Ferrari Strateji Kumarını Savunuyor

yazar:

kategori:

Takım patronu Stefano Domenicali “Şu anda bunu söylemek tabi ki kolay. 7 ve 8 yaşlarındaki çocuklarım da doğrusunu yapardı.”

“Dürüst olmak gerekirse ilk pit stoplarda doğru kararı verdik çünkü bir sıra atladık ancak o an için bir ya da 2 pit stop olacağı belli değildi çünkü öyle olsaydı Fernando’yu biraz daha pistte tutardık.”

“Ardından performansımıza ve Fernando’nun lastikleri kontrolüne bakarak Fernando ile bu durumu değerlendirdik. Lastikler performanslarını koruyor gibi görünüyordu ve tek pit stop stratejisi açısından bu iyi bir şeydi.”

“Ardından o an geldiğinde bir yola karar vermeniz gerekiyor. O an için elimizdeki verilerde tek pit stop yapmaya karar verdik. Artık onun kesinlikle yanlış strateji olduğunu söylemekten başka çare yok.”

“Ancak asıl hata Vettel’in stratejisine cevap vermemekti çünkü onun o kadar hızlı yakalayacağını düşünmemiştik. Alonso’nun aracındaki lastikler çok güçlü bir şekilde performans kaybediyordu.” dedi.

Fernando Alonso ise “Stratejinin hatalı olduğuna katılmıyorum. Grosjean tek pit stop ile neredeyse kazanıyordu bu yüzden tek pit stop doğru olandı.”

“Hamilton’un arkasında pite girseydim 2. olurdum ancak Grosjean’ın aşınmasına sahip olsaydım yarışı kazanırdım, Vettel ikinci, Grosjean 3. ve hamilton 4. olurdu. Öyle olsaydı şu anda medya olarak Mclaren garajında olur ve bunun yanlış strateji olduğunu söylüyor olurdunuz.”

“Hamilton’un arkasından pite girmeyerek yarışı kazanmaya çalıştık. Bu yolu seçtik ancak işe yaramadı ancak yaklaşımdan ve puandan mutluyum.” dedi.


Yorumlar

  1. prancing horse avatarı
    prancing horse

    takım iyi sonuçlar aldığında doğal olarak çok seviniyorum tebrik ediyorum hatta yaşattıkları mutluluk için minnet duyuyorum. herkes hata yapabilir ferraride hata yaptı yapıyor yapacakda. bu her takım için geçerli bu işin doğasında hatalar hep var oldu ve olacağından da şüphe yok. fakat dozu kaçırmadan eleştiriye de ihtiyaç var. eleştiri olsun ki hatalar azalsın. eleştiri olsun ki yeni bir 2010 vakası yaşanmasın.

  2. yarışdan önce herkesin tek pit yapacağını öngördüler hamilton pite girdikten sonra rbr ve ferrari ne oluyor la dedi bunların kafası iyi yine herhalde dedi yola devam edelim lastiğimiz aşınsada hamilton bize yetişemez dediler 5 tur sonra baktılarki hamilton arkadan f 16 gibi geliyor pite girseler 15 tur kalmış hamiltonı yakalayamazlar birde podyumu kaybederiz dediler.biz en iyisi böyle devam edelim podyuma çıkarız dediler oda ne arkadan grosjean mig 27 gibi geliyor perezde peşinden grosjean ve perez avlarını yakalıyor ve bombaları bırakıp rbr ve ferrariyi imha ediyor güm 🙂

  3. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Aynen katılıyorum yarıştan sonra elbette hepimiz sinirlendik kızdık ama inanın dedıklerı gıbı son 3-4 turki performansı yuzunden strateji tutmadı. Bunu önceden kestirmek öyle kolay değil. bazılarınız redbull nasıl kestirdi diyo ama vettel ilk pitlere zaten alonsodan 3-4 tur önce girdi yani vettelın lastıklerı daha kötuydu. Vettel tek pit yapsaydı emın olun ilk 10da olmayabılırdı. Bu tür şeylerin yaşanmasına çok anormal bir durummuş gibi bakmamalı. Şu ana kadar kazanmanın en önemli yolunun lastikleri anlamaktan geçtiğini unutmamalıyız. Buna benzer hatalara düşen bi çok takım oldu. Tifosiler olarak tmm eleştirdik ama biraz seviyeli olalım. Yok ben olsam daha iyi strateji yapardım yok 5 yaşındaki çocugu koysan bunlardan iyi strateji yapar gibi şeyler seviyesiz eleştiriler. Trf1 lınkının altında alonsonun tek pit yapacagı 15 tur once bellıydı ama kimse girsin pite demedi? Ama son 3 turki performansı gorunce hepımız yanlış strateji olduğunu anladık. Yarıştan sonra doğru stratejiyi belirlemek kolaydır arkadaşlar. Ferrarinin bunun doğru strateji olup olmadığını artık bi kenara bırakıp valenciaya odaklanması gerek. Öyle yapacaklarına eminim. Takımıma olan güvenim sonsuz dileriz valenciada çok da mücadeleci oluruz.

  4. sen benimsin avatarı

    hem suçlu hem güçlüler ya valla bu kadarına da pes!!! alonso 1 yada 2. bitireceği yarışı 5. sırada bitiriyor ve bunun tek nedeni strateji! ve bunun hata olmadığından bahsediyorlar! 2+2=4 etmezmi? bu olayın başka nasıl bir izahı olabilir? bu yol tek bir yere çıkar bunun aksini iddaa edemezsiniz bu ancak sizin acizliğinizi ortaya koyar saçmalamayın lütfen bu taraftarlar aptal değiller!!!

  5. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    YA NE SAÇMALIYOR BU FERRARİ
    HAMİLTON 18 TUR KALA PİTE GİRDİ YUMUŞAK HAMURU TAKTI,ALONSODA 17 TUR KALA SÜPER YUMUŞAK LASTİKLERİ TAKSAYDI YANİ(0,400 SANİYE) DAHA HIZLI OLURDU SANIRIM.
    BAKSANIZA MASSA SPİN ATTI 10 SANİYE KAYBETTİ ,2 PİT STOP YAPTI YİNEDE ALONSONUN 11,5 SANİYE ARKASINDA BİTİRDİ .BUMU DOĞRU STRATEJİ PES BE KARDEŞİM.
    (ALONSO SÜPER YUMUŞAKLARLA 1.PİT STOPUNA KADAR 19TUR GİTMİŞTİ. )
    GERİSİNİ SİZ DEĞERLENDİRİN ARKADAŞLAR

  6. "Hamilton'un arkasından pite girmeyerek yarışı kazanmaya çalıştık. Bu yolu seçtik ancak işe yaramadı ancak yaklaşımdan ve puandan mutluyum." dedi.

    İşe yaramayacağını yarıştan sonra görebiliyorsanız telemetre denen sisteme niye bakıyorsunuz.Kaldırın atın madem deneme yanılma usulüne göre iş yapacaksınız..Ama millet nazar değdirdi sürekli pit takımı bu sene çok iyi diyerekten…

  7. rocco junior avatarı

    Ayrıca nankörlüğün en çok yapıldığı takım olarak Ferrariyi görüyorum.Her sezon ilk atada veya en ufak hatada kazandığımız sıralarda dahil takım eleştiriliyor ve acımasızca tepkiler veriliyor.Kazanırken ve araç iyileşirken kimse ses çıkarmıyor.Her zaman işi yapan kahraman pilot oluyor ama sorun olduğunda ilk suçlu takımdır.Hatasız kul olmaz,evet ciddi bir hataydı ve sadece biz değil Red Bull da yaptı bu hatayı.Üstelik Vetteş poleden 4.olurken Alonso 3.ten 5.oldu.Şimdi demogoji yapıp üste çıkmak istemiyorum ama sanki Ferrari tek başına yarışıyor.Adı Ferrari diye hata yapamaz.Yok koskoca Ferrari yok bilmmem ne işte hakaretler,saydırmalar…Madem öyle kazandığımız zaman sevinmeyin arkadaş.Yalan taraftara ihtiyacı yok takımın.Bizim ülke fanları kadar yanar dönerli,gelip geçici sonuçlara ve anlık sonuçlara göre acımasız eleştiren,infaz eden bir fan kitlesi olamaz.Mesela Grosjean dün kazmaydı bugün kahraman oldu aynı şey Maldonado ve diğerleri için de geçerli.Sonuca göre yorum yapmakta üzerimize yok.

  8. rocco junior avatarı

    Bu lastiklerle bu kadar uzun süre pistte kalmaz böyle bir pistte tamamen hatalı.Lotus ve Sauber dışında bunu başarabilecek bir takım yok.Red Bull ve Ferrari,sezonun en saçma hatasını yaptılar.Çok rahat lider çıkacağımız yarıştan şampiyonada ikinciliğe grileyerek ve üstüne Vettele avantaj sağlayarak çıktık.Bu iş kazasını umarım bir kez daha tekrarlamazlar.Tam seviniyorduk ki stratejilerimizin maşallahı var diye nazar değdi.Son 3 yılda yapılan saçma hataları umarım takım tekrarlamaz.Yeni facilara büyük kayıplara yol açacak abuk subuk maceralara gerek yok.Bu taktiği Monako da deneyip 2 tur sonra soksak yaırşı kazanabilirdik.Burda en kötü 2.3.olacaktık softları bile taksak.Nasıl göremiyorlar,telemetreleri incelemiyorlar mı,hesap yapmak mı zor bilemiyorum.İlk pit stopumuz çok iyidi halbuki.

    Neyse her şeye rağmen takımın gelişimini ve aracın artık istikrarlı şekilde galibiyet ve podyum mücadelesi verebilen bir hale geldiğini görmek cesaret verici.Valencia da bir update daha olacak ve artık galibiyet sırası bizde diyedüşünüyorum.

  9. İmkansızı denediler ve hüsranla sonuçlandı.3 tur daha olsaydı hezimetle sonuçlanacaktı.

  10. hamilton pite girince hah dedim 2-3 tur sonra takar yumuşaları alır yarışı diye düşünürken 5.liği zor kurtardık:)

  11. tahsin kesinlikle haklısın.biz bile kanada gibi bir yerde bu lastiklerin dayanamayacağını biliyorsak takım içinde olmasına rağmen nasıl çözemiyor anlamış değilim.strateji doğru olabilir ama bu lastşklerin giderek performans kaybetmediğini birden bittiğini hesap edememiş olabilirler.

  12. 1 tur daha olsa Alonso 8.olacaktı. Aynısı Çin'de Raikkonen'inde başına gelmişti. Lastikler bir anda öyle bir performans kaybediyor ki, anında 3-4 sn yavaşlıyorsun. Ama Ferrari'nin koca 70 turluk yarışta birde Kanada gibi sıcak ve lastik aşınmasının olduğu bir pistte tek pitstop yapmanın Ferrari'ye avantaj değil dezavantaj getireceğini bilmesi gerekiyordu.

  13. Alonso tamam seni seviyoruz da..
    Pit ekibi sana durumu sorduğunda " abi sıkıntı yok, bu lastiklerle ben diğer yarışı bile çıkarırım boşuna para verip lastik falan almayın" mı dedi nedir.
    Bu hatanın başka açıklaması olamaz

  14. Super Soft yarış sonuna kadar dayanmazdı. Ama Hamilton Softları ısıtmaya çalışırken Alonso kasıp hızlı 1-2 tur atıp öyle pite girse geçerdi bence.

  15. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Hamilton'la Aynı Anda Girseydik. En Kötü 3. Olurduk.

    Hala Neyini Savunuyorlar Anlamıyorum. Çok Değerli Puanlar Kaybettik

  16. bende senin gibi düşüniyorum acaba geçebilirmiydi yoksa yine lastikleri bitermiydi

  17. Gokberk Onem avatarı

    Düşündüm de acaba Hamilton girdikten 3-4 tur sonra girip super softları taksak Hamilton'ı geçebilir miydik?

  18. Adamlar bizimle resmen dalga geçiyor.

  19. Yani Domenicali.. Senin beyninde kaç tane hücre var merak ediyorum

    Yani strateji falan birşey yok öyle gelişine spontane kararlar veriyorsunuz demek.. hele bir yarış başlasın bakarız diyorsun yani .. Artık 1 mi olur 5 mi olur nasip herşey tabi. Kısmetten öteye bişey yok
    Bazıları Ferrari veya Alonso düşmanı olduğumu sanıyor.. Ben tapıyorum Ferrariye. Ama bu sözler beni deli ediyor… bakarmısınız dediğine "Dürüst olmak gerekirse ilk pit stoplarda doğru kararı verdik çünkü bir sıra atladık ancak o an için bir ya da 2 pit stop olacağı belli değildi çünkü öyle olsaydı Fernando'yu biraz daha pistte tutardık"

  20. DreamOfWinD  avatarı

    live timing'den takip ediyordum dereceleri. Göz göre göre gitti ikincilik. Red Bull'da çok geç kaldı. Olan oldu bir kere neyse bir daha böyle hataları yapmayalım

  21. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    2 niz el ele vermişsiniz milyonlarca kişiyle kafa buluyorsunuz bence 2 tur daha olsaydı 12.olcaktık yahu neyin kafasını yaşıyonuz siz.

  22. the huntsman  avatarı

    Hamiltondan 1 tur sonra pite girip 2 lastik türünden birini taksak ya kazanacaktık,ya ikinci olacaktık.Hala neyi savunuyorlar anlamıyorum.Grosjean yada Perez mi baz alınması gerekenler?Benim bildiğim yarışın liderini baz alırsın.Hamilton hiç konuşmadıysa lastikler hakkında 5 kere konuştu.Yarış lideri pite giriyor,pitte hata yapmışlar ve o anda en iyi ilk sektör Alonso da,almadılar.Vettel kopuyordu Alonso dan yavaş yavaş.Kazanırdık demiyorum,Kanada Mclaren pisti.Ama göz göre göre 2.liği vermek garip olan.Yoksa hata yapılır yapılmaz değil.Bizim tv başında gördüklerimizi ordaki mühendisler nasıl görmüyor bazen anlamıyorum.Tüm takımlarda olan birşey bu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir