Sauber: "Malezya'daki Podyumun Tek Seferlik Olmadığını Kanıtladık"

yazar:

kategori:

Sergio Perez, Montreal’de zorlu geçen sıralama günün ardından yarışta günü 15. cepten podyuma kadar yükseldi.

Kaltenborn: “Herkes diyordu ki ‘Araç hızlı; araç rekabetçi. Ama puan alma yönündeki etkinlik çok kötü” ‘

“Yani bu tip bir sonuç, (Malezya’daki podyumun) bir defaya mahsus olmadığını, o şartlar sayesinde gelmediğini gösteriyor. Bir hafta sonunu nasıl geçirmemiz gerektiğini özetliyor.”

Meksikalı pilotun yarıştaki şansı, lastiklerini iyi koruması ile ivme kazandı.

Kaltenborn, takımın podyuma ulaşmasına yardım eden performansında sadece havanın etkili olmadığını ifade etti.

Kaltenborn: “Bunun kilit nokta olduğunu düşünmüyorum. Lastik idaresinin bu sene önemli olduğunu hepimiz biliyor. Ama bunun, işi biraz basite indirgemek olduğunu   düşünüyorum.”

“Açıkça rekabetçi bir araca sahibiz ve takım, çok iyi bir strateji seçti. Bu strateji, diğer birçok neden sayesinde işe yaradı. Sergio muhteşem bir iş çıkardı. Son zamanlarda pek güçlü olmadığımız pitsoplarda ekip de muhteşem bir iş çıkardı. Hepsi sonuç verdi ve harika bir an ortaya çıktı.”


Yorumlar

  1. Mclaren_Sauber_Duhan avatarı
    Mclaren_Sauber_Duhan

    Sauber Ferrari'nin gücünü herkese kanıtladık ! Yaşasın Mclaren Yaşasın Sauber !

  2. Mclaren_Sauber_Duhan avatarı
    Mclaren_Sauber_Duhan

    Arkadaş çok tuhafsınız Vettel'in geçen yıl domine ettiği sıkıcı sezonu izledinizz bu sezonu izlemiyorsunuz beğenöiyorsunuz bir şey diyemem zevk meselisidir ama tuhaf :S !

  3. Sabah yazıyorum hala mesaj onaylanmıyor bir sıkıntımı var bu ne dir ya adama cevapsız kalıyoruz gibi gözükücek.

  4. kesinlikle katılıyorum, ben de artık keyif almamaya başladım.piyango gibi yarışlar izlemek istemiyorum.lastik saklayan değil zorlayan dişe diş mücadele eden pilotları izlemek istiyorum.
    kimin lastik simülasyonu iyiyse yarışı o kazanıyor, bu nedir ya !!!
    o kadar nefret ettim ki pirelli ye antipatim başladı hayatta alıp arabama takmam

  5. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    sanki hak ettinizde podyuma cıktınız şans eseri podyum bu sadece şans 4 yarıştır neden puan alamadınız o kadar hızlısınız madem ?

  6. ben yinede yarışlardan zevk almıyorum.Kim ne derse desin kardeşim Pirelli istenileni yapıyor olabilir ama ben hiç zevk almıyorum resmen trencilik izliyoruz kimse zorlamıyor,zorlasa biliyorki lastiklerin ömrü kısa olacak.Yap kardeşim biraz daha dayanıklı lastik koy 2 pist stop kuralını(az pist stop yapılmasını önlemek için) biraz heyecan gelir yarışlara

  7. İyide Rosberg Çinde iyi olduğu için kazanmadı diğerleri kötü olduğu için kazandı.Hamilton Vettel Alonso Webber Kimi kötüyken bırakta kazansın ben olayın gerçek yüzünü belirtmeye çalışıyorum yoksa Rosbergi kötülemek gibi bir niyetim yok.En basit örnek takım içinden vereyim taraflı olduğumu düşünmemen için Rosberg Schumi'den iyi diyemi puan olarak önünde ? Rosberg kim Schumi kim yani o derece.

  8. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bu arada eğer Rosberg hata yapmasaydı podyumun son basamağı Rosberg'de olacaktı.Temposu çok iyiydi vede aslında bu sene şunu gördük kanadada hiç bir pilot DRS olmadan atak yapmak istemiyor virajlarda yada frenlemeye gelince atak yapmaktan kaçınıyor..çünkü lastiklerin performansı bir anda gidebiliyor.Tüm herkes DRS alanını bekliyor garantiye almak için Lewis dün Vetteli frenlemedede geçebilirdi ama DRS alanında geçmeyi tercih etti vede yarışı mükemmel bir şekilde kazandı bence sezonun en ilginç yarışlarından biriydi.zaten Mclaren ilk başlarda 1sn hızlıydı tur başına sonra lastiklerin performasına bağlı olarak bu fark 4 sn kadar çıktı ve lewis geçti şükretsinlerki hızlıviraj yoktu eğer barcelonada böyle bişeye kalkışsalardı heralde fark 6sn kadar çıkardı gelen giden geçerdi.Sauber'in kide tamamıyla şans yine şans podyma çıkmada adına hiçbir şey yapmadılar sadece strateji ile kazandılar nebi atak nebi defans doğru düzgün bişe yapmadılar HRT gibi yarışıp gittiler

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Sen rahat ol Rosberg'in aracı iyi olduğu için kazandı Çin'de illa Vettel,Hamilton,Webber mi kazanacak yarış.Rosberg en çok puan toplayan pilot bu istikrarı aracı sayesnde oldu.Mercedes şuan çok güçlü sadece Rosberg tek başına takımlar klasmanında o kadar puan çıkarabildi.Eğer Schumaher şuan sorun yaşamasaydı hiç.Mercedes takımlar şampiyonasına Schumacher'de pilotlar şampiyonasına oyanacaktı daha çok yarış var önümüzde Şuan için lider Red Bull,Mercedes,Mclaren,Ferrari var.gerisi Fısss.Ferrari çok iyi toparlandı ve gruba dahil oldu.dün 40C pistte mercedes'in lastik idaresi ve istikrarı çok gelişti hemen hemen sorun kalmadı araçta.yani sen rahat ol Vettel'i de gördük dün 3.5-4 sn yavaşken lastikleri nasıl idare ettiğini yiğitlik yaptılar sonucunu gördüler

  10. Schumacher- avatarı

    Yarışta lastiklerle ilgili kim iyi ayar yaparsa kim iyi strateji çizerse kazanıyor bu sene böyle ama şuda var.

    7 yarış geçirdik 7 farklı galip başka bir sene varmıdır böyle bilmiyorum.

  11. Afedersinizde Malezyada o yağmur olmasa birde burda bu lastikler olmasa ne maldonado ne rosberg nede perez yarış kazanabilirdi kimse kusura bakmasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir