Mclaren Button Konusunda Tüm Sorumluluğu Üstleniyor

yazar:

kategori:

Jenson Button son 4 yarışta sadece 2 puan kazandı ve şampiyonluk mücadelesinden gittikçe uzaklaşıyor. Bunun yanında Button yarış içerisinde de oldukça gerilerde mücadele ediyor.

Whitmarsh “Uzun vadeli endişe yok, hayal kırıklığı ya kızgınlık var. Jenson harika bir sürücü ve bu hafta sonu ona iyi hizmet edemedik. Arka lastikleri tamamiyle bitmişti. Cuma günü bu süspansiyon ayarlarıyla uzun sürüş yapamadı ve o bizim hatamızdı. Ona istediği, performans gösterebileceği bir araç veremedik.”

“Ancak onun ne kadar akıllı ve güçlü birisi olduğunu biliyoruz. Kafasını dik tutacaktır ve bu sene 2 kez kazanan ilk sürücü olabilir.” dedi ve Button’un sorunlarını aşması için yeni bir arka süspansiyon ayarları denediklerini açığa çıkardı.

Whitmarsh, sorunların üstesinden gelebilme adına Kanada’da Button’ın aracında yeni bir süspansiyon denediklerini de açıkladı.

Whitmarsh: “Bu lastiklerin çok dar bir çalışma aralığı var ve bunun dışına çıkarsanız tarih olursunuz. Ya da lastiklerinizi yemeye başlarsanız veya çok ısıtırsanız tutunma kaybolur ve elinizden uçup gider.”

“Lewis’in lastikleri çok hızlı bir şekilde devreye soktuğunu düşünüyorum. Kendine güvenerek sürüyor. Ön lastiklerle atak yapıyor ve çok çabuk ısıtıyor. Yarış öncesinde bu kadar fark oluşacağını düşünmemiştik.”

Jenson’da farklı bir süspansiyon vardı ve Cuma günü onunla uzun sürüş yapamadık. Bu yüzden arka sol lastiği gitti. Bunu inceleyeceğiz. Ama Jenson, yumuşak sürüşlü bir pilot ve eğer o, lastikleri aşındırıyorsa doğru ayarları biz yapmamışızdır.”

“Daha ayrıntılı inceleyeceğiz. Ama (Button) akıllı birisi ve geri dönecek yetenekte. Umarım böyle olur”


Yorumlar

  1. lotusta raikkonen – mercedeste schumacher – mclarende button

    anlıyamadığım neden böyle sorunlar en iyi pilotları bulur.

  2. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Button'la Hamılton arasında hız bakımından fark var ama oda böylesine bir fark değil tabikide..Hem sıralamalarda ön plana çıkıyordu bu durum sadece,yarışda ise button hamiltonu bi şekilde daha kontrollü sürerek geride bırakıyordu,buna hamilton'un şanssızlıklarıda etki ediyordu..Button'un aracında sıkıntı var istediği gibi süremiyor adam,yoksa o mclaren'in massa'sı değil böyle yorumlar gördüm bir kaç gün önce haksızlık ediyorsunuz..Button kendine has iyi bir stili olan ve öyle yavaş bir pilotta değil,bazen geçilmesi gerçekden zor olan bir pilot ve 32 yaşında 12 yıldır f1'in içinde olan şampiyon bir pilot gidipde massa ile aynı kefeye koymayın derim ben..

  3. Sorun lastikler de degil, Button`in lastikleri isitip isitamamasi degil, Perez le ayni stile sahipler neredeyse, Perez isitiyor da yillarin Button`i mi isitamiyor? hadi lastikleri yeteri kadar kullanamadi diyelim, en fazla 0,2 0.3 sn fark olur, adam tur yedi!

    Bu Şasi de sorun var, onumuzde ki hafta değiştirecekler ve herşey düzelecek..

  4. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    1. Red Bull Racing – Renault 164
    2. McLaren – Mercedes 133

    Button'a çok fazla ihtiyacımız var.

  5. heikki 1088 avatarı

    Ben buna benzer açıklamaları son 4-5 yarıştır duyuyorum. Bazı hatları değişse de aynı anlama çıkan açıklamalar. Şimdi sormamız gereken soru şu, Sizin sorumluluğu üzerinize alışınızın 4. yarış dönümü ve siz hala bir cevap bulamadınız. Sorumluluğu üzerinize almasaymışsınız da bir şey değişmezmiş o zaman. 4 yarıştır adam bas bas bağırıyor. Bunu Mclaren gibi bir takımın düzeltememesi ise ayrı bir komedi. Üzüntülüyüm. Üzgünüm. Mclaren taraftarı olarak iki aracımı da başarılı görmek isterim…

  6. Aynı açıklamayı Mercedes'ten de bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir