bu bir kez daha kanıtlanmış oldu.Daha yarış başlamadan 3 dk. cezası almak gibi bir hatayı ferrari nasıl yapar anlamak mümkün değil,massa startta resmen hamiltona yardm etti ve diğer sorunlar yani berbat bir hafta sonuydu kimi için ama şundan hiç endişem yokki kimi bu sene pilotların içinde şampiyonluğa en yakın isim kalitesi hızı ve altındaki arabasıyla; SENİ SONUNA KADAR DESTEKLEYECEĞİZ KİMİ EN BÜYÜK SENSİN !

  5. yapıcak birşey yok, hata yaptı ve arkadan vurdu.kasıt olmadığı da bariz çünkü raikkonen bu kaybettiği puanlarla liderlikten oldu şu anda.Motorsporlarının doğasında olan birşey bu.Sutile geçmiş olsun, hepimizi üzüldük

  6. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kımı cı olarak kımıye cok kızdım.ayıp ettı.carpıgı ıcın degıl bu olabılır.olacakta.o hızda arka yı kaydırınca yapacak hıc bır seyın yoktur.toparlamaya calıstı ancak basaramadı olabılır eyvallah ama kızdıgım nokta australyadakı gıbı sc den hemen sonra agresıflesıp onundekını bır an once gecmeye calısması.belkı en uygun zaman o an ama bıraz bekle arkasına yapıs zorla bır sagına bır soluna tedırgın et hata yaptır oyle gec.zıra monakoda adam gecmek zaten zor.acelecı davrandı oysa her halukarda sutılı bır sekılde gecebılırdı gecemesen bıle 5 puan cepteyken yapmamalıydı.saglık olsun demekle bırlıkte sutıle en cok ben uzuldum.yazık oldu.ama yarısı seyrederken kaza oldugu an kımının sutılden ozur dılıyecegını bılıyordum zıra kimi az cok tanıyoruz ve ona da yakısan budur.en azından stratejım yanlıstı dıyerek takımını suclamadı.starttadaen buyuk kazıgı tk arkadasından yedı farkındaysanız.massa hamıltonun onune kıracagına kimi nın onune kırdı yuh yanı ya.neyse olan oldu kanadaya bak kımı her ınısın bır cıkısı vardır.kımı gerı donecektır

  7. Raikkonen bile HATALI olduğunu kabul ediyor ama bazı fanatikler şanssız olduğunu söylüyor! Ferrari ruhu işte.

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Görüşüne eyvallah dedimya babası artı birde menajeri ;eskiden hakkinenin eşi hep garajdaydı massanın babası kız arkadaşı da hiç eksik olmuyor ayrıca garajda ünlü veya meşhur bir ünlü olacağına evladını izleyen onun heyecanını paylaşan bir ebeveyninin veya aile bireyinin olması bence daha iyi pilotu motive bile edebilir ''babam izliyo şu herifide geçeyim ne kaldıkı şurada birinciyle aramda 5 sn var 15 tur kalmış kapatayım şu farkı birinci olayım'' yazdığım gibi mesela raikkonen eşinin geldiği yarışlarda iyi bir derece elde edemiyormuş buda tabi olayın diğer tarafı

  9. Mustafa Sar avatarı

    Sutil'e bende üzüldüm… hele pit alanında Force İndia F1 mekanikerlerinin dövünmesi ruhumu paraladı.. keşke hiç olmasaydı… ayrıca ferrari ekibinin kurallar ile ilgili uyum sorunları var gibi geliyor… yarış başlamadan son üç dakika olayını es geçmelerini affetmek mümkün değil… bu ilk değildi.. geçen yılda zannedersem japonya da böyle bir sorun yaratmışlardı… bununla da bitmedi… yagmur lastikleri ve geçiş lastiklerini çok uzun süre kullandılar… halbuki özellikle Raikkonen için hemen kuru zemin lastiklerine geçmeliydik…. çok geç kaldık çok…

  10. Sener SALIH arkadasim ben bu garajdaki aile bireylerine biraz gicigimda onuda tek yorumda aradan cikarayim dedim 🙂 Cidden ya orda mekanirkerler var muhendisler var, o araci hazirlamak icin gecesini gunduzune katan calisanlar varken gunes gozlukleriyle garajlari isgal eden aile bireylerini gormek istemiyorum. Ben muhendislerin mekanikerlerin verdikleri tepkileri ve heyacanlarini gormek istiyorum, ne isi var onlarin orda ya, gitsinler en guzel locadan seyretsinler, valla acayip gicik oluyorum, bak elim ayagim titriyor 🙂

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ''garajda kardeşinle babanla ağlar durursun'' kusura bakmayın fakat avrupa için önemsiz bir kavram gibi görünen aile bizim toplumumuzda önemli bunu bu şekilde dile getirmenize bir türlü anlam veremiyorum yoksa aile kavramınıdamı avrupadan tekrar öğreneceğiz başka hangi ülkede bu yorum yapılsa eyvallah derim fakat bizim ülkemizde yapılması YANLIŞ

  12. Mustafa Sar avatarı

    GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ BİZ FERRARİ OLARAK ERKEN REHAVETE GİRDİK… Kendimize gelmemiz için böyle şoklar gerekliydi.. Olaya iyi tarafından bakalım… Bu berbat hafta sonunun telafisi var. En azından McLaren gibi geçen seneki sezonda son hafta şok yaşamaktan daha iyidir. Kabul edelim Hamilton formunu yakaladı… Şimdi işi sıkı tutma zamanı… Kanada'da RAİKKONEN'den başarı beklemek gerekir…

  13. Kimi`nin yarisi bugun adeta kabustu, ilk turlarda Massa`dan 1sn yavasti, sonraki turlardada islak zeminde daima kaymalar yasadi, muhtemelen bir setup sorunu vardi cunku Kimi islak pistte kendini kanitlamis bir pilottur. Zemin kuruyunca isler degisti ve Kimi oldukca hizlandi ki 74. turda en yakin rakibinden 0.6 sn daha hizli bir tur atarak en hizli turun sahibi oldu, SC periyodundan sonra ise Sutil`i gecip ondeki 3 lu den bir hata bekleyip podyuma ulasmak istedi sanirim, Ancak Sutil`i gecmek konusunda Avustralya yarisindada yaptigi gibi cok aceleci davrandi ve hata yapti. Keske bu kadar acele etmeseydi ama yapacak bisey yok bunlar yarislarda hep var ve olmaya devam edecek. Turkiye`deki burun konusunda bence Kimi suclanamaz cunku orada virajın içinde sıkısmıstı. Bu konuda uyarilacak pilot varsa Lewis uyarilmalidir, Monza`da burnunu sokarak gecti, Turkiye`de burnunu sokarak gecti, gecen sezonda bu sekilde burnunu soktugu cok oldu, ve bunlarin hic birinde diger pilot uzerine kirmadi, Coulthard`in bu konudaki aciklamalarini tum pilotlar dikkate almalilar, rahat gecis imkanin yoksa burnunu sokmayacaksin. Alonso`da bugun ayni seyi yapip Heidfeld`in yarisini mahvetti. O yuzden Lewis ve benzeri pilotlara bunu iyi anlatmak lazim. Her zaman olmaz ama Spa`da Alonso`nun yaptigi gibi biri tepene cikiverir sonra garajdaki babanla kardesinle aglar durursun..

  14. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    aynı şeyi sutil.kimiye yapsa daha açıklamalarını okumadan basardınız kalayı.şimdi ise nerdese tebrik edeceksin(iz).ben kiminin böyle seyler yapmayacagını cok iyi bildigim için onu suclamıyorum,yarıslarda diger pilotlara adil davranan bir adamdır buna kimse bişi diyemez ama 2 yarıstır,hata sonucu da olsa 2 kişinin yarısını bitirdi.turkiyede heiki,burada sutil..türkiyede ilk viraja burnunu sokmana gerek yoktu,burada da frenlerin soguk olması sutilin problemi degil senin problemin,umarım daha fazla baltalanmazsın insanların yarısını,istemeden de olsa.

  15. şebnem sünersoy avatarı
    şebnem sünersoy

    bnde çok üzüldmm ama sen yaparsın kimi hemde en iisii öbür yarışta hatanı telafi edeceğindne eminimm…sen mükemmel en ve iyisin…SENİ ÇOOOKK SEVİYORUM…inş.görüşücezz..:D:D:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir